*Nettavisen* Sportspill.

Ny Liverpool-fiasko i kveld?

Liverpool tapte 1-3 da laget sist gjestet Selhurst Park, og forrige sesong ble Liverpools gulldrøm knust da Crystal Palace snudde 0-3 til 3-3. Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Liverpool har ikke vunnet på Selhurst Park siden 1997. Sjekk dagens tippetips.

14.02.15 10:56

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Dagens langskudd:
Assistkongen som også scorer mål
Dagens dobbel:
Tidenes marerittuke for HV71
Oddstips:
Dette er dagens beste spill
Fullklaff:
Vant 661.000 kr på Nettavisen
V75:
To bankere i millionjakten

Selv om det ikke spilles kamper i Premier League i dag, kan vi likevel gelde oss over en god, gammeldags tippekupong med kamper fra England. De første tre kampene er oppgjør i FA-cupen, mens de neste åtte er fra Championship. Den siste matchen er et League One-oppgjør.

Bonuspotten har steget til 2,2 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i saken.

1. Crystal Palace – Liverpool
5. runde FA-cupen.
Alan Pardew har fått en strålende start på karrieren som Palace-manager. 53-åringen som var i London-klubben som spiller fra 1987 til 1990, har ledet laget til seier i fem av sju kamper så langt.

Onsdag ble det 1-1 hjemme mot Newcastle, og laget ble liggende på 13. plass. Det skiller fem poeng ned til Aston Villa på nedrykk. Palace tok seg videre til femte runde ved å beseire Southampton 3-2 på bortebane.

Kaptein Mike Jedinak er fortsatt ute med skade for hjemmelaget, mens Yaya Sanogo og James McArthur kjemper mot klokka for å bli klare. Nykommeren Pape Souare har fått papirene i orden og kan så sin debut i forsvarsrekka.

Mario Balotelli ble matchvinner som innbytter i en underholdende 3-2-kamp mot Tottenham tirsdag. Det var tre meget viktige poeng for Liverpool, og laget er med for fullt i kampen og tredje- og fjerdeplassen.

I forrige cuprunde måtte Liverpool ha to kamper for å slå ut Bolton.

Kaptein Steven Gerrard sliter med en strekkskade og kan være uke et par uker. Lucas Leiva er allerede uaktuell, mens Raheem Sterling testes på kampdag. Stjerneskuddet Jordon Ibe er cup-tied.

Liverpool har mange dårlige minner fra Selhurst Park. Forrige sesong hentet hjemmelaget på utrolig vis opp Liverpools 3-0-ledelse (kampen endte 3-3 og bidro til å ødelegge Liverpools gulldrøm), mens seriekampen i november endte med 1-3-tap. Liverpool har spilt seks kamper på rad uten seier på denne banen, og vi må helt tilbake til 1997 for å finne forrige gang storklubben triumferte.

Dette er et åpnet oppgjør, og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

2. Blackburn – Stoke
5. runde FA-cupen.
Blackburn har beseiret Swansea og Charlton for å ta seg til femte runde. Slo Rotherham 2-1 på hjemmebane i ligaen tirsdag, og runden før spilte laget en god kamp borte mot Watford til tross for at det ble 0-1-tap.

Ligger på niendeplass i Championship og har ti poeng opp til Brentford på playoff.

Jay Spearing er cup-tied, mens Jason Lowe og David Dunn er skadet. Manager Gary Bowyer har rotert en del på laget i tidligere runder, og det vil ikke være overraskende om han gjør noen endringer også i dag.

Stoke spilte godt i førsteomgang i onsdagens hjemmekamp mot Manchester, men raknet fullstendig etter hvilen og tapte til slutt 1-4. Stod med 3-1-0 på de fire siste i serie og cup før det og ble værende på 10. plass. Er verken involvert i topp- eller bunnstriden i PL og er heller ikke involvert enn andre turneringer. Kan derfor konsentrere seg 100 prosent om FA-cupen.

Ryan Shawcross, Marc Wilson og Stephen Ireland er fortsatt ute for bortelaget, og det er usikkert om Jonathan Walters og Erik Pieters blir klare. Jack Butland står trolig i mål i stedet for Asmir Begovic.

Ingen av disse har spilt særlig med uavgjorte i det siste, og vi satser på at det blir en avgjørelse i kveld. HB.

