Gå til sidens hovedinnhold

Ny dommedag i Tippeligaen

Tippeligaen går mot slutten, og viktige kamper skal spilles på søndagens spennende tippekupong.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Sevilla fortsetter der de slapp
Oddstips 2: Milan jakter tre på rad
Langskudd: Inter er i bunnløs fortvilelse

søndagens langoddsprogram finner vi godbiter fra hele kontinentet. Det er en ny skjebnedag i Tippeligaen, storkamper fra Italia og ikke minst Manchester United mot Chelsea.

Lik Sportspills Facebook-side for daglige oppdateringer på sport og spill.

Bonuspotten er nå oppe i pene 4 millioner kroner.

Det ble en middels dag på lørdag. Dobbelen ble sviktet av Derby, men Real Madrid gjorde det godt igjen mot Barcelona og sørget for at de ordinære tipsene gikk i pluss.

1. Bodø/Glimt — Brann
Hvilken skjebne kamp vi får på Aspmyra denne helgen! Begge lag har absolutt noe å spille for, og nordlendingene vil langt på vei være sikret ny kontrakt med poeng i dag.

Poeng har det imidlertid blitt lite av for Jan Halvor Halvorsens menn den siste perioden. Kun uavgjortkampen mot Stabæk, i et oppgjør de fikk lite betalt, har sikret poeng de siste fem kampene. Forrige runde ga de virkelig hard kamp til Odd i Skien, men måtte reise tomhendt hjem.

Bodø/Glimt er så vidt best hjemme. Men 4-5-4 er ikke en spesielt fryktinngytende hjemmestatistikk

Brann har på sin side alt å tape denne kampen. Uten poeng, og helst seier, kan de nok virkelig forberede seg på livet på nest øverste nivå. De siste to kampene møter de Sogndal og Haugesund, men seiersløse i dag kan de virkelig få svi når sesongen er omme.

Kan trøste seg med at de er betraktelig mye bedre borte enn hjemme. 3-4-6 er bedre bortestatistikk enn tabellposisjonen skulle tilsi.

Fullstendig åpen kamp. HUB.

2. Lillestrøm — Start
Det så lenge ut til at Lillestrøm kunne kjempe om medaljer denne sesongen, men en skuffende periode mot slutten har satt en stopper for det. Står nå med tre tap på rad etter nederlaget på Marienlyst, og har ikke lenger spesielt mye å spille for.

8-2-3 er en solid hjemmestatistikk, og det har vært mye å juble for på Åråsen denne sesongen.

Start har heller ikke mye å spille for, og beviste det mot Aalesund sist. Kunne nok beholdt minst et poeng om de virkelig ville, men kollapset mot slutten og forærte alle poengene til Sunnmøre.

Før det hadde Mons Ivar Mjeldes menn tre seire på rad og sikret en komfortabel posisjon på tabellen. Er nok tross alt fornøyd med det etter en trøblete sesong, og har mye positivt å ta med seg fra høstsesongen. 5-1-7 er også en overraskende positiv bortestatistikk.

To lag uten noe å spille for, men Lillestrøm har vært gode denne sesongen og er nok lystne på å reise en kjerring eller to. H.

3. Sogndal — Molde
I kamper som dette er det flere vanskelige spørsmål å ta stilling til. Vil Sogndals poengdesperasjon sørge for at de utjevner kvalitetsforskjellen mellom lagene? Vil Molde hvile på laurbærene før cupfinalen?

Sogndal burde virkelig ikke tapt mot Sandnes Ulf sist, men gjorde det likevel. Nå har de en veldig tøff oppgave foran seg, for de møter Brann og Stabæk i de to siste rundene. Forrige hjemmekamp ga imidlertid grunn til optimisme, med en solid 4-1-seier over Haugesund.

Likevel gjør det lite for å bedre en begredelig høststatistikk. 1-1-5 er fasiten etter de siste syv kampene, og det er ikke Tippeligaen verdig.

Molde viste på sin side at de kanskje ikke har den største motivasjonen i serien etter å ha vunnet trofeet. Mot Haugesund tapte de sist, og bryr seg kanskje ikke nevneverdig om det - alt fokus ligger på cupfinalen mot Odds Ballklubb noen uker frem i tid. Tapet mot Haugesund var imidlertid det første på veldig lang tid, og det skal godt gjøres å tape to på rad.

Sogndal må ha poeng, helst alle tre, og har aller mest å spille for. HB.

4. Viking — Aalesund
Med et sterkt poeng på Nadderud sist, satt endelig Viking en stopper for den lange tapsrekken. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at de har kun to poeng de siste syv kampene, så noen friskmelding er det absolutt ikke snakk om.

De har også tapt tre hjemmekamper på rad mot lagene Rosenborg, Molde og Start. Fotballinteressen har virkelig begynt å dabbe av i Stavanger, og det er fullt forståelige. Har ingenting annet enn ære å spille for i denne kampen.

Ære er vel for så vidt det Aalesund har å spille for også, men den siste perioden har de virkelig vært i godt slag med tre seire de siste syv. Tok en meget solid seier mot Start på bortebane sist, noe som fjernet all tvil om de skulle holde plassen.

Når det er to lag med lite å spille for, blir det vanskelig å avgjøre hvem som er mest motivert. Vi tror vinneren kommer fra Stavanger. H.

5. Sevilla — Villarreal
Sevilla har fortsatt der de slapp forrige sesong, og har nå virkelig blandet seg inn i toppen. Tok en sterk seier borte mot Elche sist, og har kun tapt mot Atletico Madrid i årets sesong.

Har et veldig sterkt offensiv og gjort gode grep på overgangsvinduet. Spillere som Aleix Vidal og Grzegorz Krychowiak har gjort sitt for å minske savnet av Ivan Rakitic, mens Carlos Bacca og Stephan M'Bia leverer også denne sesongen.

Villarreal trøblet litt i sesongåpningen, men kom seg godt og har nå tre seire på rad. Fulgte opp en solid seier borte mot Celta Vigo med tre poeng hjemme mot Almeria sist. De har et tøft kampprogram for tiden, noe for så vidt også Sevilla har, men vertene har bevist at de kan håndtere det på en fin måte.

Begge lag har noe veldig spennende på gang, men hjemmelaget har utvilsomt imponert mest i sesongåpningen og får faktisk full tillit. H.

6. Getafe — Atletico Madrid
Det er duket for derby i Madrid, og det er to lag i god form som møtes denne søndagen.

Hjemmelaget har nå syv poeng de siste tre kampene, og har virkelig vist god moral. Både mot Real Sociedad og Cordoba scoret de avgjørende mål helt på tampen av kampene, og spesielt sist rundes seier på San Sebastian var imponerende.

Getafe har de siste sesongene vært en notorisk middelhavsfarer og blir nok det også i år. Veien opp til de beste lagene er tung. Og i dag skal de få yppe seg med storebror.

Atletico Madrid har åpnet den tøffe andresesongen på helt godkjent vis, og tok en flott 5-0-seier mot Malmö i midtuken. De har slitt litt mer i ligaen og tapte for Valencia noen uker tilbake, men ellers er de like solide som alltid.

En stor forskjell fra i fjor er imidlertid at Diego Costa ikke er på topp lenger. Mandzukic har slitt med å innfri i sesongåpningen, men fikk med seg en viktig scoring i midtuken. På dødball er imidlertid bortelaget suverene, og midtstopper Miranda er derfor toppscorer med sine tre nettkjenninger.

Ikke en tur i parken for gjestene, men de fortjener favorittstempelet. UB.

7. Esbjerg — Brøndby
Hjemmelaget kom seg endelig over nedrykksstreken med 2-0-seieren over Odense forrige runde. 3-2-2 er formen de siste syv kampene, og det er en betydelig forbedring fra de første kampene. 2-3-1 er godkjent hjemmestatistikk, men de bør vinne flere av uavgjortkampene sine.

Brøndby har på sin side virkelig funnet flyten og har 4-1-2 de siste syv kampene. 5-0 mot Vestsjælland forrige runde må ha gitt en god følelse. De har også funnet en flyt, men på bortebane har de 1-1-3 og det er ikke spesielt solid.

Tre poeng kan ende både borte og hjemme. HB.

8. Lyon — Marseille
Nå har Lyon funnet formen, og de har seks kamper uten tap på rad. Forrige runde slo de Montpellier hele 5-1, og det gir sårt trengt selvtillit. Alexandre Lacazette har fått mye av æren med sine scoringer, han er virkelig i fyr og flamme denne sesongen. 5-0-1 er en meget bra hjemmestatistikk.

Marseille har også vært ustoppelige den siste tiden og står med åtte strake seire i ligaen. Bielsas menn er ikke til å få has på, og på bortebane har de imponerende 4-1-0.

Dette blir en uhyre severdig kamp, to lag i form som er veldig vanskelige å skille fra hverandre. Halvgarderes på 96-rekken, full dekking på 432-rekker. H(U)B.

9. Cesena — Inter
Nyopprykkede Cesena har til gode å plukke veldig mye poeng i sesongåpningen, men har vist seg vanskelige å slå, og er foreløpig på trygg grunn. Sist var de svake mot Palermo, men de har også hatt et veldig tøft kampprogram den siste tiden.

Derfor kan det argumenteres for at femtendeplassen «sjøhestene» ligger på nå, lyver litt. For de har spilt mot Juventus, Lazio, Udinese, Parma og Milan i løpet av de åtte første kampene - lag de kanskje ikke forventer å ta poeng mot i det hele tatt. I dag er en ny slik kamp, men de er absolutt ikke så sjanseløse som oddsen vil ha det til.

Cazzola, Tabanelli og Pulzetti er ute, mens Coppola er suspendert.

Spiller for spiller er det slemt å sammenligne Inter med dagens motstander. Walter Mazzari har et meget sterkt mannskap til sin disposisjon, men resultatene i sesongåpningen har gjort lite for å bevise nettopp det.

For de fire siste kampene sine står de uten seier. Tap mot Cagliari (1-4) og Fiorentina (3-0) ble fulgt opp av uavgjort mot Napoli forrige helg. I den kampen havnet de under to ganger på rad, og utlignet helt i sluttminuttene.

Mot St-Etienne på torsdag virket de uinspirerte og flere Inter-supportere har nå gitt uttrykk for at Inter bør tape kamper slik at trener Mazzari får sparken. Han virker ikke å ha tillit i det hele tatt, og spillergruppen opptrer på ingen måte slik han ønsker. I tillegg har de enda ikke vunnet på bortebane.

D'Ambrosio, Campagnaro, Jonathan og toppscorer Osvaldo er alle ute.

Selv om langskuddet i dag går på Cesena, føles det ikke helt trygt å utelukke Inter på tippekupongen. HB.

10. Lazio — Torino
Lazio har kommet seg og har nå tre seire på rad. 2-0 borte mot Fiorentina forrige runde var virkelig solid, og offensivt har hovedstadslaget vært veldig gode i sesonginnledningen. 4-0-3 de siste syv er godkjent, men de har også spilt mot flere gode lag.

Torino tok en fin seier mot Udinese sist, i en jevnspilt affære. Spiller også i Europa League denne sesongen, og vant over HJK på torsdag. Torino har kommet seg etter en litt svak start, men mye scoringsansvar hviler på Fabio Quagliarella. Bak han er det meget tynt.

Hjemmeseier er nok mest sannsynlig i denne, så gode har Lazio vært den siste tiden. H.

11. Napoli — Hellas Verona
Hadde det ikke vært for Callejons seks scoringer denne sesongen, hadde det sett meget stygt ut for Rafa Benitez og Napoli. På torsdag var de uinspirerte i tapet mot Young Boys, og de tapte to ledelser mot Inter forrige ligarunde i en kamp som endte 2-2.

3-2-2 de siste syv er mindre enn de håper på.

Hellas Veronas gode sesongstart fikk en knekk mot Milan sist, og de tapte fullt fortjent. Med unntak av Milan og også Roma har Hellas hatt enkel motstand i sesonginnledningen, og mot Napoli får de nok en for tøff oppgave. H.

12. Milan — Fiorentina
Hjemmelaget fra Milano har kommet tilbake på vinnersporet etter en tøff periode. Tapet mot Juventus ble etterfulgt av uavgjortkamper mot to nyopprykkede lag, men forrige rundes sterke borteseier over Hellas Verona viste at laget har kvaliteter.

Milan har hatt en relativt tøff start på sesongen, og møtt både Juventus, Lazio og Hellas Verona i løpet av de første syv kampene. Likevel har laget plukket jevnt med poeng og ligger foreløpig på en fjerdeplass. Troen på Champions League har ikke vært sterkere på flere sesonger.

Kaptein Montolivo har enda ikke spilt denne sesongen grunnet skade, og har noen uker til på sidelinjen. Pablo Armero har også slitt med spilletid, og er tvilsom.

Fiorentina har fått en svak start denne sesongen. De tapte også forrige helg mot Lazio og er nå på nedre halvdel av tabellen. Og som ikke det var nok - i Europa League er de også med, noe som gir en ekstra belastning. Senest torsdag spilte de bortekamp mot greske PAOK.

Det hjelper ikke at superdoen Mario Gomez og Giuseppe Rossi fortsatt er skadet. Solide Pizzaro er tvilsom.

Mye taler for en ny seier til Milan i denne kampen. Hjemmelaget har åpnet sesongen friskt, og vi har ingen problemer med å gi dem tillit. H.

96-rekker:

1. Bodø/Glimt — Brann HUB

2. Lillestrøm — Start H

3. Sogndal — Molde HB

4. Viking — Aalesund H

5. Sevilla — Villarreal H

6. Getafe — Atletico Madrid UB

7. Esbjerg — Brøndby HB

8. Lyon — Marseille HB

9. Cesena — Inter HB

10. Lazio — Torino H

11. Napoli — Hellas Verona H

12. Milan — Fiorentina H

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker:

1. Bodø/Glimt — Brann HUB

2. Lillestrøm — Start H

3. Sogndal — Molde HB

4. Viking — Aalesund HU

5. Sevilla — Villarreal H

6. Getafe — Atletico Madrid UB

7. Esbjerg — Brøndby HUB

8. Lyon — Marseille HUB

9. Cesena — Inter HB

10. Lazio — Torino H

11. Napoli — Hellas Verona H

12. Milan — Fiorentina H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Kommentarer til denne saken