Foto: Getty / All Over Press

Ny nedtur for Chelsea

Vi setter pengene på Everton til god odds i dagens første tips.

Kommersielt

Onsdagens langoddsprogram består av 83 spilleobjekter og er et av de beste vi har sett på lang tid.

Det vrimler av interessante objekter fra seriefotball i Italia og Spania og ligacupen i England. Det spilles også cup i både Frankrike, Tyskland og Belgia. I Trondheim tar Rosenborg imot Fredrikstad til en hengekamp i Tippeligaen. I tillegg det håndball her hjemme.

I dagens første oddstips tar vi for oss en interessant kamp i fjerde runde i ligacupen, men først dagens langskudd og avslag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Les også dagens andre oddstips: Napoli jakter på seriegull
Her finner du tippetipset: Manchester City fosser videre

Dagens langskudd
23. Borås - Mora H 2,30

Ifølge våre gode, svenske kontakter hadde Borås minst fortjent ett poeng borte mot Malmö sist lørdag. Borås vant 4-1 hjemme mot Troja/Ljungby i forrige hjemmekamp i Hockeyallsvenskan (nest høyeste nivå i Sverige). Mora får det aldeles ikke til å stemme og står med tre strake tap.

Mora er gjort til favoritt i denne kampen (1,90), men hjemmeseier til Borås til 2,30 i odds ser ut som et spennende langskudd i dag.

Dagens avslag
9 Rosenborg - Fredrikstad 1,40 3,65 6,20
Vi hadde opprinnelig tenkt å anbefale handikapseier til et Fredrikstad-lag som er pisket til å vinne for å holde Start bak seg, som et av dagens spill. Men onsdag morgen har vi fått bekreftet at meget viktige Tarik Elyounoussi trolig er ute grunnet sykdom, og at Joachim Thomassen helt sikker ikke stiller. Fra før er Lasse Staw, Kevin Dure, Etzaz Hussain, Alex Valencia, Dino Mulac og Dave Myrie ute. Dermed er det likevel ikke fristende å sette innsatsen på RBK-fiasko, til tross for at hjemmelaget stiller sterkt svekket. 1,40 på formsvake trønderne som er ute av gullkampen, frister heller ikke. Rosenborg må unnvære toppscorer Rade Prica og Borek Dockal som soner karatene. 1,40 på Rosenborg synes aldeles ikke som et godt spill i kveld.

Lazio - Catania H 1,55
Hjemmelaget er sterkt svekket på midtbanen i denne kampen. Dyktige Stefano Mauri har vært ute en stund, og nå er også meget viktige Anderson Hernanes skadet. I tillegg er to andre midtbanespillere uaktuelle: Matuzalem og Alvaro Rafael Gonzalez. Den solide midtstopperen Andre Dias er suspendert. Catania spilte en meget god kamp borte mot Fiorentina lørdag, og kunne fort tatt tre poeng i stedet for ett. Står med 10 poeng så langt. Har vist seg som et vanskelig lag å slå og er bare blitt påført ett tap (2-4-1). Lazio har ikke bedre enn 1-1-1 på hjemmebane hittil og tynges altså av fravær i kveld. Lave 1,55 på Lazio-seier er det bare å glemme.

Dagens spill
Vi kommer med to spilleforslag denne onsdagen, og utover de tre lagene som vi lanserer spill på (vårt andre spilleforslag er en dobbel), hadde vi også Malaga, Levante, Genoa og Blackburn oppe til vurdering.

77. Everton - Chelsea H 3,15
Arsenal og Manchester United var to av lagene som var i aksjon tirsdag, og begge stilte med en overvekt av spillere som normalt spillet mest reservefotball.

Mye tyder på at også Chelsea kommer til Goodison Park med en sterkt svekket startellever.

Seks sentrale spillere er helt sikkert ute: Ashley Cole, Didier Drogba og Jose Bosingwa soner karantene etter det smertefulle tapet for QPR i helgen, Ramires og Michael Essien er skadet, og Raul Meireles er såkalt cup-tied.

Allerede lørdag formiddag spiller Chelsea et svært viktig byderby mot Arsenal, og det er ventet at flere førstelagsspillere hviles til fordel for navn som Romelu Lukaku, Josh McEachran, Oriol Romeu, Ryan Bertrand og Paulo Ferreira (alle disse startet i forrige rundes cupkamp mot Fulham).

Det er selvsagt en fare for at Everton også stiller redusert, men rapportene onsdag morgen tyder på at det ikke er snakk om store omveltninger på laget som slo Fulham 3-1 i helgen. Victor Anichebe er fortsatt ute med skade, men ellers kan manager David Moyes velge og vrake i en tilnærmet skadefri tropp. Gode Tim Cahill, Seamus Coleman og Louis Saha startet begge på benken i bortekampen mot Fulham søndag, men er ventet i startoppstillingen i kveld.

Sammenliknet med de utenlandske bookmakerne ligger Norsk Tipping høyt med sin hjemmeodds. 3,15 er høyere enn hva 14 av 19 spilleselskaper som vi har sjekket, opererer med. Og enkelte aktører er nede på 2,80 på H.

Vi setter derfor pengene på at et Everton-mannskap som helt sikkert er sultne på å ta en storskalp som Chelsea foran hjemmefansen, går knallhardt ut og sikrer avansement.

Dagens første oddstips:

77. Everton - Chelsea 3,15 - 3,00 - 1,90

Klikk her for å levere dette spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus