Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Ny nedtur for Drillo?

Ikke bli forundret hvis Norge taper mot lille Nord-Irland i kveld.

Kommersielt

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Bellamy vinner for Speed
Oddstips 2: Danskene banker rustne russere
V65: Vi byr på en riktig sterk XO

Midtukekupongen består av 12 kamper privatlandskamper. Det er ventet at flere land eksperimenterer med lagoppstillingen, så det kan lønne seg å sjekke hvilke spillere som starter før du leverer kupongen.

Vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Nord-Irland – Norge
Nord-Irland kom nest sist i EM-gruppe B (9 poeng på 10 kamper). Det ble tapt i de siste fire kvalikkampene, og landet har ikke vært i aksjon siden november i fjor.

Michael O’Neal er ansatt som ny landslagssjef, og han har inkludert Shane Ferguson i troppen. Newcastle-forsvareren var på nippet til å melde overgang til Irland etter en kontrovers med den forrige landslagssjefen. Fulham-forsvarer Aaron Hughes er også tilbake på landslaget etter å ha tatt en pause.

Hughes’ lagkamerat Chris Baird er imidlertid ikke med i troppen av personlige årsaker. I tillegg har Plymouth-spissen Warren Feeney og Blackpool-forsvareren Craig Cathcart meldt forfall.

Norge har spilt fire vennskapskamper etter EM-sortien. Det er blitt tap for Sør-Korea og Wales, uavgjort mot Danmark, og seier over Thailand.

Kaptein Brede Hangeland har meldt forfall og erstattes av debutanten Thomas Rogne.

Norge har mest kvalitet i troppen, men det jevnes ut av hjemmefordel og hardtarbeidende nordirere. Og etter å ha sett Drillos’ disipler bli rundspilt av Wales, er det lite fristende å gi Norge tillit. HUB.

2. Danmark – Russland
Danmark vant som kjent Norges EM-gruppe og har 3-2-0 på de fem vennskapskampene som er blitt spilt i vinter.

Liverpool-stjernen Daniel Agger er skadet og har trukket seg fra troppen. Ellers ser det greit ut.

Russland gikk også til topps i sin EM-gruppe, men har ikke vært i aksjon siden vennskapskampen mot Hellas i november (1-1).

De fleste spillerne i troppen hører hjemme i den russiske ligaen, og der har det vært vinterpause i tre måneder nå. Mens de hjemlige spillerne er ute av kampform, har stjernespilleren Andrei Arshavin (utlånt fra Arsenal) hatt en usedvanlig svak sesong.

Russlands to beste keepere er ute med skader, og valget står dermed mellom Vladimir Gabulov og Sergei Ryzhikov, som ikke har spilt flere enn sju landskamper til sammen. Roman Pavlyuchenko er tilbake i troppen etter å ha stått over mot Hellas.

Russland er ubeseiret på sine siste ti landskamper, men har bare vunnet én vennskapskamp på bortebane siden 2004.

Danmark på sin side er normalt meget sterke i Parken – også når det dreier seg om treningskamper. Vi tror danskene slår rustne russere. H.

3. Østerrike – Finland
Østerrike endte på fjerdeplass i sin EM-gruppe, og det var fem poeng opp til Tyrkia på playoff. Tapte 2-1 borte mot Ukraina i landets siste treningskamp, som ble spilt i november.

Finland skuffet også i kvalifiseringen, og til slutt skilte det hele 14 poeng opp til Sverige på playoff. Tapte 2-1 for Danmark i en privatkamp i november, og i januar ble det 3-2 mot Trinidad og Tobago.

Leeds’ midtbanespiller Mika Väyrynen har trukket seg fra troppen grunnet skade.

Det har vært pause i den finske ligaen siden oktober, og spillerne fra hjemlige klubber er nok ganske rustne. Vi setter derfor vår lit til Østerrike. H.

4. Kroatia – Sverige
Kroatia har ikke spilt noen privatkamper etter at landet knuste Tyrkia i playoffen. Er knallsterke på hjemmebane, og det er bare blitt 2 tap på 48 kamper på Maksimir Stadium.

Sverige kvalifiserte seg direkte til EM-sluttspillet til tross for at landet ble nummer to i gruppe E (bak Nederland). Tapte for England og Danmark i privatkamper i november, men vant to kamper mot enkel motstand i Midtøsten i januar.

Forsvarsspilleren Behrang Safari har meldt avbud for Sverige, ellers er det ingen fravær i troppen.

Sverige har ingen god statistikk mot Kroatia, og kommer til å få kjørt seg mot tekniske og raske motstandere i kveld. H.

5. Sveits – Argentina
Sveits klarte ikke å hamle opp med Montenegro i kampen om playoffplass og deltar dermed ikke i EM. Spilte 0-0 mot Nederland 11. november og vant 1-0 over Luxembourg noen dager senere.

Landslagssjef stiller et veldig urutinert lag i kveldens kamp, men det er snakk unggutter med ekstreme talenter, slik som Basel-stjernene Xherdan Shaqiri og Yann Sommer.

Arsenal-forsvareren Johan Djourou er usikker.

Argentina har heller ikke spilt landskamper siden midten av november. Ligger på andreplass i sin søramerikanske VM-grupp med sju poeng på fire kamper.

Troppen består i hovedsak av spillere i europeiske ligaer. Landslagssjef Alejandro Sabella har opplyst at han kommer til å fortsette med å eksperimentere med laget, og Napolis forsvarer Hugo Campagnaro og Romas midtbanespiller Erik Lamela (til sammen 1 landskamp) er med i troppen.

Angel Di Maria er skadet og blitt erstattet av Atletico Madrids Eduardo Salvio.

Det er ikke lett å vite hva slags mannskap Argentina stiller med, eller hvor motiverte stjernespillerne er. Sveitsisk fotball er høyt oppe på Basels fantastiske prestasjoner i Champions League, og spillerne er garantert sultne på å ta en skalp som Argentina. HUB.

6. Tyskland – Frankrike
Tyskland feide all motstand av banen i EM-kvalifiseringen og vant samtlige ti kamper. Spilte to vennskapskamper i november – 3-3 borte mot Ukraina og 3-0 hjemme mot Nederland.

Stiller uten Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Per Mertesacker, Mario Goetze og kaptein Philipp Lahm i kveld, men landslagssjef Joachim Loew har likevel en bred og sterk tropp å velge fra.

Frankrike vant også sin gruppe, men avga ni poeng. Spilte 0-0 hjemme mot Bosnia-Hercegovina og 1-0 hjemme mot USA i november. Real Madrids Karim Benzema og Marseilles Loic Remy er ute med skader.

Selv om det er en del usikkerhetsmomenter knyttet til rokeringer og eksperimentering i begge lag, tror vi Tyskland vinner på hjemmefordel og kvalitet. H.

7. Italia – USA
Italia tapte ikke en eneste kamp i EM-kvalifiseringen og tok seg enkelt videre til sluttspillet. Har ikke vært i aksjon siden midten av november, da det ble 0-1 hjemme mot Uruguay og 2-0 borte over Polen.

Urokråka Mario Balotelli er blitt tatt ut av troppen og erstattet av Romas Fabio Borini.

USA har spilt to vennskapskamper i år. Både bortekampen mot Panama og hjemmekampen mot Venezuela endte 1-0. LA Galaxy-spissen Landon Donovan er ute med sykdom, noe som er svekker laget offensivt. I tillegg er midtbanespilleren José Francisco Torres (Pachuca ), midtstopperen Timothy Chandler (Nürnberg) og midtbanespilleren Jermaine Jones (Schalke) ute med skader.

USA har aldri slått Italia (0-3-7), og vi tror ikke landets første seier kommer i kveld. Men Italia i mesterskap og Italia i uviktige treningskamper er to helt forskjellige ting, og landslagssjef Cesare Prandelli kommer trolig til å teste ut en del reservespillere og systemer. Vi tror på en knapp Italia-seier. H.

8. Irland – Tsjekkia
Irland tok seg videre til EM-sluttspillet ved å pulverisere Estland i playoffen. Har ikke spilt landskamper etter det.

Darron Gibson, Richard Dunne, Stephen Kelly og Keiren Westwood er ute med skader.

Tsjekkia fikk bare 13 poeng på 8 kamper i gruppespillet, men tok seg videre til EM ved å beseire Montenegro i begge playoffplassene. Har i likhet med Irland ikke vært i aksjon etter playoffen.

Laget er klart svekket av at Arsenals formsterke midtbanestrateg Tomas Rosicky er ute med skade. Hertha Berlins forsvarer Roman Hubnik er også uaktuell.

Giovanni Trapattoni har gjort underverker med Irland, og landet er ubeseiret på de siste 11 kampene. HU.

9. Slovenia – Skottland
Slovenia ble nummer fire i gruppe C, men var bare to poeng bak playoffplass. Tapte 2-3 hjemme for USA i landets eneste kamp etter EM-kvalifinseringen.

Slovenia har et nokså ungt mannskap, og sliter med en fravær på en del viktige spillere. Den formsterke PSV-angriperen Tim Matavz og kollega Zlatan Ljubijankic (Gent) er uaktuelle. Midtbanen er svekket av at Armin Bacinovic (Palermo) er skadet og at Robert Koren har gitt seg på landslaget. I tillegg har en del av de faste forsvarsspiller fått lite spilletid i sine respektive klubber den siste tiden.

Skottland ble nummer tre i sin gruppe, og klarte heller ikke å ta seg videre til playoff. Vant 2-1 borte mot Kypros i en treningskamp i midten av november.

Cardiff-spissen Kenny Miller er sliten etter ligacuptapet for Liverpool og star over kveldens kamp. I tillegg er Aston Villas Alan Hutton og Sunderlands Phil Bardsley ute med skader.

Kampen spilles i Slovenias tredje største by Koper. Statistikken viser at slovenerne ikke spiller like godt der som når landskampene går i Maribor og Ljubljana.

Her må alle tegn med. HUB.

10. Wales – Costa Rica
Dette oppgjøret er en minnemarkering for avdøde Gary Speed, som var en usedvanlig populær og avholdt landslagssjef.

Liverpools formspiller Craig Bellamy var kanskje den spilleren som var nærmest knyttet til Speed. Han spiller muligens sin siste landskamp i kveld og har fått kapteinsbindet av den nye landslagssjefen Chris Coleman. Bellamy er nok blant dem som kommer til å jobbe hardest på gressmatta for å hedre Speeds minne.

Med Gareth Bale på den andre kanten skorter det ikke på fart, klasse og innsats i det walisiske angrepet.

Wales skuffet i EM-kvalifiseringen og ble bare nummer fire i sin pulje. De vant imidlertid de to siste kvalikkampene og knuste Norge 4-1 i en treningskamp i november.

Arsenals Aaron Ramsey har måttet trekke seg fra troppen, og det ser ut til at tredjekeeper Jason Brown blir å finne mellom stengene.

Costa Rica slo Venezuela 2-0 borte i en vennskapskamp lille julaften og klarte 2-2 hjemme mot Spania i midten av november.

Landslagssjef Jorge Luis Pinto har gitt plass til 14 spillere fra utenlandske klubber i sin 19 mann store tropp. Den viktige spissen Alvaro Saborio (23 mål på 63 landskamper) er skadet.

Costa Rica er ikke et dårlig lag, men kommer spillerne til å ofre alt i en kamp som spilles under såpass spesielle omstendigheter? Vi tviler på det, og tror formsterke og heltente Wales vinner kampen greit. H.

11. Polen – Portugal
Som vertsnasjon er Polen automatisk kvalifisert til EM-sluttspillet. I oktober og november ble det seier over Bosnia-Hercegovina, Ungarn og Hviterussland, uavgjort mot Sør-Korea og tap for Italia.

Den viktige spissen Robert Lewandowski (16 mål for Borussia Dortmund denne sesongen) er usikker.

Portugal snøt Norge for plaoffplassen og tok seg videre til sluttspillet med til sammen 6-2 over Bosnia-Hercegovina. Har ikke spilt kamper etter det.

Carlos Martins, Silvestre Varela og Danny er ute med skader.

Vi tviler sterkt på at stjerner som Ronaldo setter veldig stor pris på dra til Warszawa for å spille treningskamp i to minusgrader midt i en meget hektisk periode av sesongen. De polske spillerne er nok på sin side motiverte for å vise seg frem i oppkjøringen til EM på hjemmebane. Vi ser for oss at Portugal tar det nokså piano, og at de satser på et akseptabelt resultat som 0-0 eller 1-1. HUB.

12. England – Nederland
England gikk ubeseiret gjennom gruppe G (5-3-0) og er klar for EM. Etter kvalifiseringen vant England 1-0 i vennskapskamper mot Spania og Sverige.

Landslagssjef Stuart Pearce sliter med mange tunge fravær. Forsvarerne Glen Johnson og Kyle Walker er skadet, og Wayne Rooney og Darren Bent mangler i angrepet. Trolig starter Pearce med de urutinerte spissen Daniel Sturridge og Danny Welbeck. Midtbanespilleren Tom Cleverley har meldt forfall.

Nederland gikk til topps i gruppe E ved å vinne ni av ti kamper. Spilte uavgjort mot Sveits og tapte 0-3 for Tyskland i treningskamper i november.

Nederland har også en del skadeproblemer. Rafael van der Vaart er helt sikkert ute, mens Robin van Persie betegnes som usikker.

Det er blitt uavgjort i tre av de siste fire kampene mellom disse lagene, og det er et nokså sannsynlig resultat også i kveld. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 29.02.2012 19:40
1.Nord-Irland - NorgeUB
2.Danmark - RusslandH
3.Østerrike - FinlandH
4.Kroatia - SverigeH
5.Sveits - ArgentinaHUB
6.Tyskland - FrankrikeH
7.Italia - USAH
8.Irland - TsjekkiaHU
9.Slovenia - SkottlandUB
10.Wales - Costa RicaH
11.Polen - PortugalUB
12.England - NederlandUB

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 29.02.2012 19:40
1.Nord-Irland - NorgeHUB
2.Danmark - RusslandH
3.Østerrike - FinlandH
4.Kroatia - SverigeH
5.Sveits - ArgentinaHUB
6.Tyskland - FrankrikeH
7.Italia - USAH
8.Irland - TsjekkiaHU
9.Slovenia - SkottlandHUB
10.Wales - Costa RicaH
11.Polen - PortugalHUB
12.England - NederlandHUB

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus