Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Ny Brann-triumf på Lerkendal?

Vi utelukker på ingen måte det. Sjekk søndagens tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips: Tromsø innfrir på hjemmebane
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener
V5 Sørlandet: Enda en kanon fra Tjomsland
Trav Harstad: Fine penger i vente i nord

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Søndagskupongen består av fem Tippeliga-kamper og sju oppgjør fra Danmark, Spania, Italia og Frankrike.

1. Rosenborg – Brann
Rosenborg ble nummer tre forrige sesong og tok ett poeng mer enn Brann på fjerde. Det var imidlertid Brann som vant begge kampene.

Rosenborg har hentet profilene Steffen Iversen (Crystal Palace) og Stefan Strandberg (Vålerenga) og mindre kjente Daniel Berntsen (Bodø/Glimt). Ut har spillere som Mushaga Bakenga (Club Brugge), Mikael Lustig (Celtic), Fredrik Winsnes (lagt opp) og Morten Moldskred (Aarhus) gått. Etter vår mening er ikke troppen styrket fra forrige sesong.

Stallen er skadefri.

RBK tapte generalprøven mot Viking hele 4-0, men vant de tre treningskampene før det.

Brann har vært langt mer aktive på overgangsmarkedet enn RBK, og har hentet inn etablerte tippeligaspillere som Amin Askar, Tomasz Sokolowski og Fredrik Nordkvelle. Erdin Demir er en ung og spennende backtype som allerede har fått landskamper for Sverige, og det er forventninger til den unge kantspilleren Oumar Niasse og backen Markus Jonsson. Har mistet spillere som Diego Guastavino, Bjørnar Holmvik og Carl-Erik Torp.

Kaptein Markus Jonsson er eneste skadefravær av betydning.

Brann spilte 0-0 mot Stabæk i generalprøven, og det ble 1-1 mot Tromsø og 5-1 over Lillestrøm i de to før det.

Det ble 6-3 til Brann på Lerkendal i høst, og vi tror dette kan bli en ny, målrik affære. HB.

2. Odd – Sogndal
Odd hadde en flott høstsesong og endte til slutt så høyt som femteplass, bare ett poeng bak RBK på bronse. Sogndal ble tredje sist, men var hele åtte poeng foran Start på nedrykk.

Hjemmelaget har forsterket med Adem Güven (Kongsvinger) og Lars-Kristian Eriksen (Lillestrøm). Tommy Svindal Larsen har lagt opp, mens Håvard Storbæk har gått til Haugesund.

Fredrik Semb ser ut til å rekke premieren, noe som innebærer at bare Lars Kristian Eriksen (karantene) er uaktuell.

Spilte 1-1 mot GAIS i generalprøven.

Sogndal har mistet mange av profilene fra fjorårssesongen, blant andre forsvarsklippen

Even Hovland (Molde), anvendelige Isak Scheel (LSK), midtbanespilleren Mats Solheim (Kalmar) og offensive Ole Jørgen Halvorsen (Fredrikstad).

Har forsterket med den spennende midtbanespilleren Stephané Diarra Badji, som er kaptein på Senegals U23-landslag, den makedonske midtstopperen Jasmin Mecimovic, og den rutinerte finske midtstopperen Hannu Patronen (Helsingborg).

Patronen er ute med en skulderskade, og må se kampen fra tribunen sammen med Per Egil Flo, Espen Næss Lund og Eivind Daniel Røed. Ahyee Aye Elvis (legg) og Eirik Bakke (ankel) er usikre.

Sogndal slo Strømsgodset 4-2 på Marienlyst i generalprøven og har også spilt uavgjort mot Molde.

Odd vant begge kampene mot Sogndal forrige sesong og vi nøler ikke med å gi telemarkingene favorittstempelet også i dag. H.

3. Stabæk – Aalesund
Stabæk endte til slutt på 10. plass i fjor, etter en svak høstsesong som var preget av økonomiske problemer og spilleravganger.

Har mistet profiler som Mikkel Diskerund, Morten Morisbak Skjønsberg, Johan Andersson, Pálmi Rafn Pálmason og Jørgen Skjelvik, men har også forsterket med en del spennende spillere: Christer Kleiven, Mads Stokkelien, Ricardo Clark (lån fra Eintracht Frankfurt) og Sean Cunningham (lån fra Molde).

Stiller skadefritt i kveld.

Spilte 0-0 mot Brann i generalprøven og tapte mot Strømsgodset for to uker siden.

Aalesund hadde en ujevn 2011-sesong. Endte til slutt på 9. plass, men kunne glede seg over ny cuptriumf.

Har kvittet seg med en del daukjøtt og hentet inn den unge nigerianeren Leke James og Hugues Wembangomo fra Sarpsborg. Ingen av dem rekker imidlertid dagens kamp. Det gjør heller ikke Fredrik Ulvestad, Adam Honningsvåg Sellami, Kjell Rune Sellin eller Amund Skiri.

Aalesund tapte 2-3 for erkerival Molde i generalprøven, men har gjort det bra i de siste treningskampene før det.

Aalesund vant begge kampene mot Stabæk forrige sesong, men vi tror "nye" Stabæk kan få en god start i comebacket på Nadderud. HUB.

4. Tromsø – Fredrikstad
Tromsø vant sølv forrige sesong, mye takket være bunnsolid spill hjemme på Alfheim, der det ble 11-3-1.

Har mistet toppscorer Mostafa Abdellaoue og Sigurd Rushfeldt. Sistnevnte er erstattet av en gammel kjenning med navn Ole Martin Årst. Thomas Kind Bendiksen er hentet fra Glasgow Rangers.

Hans Åge Yndestad og Saliou Ciss betegnes som usikre til dagens premiere, noe som innebærer at nykommeren Ruben Kristiansen kan komme inn på backplass.

Tapte 0-2 for Lillestrøm i generalprøven og har slitt med å score mål i de siste treningskampene.

Fredrikstad endte på 12. plass forrige sesong og har mistet profilene Amin Askar, Joachim Thomassen, Celso Borges og Jan Tore Ophaug. Har forsterket med blant andre Jon Knudsen og Thomas Holm.

Erik Ramberg og Simen Rafn er uaktuelle i kveld, og det er også en viss fare for at Jørgen Horn og Thomas Holm må stå over.

FFK Spilte 0-0 mot Vålerenga i generalprøven.

Tromsø vant begge oppgjørene mot Fredrikstad forrige sesong, og det skal være større klasseforskjell på lagene i år enn i fjor. Når vi også tar med Tromsøs gode hjemmestatistikk, nøler vi ikke med å anbefale H.

5. Vålerenga – Haugesund
Vålerenga hatt en nokså ujevn og skuffende fjorårssesong og endte på 7. plass. Har styrket angrepet med spennende spillere som Marcus Pedersen (Vitesse, lån) og Abdurahim Laajaab (Strømmen), men har mistet den solide midtstopperen Stefan Strandberg (RBK) og Freddy Dos Santos (lagt opp).

Aleksander Solli er langtidsskadd og uaktuell. Yssouf Koné er også uaktuell til søndagens kamp. Joachim Thomassen og Marcus Pedersen vurderes inn mot kamp. Fredrik Stoor og Bojan Zajic (ryggskade) har begge trent et par dager og kan være aktuelle. Andreas Nordvik var syk fredag og er usikker til kampen.

VIF 0-0 mot Fredrikstad i generalprøve, men tapte hele 0-4 for Djurgården i begynnelsen av måneden.

Haugesund spilte tidvis sprudlende fotball forrige sesong og endte på plassen foran Vålerenga. Har mistet to av sine tre beste angrepsvåpen de siste årene: Thomas Sørum forsvant til Helsingborg på tampen av sesongen, mens Daniel José Bamberg er gått til Örebro. Har hentet inn spennende midtbanespiller i Maic Sema (årets spiller i Hammerby 2011) og solide Håvard Storbæk fra Odd.

Alexander Søderlund og Oddbjørn Skartun er usikre, mens Erik Mæland er ute med skade.

Sannsynlig lagoppstilling, ifølge Haugesunds Avis: Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Martin Bjørnbak, Umaru Bangura, Joakim Våge Nilsen – Maic Sema/Håvard Storbæk, Trygve Nygaard, Ugonna Anyora, Tor Arne Andreassen – Alexander Søderlund (Oddbjørn Skartun), Nikola Djurdjic.

Haugesund slo Raneim 3-1 i generalprøven, mens Strømmen ble slått 2-0 noen dager før.

Tilsvarende møte forrige sesong endte 3-2 til Vålerenga, mens Haugesunds hjemmekamp endte 1-1.

Haugesund er ikke noe stort bortelag, men magefølelsen sier at dette oppgjøret kan bli jevnt. HU.

6. Brøndby – Lyngby
Brøndby har tatt sju av ni mulige poeng etter vinterpausen og har bykset vekk fra nedrykksstriden. Ligger på 9. plass med 25 poeng på 21 kamper.

Lyngby er blitt forsterket av den rutinerte duoen Thomas Rasmussen (kant) og Martin Bergvold (midtbane), og vårsesongen er blitt innledet med seier i to av tre kamper. Har dermed klatret opp i ryggen på SønderjyskE, og det er nå bare tre poeng bak sikker plass.

Skademessig ser det nokså bra ut for lagene, men begge har en spiller ute med karantene.

Brøndby har hatt et godt tak på dagens motstander de siste årene og vant 1-0 i høst. Vi tror på en jevn og målfattig kamp og krysser av for HU.

7. Athletic Bilbao - Sporting Gijon
Bilbao tapte 0-1 for Atletico Madrid onsdag og står med tre strake tap. Har falt helt ned til 9. plass på tabellen. Savnet av Fernando Llorente har vært stort, men målkongen er endelig tilbake i kveld. Mikel San Jose er ute med karantene, men Andoni Iraola har sont ferdig.

Sporting Gijon tapte 2-3 for Mallorca i midtuken og står med 1-2-3 på de siste 6. Ligger nest sist, og det er fire poeng opp till sikker plass.

Det omvendte møtet i oktober endte 1-1.

Med Llorente tilbake og svak motstand, har Athletic en flott sjanse til å snu skuta på rett kjøl. H.

8. Rayo Vallecano – Villarreal
Rayo tapte 2-4 for formsterke Malaga torsdag og falt ned til 10. plass. Formen er likevel nokså god, og hjemme på Nuevo Vallecas har det blitt seier i tre av de fire siste kampene. Skademessig ser det greit ut.

Miguel Angel Lotina fikk en drømmestart som ny Villarreal-trener med uavgjort hjemme mot Real Madrid onsdag. Laget ligger nest sist på formtabellen (0-4-2 på de siste 6), så den sterke innsatsen mot Real var nok en vitamininnsprøytning. På den virkelige tabellen er det fire poeng ned til Racing Sporting på de to øverste nedrykksplassene.

Carlos Marchena og Borja Valero er tilgjengelige igjen.

Det omvendte møtet i høst endte 2-0 til Villarreal.

Villarreal har vært en katastrofe på bortebane denne sesongen, men kan trenerbytte ha gjort underverker? HUB.

9. Real Betis - Racing Santander
Betis spilte 1-1 mot Espanyol torsdag (tapte seieren på overtid) og har bare tatt to poeng på de siste fem kampene. Likevel skiller det fortsatt sju poeng ned til dagens motstander på øverste nedrykksplass.

Den solide midtbanespilleren Iriney Santos og et par andre spillere er ute med skade.

Racing er i enda dårligere form enn Santander og står med fire strake tap. På de siste seks er det blitt ett poeng og 4-17 i målforskjell. Det skiller nå fire poeng opp til sikker plass.

Keeper Antonio Rodríguez Martínez, midtbanespiller Lautaro Acosta og midtstopperen Alvaro Gonzalez Soberon er ute med skader.

Racing vant det omvendte møtet i oktober 1-0.

Vi tror mest på Betis av disse to formløse lagene. H.

10. Numancia – Valladolid
Nest øverste nivå i Spania. Numanica slo Elche 3-0 for en uke siden og har vunnet og tapt annenhver kamp de siste rundene. Ligger på 9. plass, og det er er sju poeng opp til playoff.

Valladolid ligger på tredjeplass og har et godt grep om playoffplassen til tross for at det bare er blitt 2-1-3 på de siste 6.

Valladolid vant høstampen 2-1.

Åpen kamp som helgarderes. HUB.

11. Juventus – Inter
Juventus stod med fire strake poengdelinger før det endelig ble seier mot Fiorentina forrige runde (5-0 borte). Ligger nå sju poeng bak serieleder Milan (men en kamp til gode), som de slo ut i semifinalen av Coppa Italia etter ekstraomganger tirsdag.

Den gode høyrebacken Stephan Liechtsteiner er suspendert, og midtstopperen Andrea Barzagli er fortsatt skadet. Ellers fulltallig mannskap.

Inter har hatt en varierende og skuffende sesong, og for halvannen uke siden ble Marseille for sterke i Champions League. Fulgte opp med en svak 0-0-forestilling hjemme mot Atalanta forrige helg og ligger nå på 8. plass med 41 poeng, hele 22 bak ledende AC Milan.

Ricardo Gabriel Alvarez, Wesley Sneijder og Fredy Guarin er ute med skader

Juventus har vunnet de to siste innbyrdes.

Selv om noen reserver ble brukt mot Milan, kan cupkampen fortsatt sitte litt i. Og det faktum at Juventus har spilt mye uavgjort i det siste, slenger vi på en gardering. HU.

12. Paris Saint-Germain – Bordeaux
PSG leder ligaen med to poengs margin på Montpellier, og det er hele ni poeng den til Lille på bronse. Spilte 1-1 borte mot Caen forrige runde og slo Dijon og Ajaccio rundene før. I midtuken ble det 1-3 for Lyon i semifinalen i cupen.

Mohamed Sissoko og Nene er tilbake til kveldens kamp, og skademessig ser det dermed nokså greit ut.

Bordeaux ligger på 8. plass, og det skiller sju poeng opp til fjerdeplassen som gir mulighet for spill i Europa League neste sesong. Spilte 1-1 hjemme mot Ajaccio forrige runde og har 3-1-2 på de siste 6.

Viktige Yoan Gouffran har havnet på skadelisten. Der finner man også den defensive midtbanespilleren Lamine Sane.

Bordeaux vant begge kampene mot PSG forrige sesong, og det ble 1-1 i det omvendte møtet i høst.

PSG er ubeseiret på de 13 siste seriekampene, og vi tror de slår tilbake etter cuptapet med seier i kveld. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 25.03.2012 17:55
1. Rosenborg - Brann H B
2. Odd - Sogndal H
3. Stabæk - Aalesund H B
4. Tromsø - Fredrikstad H
5. Vålerenga - Haugesund H U
6. Brøndby - Lyngby H U
7. Athletic Bilbao - Sporting Gijon H
8. Rayo Vallecano - Villarreal H U B
9. Real Betis - Racing Santande H
10. Numancia - Valladolid H B
11. Juventus - Inter H
12. Paris Saint-Ger - Bordeaux H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 25.03.2012 17:55
1. Rosenborg - Brann H B
2. Odd - Sogndal H
3. Stabæk - Aalesund H U B
4. Tromsø - Fredrikstad H
5. Vålerenga - Haugesund H U
6. Brøndby - Lyngby H U
7. Athletic Bilbao - Sporting Gijon H
8. Rayo Vallecano - Villarreal H U B
9. Real Betis - Racing Santande H
10. Numancia - Valladolid H U B
11. Juventus - Inter H U
12. Paris Saint-Ger - Bordeaux H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus