Gå til sidens hovedinnhold

Nye cupbomber og 12 rette?

En rekke tippeligalag ble slått ut i 2. cuprunde. Hvem ryker i kveld?

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Cupdobbel 1:
Tippeligalag i trøbbel
Cupdobbel 2:
Tøff motstand for LSK
Cupsingel:
God odds på Bærum
Langskudd:
Hvem vinner slaget om Sunnmøre?
French Open: Kjempeodds på Ferrer og Nadal
V76 Bjerke: Loke skal gi oss ny premieklaff
V5 Bjerke: Høitomt ser seg ikke tilbake

Samtlige 12 kamper på onsdagens spennende tippekupong er hentet fra 3. runde i den hjemlige cupen.

Bonuspotten har steget til 2 millioner kroner, mens pausebonusen er på 120.000 kroner.

Husk å spille innen kl. 17.55.

1. Levanger – Rosenborg
Levanger kom fort ned på jorden etter 4-1-seieren over Brann og måtte se seg slått 2-4 i bortekampen mot Jerv søndag. Falt ned til 11. plass i OBOS-ligaen og har fire poeng ned til nedrykk. Har brukbare 2-2-1 og 7-4 i målforskjell hjemme på Moan.

Levanger tok seg videre til 3. runde ved å beseire Rødde etter ekstraomganger.

Kaptein Tom Erik Nordberg måtte ut med en hodeskade mot Jerv og mister dagens kamp. Midtstoppermakker Per Verner Rønning er småsyk, men spiller trolig fra start. I tillegg er Rikard Nilsson usikker etter å ha pådratt seg en lårhøne.

RBK førte hjemmekampen mot Tromsø søndag, men en god Pål Vestly Heigre i motstandermål hadde en god dag på jobb og sørget for at oppgjøret endte 1-1. RBK tapte dermed to verdifulle poeng til gullrivalene, men leder fortsatt Tippeligaen med tre poeng.

Pål André Helland er tilbake etter å ha sonet karantene forrige serierunde. RBK har tatt turen til Levanger med en sterk tropp:

André Hansen, Mikael Dorsin, Holmar Örn Eyjolfsson, Mike Jensen, Riku Riski, Tomas Malec, Tobias Mikkelsen, Alexander Lund Hansen, Alexander Søderlund, Jørgen Skjelvik, Emil Nielsen, Liam Henderson, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson, Pål André Helland, Stefan Strandberg, Andreas Helmersen.

Levanger er svekket defensivt av Nordbergs fravær, og RBK tar ikke lett på denne oppgaven. B.

2. Arendal – Viking
Arendal slo ut Sandnes Ulf forrige cuprunde, men gjør det ikke like bra i Oddsen-ligaen 3. Etter det stygge 1-5-tapet hjemme mot Fyllingsdalen i helgen, står laget med ni poeng på sju kamper. Ned til Sola på nedrykk skiller det bare to poeng.

Trener Knut Tørum varsler at skadesituasjonen er bedre enn på lenge, og at han gjør noen endringer på laget "for å skape uventet trøbbel for Viking".

Hjemmekampen mot Vålerenga søndag ble en ny thriller av dimensjoner. VIF ledet 3-0 til pause, men det ble stor stemning på Viking Stadion da Veton Berisha utliknet til 3-3 åtte minutter før slutt med sitt andre mål for kvelden. Christian Grindheim satte imidlertid inn 4-3 helt på tampen av kampen, og Viking måtte seg slått etter å ha seks seriekamper på rad uten tap (5-1-0).

I de to første cuprundene er det blitt til sammen 16-0 mot Varegg og Ålgård.

Viking stiller med følgende tropp: Iven Austbø, Arild Østbø, André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Anthony J. Soares, Karol Mets, Joackim Jørgensen, Kristoffer Haugen, Makhtar Thioune, Vidar Nisja, Magne Hoseth, Steinthor Thorsteinsson, Yann-Erik de Lanlay, Zymer Bytyqi, Jón Dadi Bödvarsson, Veton Berisha, Suleiman Abdullahi, Osita Chikere.

Trener Kjell Jonevret har varslet en del endringer på laget som spilte mot VIF. Zymer Bytyqi, Karol Mets og Magne Hoseth er spillere som trolig får sjansen fra start.

Arendal leverte årsverste mot Fyllingsdalen i helgen, og vi tror dette blir en nokså enkel oppgave for Viking. B.

