Gå til sidens hovedinnhold

Norsk vinner av 26 millioner kroner i Eurojackpot

En nordmann ble storvinner i Eurojackpot

En danske stakk av med førstepremien på 113 millioner kroner, men en norsk spiller hadde grunn til å juble etter å ha vunnet andrepremien på nesten 26 millioner kroner.

Enda en nordmann kunne kalles millionær som tredjepremievinner av 1.172.720 kroner. Det ble en mann i 30-årene fra Oslo.

Dette er tallene som ble trukket ut fredag 5. februar:

2 - 3 - 16 - 33 - 46

Stjernetall:

2 - 10

Skal kjøpe nytt hus

Norsk Tipping fikk tak i vinneren mens han var midt i matlagingen, men han var ikke helt overbevist om at det han hørte kunne være sant. Han skjønte først hva som hadde skjedd da han hadde sjekket telefonen sin.

- Det går ikke an, sa mannen gjentatte ganger

- Jeg har aldri drømt om å vinne så mye penger, det meste jeg har vunnet tidligere er vel rundt 200 kroner.

- Vi er på utkikk etter ny bolig, så dette kommer jo godt med i den sammenhengen. Ellers blir det nok å fordele på familien, sier han.

Kvelden videre kommer ifølge mannen til å bli rolig.

- Nå skal jeg tilbake til kjøkkenet og lage mat, for nå er jeg skikkelig sulten.

Lørdag er det 14 millioner i potten i Lotto. Her kan du levere kupongen

Deler med kolleger

Det var en mann fra Arendal som ble trukket ut som vinneren av den nasjonale premien på 1 million kroner samt et reisegavekort på 100 000 kroner.

Etter at Norsk Tipping har gitt mannen millionbeskjeden, kan han fortelle at det ikke bare er han som får nyte de ekstra kronene.

- Vi er en gjeng med kolleger offshore, som leverer Eurojackpot sammen. Denne gangen var vi 35 stykker, så dette skal deles.

- Nå gleder jeg meg til å bruke resten av kvelden på å fortelle dette til de andre. Det blir nok mange glade offshore i kveld.

Lørdag er det 14 millioner i potten i Lotto. Her kan du levere kupongen

Ca. 103 millioner neste uke

Siden en heldig spiller prikket inn alle de fem hovedtallene og de to stjernetallene vil potten kommende fredag være på ca. 103 millioner kroner. Andrepremiepotten anslås å være på ca. 42 millioner kroner.

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2020: 2 947 840

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 1

Antall millionærer i 2020 (Norge): 77

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 485 100 285 kr