Foto: Fabrice Coffrini/SCANPIX

Ny triumf for Anders Bardal

Anders Bardal er fantastisk stabil om dagen og spilles søndag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
Oddstips 2: Mer suksess for Håvard Nordtveit
Tippetips: City vinner toppkampen

Søndagens langoddsprogram inneholder 92 objekter og det er mange svært interessante oppgjør på menyen. Topplagene i England skal alle i akson minus Chelsea som spilte lørdag. Det er VM-finale i håndball mellom Norge og Frankrike og selvsagt også noen vintersportdueller.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Parma - Lecce

Sebastian Giovinco har nærmest på egenhånd bært Parma denne høsten. Søndag er imidlertid Parmas stjernespiller ute med skade og det skader laget voldsomt. I tillegg har laget gått på en formsvikt nå. Bunnlaget Lecce står med fire strake tap, men har faktisk vist tegn til spillemessig bedring den siste tiden. Har vunnet to bortekamper denne sesongen og vant tilsvarende oppgjør i fjor. 4,75 for borteseier er et spennende langskudd her.

Heerenveen - PSV Eindhoven
Hjemmelaget moste serieleder AZ Alkmaar med sensasjonelle 5-1 i sin forrige hjemmekamp og fulgte opp med 5-0 borte over Excelsior sist helg. Laget fra skøytebyen er med andre ord i knallform og tar søndag imot PSV Eindhoven som ikke er like sterke denne sesongen som tidligere. PSV tapte 0-2 borte for Feyenoord sist de var på reise. 3,00 for at Heerenveen tar en ny storskalp denne søndagen må nesten prøves som et langskudd.

Dagens avslag
QPR - Manchester United

Undertegnede har slett ikke noe mot Manchester United, men 1,38 i odds for at United vinner borte mot kapable Queens Park Rangers. Det er det vanskelig å forsvare noe spill på. Vi styrer meget glatt unna.

Aston Villa - Liverpool
Liverpool til 1,90 borte mot Aston Villa. det er nei takk. Liverpool har tapt tre av sju bortekamper denne sesongen og Aston Villa er naturligvis i stand til å skape trøbbel for Liverpool hjemme på Villa Park.

Lazio - Udinese
toppkamp i Serie A søndag kveld mellom to svært jevnbyrdige lag. Nå begeistrer ikke Udinese spesielt mye på fremmed gress, men heller ikke Lazio sprudler hjemme på Stadio Olimpico. Denne kampen duger svært godt som TV-underholdning søndag kveld uten innsatser.

Dagens spill
Thomas Morgenstern - Anders Bardal

Det er ikke veldig ofte vi foreslår vintersportdueller på Langoddsen, all den tid oddsene gjennomgående er lave på favorittene og skalaen Norsk Tipping bruker på disse sjelden gir interessante spill, men søndag må vil lukene.

Vår egen Anders Bardal går trolig mot sin beste sesong noensinne som skihopper og lørdag kom den velfortjente og ikke uventede seieren i sveitsiske Engelberg, Bardals andre verdenscupseier. Bardal lå som nummer to etter første omgang, leverte et prakthopp i den andre omgangen. Gregor Schlierenzauer som ledet etter den første omgangen, falt riktignok i sitt andrehopp, men hadde uansett ikke slått Bardal.

Anders Bardal åpnet litt på det jevne i åpningsrennet i Kuusamo i november (11.plass), endte så som nummer 15 i det første rennet på Lillehammer, men deretter har det vært strålende. Ble nummer to i søndagsrennet på Lillehammer. Sist helg i Harrachov ble Bardal nummer to og fire i de individuelle rennene (som gikk fredag og søndag) og var strålende i laghoppingen lørdag (der Norge vant).

I gårsdagens renn var altså Anders Bardal best og topp fire på de fire siste rennene, samt en strålende innsats i laghoppingen sist helg, forteller at Norge har en hopper som kommer til å være i toppkampen i Hoppuka.

Thomas Morgenstern har plasseringene (seks, ni, to og tre i de samme rennene). Han har slått Bardal to ganger, men Bardal var også best i lagkonkurransen sist helg.

I ettermiddag har Norsk Tipping gjort Morgenstern til favoritt, den kjøper vi ikke. På et oddsprogram nesten kjemisk fritt for gode objekter, synes vi 1,80 på Anders Bardal kan spilles denne søndagen. Duellen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Målrikt i Manchester
Manchester City - Arsenal

Vi tror som vi har skrevet på tippetipsene at Manchester City vinner toppkampen mot Arsenal, men dessverre er oddsen på 1,62 veldig kjip. Vi velger derfor varianten med over 2,5 mål i denne kampen.

Manchester City har 24-4 på i målforskjell på sine åtte hjemmekamper, det gir et snitt på godt over tre mål i hver hjemmekamp. Sju av åtte hjemmekamper har gått over 2,5 mål.

Arsenal på sin side står med 17-18 i målforskjell på sine sju bortekamper, det er et snitt på fem må i hver bortekamp. Åpningskampen borte mot Newcastle endte 0-0, de seks neste bortekampene har alle gått over 2,5 mål.

De fire siste tilsvarende oppgjørene har alle gått over 2,5 mål og da kjøper vi over til 1,5 i odds og kombinerer denne med at Anders Bardal vinner duellen mot Thomas Morgenstern. Totalodds på denne dobbelen er 2,70 og vår innsats kr 100

Spilleforslag 1 søndag (merk spillestopp kl 13.40)
Kamp 19 Thomas Morgenstern - Anders Bardal 1,60 1,80
Kamp 60. Manchester C - Ar - over/under 2,5 mål 1,50 1,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus