Foto: AP/Scanpix

Nottingham Forest på vei mot ny storhetstid

Vi tror knallsterkt på skogvokterne lørdag. Sjekk vårt oddstips

Kommersielt

Lørdagens langoddsprogram består av hele 84 objekter og det finnes flere svært interessante spill. Det er vintersportdueller, seks kamper fra Premier League, full runde i Champonship, Bundesligaen ruller igjen og den franske serien er igang igjen etter julepausen. I tillegg er det selvsagt kamper fra både Spania og Italia.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Chelsea og Manchester City må vinne

Oddstips 2: Vi stoler på goalgetterne
Premier League: Skade- og karantenerapport

V75 Forus: Millionfest i vest

V75 Forus: Sjekk Azar Karadas sine tips

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Den gamle storklubben Nottingham Forest får altså vår fulle tillit denne lørdagen. Forest var sist i Premier League i sesongen 1998/99, men dersom våre antagelser er riktige er de på vei tilbake.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Hadde vi satt penger på hvem som rykker direkte opp fra Championship nå, ville vi brukt penger på Nottingham Forest. Som kanskje har det sterkeste mannskapet i divisjonen i øyeblikket. Forest er ubeseiret i de 31 Championship-kampene hjemme på City Ground og har kun ett tap i alle turneringer siden slutten av oktober.

Manager Billi Davis har seks gode spissalternativer til lørdagens kamp nå som både David McGoldrick og Robert Earnshaw er friskmeldte og spissen Marcus Tudgay (som var cuptied sist helg) er også klar igjen. I tillegg er kaptein og midtbanegeneral Paul McKenna tilbake etter skadefravær. Forest står med 5-3-1 på sine ni siste ligakamper og siste tapet kom så langt tilbake som 29. november borte mot Leicester.

Ved siden av langtidsskadde Dexter Blackstock har Forest-manager Billy Davis en tilnærmet perfekt tropp i øyeblikket og fredag ble det også bekrefet at den amerikanske landslagsspilleren Robbie Findley har fått arbeids- og oppholdstillatelse og amerikaneren kommer på fri transfer fra Real Salt Lake.

Motstander Portsmouth sliter med økonomien og ikke minst med viktige fravær. Pengelense Portsmouth må fortsatt unnvære Richard Hughes og Michael Brown (må løse ut penger hvis disse spiller en kamp til). Den gode spissen Dave Kitson er igjen suspendert og det samme gjelder for forsvarsspilleren Greg Halford. I en allerede tynn tropp er det ingen tvil om at så sentrale fravær merkes.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Oddsen for hjemmeseier er 1,60 og vi har så god tro på Forest at vi spiller dem i to dobler med to andre lag fra Championship.

Formsterke hjemmelag
På den første dobbelen kombinerer vi med Norwich som spiller hjemme mot Cardiff. Lag nummer 3 og 2 på tabellen. Begge har 43 poeng på 25 kamper (fem færre enn QPR), men Cardiff har to mål bedre målforskjell enn Norwich. Norwich er imidlertid formlaget av de to med 5-5-2 på de siste 12 i serie og cup. Cardiff har hatt en tøff vinter og står med 3-3-6 på tilsvarende.

Ingen nye problemer for hjemmelaget mannskapsmessig, men forsvarsspilleren Henri Lansbury er tilbake etter å ha mistet de siste fire ligakampene.

Cardiff må fortsatt unnvære toppscorer Jay Bothroyd, men Jon Parkin (hentet inn fra Preston) er aktuell. Bråkmaker Craig Bellamy er trolig klar selv etter ukens trøbbel.

Solide 7-2-4 for Norwich hjemme og Cardiff har ikke glitret den senere tiden. 4-0-1 på siste fem tilsvarende. Når hjemmeoddsen er så fristende som 2,25 synes vi dette er spennende.

På den andre dobbelen kombinerer vi med hjemmesterke Burnley som tar imot serieleder QPR. Det står 5-1-0 på de fem siste tilsvarende. Hjemmelaget har svært lite skadebekymringer og står med flotte 8-2-3 hjemme på Turf Moor.

Serieleder Queens Park Rangers må unnvære en av lagets beste spillere, James Mackie, for resten av sesongen. Den skotske landslagsspilleren har startet i 25 av 26 ligakamper for QPR denne sesongen og scoret ni mål. Mackie ble skadet i forrige helgs cupkamp mot Blackburn. I tillegg er fem-seks mann ute for bortelaget (men disse har ikke vært sentrale så langt).

2,20 er oddsen for at Burnley tar sin niende hjemmeseier for sesongen og vi kjøper.

Dermed får vi altså to dobler.

Spilleforslag 1 (totalodds er 3,52 og vår innsats er kr 100)
Kamp 57 Burnley - Queens Park Rangers 2,20 2,85 2,70
Kamp 63 Nottingham Forest - Portsmouth 1,60 3,20 4,20
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Spilleforslag 2 (totalodds er 3,60 og vår innsats er kr 100)
Kamp 58 Norwich - Cardiff 2,25 2,80 2,65
Kamp 63 Nottingham Forest - Portsmouth 1,60 3,20 4,20
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger lørdag:
- Wolfsburg er uten sin storscorer Edin Dzeko, nå bør vel Bayern München vise seg fram?
- 2,05 for normalt hjemmesterke Stoke mot et skaderammet Bolton kan være verd et forsøk
- 3,95 i odds for bortesterke Blackpool mot West Bromwich må nesten være verd noen småkroner
- Hardtsatsende Leicester har hentet inn Everton-spissen Yakubu og forsterket en allerede sterkt stall. Seier i vente borte mot Preston? 1,90 er oddsen for borteseier
- Hjemmesterke Villarreal er rammet av skader og fravær (Nilmar, Cazorla, marchena, Senna, Lopez) og til laber odds er det grunn til å være på vakt i hjemmekampen mot Osasuna
- Goalgetter Jelen er endelig tilbake for Auxerre og vi tror på bra sjanse hjemme mot Monaco. Odds 1,80

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus