*Nettavisen* Sportspill.

Northug skal da ikke være favoritt

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Det er klassisk intervallstart for kvinner og menn i Tour De Ski fredag og vi har sett nærmere på noen av duellene.

04.01.13 11:03

Dagens offisielle oddstips: En endeløs nedtur

Etter torsdagens jaktstarter i Tour De Ski, går vi noen svært spennende dager i møte. Fire edsvorne menn kom samlet til mål i jaktstarten for gutta, mens en fantometappe av Charlotte Kalla gjorde damekonkurransen mye mer spennende enn man trodde på forhånd.

Norsk Tipping byr sine kunder på ti dueller i dag, fem for gutta og fem for damene. Idag er det intervallstart og damene skal gå tre kilometer, mens gutta skal gå fem kilometer. Som vanlig er det 15 bonussekunder til dagens vinner, ti bonussekunder til nummer to og fem bonussekunder til nummer tre. I tillegg legges naturligvis dagens tid til sammenlagttiden og det knyttes usedvanlig stor spenning til dagens øvelser.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Det ble gått helt identiske øvelser på samme dag under forrige sesongs Tour de Ski. Resultatlistene fra de øvelsene finner du i lenkene under:

Klikk på lenken for å se jentenes resultatliste

Klikk på lenken for å se guttas resultaliste

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

MENN - SPILLESTOPP KL 12.25
Petter Northug - Dario Cologna 1,60 1,93

Petter overtok altså ledelsen sammenlagt ettersom han vant gårsdagens etappe. Men enda gjenstår monsterbakken og Petter må trolig ha ett minutt å gå på der, om han skal holde unna for Legkov. Han må nok ha litt å gå på i forhold til Cologna også. Cologna ble nummer tre på denne etappen i fjor, mens Petter ble nummer 12. Det skilte 12 sekunder i favør Cologna. Det er nok et lite minus for Petter at denne etappen går i klassisk, og her er det nok patriotismen som slår inn på oddssettingen. I vår bok burde Cologna vært knepen favoritt i denne duellen og da er selvsagt 1,93 på sveitsisk duellseier valget i denne duellen om du vil plassere innsatser. Oddspill handler som kjent ikke om følelser.

Alexander Legkov - Ilia Chernousov 1,35 2,50
Legkov har seilt opp som den store sammenlagtfavoritten nå og vant også denne distansen i fjor. Chernousov henger godt med og er på 5. plass sammenlagt, men har halvannet minutt opp til teten. Chernousov ble nummer fem på denne etappen i fjor, kun fire sekunder bak Legkov. 1,35 på duellseier til Legkov i denne duellen er uansett ikke veldig fristende.

Alexey Poltoranin - Lukas Bauer 1,85 1,65
Meget skuffende etappe av Poltoranin torsdag og en av outsiderne til sammenlagttriumfen er helt nede på 24. plass sammenlagt nå og Touren er kjørt for hans del. Svenskene er fly forbanna på Lukas Bauer siden han ikke hjalp med å dra Marcus Hellner i går og er neppe i toppform. Er oppe på 8. plass sammenlagt, men kan ikke vinne Touren. Poltoranin gikk ikke denne etappen i fjor, mens Bauer endte på en oppsiktsvekkende sterk 4. plass. Basert på det og formutvikling skal dette være klar fordel Bauer, men heller ikke langrenn er matematikk.

Finn Hågen Krogh - Daniel Rickardsson 2,00 1,55
Finn Hågen Krogh har vært det eneste norske lyspunktet utenom Northug og vant spurten i massefeltet i går og vant som kjent også sprinten tirsdag. Finnmarkingen er dermed avansert til 9. plass i sammendraget, men klassisk er ikke hans favorittgren. Svenske Rickardsson gikk en meget bra etappe i går og er avansert til 19. plass i sammendraget (gikk ut som 36 mann i går). Men lyktes ikke på denne øvelsen i fjor (ble nummer 29) og denne duellen er en av dagens aller vanskeligste.

Maxim Vylegzhanin - Johan Olsson 1,50 ,2,10

Russeren Vylegzhanin er en av fire som kan vinne Touren sammenlagt og ble nummer 11 på denne distansen i fjor. Så litt slakk ut i går, selv om han var med firerbanden helt inn. Olsson er vanskelig å plassere. Så pigg ut en stund midtveis under gårsdagens etappe, men måtte slippe seg ned til hovedfeltet og ligger på 17. plass sammenlagt. Maxim Vylegzhanin har selvsagt all motivasjon nå, men Olsson er istand til det meste på en god dag. 1,50 på Vylegzhanin er ikke veldig sprekt, men det er nok mest sannsynlig russeren som tar denne.

KVINNER - SPILLESTOPP KL 11.10
Anne Kyllönen - Therese Johaug 1,93 1,60
15 sekunder skilte i favør Therese under fjorårets øvelse, men det er ingen tvil om at den finske jenta er bedre i år. Likevel må vi tro at en seierssugen Therese tar denne duellen. 1,60 er i nærheten av spillbart.

Heidi Weng - Krista Lähteenmäki 1,55 2,00
Det nye norske "stjerneskuddet" Heidi Weng ødela sine sammenlagtmuligheter med en svært dårlig jaktstart i Oberhof forrige søndag og er på 11. plass før dagens øvelse, ca halvannet minutt bak ledende Kowalczyk. Finske Lähteenmäki ligger på 9. plass sammenlagt, kun to sekunder foran Weng. Lähteenmäki ble nummer sju på denne etappen i fjor, men har ikke vært helt på topp under Touren i år. Likevel er det Lähteenmäki som er det interessante spillet her all den tid oddsene er så skjeve.

Justyna Kowalczyk - Astrid Uhrenholdt Jacobsen 1,20 3,25
15 sekunder skilte disse jentene under samme etappe i fjor. Kowalczyk gjorde ikke noe toppløp torsdag, men er fortsatt sammenlagtleder, mens Jacobsen gjorde et flott løp torsdag. Oddsen er som den må være og det er svært vanskelig å argumentere for annet enn polsk duellseier her.

Charlotte Kalla - Kikkan Randall 1,65 1,85
Eventyrlig sterk etappe av Kalla torsdag, som også hjalp både Johaug og Steira i kampen om sammenlagttittelen. Det var i fristil. Fredag er det klassisk og der er ikke Kalla like bra. Kikkan Randall har allerede vunnet to etapper under Touren, men er likevl sjanseløs i sammendraget. Ni sekunder skilte disse to jentene under fjorårets Tour på denne etappen i favør Kalla og dette skal være litt fordel Kalla også i år, men hun er ustabil i klassisk.

Kristin Størmer Steira - Aino Kaisa Saarinen 1,85 1,65
Steira er på en strålende 4. plass sammenlagt før de tre siste øvelsene og viste flott moral igjen på torsdagens etappe og kan være en liten outsider til sammenlagtittelen. Finske Saarinen er faktisk nesten tre minutter bak Steira sammenlagt, men dagens øvelse er den finske jenta god i. Slo Steira med fem sekunder på den samme distansen i fjor. Men Steira er i bedre form nå, og Saarinen neppe like bra. Slik oddsen er satt her, er det Steira som må bli anbefalingen i denne duellen.


Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.