*Nettavisen* Sportspill.

Ny nedtur for Solbakken

Foto: Getty Images/All over Press

Ingen fest mot Blackpool i kveld. Sjekk hvordan vi skal få 12 rette.

21.12.12 12:01

Fredagens meny fra Sportspill:
Odds:Valencia halter videre
V4 Sverige: En tysker i Kalmar
V65 Biri: Hamre blir ikke mett

Midtukekupongen er lagt til en fredag denne gangen, og de 12 kampene er hentet fra spansk, italiensk, engelsk, nederlandsk og fransk fotball.

Bonuspotten er kommet opp i to millioner kroner. Spillstopp er kl 19.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Valencia - Getafe
Valencia skuffet stort med 0-1-tap hjemme for Vallecano forrige runde og falt ned til 11. plass. Har ikke bedre enn 2-1-3 på de siste 6. Fernando Gago, Sergio Canales og Jeremy Mathieu står nok en gang over, men Nelson Valdez og Victor Ruiz ser ut til å bli klare.

Getafe har spilt uavgjort i sine to siste i serien og vant tre på rappen før det. Har tatt tre poeng mer enn dagens motstander og ligger på niendeplass (ble passert av Real Sociedad og Rayo Vallecano torsdag). Forsvareren Juan Valera er ute med karantene, mens de offensive spillerne Adrian Colunga og Pedro Leon er ute med skader. Spissen Alvaro Vazquez er friskmeldt.

Valencia har hatt et godt tak på Getafe de siste sesongene og har 7-1-0 på de siste tilsvarende. Tapte dog 1-3 på bortebane da lagene møttes sist i mars.

Vi stoler ikke på årets Valenica-utgave og ser oss nødt til å gardere mot et Getafe som har sluttet å tape i ligaen. HU.

2. Atletico Madrid - Celta Vigo
Atletico var høyt oppe etter til sammen 9-0 mot Getafe (cup) og Deportivo (serie), men ble sendt hjem med 1-4 i sekken mot Barcelona i helgen. Ligger fortsatt på andreplass med meget solide 37 poeng på 16 kamper. Backen Filipe Luis er eneste fravær.

Nyopprykkede Celta tapte 0-1 hjemme for Betis mandag og ligger på 15. plass med 15 poeng. Backen Roberto Lago er ute, ellers ser det bra ut.

Atletico er det eneste laget i serien som ikke har tapt poeng på hjemmebane (8-0-0), mens Celta er det svakeste bortelaget sammen med Mallorca (1-0-7).

Ikke noe poeng i å spekulere på overraskelser her. H.

3. Cagliari - Juventus
Cagliari står med null poeng og 2-10 i målforskjell på de siste tre i serien. Har falt ned til 15. plass, og det er bare to poeng ned til nedrykk. Kaptein Daniele Conti soner karantene i kveld.

Juventus banket Atalanta 4-1 sist og har vunnet fem på rad i serien. Luken ned til Inter på sølvplass er på hele sju poeng. Nicklas Bendtner, Pepe og den meget viktige landslagsstopperen Giorgio Chiellini er ute med skader.

Lagene møttes så sent som 12. desember i cupen. Da vant Juventus 1-0 på hjemmebane. Forrige sesong tok Juve fire av seks mulige poeng. B.

4. Brest - Paris Saint Germain
Brest tok en viktig borteseier over Sochaux sist, den første for sesongen, og har fått en luke på fem poeng ned til nedrykk. Angriperen Larsen Touré og noen reserver er ute med skader.

PSG vant toppkampen mot Lyon i helgen og overtok dermed ligaledelsen. Står med fire strake trepoengere. Alex, Mathieu Bodmer og spissen Guillaume Hoarau står over med skader.

Forrige sesong vant PSG 1-0 i begge kampene mot Brest. PSG er stor favoritt, men vi tar med en U på mistanke. UB.

5. Alkmaar - Twente
Alkmaar har hatt en dårlig sesong og ligger helt ende på 12. plass med 15 poeng på 17 kamper. Tok en sjelden seier mot Zwolle borte sist. Har skuffende 1-3-2 på de siste seks hjemmekampene. Den rutinerte kantspilleren Maarten Martens er ute med skade, ellers ser det bra ut.

Twente har tatt over dobbelt så mange poeng som Alkamaar (37), og bare målforskjellen skiller opp til lederlaget PSV. Var imidlertid i bedre form tidligere i sesongen og har 2-3-1 på de siste seks. Trener Steve McClaren sliter med en del skader om dagen, og spesielt på den ene backplassen er det meget tynt.

Lagene har allerede møtt hverandre en gang i serien denne sesongen. Da vant Twente 3-0 hjemme.

Vi tror mest på Twente, men slenger på en U ettersom begge lag har spilt en del uavgjorte i det siste og fordi Twente er noe svekket av skader. UB.

6. Blackpool - Wolverhampton
Blackpool vant 2-0 over Blackburn sist, og rekken med kamper uten tap ble forlenget til åtte. Har klatret til 11. plass, og det er fire poeng opp til playoff. Midtbanespiller Chris Basham er usikker. Forsvareren Ian Evatt er fortsatt ute med sin kneskade, og heller ikke kantspilleren Matt Phillips blir klar.

Wolverhampton tok to viktige trepoengere mot to av bunnlagene, men tapte 0-2 borte mot Middlesbrough sist. Ligger helt nede på 18. plass, fire poeng bak dagens motstander. Ståle Solbakken har slitt med mange skader hele sesongen, og selv om forsvareren Georg Margreitter er friskmeldt og flere av stjernespillerne snart er tilbake, er han nødt til å stille reservepreget også i kveld.

Blackppol er i knallform, og vi setter ikke pengene på Wolves før laget får tilbake nøkkelspillere fra den overfylte skadestua. H.

7. Derby - Hull
Derby har klatret til 10. plass etter full pott på de to siste kampene. Opp til playoff skiller det kun tre poeng. Har bare tapt én hjemmekamp denne sesongen (6-4-1).

Flere spillere har slitt med skader denne uken, og det er usikkert om forsvarerne Mark O'Brien og Gareth Roberts, midtbanespillerne Craig Bryson og Will Hughes og spissen Conor Sammon blir klare. Forsvareren Jake Buxton er helt sikkert ute.

Hull har vunnet tre på rad og ligger på en flott fjerdeplass, tre poeng bak ledende Cardiff. Er seriens beste bortelag (6-1-4). Forsvareren Alex Bruce soner karantene, og keeper David Stockdale er hentet tilbake til Fulham etter å ha imponert i sine fem kamper for Hull.

Innbyrdes vant lagene hver sin bortekamp forrige sesong.

Et åpent oppgjør, men vi dropper U ettersom begge lagene spiller få uavgjorte om dagen og ingen av de fire siste innbyrdes er endt med poengdeling. HB.

8. Swindon - Tranmere
Swindon kjemper en hard kamp om å nå playoff og ligger for tiden ett poeng bak den gjeve sjetteplassen. Vant 2-0 borte mot Oldham sist. Den viktige midtbanespilleren Alan Navarro er friskmeldt etter over to måneder på sidelinjen. Rutinerte Tommy Miller kom inn som innbytter etter skadeavbrekk sist og kan være tilbake for fullt her. Forsvareren Jay McEveley er fortsatt ute.

Tranmere har spilt uavgjort i sine fire siste seriekamper, men leder fortsatt League 1. Har bare tapt én bortekamp så langt (6-4-1). Har vært mye plaget av skader i det siste, og denne kampen kommer for tidlig for spillere som kaptein James Wallace, Abdulai Bell-Baggie, Ben Gibson og Jean-Louis Akpa Akpro.

Vi tror HU holder her.

9. Bury - Shrewsbury
Bury tapte 0-1 borte mot Crewe i helgen og ligger nest sist med 19 poeng på 22 kamper. Fortjente poeng i den kampen, men baklengsmålet kom rett før slutt. Spilte cupkamp mot Preston så sent som tirsdag. Det ble det tap på straffekonk. Sliter i forsvar ettersom de faste spillerne Phil Picken og Adam Lockwood er ute med skader.

Shrewsbury har tatt tre poeng mer enn dagens motstander og ligger på den siste sikre plassen. Har brukbare 2-2-2 på de siste seks, men har ennå ikke vunnet på bortebane (0-4-7). Midtbanespilleren Luke Summerfield, som har vært en av bortelagets klart beste denne sesong, er ny på skadelisten. Den tidligere LSK-spilleren Luke Rodgers er usikker grunnet sykdom, og det ser ut til at kantspilleren Mark Wright må stå over.

Hjemmelaget er nok slitne grunnet det tøffe kampprogrammet, og vi tror ikke de vinner. UB.

10. Southend - Chesterfield
Southend har klatret opp på playoffplass i League 2 etter åtte kamper på rad uten tap. Den erfarne midtstopperen Mark Phillips blir trolig klar etter å ha stått over de fire siste kampene med en kneskade. Dermed er trolig Neil Harris eneste fravær.

Chesterfield har bare tatt to poeng mindre enn dagens motstander, men ligger på tiende - fire plasser bak. Spilte uavgjort mot brukbare Burton sist. Toppscorer Jack Lester er ute med karantene. Spisskollega Luis Boa Morte er usikker.

Vi gambler på at H holder.

11. Rochdale - Cheltenham
Rochdale står med fire strake tap og har falt ned til 15. plass med 30 poeng. Det er imidlertid fortsatt bare fire poeng opp til playoff. Hat gjort det bedre borte enn hjemme denne sesongen. Terry Gornell (tre mål på fem kamper) soner karantene, og spisskollega Bobby Grant (åtte mål på tretten kamper) er høyst usikker. Midtbanespilleren Reece Gray er ute med karantene.

Cheltenham ligger på tredjeplass, som gir direkte opprykk, og har tatt sju av ni mulig poeng på de tre siste. Midtbanspilleren Russell Penn betenges som 50/50, og spissen Kaid Mohamed er et annet usikkerhetsmoment.

De siste sju har endt 0-5-2, og vi tror ikke formsvake Rochdale vinner denne heller. UB.

12. Barnet - Burton
Barnet ligger helt sist med 16 poeng. Har spilt uavgjort i tre av de siste seks kampene, resten har endt med tap. Den rutinerte midtbanspilleren John Oster kan være tilbake etter to måneder på sidelinjen, men angriperne Collins John, Ishmail Kamara og Steve Kabba er ute. Den innleide forsvareren Krystian Pearce er hentet tilbake av Notts County.

Burton har tatt sju poeng på de siste tre og har klatret til niendeplass, kun ett poeng bak playoff. Spissen Matt Paterson er tilbake etter skade, men denne kampen kommer trolig for tidlig. Den hardtarbeidende midtbanespilleren Lee Bell er ute med karantene. Han kan bli erstattet av kaptein John McGrath, som er på vei tilbake etter skade.

Det tilsvarende oppgjøret forrige sesong endte med 6-3-seier til Burton, men Barnet vant bortekampen 2-1. HUB.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 21.12.2012 19:55
1. Valencia - Getafe H U
2. Atletico Madrid - Celta Vigo H
3. Cagliari - Juventus B
4. Brest - Paris Saint Germain B
5. AZ Alkmaar - FC Twente U B
6. Blackpool - Wolverhampton Wanderers H
7. Derby County - Hull City H B
8. Swindon Town - Tranmere Rovers H U
9. Bury FC - Shrewsbury Town U B
10. Southend United - Chesterfield H
11. Rochdale - Cheltenham B
12. Barnet - Burton Albion H U B

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 21.12.2012 19:55
1. Valencia - Getafe H U
2. Atletico Madrid - Celta Vigo H
3. Cagliari - Juventus B
4. Brest - Paris Saint Germain U B
5. AZ Alkmaar - FC Twente U B
6. Blackpool - Wolverhampton Wanderers H
7. Derby County - Hull City H B
8. Swindon Town - Tranmere Rovers H U
9. Bury FC - Shrewsbury Town U B
10. Southend United - Chesterfield H
11. Rochdale - Cheltenham U B
12. Barnet - Burton Albion H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag