*Nettavisen* Sportspill.

Ny suksess for Derby

Foto: REUTERS/SCANPIX

For tredje lørdagen på rad har vi tro på Derby. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nå vinner Villa
Tippetips: Vi garderer Liverpool og Chelsea

Premier League: Skade- og karanterapport
V75 Forus: 28 millioner til alenevinner

Lørdagens langoddsprogram består av 89 spilleobjekter og det er litt av hvert å velge fra. 12 dueller fra diverse verdenscup innleder dagens liste. I Premier League spilles det sju kamper, og det er også en rekke øvrige kamper fra England. Full serierunde i fransk Ligue 1, og selvsagt kamper fra Italia og Spania. I tillegg til ishockey fra både Norge og Sverige.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Doncaster - Cardiff
Goalgetter Billy Sharp er tilbake for hjemmelaget som ligger nest sist i øyeblikket og har fire poeng opp til Millwall over streken. Doncaster har forsterket laget sitt betydelig den siste måneden og står med flotte 3-1-0 på sine fire siste hjemmekamper. Seierene er kommet mot serieleder Southampton, ambisiøse Leicester og Barnsley. Cardiff spilte semifinale i ligacupen mot Crystal Palace tirsdag og har hatt et tøft program på slutten. Verdien ligger helt klart på hjemmeseieren her og 3,15 lokker på at Doncaster tar sin fjerde hjemmeseier på de fem siste forsøkene.

Middlesbrough - Burnley
Opprykksjagende Middlesbrough fikk et stygt skudd for baugen i den siste seriekampen andre nyttårsdag. 0-3 borte for Blackpool gjør at Middlesbrough ikke overtok tabelltoppen. Midtbanespilleren Barry Robson soner den andre av to kampers karantene. Midtbanekollega Nicky Bailey er ute i opptil åtte uker etter å ha blitt skadet nyttårsaften. Tre andre spillere må testes nærmere kampstart. Etter en flott periode med strake seire og ni poeng, måtte bortelaget gi tapt borte mot Leeds andre nyttårsdag, da spilte laget med en mann mindre i 60 minutter. Middlesbrough vant tilsvarende oppgjør med 2-1 i fjor og sliter med sentrale fravær. Burnley er kapable til å overraske her og slik oddsen er satt lokkes vi klart mest av friske 3,30 for borteseieren.

Dagens avslag
Vintersport
Dessverre har Norsk Tipping lagt seg på en svært lav oddsskala på sine vintersportdueller. Det gjør det enda mer vrient å finne gode spill. Hopperne fikk ikke prøve seg i Kulm fredag og da blir det helt bingo å forelå spill herfra. Hvordan formen til langrennsprinterne er etter Tour de Ski er heller ikke lett å forutse og heller ikke gutta med børse på ryggen (les skiskyting) frister. Nei, her må Norsk Tipping forbedre sitt produkt og gjøre disse duellene mer attraktive oddsmessig.

Liverpool - Stoke og Chelsea - Sunderland
Liverpool-fansen får ha oss unnskyldt, men 1,40 på Liverpool-seier hjemme mot Stoke? Den kan vi ikke kjøpe. Liverpool har spilt uavgjort i seks av sine ti hjemmekamper denne sesongen og vi må heller ikke glemme at laget spilte en krevende ligacupsemifinale mot Manchester City så sent som onsdag kveld. Stoke holder koken og leverer klart bedre på bortebane denne sesongen, kontra tidligere (4-1-5). Formen er strålende med 5-2-1 på de åtte siste i serien. I våre øyne dagens sikreste avslag, sammen med Chelsea hjemme mot Sunderland. 1,30 på Chelsea-seier ser nesten enda mer håpløst ut mot svært formsterke Sunderland.

Valencia - Real Sociedad
Superspiss Roberto Soldado soner karantene for hjemmelaget og da synes vi det er verd å sette bremsene på her. Leverer riktignok stort sett varene hjemme, men møter i kveld et Real Sociedad som står uten tap på sine seks siste seriekamper (2-4-0). Hjemmeoddsen er trykt ned til 1,30 i odds, det synes vi det er lett å si nei takk til.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Utover de tre kampene vi har foreslått på våre spilleforslag denne lørdagen var det selvsagt også flere andre alternativer. Et nesten skadefritt West Ham skal ses med bra sjanse borte mot Portsmouth, likeledes har Hull en bra sjanse hjemme mot Peterborough (men litt lav odds). i Frankrike vinner nok PSG i debuten for Carlo Ancelotti, mens Montpellier har flere viktige spillere i Africa Cup og Lyon har bra mulighet i toppoppgjøret til tross for bortebane. Godtgående Roma ses også med bra vinnersjanse borte mot et svekket Catania (to mann suspendert), og kanskje er vårt langskudd fra sist lørdag Rochdale (tapte da) et spennende alternativ hjemme mot Stevenage. Odds 2,75.

Derby - Coventry
Fire strake seire for formsterke Derby nå, inkludert sist lørdags 1-0 seier hjemme over Crystal Palace sist lørdag. Vi har foreslått spill på Derby både hjemme mot West Ham nyttårsaften (3,30 i odds) og mot Crystal Palace sist lørdag (opprinnelig 2,15 i odds, senket til 1,75) og lykkes med de spillene begge gangene. Også denne lørdagen har vi god tro på Derby. Nigel Cloughs mannskap har avansert til tiendeplass etter tre strake trepoengere og med 37 poeng er det kun to poeng opp til playoff. Hjemme leverer Derby solid, tallene viser 7-2-4.

Med mannskapet ser det i all hovedsak bra, kun et par spillere er langtidsskadet og trolig er Theo Robinson mannen som igjen skal avgjøre.

Da er det betydelig verre stilt for Coventry. Vi hadde litt feeling for at Coventry kunne avansere fra FA-cupen sist lørdag, men til tross for en tidlig 1-0 ledelse mot formsvake Southampton hjemme, endte det med 1-2 tap. Borte står Coventry med fem strake tap og laget ligger helt sist med sine nitten poeng. Sju poeng opp til Millwall over streken, og bortetallene er så svake som 0-3-9. Chris Hussey (f), Richard Wood (f) og Cody McDonald (a) er helt sikkert ute og det er svært uviss om toppscorer Lukas Jutkiewich spiller (er på vei til Middlesbrough). Spissen Freddy Eastwood er på vei tilbake, men rekker ikke lørdagens kamp.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende og 1,80 for at Derby sikrer seg sin femte strake seier synes vi er mer enn godkjent. Kampen kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Granada - Rayo Vallecano
Spansk Primera divison er ikke den letteste ligaen å finne gode objekter i. Det er svært jevnt bak de to store og kampene er som regel svært tette og jevne. Nyopprykkede Granada åpnet med 1-2-6 på sine ni første seriekamper etter opprykket fra Segunda i vår, og så ut til å ryke rett ned igjen på første forsøk. Nå har imidlertid laget gått seg til og står med flotte 4-2-2 på sine åtte siste seriekamper. Er dermed oppe på 15. plass med sine nitten poeng. Det er likevel ikke mer enn tre poeng ned til Villarreal under streken. På den annen side er det kun seks poeng opp til Malaga på sjetteplass. Det forteller mye om hvor jevnt det er.

Hjemme på Los Cármenes står Granada med 3-4-2 og 7-6 i målforskjell, og etter at Barcelona kun slo dem 1-0 i slutten av oktober har de fire strake på hjemmebane uten tap. Pape Diakhaté har dratt til Afrika for å representere Senegal i Afrikamesterskapet, ellers er alle spillerne tilgjengelig for trener Fabri til dette oppgjøret ettersom Franco Jara er tilbake fra karantene.

Rayo Vallecano stod med 0-0-4 på sine fire siste seriekamper før laget tok juleferie. Således var det nok svært godt for Madrid-laget å slå Sevilla 2-1 på hjemmebane forrige helg. På bortebane står Vallecano med 2-3-4 og 8-17 i målforskjell, men de fire siste bortekampene har kun gitt ett poeng og 1-9 i målprotokollen. Lassane Bangoura er småskadet og ikke med til Granada. Dani Pacheco og Pedro Botelho fortsatt ute.

Vi har svært god tro på at hjemmelaget fortsetter den gode trenden med tilnærmet toppet mannskap og bortesvake Rayo Vallecano skal være en overkommelig motstander. Oddsen for hjemmeseier er 2,20.

Vi får dermed en dobbel med seire til Derby og Granada og totaloddsen på denne dobbelen er 3,96.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp 15.55 og innsats kr 100):
Kamp 66 Derby - Coventry 1,80 3,05 3,40
Kamp 84 Granada - Rayo Vallecano 2,20 2,85 2,70
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.