Gå til sidens hovedinnhold

Ny tolver i kveld?

Det ble fullklaff på tippetipset søndag. I kveld tror vi på nye gevinster.

Dobbelt jackpot i Viking Lotto - klikk her for å spille om 26 millioner i kveld!

Flere tips onsdag:
Odds: Vi satser på Riise og Svennis
Odds: Lesernes oddstips onsdag

Søndag ble det 12 rette på det store tipsforslaget, og vi kunne innkassere til sammen 5845 kroner i gevinst.

Dette var den femste tolveren siden oppstarten av Sportspill 10. mars, og tipperegnskapet viser nå et overskudd på 7856 kroner.

Det er duket for en spennende midtukekupong med 11 engelske kamper og én italiensk. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som du kan se og levere nederst i artikkelen.

Nå kan du tippe på iPhone

1. Manchester City - Manchester United
En sekspoengkamp ingen av lagene har råd til å tape. Manchester United knappet inn tre poeng på serieleder Chelsea i helgen og ligger nå bare to bak (United har 23 poeng på 11 kamper).

City ligger på fjerdeplass – tre poeng bak United. Seier i kveld vil føre dem á poeng med erkerivalen, mens et tap vil være svært ugunstig for tabellsituasjonen.

Hjemmelaget må klare seg uten helgens tomålscorer Mario Balotelli, som fik rødt kort mot West Bromwich.

Hos United har Owen Hargreaves nok en gang havnet på skadelisten. Der finner man også Michael Owen, Wayne Rooney, Ryan Giggs og Antonio Valencia. Nani er høyst tvilsom. I tillegg uttalte Alex Ferguson tirsdag at det har vært en del sykdom i tropen den siste tiden.

Det er blitt spilt 156 derbykamper mellom City og United (serie og cup), og dagens hjemmelag har vunnet 42 av dem. 49 har endt uavgjort, mens United har gått seirende ut av 65 oppgjør mot erkerivalen.

På Hyde Road/Maine Road/City of Manchester har City opplevd 22 triumfer, mens 23 har endt uavgjort og 26 med United-seier.

Hvis man ser på resultatene i serien etter at City begynte å spille hjemmekampene på City of Manchester, er stillingen 3-0-4 i favør United (første kamp i 2004). De to siste sesongene endte det med 0-1. United har også vunnet de to siste i serien på Old Trafford.

Manchester United har altså statistikken på sin side, både historisk og de siste sesongene.

Dette er en ekstremt viktig og prestisjefull kamp, og vi våger ikke annet enn å sette HUB.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

2. Wolverhampton – Arsenal
Hjemmelaget ligger nest sist i serien, men de to siste rundene har vært positive. Ulvene hadde et nokså sensasjonelt poeng i lomma på Old Trafford i helgen, men Ji-Sung Park satte inn 2-1 to minutter på overtid. Runden før tok man en sterk 2-1-seier over Manchester City.

Etter en meget god periode med fem strake triumfer i serie og cup, har Arsenal måttet tåle to tap på rad. Bortetapet for Shaktar Donetsk forrige midtuke var en kamp som ikke ble prioritert spesielt høyt, men helgens 0-1 for Newcastle på hjemmebane var en gedigen nedtur.

Heldigvis for Arsene Wengers mannskap tapte også serieleder Chelsea, så avstanden opp er fortsatt fem poeng, men det bør bli tre poeng i kamper som den i kveld for at man skal ha håp om seriegull.

Statistikken er på Arsenals side: Wolves har tapt de siste åtte oppgjørene mellom lagene, og man må helt tilbake til 1979 for å finne sist Arsenal-tap.

Hos hjemmelaget er Michael Kightly, Jody Craddock, Michael Kightly og Ronald Zubar fortsatt ute, mens Adlène Guedioura er langtidsskadd.

Arsenal må klare klar seg uten suspenderte Laurent Koscielny og skadde Abou Diaby, Thomas Vermaelen og Emmanuel Frimpong. Det er usikkert om Manuel Almunia rekker kveldens kamp. Robin Van Persie starter trolig på benken.

Vi tror Arsenal reiser seg etter en ruskete periode og spiller ren B.

3. Everton – Bolton
Det skiller bare ett poeng mellom Everton (14) og Bolton (15), men på tabellen ligger hjemmelaget på 11. plass og Bolton på 6.

Hjemmelaget fikk en trøblete start på sesongen, men i skrivende stund har man ikke tapt en kamp i serie og cup siden 19. september.

Bolton tok en sterk 4-2-seier over Tottenham i helgen, men det er blitt altfor mange uavgjorte (3-6-2) til at man har kunnet kjempe helt i teten så langt i sesongen. Everton er også en slags uavgjortekspert (3-5-3), og det er på ingen måte utenkelig at det ender med poengdeling i kveld.

Hos hjemmelaget er Marouane Fellaini aktuell igjen etter å ha vært ute med en strekkskade de siste fire kampene. Leon Osman, Ross Barkley og Victor Anichebe fortsatt skadet. Jack Rodwell er ikke klar for startelleveren ennå, men kan komme inn som innbytter.

Jlloyd Samuel, Ricardo Gardner, Sean Davis, Joey O'brien er uaktuelle hos Bolton. Martin Petrov er aktuell fra start.

HU.

4. Chelsea – Fulham
Hjemmelaget spilte en meget svak førsteomgang mot Liverpool i helgen, men tok seg sammen etter hvilen. Det ble likevel et skuffende 0-2-tap. Liverpools store skrekk, Didier Drogba, følte seg ikke vel og kom først inn etter pause. Tirsdag ble det kjent at superspissen har slitt med malaria, men han skal være på bedringens vei og spiller trolig i kveld.

Alex og Nicolas Anelka er usikre, men viktige Michael Essien er tilbake etter skade. Frank Lampard er fortsatt ikke klar.

Hos bortelaget er viktig Bobby Zamora og Philippe Senderos ute til midten av februar. Andy Johnson kan være tilbake foa start for første gang siden januar, men man må kanskje klare seg uten forsvarsspillerne Chris Baird og Carlos Salcido. Dickson Etuhu og Fredrik Stoor er uaktuelle.

Brede Hangeland reddet et poeng på overtid hjemme mot Aston Villa i helgen, og det ble 2-0 hjemme mot Wigan runden før. Spiller svært ofte uavgjort (2-7-2), men i dag blir det nok tøft mot et Chelsea-lag som er hevntørste etter fadesen på Anfield. Fulham har aldri vunnet på Stamford Bridge i Premier League, og de har ikke slått London-rivalen på de siste åtte Premier League-kampene.

H.

5. Wigan – Liverpool
Wigan ligger tredje sist med 10 poeng på 11 kamper. Man har scoret minst av samtlige lag i serien (8) og det er blitt tap i de to siste seriekampene.

Etter en marerittstart på sesongen har Liverpool tatt full pott på de siste tre seriekampene og klatret fra nedrykksplass til niende. Søndag tok man en sterk 2-0-seier over Chelsea, mye takket være solid forsvars- og keeperspill og en Fernando Torres som er i ferd med å finne tilbake både form og selvtillit.

Liverpool møter overkommelige Stoke og West Ham i de neste rundene, og fansen drømmer om seks strake trepongere og et imponerende byks opp i tetstriden.

Med Steve Gohouri ute med karantene og Emmerson Boyce skadet har Wigan alvorlige forsvarsproblemer. Mike Pollitt og James McCarthy er også uaktuelle.

Glen Johnson og Aurelio kan rekke kveldens oppjør, men Liverpool må klare seg uten Joe Cole, Daniel Agger og trolig Sotirios Kyrgiakos.

UB.

6. Newcastle – Blackburn
Hjemmelaget har inntatt en flott femteplass på tabellen etter å ha vunnet tre strake seriekamper. Sist ble det en imponerende 1-0-seier borte mot Arsenal.

Blackburn tok en viktig trepoenger mot Wigan sist, men sesongen har vært en stor skuffelse så langt. Det er bare blitt 12 poeng og beskjedne 11-13 i målforskjell.

Hatem Ben Arfa, Steve Harper og Dan Gosling er uaktuelle for hjemmelaget. James Perch kan rekke oppgjøret, men det gjør trolig ikke Leon Best.

Hos Blackburn er Benjani, Mwaruwari, Vince Grella, Steven N'Zonzi, Martin Olsson, Keith Andrews ute. El-Hadji Diouf testes før kampstart.

HU.

7. West Ham - West Bromwich
En viss tegn til bedring for hjemmelaget den siste tiden, selv om trepoengerne fortsatt sitter langt inne. Hadde Birmingham i kne lørdag og ledet lenge 2-0 borte, men måtte til slutt nøye seg med 2-2, faktisk den tredje poengdelingen på de fem siste. Og dermed har ikke West Ham vunnet i serien siden kampen mot Tottenham for seks runder siden. Mark Noble må igjen stå over, og Julien Faubert er fortsatt suspendert.

Overraskelseslaget West Bromwich har gått på to strake tap nå, men man skal selvsagt huske på at tapet mot Blackpool nest sist kom i en kamp der WBA måtte spille med ni mann i over en omgang. Hjemmetapet lørdag mot Manchester City var det lite å si på.

Gonzalo Jara og Youssuf Mulumbu soner karantene, og forsvarsspilleren Nicky Shorey er svært usikker etter å ha pådratt seg en smell søndag. Svenske Jonas Olsson er fortsatt uaktuell. Toppscorer Peter Odimwingie var imidlertid endelig tilbake igjen lørdag etter noen kampers fravær (spilte siste 30 minuttene) og starter nok onsdag.

Vi har en god følelse for West Ham i denne matchen, men med så høy uavgjortfrekvens som hjemmelaget har, er det selvsagt en viss U-fare. Dog er the Hammers er på vei opp i form, og trolig er West Bromwich litt på retur i øyeblikket og dermed tror vi hjemmelaget tar alle poengene.

H.

V65 Bjerke onsdag: Håkon Einar Hansen byr på et hyperinteressant tredjevalg i V65 på Bjerke som banker. Kjøp hans eksperttips i spillboksen under (du trenger ikke registrere deg for å spille og innsats velger du i dropmenyen)

8. Aston Villa - Blackpool
Hjemmelaget tok knekken på mange oddspillere lørdag, da de klarte uavgjort borte mot Fulham. Onsdag er endelig Gabriel Agbonlahor tilbake, men det er usikkert om han starter kampen. John Carew og Emile Heskey er fortsatt ute, og midtbanemotor Steve Sidwell likeså. Dessuten mangler både Nigel Reo-Cocker og Martin Petrov. Spisserstatter Nathan Delfouneso er ventet å starte igjen etter å ha gjort en god figur sist.

Blackpool fortsetter å overraske, og 2-2 mot sterke Everton var nok en påminnelse om at Ian Holloways gutter ikke blir en kasteball denne sesongen. Midtbanegeneral Charlie Adam fortsetter å imponere og dominere. Forsvarsspilleren Craig Cathcart ble skadet lørdag, men ellers kan Blackpool stille uendret.

Blackpool har vunnet tre av sine seks bortekamper denne sesongen, og med tanke på Aston Villas vedvarende skadeproblemer kan vi ikke utelukke at Blackpool kan ta sin fjerde borteseier allerede. Og dermed dekker vi kampen fullt ut.

HUB.

9. Leicester - Sheffield United
Så har Svennis begynt å få orden på et av lagene som var en outsider til opprykk. Leicester. 3-1-1 (4-1-1 på siste seks) etter at Svennis overtok, og lørdag ble hjemmesterke Barnsley lett match.

Det er også en rimelig lys skadesituasjon i øyeblikket, og kaptein Matt Oakwell er tilbake i kveld. Det er vel også dags for at den tidligere engelske landslagsspissen Darius Vassel får sin første scoring siden hjemkomsten fra Tyrkia.

Hos Sheffield United er det veldig lite som stemmer om dagen. 1-1-4 på de siste seks, og tre strake tap nå. Innleide Andy Reid og Stephen Jordan kan være startaktuelle onsdag. 3-1-1 på siste fem tilsvarende i favør hjemmelaget.

Vi har veldig god tro på godtgående Leicester tar sin tredje strake seier og spiller ren H her.

10. Swansea - Bristol City
Kan det bli to lag fra Wales som går direkte opp fra Championship denne sesongen? Det er slett ikke utenkelig, all den tid både Cardiff og Swansea ser meget sterke ut.

Swansea tok en knallsterk borteseier mot rivalen Cardiff søndag og er nå helt oppe på tredje plass, etter imponerende 5-2-0 på sine sju siste seriekamper. På skadefronten ser det også lyst ut for waliserne, og dersom ikke søndagens kraftanstrengelse setter seg for mye i hodet, er det god sjanse for hjemmelaget igjen.

Bristol City satset tungt og har feilet, som så mange andre lag før dem. Med planer om nytt stadion og dyre spillerkjøp skulle City opp i den øverste divisjonen, men i likhet med Middlesbrough har Bristol City skuffet stort. Savnet av fjorårets toppscorer Nicky Maynard har vært kostbart (Maynard er kanskje klar rundt juletider). Men formmessig er det i alle fall bedring for bortelaget med 2-2-1 på siste fem. Og kapasiteten er helt klart bedre enn det tabellposisjonen indikerer.

Det står 2-3-0 på siste fem tilsvarende, og med tanke på at Swansea har blitt veldig stor favoritt på Tippekupongen (73 prosent og kupongens nest største favoritt), spekulerer vi i denne kampen og dekker den helt ut med HUB.

11. Reading - Cardiff
Ustabile Reading med 3-1-3 på siste sju seriekamper. Spilte én omgang med én mann mer borte mot serieleder QPR lørdag (da var stillingen 1-0), men tapte likevel 3-1. Reading-manager Brian McDermott har ingen nye skader å forholde seg til og kan således stille en uforandret ellever.

Cardiff måtte unnvære toppscorer Jay Bothroyd (som hadde karantene) i storkampen mot Swansea og gikk da på sitt første tap på åtte matcher, etter sterke 6-1-0 på de sju foregående. I kveld er Bothroyd tilbake og danner trolig spisspar med Michael Chopra, mens Craig Bellamy muligens hviles. Ellers ser det greit ut for bortelaget og viktige Danny Drinkwater er også tilbake etter noen uker på sidelinjen.

3-1-3 er fasiten på de siste sju tilsvarende oppgjørene mellom lagene og hvorfor ikke prøve HB da i en åpen kamp?

12. Roma - Fiorentina
To svært viktige seire for Roma forrige uke. Først borte mot Basel i Champions League, og dernest 2-0 i byderbyet mot serieleder Lazio.

Det berget nok «livet» til manager Claudio Ranieri inntil videre. Nå var nok Lazio det beste laget søndag, men to straffer til Roma avgjorde kampen. Onsdag er sjefen sjøl, Francesco Totti, tilbake etter karantene, mens høyreback Cassetti må sone nå (erstattes av Cicinho - som veksler med Cassetti på høyrebacken). Dermed er det kun midtstopper Juan og til dels David Pizarro som mangler for at Roma kan stille med en helt toppet førsteellever.

Trolig lagoppstilling: Julio Sergio, Cicinho, Burdisso, Mexes, Riise, Perrotta, De Rossi, Simplicio, Vucinic, Totti, Borriello.

Hos Fiorentina mangler fortsatt viktige spillere som førstekeeper Sebastian Frey, playmaker Riccardo Montolivo og artisten Stevan Jovetic (han har vært ute hele sesongen). Selv uten forstyrrende Champions League-spill og uten Europa League-spill, har det vært en meget skuffende sesonginnledning for bortelaget med kun 12 poeng etter 10 kamper.

Til dels store skadeproblemer er selvsagt en viiktig årsak til dette. Adrian Mutu er i det minste tilbake, og sammen med Alberto Gilardino er det fortsatt en angrepsduo som kan score mål.

Trolig lagoppstilling: Boruc, Comotto, Gamberini, Natali, Pasqual, Santana, Donadel, Marchionni, Mutu, Vargas, Gilardino.

Det står faktisk 11-1-0 på de siste tolv tilsvarende og det er sjeldent sterk statistikk mellom to så gode lag. Roma er som i fjor i ferd med å finne formen, og må ses med en bra seierssjanse onsdag.

H.

Dobbelt jackpot i Viking Lotto - klikk her for å spille om 26 millioner i kveld!

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 10.11.2010 20:40
1. Manchester City - Manchester Unit H U B
2. Wolverhampton - Arsenal B
3. Everton - Bolton H U
4. Chelsea - Fulham H
5. Wigan - Liverpool B
6. Newcastle - Blackburn H U
7. West Ham - West Bromwich H
8. Aston Villa - Blackpool H U
9. Leicester - Sheffield Unite H
10. Swansea - Bristol City H U
11. Reading - Cardiff H B
12. Roma - Fiorentina H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 10.11.2010 20:40
1. Manchester City - Manchester Unit H U B
2. Wolverhampton - Arsenal B
3. Everton - Bolton H U
4. Chelsea - Fulham H
5. Wigan - Liverpool U B
6. Newcastle - Blackburn H U
7. West Ham - West Bromwich H
8. Aston Villa - Blackpool H U B
9. Leicester - Sheffield Unite H
10. Swansea - Bristol City H U B
11. Reading - Cardiff H B
12. Roma - Fiorentina H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED