Ronaldo og Real Madrid er store favoritter mot et svekket Borussia Dortmund i onsdagens kvartfinale i Champions League.
Ronaldo og Real Madrid er store favoritter mot et svekket Borussia Dortmund i onsdagens kvartfinale i Champions League. Foto: Gerard Julien (Afp)

Ny tolver på tippekupongen?

Ronaldo skal hjelpe oss til 12 rette på midtukekupongen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Odds:Zlatans siste drøm
Odds:
Lett match for Real Madrid
V5 Charlottenlund:
Carsten tror på Donna
V4 og V5 Axevalla:I dag må vi stole på Håkan

Sportspills spillforslag til forrige midtukekupong gikk inn med 12 rette, og vi håper selvsagt på en ny fullklaff denne gangen.

De 12 kampene på kupongen er hentet fra Champions League, Eredivisie, League One, skotsk Premier League og Europa League. De første sju oppgjørene spilles i kveld, de øvrige fem torsdag.

1. Paris Saint-Germain – Chelsea
PSG hadde få problemer med å slå ut Bayer Leverkusen forrige runde og fortsetter den fine vinnerrekken i den hjemlige ligaen selv om laget i praksis allerede er seriemester. Står med sterke 11-2-0 på de siste 13 kampene i serie og cuper.

Skademessig ser det også bra ut: Gregory van der Wiel er eneste fravær, og flere av de faste spillerne ble hvilt i 1-0-seieren over Nice.

Chelsea hadde heller ikke nevneverdige problemer mot Galatasaray i åttedelsfinalen, men har slitt på bortebane i Premier League i det siste. I helgen ble det 0-1 mot bunnlaget Crystal Palace, mens man tapte med samme sifre mot Aston Villa i bortekampen før det. Har dermed mistet serieledelsen til Liverpool.

Ashley Cole, Samuel Eto’o og Marco van Ginkel er skadet. Nemanja Matic og Mohamed Salah er ikke berettiget for spill i Champions League for Chelsea.

Ringreven Jose Mourinho vet at det blir svært vanskelig å vinne kveldens oppgjør i Paris. Vi ser for oss et defensivt anlagt Chelsea som kommer til å være fornøyd med uavgjort, men som også kommer til å slå til med lynraske kontringer når sjansen byr seg.

PSG har imidlertid noe Mourinho garantert misunner kollega Laurent Blanc – en spiss i verdensklasse. Zlatan Ibrahimovic er blitt 32 år, men svensken har knapt vært i bedre form enn han har vist denne sesongen. I serien har han scoret 25 mål på 30 kamper, mens det er blitt 10 nettkjenninger på 7 opptredener i Champions League.

Zlatan har spilt for toppklubber som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona og Milan, men har til gode å heve Champions League-pokalen. Dette kan være hans siste sjanse til å vinne CL, og vi kan garantere at superspissen er ekstremt motivert før kveldens kamp.

Vi tror mest på PSG på hjemmebane, men kan ikke utelukke at Mourinho kniper et uavgjortresultat. HU.

2. Real Madrid - Borussia Dortmund
Det er ikke mange ukene siden Real Madrid fremstod som Spanias beste lag. Men så kom det to smertelige tap for Barcelona og Sevilla, og brått var man nede på tredjeplass i La Liga.

Schalke var imidlertid ingen motstand i åttedelsfinalen, der man vant med 9-2 sammenlagt.

Skademessig ser det omtrent likt ut som mot Schalke, og alle de største stjernene er tilgjengelige.

Borussia fikk et godt utgangspunkt i bortemøtet med Zenit i den første kampen i åttedelsfinalen og slakket strikken en del i hjemmekampen. Det endte med 1-2-tap, og forestillingen var på ingen måte overbevisende av tyskerne.

Kom under 0-2 for Stuttgart i helgen, men snudde og vant 3-2. Ligger på andreplass, 23 poeng bak Bayern.

Robert Lewandowski, som har scoret seks mål så langt i Champions League, er ute med karantene, mens spillere som Jakub Blaszczykowski, Neven Subotic, Ikay Gundogan og Sven Bender er skadet.

Hadde det vært fjorårets utgave av Dortmund som hadde spilt i kveld, ville vi ha gardert denne kampen. Men med dagens skadesituasjon og det faktum at Dortmund generelt har et svakere lag og er i dårligere form enn på samme tid i fjor, nøler vi ikke med å sette ren H.

3. Twente - Den Haag
Vi er kommet til innspurten i den nederlandske toppserien. Twente ligger på femteplass, og det er to poeng opp til den gjeve andreplassen som gir muligheter for spill i Champions League neste sesong. Formen er imidlertid ikke helt patent, med 1-2-2 på de siste fem kampene. Tapte 0-3 for serieleder Ajax søndag.

Backen Roberto Rosales sliter med en lyskeskade og spiller trolig ikke i dag. To spillere er imidlertid tilbake fra karantene.

Den Haag har flotte 3-3-0 på de siste seks kampene og har klatret opp fra nedrykkssumpa. Ned til Waalwijk på playoff skiller det nå tre poeng.

Twente har til gode å tape en seriekamp hjemme denne sesongen (8-6-0), og selv om formen er skral, tviler vi på at det blir tap mot en motstander som har svake 3-2-9 på fremmed gress. HU.

4. Heracles – Feyenoord
Heracles har spilt mot seriens to bunnlag i de to siste kampene, og slått begge 2-1. Ligger på tiendeplass med 36 poeng på 29 kamper og har mulighet til å nå åttendeplassen som gir kvalik til spill i Europa League-kvalifiseringen.

Feyenoord har kommet seg etter en tung periode og har tatt full pott på de siste tre kampene. Innehar for tiden den viktige andreplassen, men det er bare to poeng ned til Twente på femte i denne jevne ligaen.

Toppscorer Graziano Pellé (20 mål) er suspendert, og Joris Mathijsen og John Goossens er skadet. Terence Kongolo og Jean-Paul Bailey betegnes som usikre.

Feyenoord er det beste laget av disse to, men vi kan ikke utelukke uavgjort. UB.

5. Utrecht - Cambuur
Utrecht har spilt mye uavgjort i det siste, og de to siste kampene har endt 2-2. Ligger utsatt til på 14. plass, og det skiller bare to poeng ned til nedrykksplayoff.

Willem Janssen og Edouard Duplan er eneste fravær for hjemmelaget.

Nyopprykkede Cambuur har også spilt en del uavgjort de siste rundene, men har til gjengjeld vunnet like mange matcher (3-3-0 på de siste seks). Har dermed klatret opp på 11. plass, og ligger tre poeng over dagens motstander.

Oliver Feldballe og Jeremy de Graaf er ute med skader.

Cambuur er ligaen svakeste bortelag og står med 0-6-8 på 14 kamper. Utrecht er nødt til å vinne i dag for å unngå å falle enda lenger ned i nedrykksgjørma. H.

6. Waalwijk – Ajax
Waalwijk vant den utrolig viktige bunnkampen borte mot Roda sist og ligger på 16. plass med 30 poeng. Det er en plassering som gir kvalik for å unngå nedrykk, men det skiller bare ett poeng opp til Go Ahead Eagles på sikker plass.

Dennis Rommedahl og Imad Najah er ute med skader, men kaptein Sander Duits er tilbake etter karantene.

Ajax har tatt mer enn dobbelt så mange poeng som dagens motstander og har et meget godt tak på seriegullet. Formtabellen viser 4-2-0.

Midtstopperen Niklas Moisander, Siem de Jong og Victor Fischer er fortsatt ute med skade.

Ajax er stor favoritt, men et desperat Waalwijk er i stand til å krige seg til poeng. UB.

7. Peterborough – Colchester
Peterborough er høyt oppe etter seieren i finalen i Johnstone's Paint Trophy søndag, der Chesterfield ble slått 3-1. Ligger på sjetteplass i League One, den siste plasseringen som gir playoff. Det er hele 17 poeng opp til Preston på femteplass. Har en rekke lag i hælene, så playoffplassen er langt fra sikret.

Midtstopperen Shaun Brisley, som storspilte i søndagens finale, er usikker grunnet en strekkskade Forsvarskollega Joe Newell er soner karantene.

Colchester ligger utsatt til på 18. plass, og det skiller bare tre poeng ned til Carlisle på nedrykk. Formen er ganske slapp: 1-1-4 på de siste fire kampene.

Sanchez Watt har stått over de to siste kampene med skade, men har en viss sjanse til å bli klar.

I utgangspunktet bør dette være grei skuring for Peterborough, men det er langt fra utenkelig at spillerne får en reaksjon etter finaleseieren for bare tre dager siden. Laget tapte også sine to siste seriekamper, og vi utelukker ikke at et Colchester i poengnød tar sin andre seier over Peterborough denne sesongen. HB.

8. Hearts – Aberdeen
Hearts ble trukket 15 poeng før seriestart grunnet økonomisk trøbbel og har måttet satse ungt og lokalt denne sesongen. Har for lengst rykket ned fra skotsk Premier League, men laget slo til med en flott 2-0-seier hjemme mot Hibernian søndag.

Aberdeen har spilt to uavgjorte på rad og mistet sølvplassen til Motherwell i går. Har 26 poeng opp til suverene Celtic.

Hearts har utrolig nok vunnet begge kampene mot Aberdeen så langt denne sesongen, og vi tar med en gardering her. HB.

9. Porto – Sevilla
Porto har ikke fått det til i den hjemlige serien, der man tapte for Nacional i helgen og ligger på en skuffende tredjeplass.Har gjort det langt bedre i Europa League og den portugisiske cupen. Slo ut sterke Napoli i forrige EL-runde, mens serieleder Benfica ble slått 1-0 i den første cupsemifinalen.

Sevilla fikk en reaksjon etter den flotte 2-1-seieren over Real Madrid og tapte 0-1 borte mot Celta Vigo i helgen. Ligger på femteplass, og det er seks poeng opp til Athletic Bilbao på den gjeve fjerdeplassen som gir muligheter for CL-spill. I forrige EL-runde ble Real Betis slått ut etter at man lå under 0-2 i det første oppgjøret.

Stephane Mbia og Frederico Fazio er ute med karantene.

Porto er nødt til å sikre seg et godt utgangspunkt før den tøffe returkampen, og det tror vi portugiserne klarer. H.

10. Lyon – Juventus
Lyon hadde 1-4 å gå på etter det første oppgjøret mot Viktoria Plzen, og hadde god kontroll på avansementet selv om det ble 1-2 i Tsjekkia. I serien ser det ut til at det blir en skuffende og uinteressant femteplass etter 1-2-tapet hjemme for Saint-Etienne i helgen.

Juventus tapte sin første kamp i manns minne borte mot Napoli i helgen, men har uansett relativt god kontroll på Roma i kampen om seriegullet. Slo ut Fiorentina med en standard 1-0-seier på bortebane i forrige EL-runde.

Arturo Vidal er ute med karantene.

Vi ser oss nødt til å heldekke. HUB.

11. Alkmaar – Benfica
Alkmaar var heldig med trekningen i forrige EL-runde, men slet likevel med å slå ut det russiske bunnlaget Anzhi. Ligger for tiden på sjuendeplass i den hjemlige ligaen, og det ser ut som om man ender på en plassering som gir kvalifisering til EL-kvaliken neste sesong.

Jan Wuytens må stå over med karantene.

Benfica har bare tapt en seriekamp denne sesongen og leder ligaen med sju poeng på Sporting Lisboa. Så ut til å ha full kontroll på Tottenham etter 3-1 på bortebane og 1-0 til pause på hjemmebane. Men et skadeskutt Spurs kom tilbake og ledet 2-1 da det gjenstod ti minutter av kampen. Et straffemål av Lima fire minutter på overtid sørget imidlertid for at det ikke var noe snakk om hvem som skulle gå videre.

Enzo Perez soner karantene.

Det er klasseforskjell på disse to, og vi tror Benfica gjør kort prosess på denne nokså middelmådige motstanderen allerede torsdag. B.

12. Basel – Valencia
Basel var av mange eksperter tippet som taper mot Salzburg i forrige runde, men slo til med en flott 2-1-seier på bortebane til tross for at Marek Suchy fikk rødt kort allerede eter ni minutter. Er klar for cupfinalen i Sveits etter å ha slått Luzern 1-0 for en ukes siden og lederserien med tre poeng på Grasshopper.

Giovanni Sio og Marek Suchy er suspendert.

Valencia hadde få problemer med å slå ut Ludogorets forrige runde, men får det ikke til å stemme i La Liga. Kommer fra et meget skuffende 1-3-tap på hjemmebane for Getafe og ligger på åttendeplass med kun 40 poeng på 31 kamper og negativ målforskjell.

Javier Fuego soner karantene.

Valencia er ikke seg selv denne sesongen og kommer til å slite mot hjemmesterke sveitsere. Basel spiller imidlertid såpass mye uavgjort at vi tar med en gardering. HU.

96-rekker:
1. Paris Saint-Germain – Chelsea HU

2. Real Madrid - Borussia Dortmund H

3 . Twente - Den Haag HU

4. Heracles – Feyenoord UB

5 . Utrecht - Cambuur H

6 . Waalwijk – Ajax B

7. Peterborough – Colchester HB

8. Hearts – Aberdeen HB

9 . Porto – Sevilla H

10. Lyon – Juventus HUB

11. Alkmaar – Benfica B

12. Basel – Valencia H
Klikk her for å levere 96-rekken

384-rekker:
1. Paris Saint-Germain – Chelsea HU

2. Real Madrid - Borussia Dortmund H

3 . Twente - Den Haag HU

4. Heracles – Feyenoord UB

5 . Utrecht - Cambuur H

6 . Waalwijk – Ajax UB

7. Peterborough – Colchester HB

8. Hearts – Aberdeen HB

9 . Porto – Sevilla H

10. Lyon – Juventus HUB

11. Alkmaar – Benfica B

12. Basel – Valencia HU
Klikk her for å levere 384-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus