*Nettavisen* Sportspill.

Norwich lukter på Premier League

Foto: AFP/Scanpix

Formsterke og godtgående Norwich fikser svært skaderammede Doncaster. Sjekk tirsdagens andre oddstips.

22.02.11 11:14

Det er formidable 87 objekter som tilbys på langoddsen denne tirsdagen. To kamper i Champions League, en drøss med kamper fra England og full runde både i den norske og den finske eliteserien i hockey, og det er flere spennende spillobjekter.

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 1: FC København ryster Chelsea

Lesertips: Lesernes oddstips tirsdag

Travlunsj Leangen: Vi knaller til med banker direkte

Over 50 av tirsdagens objekter er hentet fra engelsk fotball og det er derfra vi henter tirsdagens andre oddstips. Godtgående Norwich står med 6-4-1 på sine elleve siste ligakamper i Championship og gjorde en ny sterk kamp borte mot Leeds lørdag (kampen endte 2-2).

For hjemmelaget er Leon Barnett (f), Chris Martin (a) og Simon Lappin (m) uaktuelle tirsdag, men forsvarspilleren Dave Edwards (hentet på lån fra Blackpool) kan debutere. Midtbanespiller Henri Lansbury (U21-spiller for England), utlignet for Norwich til 1-1 ii kampene som endte 2-2 borte mot Leeds lørdag, og har vist knallform i det siste. Og på topp er kaptein Grant Holt en konstant trussel .

For bortelaget Doncaster er det ingen ende på de enorme skadeproblemene. Spissene Billy Sharp og James Hayter er stadig uaktuelle. Nå har også midtbanestrategen James Coppinger havnet på skadelisten, i likhet med Ryan Burge som skadet seg på trening i forkant av helgens kamp mot Swansea (tap 0-3). Legg så til at Ryan Mason (m), James Chambers (f), James O'Connor (f), Shelton Martis (f), Mustapha Dumbuya (f), Brian Stock (m), Simon Gillett (m) og Martin Woods (m) så skjønner man at dette er krevende for Doncaster-manager Sean O'Driscoll. Tolv spillere på skadelisten er heftige saker.

Og etter en flott start på sesongen, har dette naturligvis påvirket Doncaster som står med 1-1-7 på sine ni siste ligakamper og fire strake tap.

Norwich er et av divisjonens beste hjemmelag (9-3-4), mens Doncaster ikke er særlig fryktinngytende på bortebane (3-3-9). Med tanke på de gigantiske skadeproblemene til Doncaster skal dette vært bortimot grønt lys (selv om ikke det finnes i fotball) på hjemmelaget Norwich. Oddsen er selvsagt deretter også (1,45 på hjemmeseier). Men med slike forutsetninger gjør undertegnede et sjeldent unntak og spiller en lavoddser. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sterkt hjemmelag
Vi spiller Norwich som sikker i to dobler og velger oss da to andre engelske kamper fra lavere nivå. På den ene kombinerer vi med svært hjemmesterke Bournemouth mot formsvake Sheffield Wednesday. Bournemouth innehar i øyeblikket andreplassen i League One og er altså inne på direkte opprykksplass, tre poeng foran Huddersfield på tredje (men en kamp mer spilt). 11-3-2 er sterke sifre på hjemmebane. Sheffield Wednesday ligger på 16. plass og står med svake 0-3-6 på sine ni siste ligakamper.

På bortebane er statsen svake 4-1-10 og 1,80 for hjemmeseieren synes godt betalt.

Formlag
På den andre dobbelen kombinerer vi med et svært sjeldent lag i denne spalten, Hereford fra League Two. Hereford ligger på en utsatt 20. plass i divisjonen og har kun fem poeng ned til Stockport på nedrykksplass. Formen er slett ikke verst med 5-3-1 på de åtte siste ligakampene. Hjemmestatistikken viser merkelige 2-8-5, men begge hjemmeseirene er kommet i løpet av de siste åtte kampene.

Janos Kovacs er suspendert for hjemmelaget, ellers er det svært lite problemer i mannskapet til manager Jamie Pitman. Det er det imidlertid til bortelaget Northampton som må unnvære begge sine førstevalg på topp. Shaun Harrad soner sin første av tre kampers karantene, mens spisskollega Leon McKenzie har såpass store skadeproblemer at han ikke makter å spille to kamper på fire dager. Midtbanespilleren Abdul Osman soner karantene (siste av tre kamper). Tre viktige spillere må altså unnværes for bortelaget, som har spilt sju av sine siste ni kamper på hjemmebane og står med fire poengdelinger på rappen.

Northampton er ikke noe stort bortelag (2-4-8) og med tanke på de svært sentrale fraværene i kveld, og hjemmelaget Herefords flotte form synes vi 2,30 på hjemmeseieren er verd å prøve.

Spilleforslag 2 tirsdag (to dobler og innsatsen vår er kr 100 på begge):
Dobbelforslag 1 (totalodds 2,61)
Kamp 42 Norwich - Doncaster 1,45 3,45 5,10
Kamp 54 Bournemouth - Sheffield Wednesday 1,80 3,15 3,30
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Dobbelforslag 1 (totalodds 3,33)
Kamp 42 Norwich - Doncaster 1,45 3,45 5,10
Kamp 66 Hereford - Northampton 2,30 2,90 2,50
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Øvrige vurderinger tirsdag:
- Frisk jager sluttspillplass og imponerte hjemme mot Lillehammer søndag. Tar skalpen til Rosenborg på direkten? Odds 1,85
- Lyon mot Real Madrid synes helt åpen, selv om vi har likt det vi har sett av Real Madrid i de siste kampene. Styr unna-kamp.
- Skaderammede Sheffield United får trøbbel igjen mot Scunthorpe. 2,25 er oddsen på Scunthorpe.
- Svært hjemmesterke Peterborough bør ha en bra sjanse hjemme mot Colchester. Men 1,70 er litt lavt
- Brentford forsterkes med tre lånespillere tirsdag. Kan vurderes til 1,85 mot Tranmere
- Accrington Stanley kan vurderes mot formsvake Crewe. Odds 2,35
- Tottenham til labre 1,60 borte mot Blackpool. Tja, van der Vaart er igjen ute for Tottenham.
- Queens Park Rangers til 1,60 hjemme mot Ipswich som får tilbake strategen Jimmy Bullard. Mulig skrell her?
- Laber odds på Nottingham Forest, Leeds og Watford i sine respektive hjemmekamper

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.