World Cup hopp - Wisla Polen

Søndag 6. november

Rennet starter kl 16.00

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV 3

All oddsen på world cup i Wisla finner du her

Verdenscup-sesongen i hopp starter tidligere enn noen gang når det braker løs i Wisla denne helgen.

Mye av grunnen til den tidlige starten er fotball-VM i Qatar som går fra 20. nov til 18.desember.

Spesielt perioden fra 20. november til 28. november - når det er fire kamper hver dag - er det trangt om plassen hos TV-selskapene, og etter Wisla skal hopperne i aksjon igjen først i Ruka i slutten av måneden.

Det som også er spesielt med åpningen av verdenscupen er at de for første gang i historien skal lande på plastunderlag. Det er kanskje like greit, for arrangøren har tidligere slitt med å få unnarennet i bra stand når det har vært lagt snø der.

Det er tolvte gangen det arrangeres verdenscup i Wisla, og den mestvinnende i denne bakken er hjemmefavoritten Kamil Stoch med to seiere. Han vant begge rennene i januar 2017.

Norge har stukket av med seieren to ganger. Anders Bardal vant det første verdenscuprennet her i 2013, mens Daniel André Tande gikk til topps i november 2019.

I fjor var det Jan Hörl fra Østerrike som vant foran Marius Lindvik, med Stefan Kraft fra Østerrike på tredjeplass.

Det norske laget i Wisla:

Marius Lindvik

Daniel André Tande

Halvor Egner Granerud

Johann Forfang

Robert Johansson

Fredrik Villumstad

Kristoffer Eriksen Sundal

Det er ca. 1,22 milliarder kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

De største favorittene

Dawid Kubacki

Dawid Kubacki fra Polen er storfavoritt også før søndagens renn. Etter gårsdagens seier har veteranen fra Polen nå vunnet fem verdenscuprenn i karrieren, og har i tillegg vært 24 ganger på pallen.

Han er bunnsolid om dagen og hopper på automatikk. Det ser så enkelt ut og han gjør det samme i hopp etter hopp. Alle skihoppere drømmer om å være i den situasjonen Kubacki er i, der det går helt ned i bunnen av bakken uansett.

Han hadde best poengsum i fredagens kvalifisering, og han var best i begge omgangene på lørdag. Vi tror at han følger opp dette også på søndag og blir veldig vanskelig å slå.

Seier til Kubacki gir 1,85 i odds, og det spillet leverer du her

Halvor Egner Granerud

Halvor Egner Granerud fulgte opp den fine kvalifiseringen på fredag med to solide hopp i lørdagens renn.

Selv om han hoppet en meter lengre en Kubacki totalt ble han slått med seks poeng. Granerud hadde noe bedre forhold enn polakken og fikk mer poengtrekk i vindkompensasjonen.

Vi tror Granerud har enda mer inne. Det var to stabile luftferder, men vi har sett han enda råere tidligere. Klarer han å hente frem litt til er det selvsagt mulig med seier, men for øyeblikket virker det som Kubacki er akkurat litt for god.

Seier til Granerud gir før dagens renn 4.00 i odds. Vi vet jo at det snur fort i skihopping, så et spill på det kan være spennende.

Marius Lindvik

Et langskudd i dag kan være Marius Lindvik. Han hadde et svakt hopp i gårsdagens første omgang der det ble for mye brems ut fra hoppet, og han falt ned på 120,5 meter.

I andre omgang var det en mer bestemt Lindvik vi så. Han traff mye bedre og svevde helt ned til 136,5 meter. Lindvik gikk inn for landing med voldsom høyde og maktet dessverre ikke å stå, noe som endte med trekk fra dommerne og 22. plass totalt.

MEN, hadde han holdt seg på beina og gjort to slike hopp kunne han faktisk kjempet om seieren. Kapasiteten har han vist oss flere ganger, og et spill på Lindvik topp tre gir 2.00 i odds. Det kan være verdt et forsøk.

All oddsen på world cup i Wisla finner du her