3. Gjøvik-Lyn – Sarpsborg

Gjøvik-Lyn slo sensasjonelt ut Vålerenga forrige runde, men tilværelsen i Oddsen-ligaen avdeling 2 er ikke spesielt glamorøs. Etter bortetapet for Nybergsund søndag (et lag som ikke hadde vunnet denne sesongen), ligger Gjøvik på 11. plass med seks poeng på sju kamper.

Sarpsborg spilte andre cuprunde en dag senere enn de fleste andre tippeligaklubbene, og det var tydelig at laget var skremt av alle bombene som hadde smelt. Sarpsborg stilte nemlig skjerpet og med et sterkt lag mot Grorud. Oppgjøret endte med en enkel 3-0-seier

Det blitt tap i de to siste hjemmekampene i serien, og Sarpsborg ligger på sjuendeplass. Har sterke 2-2-1 på fem bortekamper.

Det varsles om noen skadefravær og usikre spillere grunnet smeller til dagens kamp.

Sarpsborg kom til semifinalen i fjor, og laget viste i 2. runde at man tar de første rundene seriøst. Dette blir trolig for tøft for Gjøvik-Lyn, men vi må dekke noen av de størst favorittene dersom det skal bli brukbare premier. UB.

4. Hødd – Aalesund
Hødd bommet på straffe og fikk et omdiskutert mål mot seg i sluttsekundene hjemme mot Kristiansund søndag. Dermed endte kampen 0-1, og Hødd gikk på sitt andre tap for sesongen. Ble liggende på 2. plass i OBOS-ligaen, men det skiller nå fem poeng opp til serieleder Sogndal.

Forrige cuprunde ble det 3-1-seier over Fana.

Aalesund klarte 1-1 borte mot Odd fredag og fikk dermed en lite opptur etter de stygge tapene mot Viking og Strømsgodset. Ett poeng monner imidlertid ikke så mye, og laget falt ned til 13. plass.

Aalesund slo ut Strindheim med 5-2 forrige cuprunde.

Aalesund har Sten Grytebust ute med skade. Keeperkollega Andreas Lie har også trøblet litt i det siste, men han stod forrige seriekamp.

Hødd har kommet tilbake som et meget sterkt hjemmelag denne sesongen, og spillerne vil å gjøre alt de kan for å vinne «slaget om Sunnmøre». Her må det heldekk til. HUB.

5. Kongsvinger – Sandefjord
Kongsvinger har et av de sterkeste lagene i Oddsen-ligaen og stod med full pott på de første seks seriekampene før møtet med Moldes reservelag søndag. Molde lå sist på tabellen og stilte ikke med toppet lag.

Det kan derfor virke som en overraskelse at Kongsvinger tapte kampen, men var uten en rekke skadde spillere, og det reservepregede laget klarte aldri å få ballen i mål. Ledelsen i avdeling 4 er imidlertid fortsatt på sju poeng.

Forrige cuprunde ble Follo slått 3-1.

Sandefjord fortsetter å tape fotballkamper, og tapene fortsetter å være stygge. Etter 1-6 mot Molde lørdag, har Lars Bohinens mannskap null poeng og 7-28 i målforskjell på de siste åtte matchene.

Forrige cuprunde ble det 1-0-seier over Fram Larvik.

Sandefjord har mer enn nok å tenke på i serien om dagen og møter Odd til en meget viktig hjemmekamp allerede om tre dager. Kongsvinger er ikke uten vinnersjanser selv om laget er plaget av skader. HUB.

6. Kvik Halden – Strømsgodset
Kvik var involvert i et skikkelig cupdrama forrige runde, der østfoldrival Fredrikstad ble slått 6-5 på straffer. Kvik lå under 0-2, men kom tilbake på mesterlig vis i 2. omgang og sikret ekstraomganger.

I Oddsen-ligaen er det blitt 14 poeng på 7 kamper, noe som holder til tredjeplass. Har full pott og 8-1 i målforskjell på sesongens tre hjemmekamper.

Strømsgodset slet lenge mot Kjelsås forrige cuprunde, men tok til slutt en komfortabel 4-0-seier etter at det stod 0-0 til pause.

Ligger midt på tabellen i Tippeligaen, og det er blitt mange tapte poeng på bortebane (1-1-4 og 8-16 i målforskjell på 6 kamper).

Thomas Sørum måtte ut med en strekk mot LSK og mister kveldens kamp. Petter Vaagan Moen og Jørgen Horn er også ute.

Trener Bjørn Petter Ingebretsen varsler at han kommer til å stille med det beste laget som er tilgjengelig. Her er troppen:

Espen Bugge Pettersen, Borger Thomas, Mounir Hamoud, Lars Vilsvik, Kim André Madsen, Marius Høibråten, Gustav Valsvik, Florent Hanin, Christopher Lindquist, Mohammed Abu, Nana Boateng, Iver Fossum, Bassel Jradi, Tokmac Nguen, Gustav Wikheim, Flamur Kastrati (bildet), Marvin Ogunjimi, Peter Kovacs.

Kvik spiller på naturgress, og det er et banedekke Godset sliter med. Faktisk har ikke laget vunnet en obligatorisk gresskamp siden juli 2014. Laget har også blitt slått ut i 2.- eller 3. cuprunde hele 8 av de 12 siste sesongene.

Vi tar med en gardering. UB.

7. Notodden – Mjøndalen
Notodden slo ut Jerv med 3-1 forrige cuprunde, men har ikke fått det til i Oddsen-ligaen avdeling 2. Åtte poeng på sju kamper er ikke godt nok for et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen, men 5-1-seieren over bunnlaget Drammen sist kan ha vært et vendepunkt.

Notodden har slitt med mange skader innledningsvis, og forrige serierunde manglet Morten Fevang, Steffen Jenssen, Henrik Gustavsen, Steini Hafsteinsson og Mats Skårdal.

Mjøndalen var en positiv overraskelse innledningsvis, men de siste rundene har laget virkelig fått merke at det er nivåforskjell på OBOS-ligaen og Tippeligaen. 1-5, 0-3 og 2-4 er fasiten for de tre siste kampene, og det skal ikke mange flere tap til før buskerudlaget har begge beina plantet i nedrykksstriden.

Forrige cuprunde fikk Mjøndalen Rhett Bernstein utvist tidlig i kampen, og laget måtte ja straffekonk for å slå ut Ørn-Horten. Amerikaneren må sone kveldens kamp. Vamouti Diomande og Erik Midtgarden er ute etter operasjoner, og det har også vært en del småskader i troppen de siste ukene.

Ivar Andreas Forn sliter med synet og kan bli erstattet av andrekeeper Andreas Håskjold.

Mjøndalen spiller meget viktig kamp mot Sarpsborg til helgen, og cupen har nok ikke førsteprioritet. Notodden er ikke uten vinnersjanser. HUB.

8. Ranheim – Åsane
Cupoppgjør mellom to lag som sliter i OBOS-ligaen. Ranheim har bare vunnet én seriekamp og ligger på nedrykksplass med 8 poeng. Lagets største problem er angrepsspillet, for 9 mål på 11 kamper er på ingen måte godt nok.

Forrige uke fikk Trond Nordstien sparken, og assistenttrener Svein Maalen har rykket opp til hovedtrener.

Åsane startet sesongen forrykende, men fikk raskt merke at det ikke er lett å ta steget fra 2. divisjon og opp i OBOS-ligaen. Etter 2-3-tapet for Bærum i helgen, står bergenserne med fem strake nullpoengere.

Ranheim måtte ha ekstraomganger for å beseire Byåsen forrige cuprunde, mens Åsane tok seg av OBOS-rival Nest-Sotra med 2-0.

Ranheim har fått litt dårlig betalt så langt, mens Åsane nok har helgens hjemmekamp mot Brann i bakhodet. Vi satser på at H holder.

9. Senja – Stabæk
Senja var en av bombemakerne forrige runde, da laget slo ut Tromsø med 2-1. Det går ikke like bra i Oddsen-ligaen avdeling 1. Etter 1-4-tapet for Kjelsås i helgen ligger nordlendingene på 10. plass med 5 poeng på 7 kamper.

Senja stilte med et ungt lag mot Kjelsås grunnet skader på rutinerte spillere. Trener David Lundblad varsler i lokalpressen at serien er viktigst, og at han trolig ikke kommer til å risikere halvskadde spillere mot Stabæk. Dermed blir troppen trolig lik som mot Kjelsås.

Stabæk stilte med et sterkt lag mot KFUM forrige runde og tok en grei 3-1-seier over det habile Oddsen-laget. I serien var bæringene tilbake på vinnersporet borte mot Sarpsborg i helgen, laget ligger nå bare tre poeng bak serieleder RBK.

Jørgen Hammer og Yassine El Ghanassy er ute med skader, men trener Bob Bradley har tatt med seg en sterk tropp nordover:

Mande Sayouba, Gurpreet Singh Sandhu, Daniel Granli, Ville Jalasto, Morten M Skjønsberg, Nicolai Næss, Birger Melling, Ernest Asante, Nicholas Grossman, Kamal Issah, Luc Kassi, Adama Diomande, Giorgi Gorozia, Cornelius Bensick, Emil Ekblom, Eirik Haugstad, Evgeny Kirisov.

Stabæk hadde få problemer mot KFUM, og i kveld venter en svakere motstander – som i tillegg stiller uten en del faste spillere. Vi garderer ikke denne. B.

10. Sogndal – Hønefoss
Sogndal har virkelig fått opp dampen i OBOS-ligaen og har skaffet seg en ledelse på fem poeng på Hødd etter 2-0-seieren over FFK sist. Står med strålende 5-0-0 og 10-1 i målforskjell på de siste fem seriekampene.

Hønefoss fikk en knalltøff start på sesongen, men har begynt å ta litt poeng de siste rundene. Uavgjort og seier i de to siste kampene har ført laget opp på tredje sisteplass, og det skiller nå fire poeng opp til sikker plass.

Cupen er ikke så viktig for Hønefoss slik tabellsituasjonen er, og bortelaget stiller med en svært reservepreget startellever:

Tarjei Aase Omenås, Abdoulaye Seck, Sigurd Svendsen, Kristoffer Hay, Miguel Macardo Hamutenya, Morten Hæstad, Andrija Kaludjerović, Martin Thomassen, Kujtim Ismajli, Malick Mane, Ole Petter Berget.

Det er godt mulig at Sogndal også gjør noen endringer på laget, men dette bør uansett bli hjemmeseier. H.

11. Strømmen – Lillestrøm
Strømmen slo ut romerikerival Ullensaker/Kisa etter ekstraomganger forrige runde og møter en annen lokal kjenning i kveld. I OBOS-ligaen er det blitt seier i fire av de siste fem kampene, noe som har ført laget opp på sjetteplass. Motstanden har vært heller laber i denne perioden, men poengene er uansett viktige.

LSK trengte ikke å anstrenge seg for å beseire Eidsvold 3-0 forrige runde. Ble liggende på åttendeplass i Tippeligaen til tross for at de ble 0-2-tap for Strømsgodset i helgen.

Johan Andersson og Frode Kippe tøbler med skader og starter trolig ikke. Amahl Pellegrino er aktuell i startellever.

Lagene møttes sist i en obligatorisk kamp i 2009. Da måtte LSK ha ekstraomganger for å ta seg videre til tredje runde.

LSK kunne knapt møtt en verre motstander enn Strømmen, og vi tror på et tett oppgjør. UB.

12. Vindbjart – Odd
Vindbjart banket Start hele 4-0 forrige cuprunde og har også vist scoringsform de siste seriekampene i Oddsen-ligaen avdeling 3. 3-1 over Sola og 6-2 over Donn har sendt laget fra Vennesla opp femteplass etter en litt treg start på sesongen.

Odd tok seg greit av Skeid forrige cuprunde, men i serien sliter telemarkingene med å avgjøre matcher. 1-1 mot Aalesund hjemme sist betyr at det er blitt uavgjort i tre av de fire siste seriekampene. Slikt blir det ikke medalje av, og laget ligger ni poeng bak serieleder RBK.

Fredrik Nordkvelle, Mathias Fredriksen og Jarkko Hurme er ute med skader, mens Olivier Occean og Ole Jørgen Halvorsen hviles. I tillegg betegnes Emil Jonassen og Jone Samuelsen som usikre.

Odd var tapende finalist i fjor, og slik tabellsituasjonen er nå, kan NM fort bli lagets eneste mulighet til å vinne noe i år. Laget har imidlertid mange fravær i kveld, og vi slenger på en gardering. UB.

432-rekker:
1. Levanger – Rosenborg B
2. Arendal – Viking B
3. Gjøvik-Lyn – Sarpsborg UB
4. Hødd – Aalesund HUB
5. Kongsvinger – Sandefjord HUB
6. Kvik Halden – Strømsgodset UB
7. Notodden – Mjøndalen HUB
8. Ranheim – Åsane H
9. Senja – Stabæk B
10. Sogndal – Hønefoss H
11. Strømmen – Lillestrøm UB
12. Vindbjart – Odd UB
432-rekken kan du levere her

96-rekker:
1. Levanger – Rosenborg B
2. Arendal – Viking B
3. Gjøvik-Lyn – Sarpsborg B
4. Hødd – Aalesund HUB
5. Kongsvinger – Sandefjord HB
6. Kvik Halden – Strømsgodset UB
7. Notodden – Mjøndalen UB
8. Ranheim – Åsane H
9. Senja – Stabæk B
10. Sogndal – Hønefoss H
11. Strømmen – Lillestrøm UB
12. Vindbjart – Odd UB
96-rekken kan du levere her