Angel Di Maria ble utvist i Manchester Uniteds cuptap for Arsenal og mister kveldens viktige kamp mot Tottenham.
Angel Di Maria ble utvist i Manchester Uniteds cuptap for Arsenal og mister kveldens viktige kamp mot Tottenham. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Ny United-nedtur på Old Trafford?

Manchester United var langt under pari forrige hjemmekamp. I dag kommer formsterke Tottenham på besøk. Sjekk tippetipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
VM i skiskyting: 
Dahlmeier til kjempeodds
VM i skiskyting: 
Schempp utfordrer Fourcade
Dagens dobbel:
  Hvorfor herjer ikke Lukaku?
V64 Halmstad:  Untersteiner har bankeren
V4 BodenVidåpen omgang

Søndagens tippekupong består av kamper fra Premier League, La Liga, Bundesligaen, Ligue 1, Superligaen og Serie A. Spillstopp er klokken 16.55.

1. Manchester United – Tottenham
United skuffet stort i FA-cupkvartfinalen hjemme mot Arsenal mandag og tapte til slutt 1-2. Angel de Maria leverte et flott forarbeid på Wayne Rooneys scoring, men ble senere utvist for filming og berøring av dommeren. Den argentinske stjernespilleren soner karantene i dag. Det gjør også Jonny Evans etter den pinlige spytteepisoden i Newcastle-kampen forrige serierunde.

United vant oppgjøret 1-0 og tok også tre poeng mot Sunderland runden før. Ligger på den viktige fjerdeplassen, firepoeng bak Arsenal. 

Robin van Persie er bekreftet ute med skade, og det er noe usikkerhet rundt Marcos Rojo.

Tottenham har slått QPR og Swansea i de to siste seriekampene og er dermed tilbake på vinnersporet etter en tung periode på senvinteren. Ligger på sjetteplass, fire poeng bak dagens motstander.

Manager Mauricio Pochettino kan glede seg over en fulltallig tropp.

Innbyrdes står det 2-3-0 i favør Tottenham i de fem siste møtene.

United har spilt mange svake kamper i vinter til tross for at poengfangsten har vært god. Mot Arsenal manglet laget rytme, samspill og kreativitet, og Tottenham har utvilsomt poengsjanser i dag dersom ikke United kommer opp på et høyere nivå. HUB.

2. Everton – Newcastle

Everton har skuffet stort i Premier League denne sesongen, og Liverpool-laget har falt ned til 14. plass etter tap for Stoke og Arsenal i de to siste kampene. Everton har imidlertid holdt høy standard hele veien i Europa League, og torsdag ble det 2-1-seier i det første møtet med Ukrainas beste klubb Dynamo Kiev i åttedelsfinalen. 

Leighton Baines sliter fortsatt med en skade og testes før start, men John Stone ser ut til å være tilbake etter å ha stått over med sykdom i midtuken. Gareth Barry soner karantene, mens Bryan Oviedo, Tony Hibbert, Steven Pienaar og Aiden McGeady befinner seg på skadelisten.

Newcastle tapte 0-1 hjemme for Manchester United takket være et sent mål av Ashley Young. Etter matchen var det dyp uenighet blant managerne om seieren var fortjent eller ikke. John Carver var dypt fortvilet og mente laget hans hadde de beste sjansene, mens van Gaal påstod at kampen kanskje var Uniteds beste denne sesongen. 

Toppscorer Papiss Cisse er ute med karantene de neste sju kampene, men Jack Colback (ferdigsonet) og Rob Elliot og Remy Cabella (tilbake etter skader) er tilgjengelige. Massadio Haidara, Paul Dummet, Siem de Jong, Ronaldo Aarons, Steven Taylor og Cheick Tioté er fortsatt skadet.

Everton har bevist i flere EL-kamper gjennom sesongen at det er mer kvalitet i laget enn det tabellsituasjonen i PL tilsier. Newcastle sliter i angrepet uten Cisse, og vi tror laget kommer til å slite mot et Everton som har fått fornyet selvtillit etter den sterke seieren torsdag. H.

3. Real Madrid – Levante
Real har sett ut som et verdensklasselag store deler av sesongen, men har skuffet stort så langt i mars. Først ble det 1-1 hjemme mot Villarreal, mens Athletic ble for sterke i Bilbao forrige serierunde. Tirsdag spilte laget en meget svak kamp mot Schalke i Champions League, og kun kliniske avslutninger fra Ronaldo reddet laget fra et pinlig sorti på hjemmebane. 

Karim Benzema har trøblet litt med skade de siste dagene, men blir trolig klar. James Rodriguez er dermed sannsynligvis eneste fravær.

Levante kommer fra en meget viktig hjemmeseier over Eibar og har vunnet tre av de siste seks seriekampene. Laget har dermed klatret opp på trygg grunn, og det skiller ett poeng ned til Almeria på nedrykk.

Selv om Levante plukket bra med poeng i det siste, har alle seirene kommet på hjemmebane. På fremmed gress er det bare blitt én seier denne sesongen.

Fraværsmessig ser det bra ut for bortelaget.

Real trenger en skikkelig seier for å slå tilbake etter tre skuffende kamper. Levante har La Liga mest gavmilde forsvar (49 baklengs på 26 kamper), og her lukter det hjemmeseier med mange mål. H.

4. Sevilla – Elche
Sevilla var det mest effektive laget i Europa League-møtet med Villarreal torsdag og skaffet seg et flott utgangspunkt før returen på hjemmebane med 3-1-seier. Er inne i en litt tung perioden i La liga, men slo Deportivo 4-3 borte forrige serierunde og ligger på femteplass. 

Keeper Beto har vært ute en stund og rekker trolig ikke dagens kamp. Usikkert om den faste midtbanespilleren Vitolo blir klar.

Elche slo Almeria 1-0 hjemme forrige serierunde og har 3-1-1 på de siste fem kampene. Tapet kom mot Real Madrid, mens det var laber motstand i de fire andre kampene. De livsviktige poengene har sendt laget opp på 15. plass, og det skiller tre poeng ned til nedrykk. 

Den faste midtbanespilleren Adrian Gonzalez soner karantene, og det er også usikkerhet rundt midtbanekollega Aaron Niguez.

Sevilla er et bunnsolid hjemmelag og svikter normalt ikke i slike oppgjør. Kampprogrammet er imidlertid tett om dagen, og det er ikke umulig at det blir noen roteringer på laget. Dersom du er ute etter store premier, er dette en kamp som bør garderes. Vi holder stoler imidlertid på Sevilla. H.

5. Malaga – Cordoba

Malaga fulgte opp den overraskende bortetriumfen mot Barcelona med 3-2-seier over Getafe. Kom imidlertid ned på jorda i bortemøte med bunnlaget Granada forrige runde og tapte 0-1 i en tam kamp. Ble liggende på sjuendeplass, med det skiller sju poeng opp til neste lag på tabellen. 

Det ser ut til at den faste midtbanespilleren Ignacio Camacho blir klar, og da er fraværssituasjonen meget god for hjemmelaget.

Cordoba så ut til å ta tre livsviktige poeng hjemme mot Getafe mandag, men et selvmål rett før ordinær tid og en Getafe-scoring på overtid sørget for at det ble null poeng for sjuende kamp på rad. Ligger helt sist, og det skiller hele sju poeng opp til sikker grunn.

Den faste forsvareren Inigo Lopez soner karantene, ellers ingen problemer av betydning.

Cordoba taper og taper, men som regel er det bare med ett mål. Malaga er litt for stor favoritt på folkerekka, og vi tar med en gardering her. HU.

6. Borussia Mönchengladbach – Hannover
Borussia ble slått i begge Europa League-kampene mot Sevilla, men har gjort det brukbart i hjemlandet de siste ukene. Spilte uavgjort borte mot Mainz forrige runde og har 2-2-0 på de siste fire. Er også klar for kvartfinalen i den hjemlige cupen.

Mistet den viktige tredjeplassen til Leverkusen etter lørdagens kamper, men vil gjenerobre CL-plassen med seier i dag.

Skademessig ser det bra ut for hjemmelaget.

Hannover har fått en meget tung start på vårsesongen og står med 0-4-4 på de åtte siste kampene etter hjemmetapet for Bayern München forrige runde. Har falt ned til 13. plass, og det skiller bare fire poeng ned til Paderborn på nedrykkskvalik.

Bortelaget er svekket på midtbanen av at Leonardo Bittencourt og Lars Stindl soner karantene. Forsvareren Christian Panderer ute med en kneskade.

Borussia har hatt et godt tak på Hannover de siste sesongene og vant bortekampen i oktober hele 3-0.

Borussia trenger ikke å ta hensyn til EL lenger, og den neste cupkampen spilles først etter påske. Vi setter pengene på en oppskriftsmessig hjemmeseier. H.

7. Esbjerg - FC København
Esbjerg var høyt oppe etter snuoperasjonen i cupkampen mot Aalborg torsdag for halvannen uke siden (0-2 ble til 4-2), men ble brutalt revet ned på jorda i 0-3-tapet for Midtjylland forrige helg. Åpnet vårsesongen med seier over bunnlaget Silkeborg og har ellers tapt for Aalborg i ligaen. Ligger på tredje sisteplass, men det er hele åtte poeng ned til Vestsjælland på nedrykk. 

Mick van Buren er på vei tilbake etter skade, men denne kampen kommet for tidlig. Spisskollega Mikkel Vestergaard er også ute.

FCK slo rivalen Brøndby 3-1 forrige helg og er også klar for semifinalen i cupen etter å ha ekspedert Randers på straffesparkkonkurranse. En fin utvikling etter tapet for svake Odense nest siste serierunde. Ligger på annenplass, og det er 11 poeng opp til suverene Midtjylland etter lørdagens kamper. 

Forsvarsspilleren Mathias Jørgensen soner karantene. Midtstopperen Mikael Antonsson måtte ut med skade sist, men blir trolig klar. Bashkim Kadrii, Kris Stadsgaard og Mikkel Wohlgemuth befinner seg på skadelisten. Johan Wiland var ute med sykdom sist og betegnes som usikker.

FCK er ikke helt til å stole på denne sesongen og tapte for et lag på Esbjergs nivå for to uker siden. HUB.

8. Brøndby – OB
Brøndby klarte 1-1 mot Midtjylland for to serierunder siden, men våresesongen har ellers vært en lidelse for fansen så langt. Det er blitt tap for FCK og Aalborg i serien, mens Sønderjyske ble for sterke i kvartfinalen i cupen. Har falt ned til femteplass, og det skiller seks poeng opp til bronsen. 

Tidligere Odd-spiller Elba Rashani er skadet. Thomas Kahlenberg og Christian Nørgaard er tilbake fra karantene, men Johan Elmander og Dario Dumic soner fortsatt.

OB åpnet vårsesongen med et oppskriftsmessig bortetap for Jylland, men har siden slått FCK og Vestsjælland og har klatret opp på niendeplass. Er dermed helt ute av bunnkampen, og det skiller bare tre poeng opp til dagens motstander.

Tidligere Brøndby-spiller Martin Spelmann soner karantene, men skademessig ser det brukbart ut.

Brøndby har 7-2-1 hjemme og møter et lag som bare har vunnet tre bortekamper denne sesongen. HU bør holde.

9. Bordeaux - Paris Saint-Germain
Bordeaux er i meget fin form og har ikke tapt på de siste sju seriekampene. Slo formlaget Caen på bortelaget forrige runde, men fikk hjelp av en tidlig utvisning i den matchen. Har klatret til sjuendeplass, og det skiller fem poeng opp til Monaco på Europa-plass etter lørdagens kamper.

Angrepet er svekket av skaden på Cheick Diabate (åtte mål). Den offensive midtbanespilleren Henri Saivet er også ute.

PSG leverte en heltemodig innsats borte mot Chelsea i Champions League onsdag og klarte å ta seg videre til kvartfinalen til tross for at Zlatan Ibrahimovic ble (strengt) utvist en halvtime ut i kampen. Kommer fra 4-1-seier over Lens og seier over Monaco i cupen og har vært i meget god form i vinter. Det skiller imidlertid fortsatt ett poeng opp til serieleder Lyon.

Serge Aurier (forsvar) og Lucas Moura (midtbane) er fortsatt ute for PSG.

Vi tror mest på PSG, men det er en viss U-fare. UB.

10. Marseille – Lyon
Meget viktig toppkamp i Ligue 1. Marseille ligger på tredjeplass med 53 poeng, mens Lyon topper tabellen med 57 poeng. Mellom dem ligger PSG med 56 poeng.

Begge kommer fra overbevisende borteseiere forrige runde. Marseille knuste bunnlaget Toulouse 6-1, mens Lyon slo til med 5-1 mot et så sterkt lag som Montpellier. En skikkelig opptur etter en litt tung periode for begge lagene.

Marseille må klare seg uten den faste forsvareren Nicolas N'Koulou.

Bortelaget er svekket på midtbanen av at Yoann Gourcuff, som stod for to målgivende sist, er ute med skade. Det er også usikkerhet rundt midtbanekollega Arnold Mvuemba. Forsvareren Milan Biseva mister resten av sesongen.

Sesongens første møte endte 1-0 til Lyon, mens Marseille vant 4-2 i sin hjemmekamp forrige sesong. 

Til å være serieleder har Lyon gjort det svakt på bortebane (5-5-4), og vi håper at HU er nok.

11. Verona – Napoli
Verona klarte seg bra borte mot Milan forrige runde, men så ut til å gå på et kjedelig 1-2-tap. Niolas Lopez klarte imidlertid å utlikne fem minutter på overtid og sørget for et viktig poeng for laget som ligger på 15. plass. Slo Cagliari borte runden før å spilte uavgjort hjemme mot Roma tredje sist, så det er ingenting å si på formen.

Den faste midtbanespilleren Artur Ionita soner karantene. Mens de faste forsvarerne Rafael Marques og Rafael Marquez og midtbanespilleren Mattia Valoti  trolig er ute med skader.

Napoli kom under tidlig i Europa League-kampen mot Dinamo Moskva torsdag, men kom sterkt tilbake og sikret seg et godt utgangspunkt før returmøtet i åttedelsfinalen med 3-1. Spilte uavgjort hjemme mot Inter forrige runde og tapte for Torino før det og har fått virkelig kamp av Lazio om den viktige tredjeplassen som gir CL-spill.

Forsvareren Henrique er ute med karantene. Michu, Lorenzo Insigne, Walter Gargano, Manolo Gabbiadini og Christian Maggio må alle trolig stå over med skader.

Napoli har hatt et meget godt tak på Verona de siste sesongene og vant 6-2 på hjemmebane i oktober.

Napoli har et meget tøft kampprogram om dagen grunnet deltakelse i EL og Coppa Italia, og det er ikke umulig at det blir en del roteringer i dag. Vi helgarderer denne. HUB.

12. Inter – Cesena
Inter tok ledelsen tidlig i Europa League-kampen mot Wolfsburg, men fikk etter hvert kjørt seg skikkelig mot årets overraskelse i Bundesligaen og tapte til slutt 1-3. Klarte uavgjort borte mot Napoli forrige helg takket være en fin sluttspurt, men tapte hjemme mot Fiorentina runden før. Ligger på niendeplass. 

Yuto Nagatomo og Jonathan er ute med skader, mens Juan Jesus soner karantene.

Cesena virket fortap tidligere i vinter, men har tatt bra med poeng de siste rundene. Spilte uavgjort hjemme mot Palermo forrige runde, mens det ble hjemmeseier over Udinese for to uker siden. For en måned siden ble det et strålende 2-2-resultat mot serieleder Juventus.

Det skiller nå bare fire poeng opp til Atalanta på trygg grunn.

Laget har vært nokså hardt rammet av skader den siste tiden, og Riccardo Cazzola, Guido Marilungo, Ze Eduardo, Francesco Renzetti og Stefano Lucchini kan alle være ute i dag.

Cesena har bare vunnet én bortekamp denne sesongen, og den kom mot tabelljumbo Parma. Vi tviler på at Inter svikter her. H.

432-rekke:
1. Manchester United – Tottenham HUB

2. Everton – Newcastle H

3. Real Madrid – Levante H

4. Sevilla – Elche H

5. Malaga – Cordoba HU

6. Borussia Mönchengladbach – Hannover H

7. Esbjerg - FC København HUB

8. Brøndby – OB HU

9. Bordeaux - Paris Saint-Germain UB

10. Marseille – Lyon HU

11. Verona – Napoli HUB

12. Inter – Cesena H

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekke:
1. Manchester United – Tottenham HUB

2. Everton – Newcastle H

3. Real Madrid – Levante H

4. Sevilla – Elche H

5. Malaga – Cordoba H

6. Borussia Mönchengladbach – Hannover H

7. Esbjerg - FC København UB

8. Brøndby – OB HU

9. Bordeaux - Paris Saint-Germain UB

10. Marseille – Lyon HU

11. Verona – Napoli UB

12. Inter – Cesena H

Klikk her for å levere 96-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus