Foto: Reuters/Scanpix

Ny uavgjort på Anfield?

Liverpool kan måtte nøye seg med ett poeng denne gangen også. Her er dagens første oddstips.

Kommersielt

Langoddsen varter opp med en av de mest interessante fredagsmenyene i 2011. Langrennsdueller, hoppdueller, to NM-finaler i håndball, masse ishockey og engelsk fotball fra Premier League og ned til League 2 er stikkordene.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
39. Tranmere - Bury B 2,70
Hjemmelagets form er under enhver kritikk, de har tatt ett poeng av på de 6 siste spilte og det ser ut som det skal veldig mye til før Tranmere vinner en kamp for tiden. En dag vil det snu, men at det skal skje i kveld er slett ikke sikkert. Bury har vunnet 6 av 12 bortekamper og skal ha gode sjanser mot ligaens formkatastrofe. Borteseier på Prenton Park til 2,70 er dagens langskudd.

Dagens avslag
29. Leksands - Södertälje H 1,35
Vi klarer ikke ta disse lave favorittoddsene i Allsvenskan seriøst. Det er en grunn til at Ladbrokes gir 1,65 for hjemmeseieren i skrivende stund, Leksands er nemlig ute av form og har tapt for Tingsryd og Borås i sine to siste hjemmekamper. Dette er bunnlag, og Södertälje skal ha minst like gode sjanser til poeng. De har vunnet tre av sine fire siste og blitt mye tøffere defensivt. Hjemmeseier til 1,35 er langt unna spillbart hos oss.

Dagens spill
Det skjer mye spennende i England i kveld. Blant de mer spennende spillene finner vi Bury, Gillingham og Accrington Stanley, som alle skal ha gode muligheter på bortebane. Vi lar imidlertid disse ligge, til fordel for en singel og en dobbel. I dag skal vi prøve å tjene en slant på Liverpools hang til å gi bort to poeng på Anfield, samt en innsats på to sterke hjemmelag nedover i divisjonene.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

31. Liverpool - Newcastle
Premier League. Vi var overbevist om at Liverpool skulle klare å slå Blackburn hjemme på Anfield på Boxing Day, men kampen endte 1-1. Igjen hadde de røde nok sjanser til å avgjøre, men enten bommet de eller så vartet Blackburns reservekeeper opp med feberredninger. Vi har sett lignende sjansesløsing så mange ganger på Anfield denne sesongen at det ikke kan være rene tilfeldigheter eller uflaks. Det ser dessverre ut som Liverpool er litt uskarpe foran motstanders mål denne høsten, spesielt da i hjemmekampene sine. Ni hjemmekamper har gitt 3-6-0 totalt og ikke fler enn 11 scoringer.

Suarez (a) er suspendert, noe som kan gi Carroll en mulighet fra start. Gerrard (m) kom innpå for Adam 2. juledag, men starter trolig på benken igjen. Vi venter et sterkt lag fra Dalglish denne gangen også, men vi må regne med et par endringer i det tette programmet. Dette er troppen:

Reina, Johnson, Agger, Skrtel, Enrique, Kuyt, Adam, Henderson, Downing, Carroll, Bellamy, Doni, Kelly, Carragher, Coates, Shelvey, Gerrard, Spearing, Rodriguez.

Newcastle var inne i en dårlig periode, litt svekket av skader, men på 2. juledag var Cabaye (m) tilbake på midtbanen sammen med Tiote, og Newcastle vant kampen 2-0. Det var lite fart og få sjanser, men Newcastle gjorde jobben og holdt seg på 7. plassen på tabellen, få poeng bak topplagene og med muligheter til å kapre en EL eller CL-kvalifiseringsplass. Ustoppelige Demba Ba scoret sitt Premier League-mål nummer 14. Newcastle har 4-3-2 på bortebane.

Ba er blitt bra etter en smell og er med, Santon (f) er tilbake fra skade og Gosling fra suspensjon. Løvenkrands, Guthrie og Taylor er fortsatt ute. Dette er troppen:

Krul, Elliot, Harper, Simpson, R Taylor, Santon, Ferguson, Perch, Coloccini, Williamson, Kadar, Tiote, Cabaye, Obertan, Ben Arfa, Gutierrez, Sammy Ameobi, Gosling, Abeid, Vuckic, Smith, Ba, Best, Shola Ameobi.

Det er tydelig at Liverpool sliter med å avgjøre hjemmekampene sine, og Newcastle er en langt klarere kandidat enn for eksempel Blackburn til å få med seg poeng fra Anfield. Liverpool pleier å slå dem her, men slik de røde skyter i stolper og tverrliggere denne sesongen må 3,60 for en ny uavgjort på Anfield være verdt en innsats. Utrolig nok går det ikke an å spille uavgjort i Liverpool - Newcastle som singel, og da velger vi å sette 100 kroner på UB-garderingen til 2,25 i stedet. Spillefrist klokken 20.40.

32. Liverpool - Newcastle (0-1) 2,30 3,35 2,25

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus