Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddssingel Bundesliga: Schalke blir grovt undervurdert
V65 Biri: Vi spiller ikke en krone mot Bob
V64 Romme: Gnistrende V64-jackpot med 1,2 millioner ekstra
V65-lunsj: Vidåpen lunsjomgang fra Boden
VM skiskyting: Her er programmet
Eurojackpot: Hva skjer hvis du vinner 389 millioner kroner?

Fredagens langoddsprogram er variert. Det spilles blant annet kamper i tysk 1. Bundesliga, spansk La Liga og i engelsk Championship, i tillegg er det et par interessante kamper i tysk 2. Bundesliga, hvor lag både i opprykkskampen og i nedrykkskampen er i aksjon. Ellers er det en rekke ishockeykamper på menyen. Det spilles hockey i Tsjekkia, Sverige, Tyskland og Danmark. Det er også ni tennisdueller fra ATP Indian Wells-turneringen.

NB! Fredag er det ca 389 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Norwich City – Swansea City 1,60 – 3,55 – 4,40 H (spillestopp kl. 2040)

Norwich fortsatte seiersrekken i Championship sist helg da de slo Millwall på The Den. Kanarifuglene topper Championship-tabellen, to poeng foran Leeds på annenplass og fire poeng foran Sheffield United som innehar tredjeplassen.

Norwich går for direkte opprykk denne sesongen, og de trenger tre poeng i fredagens kamp for å holde de nærmeste rivalene på avstand. Swansea er syv poeng bak Bristol City som innehar den siste playoffplassen når det gjenstår elleve serierunder.

Fredagens motstander tok også tre poeng i forrige serierunde hjemme mot Bolton. Waliserne er ubeseiret i de fire siste hjemmekampene sine, men på bortebane har det ikke gått like bra.

Swansea har tapt de tre siste bortekampene. Den siste borteseieren til waliserne kom på 1. nyttårsdag. Da slo de Reading 4–1.

På Carrow Road har de en dårlig statistikk. De står uten seier i de fem siste bortekampene mot Norwich. Fasiten viser at de fem siste besøkene hos kanarifuglene har endt med tre tap og to uavgjorte. Swansea har ikke spilt mot Norwich i Championship siden august 2010. Den gangen tapte Brendan Rodgers & Co. 0–2

Norwich viser flott form. De har kun tapt én av de siste ti kampene. Kanarifuglene er det laget som har scoret desidert flest mål i Championship denne sesongen. De har scoret tre mål eller mer i 14 kamper i Championship denne sesongen. Manchester City er det eneste laget i de fire øverste divisjonene i England som har scoret mer enn dem.

Todd Cantwell er tilgjengelig igjen hos Norwich. Også forsvarsspilleren Ivo Pinto er tilbake etter å ha slitt med skade.

Swans-kaptein Leroy Fer går glipp av fredagens kamp på Carrow Road. Det er et tungt fravær hos waliserne. Forsvarsspillerne Joe Rodon og Martin Olsson er begge ute med skader.

Norfolk-laget vil med seier skaffe seg en luke på fem poeng ned til Leeds på annenplass før lørdagens kamper, og de vil dermed legge press på den gamle storheten fra Yorkshire. Swansea på sin side har ikke gitt helt opp å ta en playoffplass. De vil med seier på fredag kutte ned forspranget frem til playoffplassene. Norwich har vist solide takter i de siste kampene, mens Swansea har slitt på bortebane. Jeg tror vertene tar en grei seier på hjemmebane fredag. Oddsen er 1,60. Den brukes i en dobbel sammen med Union Berlin.


FC Union Berlin – Ingolstadt 1,73 – 3,25 – 3,75 H (spillestopp kl. 1825)

Union Berlin tok en svært viktig 2-0-seier mot Holstein Kiel forrige helg. Nå er hovedstadslaget ubeseiret i de fire siste kampene.

Laget fra Øst-Berlin ligger i øyeblikket på tredjeplass på 2. Bundesliga-tabellen, fire poeng bak serieleder FC Köln, selv om de har færrest tap i ligaen.

Union Berlin har kun tapt to av 24 kamper så langt, mens FC Köln har tapt seks kamper.

De er allerede sikret en topp fem-plassering denne sesongen, men Union Berlin har ambisjoner om å ta annenplassen som gir direkte opprykk til 1. Bundesliga eller tredjeplassen som sikrer opprykkskvalik.

De kan ikke slappe av for St. Pauli puster dem i nakken. Hamburg-klubben er kun ett poeng bak dem på tabellen, så bare seier er godt nok for arbeiderklubben fra den tyske hovedstaden på fredag.

Union Berlin viser bra form før fredagens match. De har vunnet fire av de seks siste kampene, og har vært sterke offensivt. I fem av de seks siste kampene har de scoret to mål eller mer.

Det er også verdt å merke seg at vertene er det beste hjemmelaget på nest øverste nivå i Tyskland denne sesongen. Før fredagens kamp har de spilt 19 hjemmekamper på rad uten tap. Foran egne fans har laget åtte seire og fire uavgjorte på tolv kamper denne sesongen.

De møter et Ingolstadt-lag i krise. To tap på rad mot St. Pauli (0–1) og FC Köln (1–2) har sendt laget fra Audi-byen ned på direkte nedrykksplass.

Nå risikerer Bayern-klubben som så sent som for to sesonger siden spilte i 1. Bundesliga å rykke ned til tredje nivå i tysk fotball.

De har fortsatt kun tre poeng opp til trygg plass, men fredag møter de ligaens beste hjemmelag. Det blir tøft. For tøft, tror jeg.

De aner likevel et ørite håp om poeng på Stadion An der Alten Försterei. For de er et av veldig få lag som er ubeseiret på bortebane mot Union Berlin i de fem siste kampene. De spilte uavgjort i fire av de fem kampene.

Men: De har ikke vært til å stole på når de har spilt på bortebane denne sesongen. Statistikken viser at de har tapt seks av elleve kamper på fremmed gress. Det innbyr ikke til tillit hos tipperne.

Begge lagene har mye å spille for. Union Berlin kjemper om opprykk til 1. Bundesliga, mens Ingolstadt slåss for å unngå å rykke ned. Begge lagene er nok motivert før denne matchen, men jeg tror kvaliteten avgjør denne matchen. Union Berlin vil være ubeseiret i 20 kamper på rad etter fredagens kamp, tror jeg. Hjemmeseier gir akseptable 1,73 i odds. Den funker i en dobbel sammen med Norwich.

NB! Fredag er det ca 389 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!