*Nettavisen* Sportspill.

Ny fest i Scandinavum

Foto: Reuters/Scanpix

For tredje gang denne uken retter vi blikket mot den svenske eliteserien i ishockey. Sjekk vårt oddstips.

Det er riktig fin flyt på våre oddstips for tiden, og vi satser på at den gode trenden fortsetter denne helgen på et svært spennende program. To ganger denne uken har vi foreslått spill på Linköping og med samlet målscore 12-2 i favør Linköping har vi truffet bra der. Også i kveld retter vi blikket mot den svenske eliteserien i ishockey og i kveld skal vi til Gøteborg.

Fredagens langoddsprogram består for øvrig av 31 spilleobjekter. Fra håndball-EM er det fire kamper ( vi kommer som kjent med egne håndballtips hver dag). For øvrig starter den tyske bundesligaen opp igjen i kveld, ellers er det kamper fra Tyrkia, Nederland, Italia og Spania på kveldens liste, i tillegg da til svensk ishockey.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Borussia Mönchengladbach - Bayern München
Bundesliga starter opp igjen etter vinterpausen med en riktig godbit og toppkamp mellom lag nummer fire og serieleder Bayern München. Den gode forsvareren Dante er ute med gule kort for hjemmelaget, mens midtbanegeneral Bastian Schweinsteiger er tilbake for Bayern etter sitt lange skadefravær. Ballartist Franck Ribery er imidlertid ute med karantene, etter å ha blitt utvist hjemme mot Köln i den siste seriekampen før pausen. Borussia står med knallsterke 6-3-0 hjemme, mens Bayern München står med humane 5-1-2 på bortebane. Lagene møttes også i serieåpningen i München, da tok Borrusia en meget overraskende 1-0 seier. I kveld har bookmakerne og Norsk Tipping "bestemt" at Bayern vinner. 1,50 er oddsen for borteseier. Det er vi ikke med på i det hele tatt. 5,05 på at Borussia Mönchengladbach gjentar bedriften fra serieåpningen er dagens soleklare langskudd.

Dagens avslag
Växjö Lakers - HV 71
Et skaderammet hjemmelag mot et formløst bortelag og oddsene for hjemme/borteseier jevnt satt. Dette ser akkurat like åpent ut som oddsene indikerer, og dette må være kveldens sikreste avslag.

Sampdoria - Livorno
Høsten 2010 spilte hjemmelaget kvalik for kvalifisering til gruppespillet i Champions League, men et overtidsmål av Werder Bremen ødela europadrømmen for Genoe-laget som også presterte å rykke ned den påfølgende sesongen. Det gamle storlaget frister nå tilværelsen i Serie B, og navnet må være årsaken til at laget er satt til 1,60 i odds hjemme mot Livorno i kveld. Sampdoria har foreløpig vunnet to av elleve hjemmekamper (2-6-3) og selv om ikke Livorno sprudler på bortebane (3-3-5), er det naturligvis helt håpløst å spille Sampdoria til slik odds.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Frölunda - Modo Hockey
Hjemmelaget hadde en praktfull åpning på denne sesongen, med fem seire på de seks første kampene. Siden har det som for de fleste andre lagene, gått litt i dur og moll for Sveriges mest populære lag (målt i publikumsbesøk). Under onsdagens hjemmekamp mot Brynäs kom det 11 255 tilskuere til Scandinavum i Göteborg og fikk se et strålende opplagt hjemmelag. Flere eksperter hevdet at det var årsbeste av Frölunda den kvelden og det er ingen tvil om at en frisk Magnus Kahnberg har bidratt med positivt. Kahnberg har slitt med skader denne sesongen og kun spilt halvparten av kampene. Med Kahnberg på isen har Frölunda et poengsnitt på 2,11, i de 20 kampene han ikke har vært med står laget med svake 1,00 i poengsnitt.

Frölunda ligger i øyeblikket på femteplass med 60 poeng, men det er kun tre poeng ned til Växjö Lakers på den utsatte niendeplassen ( de åtte beste går som kjent til sluttspill). Frölunda er eliteseriens beste hjemmelag og har avgjort tolv av sine hjemmekamper i egen favør etter ordinær tid. Bortsett fra sykemeldte Nicklas Lasu er det ikke rapportert om fravær hos Frölunda. Vår egen Mathis Olimb har hatt en flott sesong for Frölunda og står med 25 målpoeng på 39 spilte kamper.

Modo er formlaget fremfor noen i Eliteserien og står med fem seire på sine seks siste kamper. Likevel er ikke laget fra Ørnskiöldsvik ikke bedre enn nummer sju (hadde en svak start på sesongen). Vi gikk mot laget borte mot linköping mandag, og traff perfekt den dagen. Åtte av tjue bortekamper er tapt etter ordinær tid. Har møtt Frölunda tre ganger denne sesongen, den ene kampen spilt i Scandinavum endte med 6-3 seier til Frölunda, den ene kampen spilt i Ørnskioldvik endte med 4-1 seier til Frölunda, mens andre endte med 3-2 seier til Modo etter spilleforlengning.

I kveld må Modo unnvære den gode forwarden Dick Axelsson som må hviles etter en takling mot hodet sist. Lite brukte Marcus Bohamn er også uaktuell i kveld.

Det er tøft kampprogram i den svenske eliteserien nå, men etter å ha sett Frölundas knallsterke kamp mot gode Brynäs onsdag, tror vi Göteborg-laget følger opp med en ny hjemmeseier i kveld, selv om de møter et formsterkt bortelag. Oddsen for hjemmeseier er 1,80, det er trolig som det må være, selv om vi gjerne hadde ønsket oss et tidel eller to ekstra. Kampen kan dessverre ikke spilles som singel, og vi må derfor kombinere.

Borussia Mönchengladbach - Bayern München (1-0)
Det er slett ikke lett å finne gode objekter på fredagens liste og vi har lansert hjemmelaget som dagens langskudd øverst i denne artikkelen. Norsk Tipping tilbyr også handicapsspill (1-0) og oddsen for at Borrusia Mönchengladbach fortsatt er ubeseiret etter kveldens batalje er 2,15. Ender kampen med seier til hjemmelaget eller uavgjort, så går spillet inn. Det er naturligvis uvisst hvordan lagene står etter fire ukers pause, men Håvard Nordtveit og hans lagkamerater står altså med flotte 6-3-0 på eget gress. Bayern München mangler kun artisten Franck Ribery i kveld, mens Schweinsteiger returnerer etter sitt skadefravær.

Vi tror uansett det er brukbare muligheter for at hjemmelaget unngår tap og da spiller vi dette handicapspillet til 2,15 i odds i kombinasjon med seier til Frölunda. Totalodds på denne dobbelen er 3,87 og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag fredag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 12 Frölunda HC - MODO Hockey 1,80 3,95 2,70
Kamp 28 Borussia Mönchengladbach - Bayern München (1-0) 2,15 3,50 2,35
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.