3. Derby – Reading
5. runde FA-cupen.
Toppscorer Chris Martin ble skadet i Derbys toppkamp borte mot Bournemouth tirsdag, men nykommerne Darren Bent og Tom Ince sørget for 2-2 og et viktig poeng i jakten på direkte opprykk. Har vært i strålende form i ligaen i år og ligger på tredjeplass, ett poeng bak serieleder Bournemouth.

Forrige cuprunde ble det en enkel 2-0-seier over Chesterfield, mens Southport ble slått runden før.

George Thorne, som har vært ute med en kneskade hele sesongen, gjør trolig comeback på midtbanen i dag. Toppscorer Chris Martin (19 mål) er imidlertid ute med en skade han pådro seg sist. Tom Ince, som allerede er oppe i tre mål i Derby-trøya, er cup-tied.

Reading kom fra en sterk borteseier over Wolverhampton (og 2-0 over Wednesday runden før det), men spilte meget svakt i tirsdagens hjemmekamp mot bortesvake Leeds. 0-2-tapet betyr at Reading falt ned til 13. plass.

I de to foregående cuprundene ble Cardiff og Huddersfield nedkjempet på bortebane.

Midtbanespilleren Danny Guthrie, som har fått ødelagt mesteparten av sesongen grunnet skader, er med i troppen. Chris Gunter, Jem Karacan og Anton Ferdinand er ute.

Derby er utvilsomt det beste laget av disse to, men opprykk står garantert øverst på klubbens prioriteringsliste. Vi skulle gjerne ha tatt med en gardering, men må spare den til kamp 5. H.

4. Bournemouth - Huddersfield
De åtte neste kampene er hentet fra Championship.
Bournemouth ledet to ganger i tirsdagens seriekamp mot Derby, men møtte en føtt motstander og måtte nøye seg med 2-2. Dermed krøp Middlesbrough forbi begge lagene og opp i ledelse i Championship. Tok full pott mot Wigan og Watford i de to kampene før det.

Spissen Tokelo Ranti sliter med skulderen og betegnes som usikker. Skademessig ser det ellers nokså greit ut, men det er ikke utenkelig at manager Eddie Howe gjør noen endringer på laget grunnet det harde kjøret i kampen om opprykk.

Huddersfield har vunnet og tapt annenhver kamp de siste åtte matchene (serie og cup). Kommer fra en traurig 1-4-forestilling hjemme mot Wolves der bortelaget var meget effektive, mens Huddersfield-spillerne brente sjanse på sjanse.

Falt ned til 15. plass og har sju poeng ned til Millwall på nedrykk.

Midtbanespilleren Jonathan Hogg er trolig tilbake etter fire kamper på sidelinjen.

Bournemouth vant 4-0 i det omvendte møtet i august, mens tilsvarende kamp forrige sesong endte 2-1.

Bournemouth kan ikke tape poeng i kamper som denne hvis lage skal holde tritt med de andre opprykskandidatene. H.

5. Fulham - Ipswich
Fulham spilte en god førsteomgang mot Bolton tirsdag, men hjemmelaget kom sterkt tilbake etter hvilen og snudde 0-1 til 3-1. Fulham står dermed 0-2-3 på de siste fem i serie og cup og har falt ned til 18. plass. Det skiller nå bare fem poeng ned til Millwall på nedrykk.

Kaptein Scott Parker er trolig tilgjengelig etter en periode med sykdom. Tim Hoogland er endelig tilbake i full trening etter å ha vært ute med skade siden oktober.

Ipswich var det beste laget i tirsdagens kamp mot Sheffield Wednesday og lot seg ikke affisere av at bortelaget tok ledelsen etter 20 minutters spill. En opplagt Luke Chambers og toppscorer Daryl Murphysatte inn hvert sitt mål og sørget for at det ble 2-1-seier.

Var dermed tilbake på vinnersporet etter tre seriekamper uten seier og klatret opp på fjerdeplass.

Angiperen David McGoldrick kan være tilbake i dag. Nykommeren Dylan Connolly er med i troppen.

Fulham er ikke lett å slå på Craven Cottage, og vi tviler på formsvake Ipswich tar alle poengene. HU.

6. Charlton – Brentford
Charlton lå under 0-2 til pause hjemme mot Norwich tirsdag, men snudde til 2-2 midtveis ut i andre omgang. Derfor må det ha vært svært demotiverende for spillerne å se at Jerome Cameron fastsette sluttresultatet til 2-3 sju minutter før slutt. Charltons tunge vinter ble dermed enda tristere, og laget har fortsatt ikke vunnet en kamp siden 8. november.

Har falt ned til 20. plass, og det skiller nå bare tre poeng ned til Millwall på nedrykk.

Charlton har slitt med mange skader i det siste, men situasjonen er i ferd med å bedre seg. Franck Moussa er fortsatt ute, men keeper Stephen Henderson er tilbake i full trening.

Brentford fikk Jake Bidwell utvist etter 37 minutters spill, men tok likevel ledelsen mot Watford etter hvilen. Watfords scoringsmaskin Odion Ighalo sørget imidlertid at kampen endte 1-2. Dette var Brentfords andre tap på tre kamper, og laget falt ned til sjetteplass.

Bidwell soner sin første av tre kamper i dag. Forsvareren James Tarkowski og midtbanespilleren Alex Pritchard måtte ut med smeller mot Watford, men kan være tilbake her. Angriperen Scott Hogan er langtidsskadet.

Charlton kommer ikke til å gå gjennom hele vinteren uten seier. Snur det i dagens derby? HUB.

7. Bolton – Watford
Bolton slet lenge med Fulham i tirsdagens hjemmekamp, men hevet spillet etter pause og klarte å snu 0-1 til 3-1. Tre poeng som garantert smakte godt for et lag som stod med fem kamper uten seier. Klatret opp på 13. plass og tok samtidig et langt steg vekk fra bunnstriden.

Bolton stilte uten åtte førstelagsspillere mot Fulham, og skadelisten er lang også i dag. Forsvareren Matt Mills er imidlertid trolig tilbake.

Watford spilte med én mann mer enn Brentford i drøyt 50 minutter tirsdag og klarte å snu 0-1 til 2-1. Igjen var det tidligere Lyn-spiss Odion Ighalo som sørget for at tre viktige poeng. Nigerianeren er nå oppe i 14 mål på 23 seriekamper. Watford klatret opp på femteplass.

Italieneren Gianni Munari mistet Brenford-kampen og betegnes som usikker i dag. Midtbanekollega Sean Murray er den eneste spilleren som helst sikkert er ute.

Bolton har ikke tapt hjemme under Neil Lennon og får utgangstipset her. Watford er imildertid et strålende lag, og vi kan ikke utelukke topplaget. HB.

8. Norwich – Wolverhampton
Norwich viste styrke i bortekampen mot Charlton tirsdag og scoret vinnermålet (3-2) sju minutter før slutt. Har dermed tatt sju poeng på de siste tre kampene og ligger nå bare to poeng bak Brentford på den nederste playoffplassen.

Gary O'Neil, Elliott Bennett og Ryan Bennett er trolig fortsatt ute for hjemmelaget.

Wolverhampton var ekstremt effektive mot Huddersfield tirsdag og vant kampen 4-1 til tross for at hjemmelaget hadde bøttevis av sjanser. Stod med kun to poeng på de tre siste kampene før det og ligger for tiden på åttendeplass – to poeng bak dagens motstander.

Carl Ikeme og Tommy Rowe er eneste fravær for bortelaget.

Wolverhampton har gjort det meget bra på bortebane i vinter, men vi tror det kommer en smell i dag. Norwich har fått teften av opprykk. H.

9. Sheffield Wednesday – Brighton
Sheffield Wednesday spilte meget svakt borte mot Ispwich tirsdag, og kampen kunne fort endte med styggere sifre enn 1-2. Har bare tatt to poeng på de siste fem kampene, og håpet om playoffbillett er det bare å glemme.

Kaptein Glenn Loovens, som er tilbake etter karantene, har skadet ankelen på trening og betegnes som usikker. Midtbanekollega Jose Semedo er et annet usikkerhetsmoment, mens spissen Chris Maguire soner karantene.

Brighton spilte 0-0 i en kjedelig og lite velspilt kamp borte mot Cardiff tirsdag. Tapte de to foregående kampene (mot svake Forest og Blackpool), og nå er det bare målforskjellen som skiller laget fra nedrykk.

Angriperen Sam Baldock er trolig spilleklar etter en strekkskade. Kantspilleren Solly March er usikker, mens Andrew Crofts (midtbane) er langtidsskadet.

Wednesday har 3-7-5 og 8-13 i målforskjell på sine første 15 hjemmekamper. Her lukter det uavgjort lang vei. Ikke umulig at dette ender med poengdeling. HU.

10. Blackpool - Nottingham Forest
Blackpool så ut til å redde ett poeng hjemme mot Middlesbrough tirsdag da Ben Gibson scoret selvmål fem minutter før slutt. Men den nye serielederen hadde mer på laget og tok stakk av med alle tre poengene takket være en scoring av Kike.

Ettersom Millwall vant sin kamp samme kveld, er det nå ti poeng opp til sikker grunn for Blackpool.

Charles Dunne måtte ut med skade sist, men det er håp om at forsvareren blir klar. Saer Sene er usikker grunnet sykdom. Grant Hall er trolig den eneste spilleren som helt sikkert ikke blir klar.

Dougie Freedman har fått en drømmedebut som Forest-manager. Først ble det 3-2 borte mot Brighton for en uke siden, og tirsdag vant laget 3-0 hjemme mot Wigan. Har dermed klatret opp på 10. plass, og det skiller 12 poeng opp til Brentford på den siste playoffplassen.

De tre poengene mot Wigan hadde imidlertid en bismak. Toppscorer Britt Assombalonga (15 mål) måtte ut på båre og er uaktuell til kveldens kamp. Midtbanespillerne Chris Cohen og Andy Reid befinner seg fortsatt på skadelista.

Blackpool kjemper hardt på den dårlige matta på Bloomfield Road, og dette blir ingen walk in the park for Forest. HUB.

11. Leeds – Millwall
Leeds har virkelig hevet spillet de siste ukene og tok en fortjent 2-0-seier borte mot Reading tirsdag. Har dermed 3-2-1 på de siste seks kampene og ligger nå på 17. plass. Det skiller fem poeng ned til dagens motstander.

Kaptein Liam Cooper tøbler med skade og betegnes som usikker. Tommaso Bianchi er ute for sesongen.

Millwall så ganske fortapte ut i slutten av januar, men har nå plutselig vunnet to bortekamper på rad. Første ble det 1-0 mot Forest, og deretter seier med samme sifre over Birmingham tirsdag. Ligger fortsatt tredje sist, men det er kun målforskjellen som skiller opp til Brighton på trygg grunn.

Forsvareren Sid Nelson er tilgjengelig igjen etter å ha sonet de tre siste kampene. Michael Tonge (midtbane) er ikke berettiget for spill mot moderklubben. Paris Cowan-Hall, Carlos Edwards og Nicky Bailey er fortsatt ute med skader.

To lag som endelig har våknet. Vi skulle gjerne ha gardert denne, men har ikke flere kryss igjen. H.

12. Bristol City - Sheffield United
Den siste kampen er hentet fra League One.

Bristol City har stø kurs mot ligaseier og opprykk til Championship. Etter 3-1-seieren over Port Vale tirsdag, er det fire poeng ned til Swindon på andre. Laget har også én kamp til gode på opprykksrivalene.

På de siste sju kampene er det blitt sju seiere og én uavgjort. Er ligaens beste hjemmelag med 11-2-1 på de første 14 matchene.

Forsvareren Derrick Williams måtte ut med skade sist, men er meldt klar til dagens kamp. Aaron Wilbraham er tilbake etter langtidsskade, men spissen må matches forsiktig og betegnes som usikker.

Sheffield har slitt litt etter de gode kampene mot Tottenham i semifinalen i ligacupen, men knuste Colchester 4-1 tirsdag og klatret tilbake på den viktige sjetteplassen. Kjemper en tøff kamp mot «halve ligaen» om de to siste playoffplassene.

Manager Nigel Clough har fem mer eller mindre faste spillere som må testes på kampdag grunnet skader.

Vi satser på at Bristol ikke endrer på vinnerkursen. H.

432-rekke:
1. Crystal Palace – Liverpool HUB

2. Blackburn – Stoke HB

3. Derby – Reading H

4. Bournemouth - Huddersfield H

5. Fulham - Ipswich HU

6. Charlton – Brentford HUB

7. Bolton – Watford HB

8. Norwich – Wolverhampton H

9. Sheffield Wednesday – Brighton HU

10. Blackpool - Nottingham Forest HUB

11. Leeds – Millwall H

12. Bristol City - Sheffield United H

Klikk her for å levere 432-rekken.

432-rekke:

1. Crystal Palace – Liverpool HB

2. Blackburn – Stoke HB

3. Derby – Reading H

4. Bournemouth - Huddersfield H

5. Fulham - Ipswich HU

6. Charlton – Brentford HUB

7. Bolton – Watford HB

8. Norwich – Wolverhampton H

9. Sheffield Wednesday – Brighton U

10. Blackpool - Nottingham Forest UB

11. Leeds – Millwall H

12. Bristol City - Sheffield United H

Klikk her for å levere 96-rekken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag