Overskriften i Daily Mirror dagen etter kampen.
Overskriften i Daily Mirror dagen etter kampen.

Da Liverpool bøttet inn mål etter mål

Robbie Fowler laget to mål på ett minutt, og Barnes lekte seg til sin scoring. Motstanderen var Sion. Året 1996.

Kommersielt

Torsdag 31.oktober 1996.

Halloween.

Liverpool skal møte Sion i cupvinnercupen. To uker tidligere vant liverpool 2-1 på Stade de Tourbillon. Målene var ved John Barnes og Robbie Fowler.

Hjemmekampen ble omtalt som en enkel affære storlaget bare måtte igjennom.

Slik ble det ikke. Det ble en av de mest dramatiske og underholdende kveldene på Anfield noen gang.

Uten respekt begynner Sion å angripe, og etter 19 minutter setter Fréderic Chassot inn 1-0 for bortelaget. Kun fire minutter etter så er Christophe Bonvin frampå med 2-0. Med det resultatet er Liverpool ute av cupvinnercupen.

Steve McManaman tar så ballen i egen fot, og det som senere blir kampens virkelige store spiller setter inn reduseringen 1-2. Det blir også pauseresultatet i en kamp hvor Sion hadde vært farlige framover, og Liverpool virket litt preget av situasjonen.

Sjekk oddsen på dagens kamp her

I pausen tar så manager Michel Decastel for Sion grep i det som var hans første sesong i Sion (han tok også over laget en kort periode i 2012 og 2013). Han tar ut midtbanemannen Lonfat for forsvarsspilleren Zambaz. Kanskje for å sikre resultatet som gir ekstraomganger?

Liverpool på sin side gjør ingen bytter, og etter 58 minutter så utligner Stig Inge Bjørnebye til 2-2. Liverpool er videre.

Sion gir likevel ikke opp, og kun seks minutter senere er Sion oppe i ledelsen igjen - 3-2 ved Chassot igjen. Sion er videre.

Det skjer for øvrig like etter at midtbanemann Jamie Redknapp er satt inn for forsvarsspiller John Scales av manager Roy Evans. Et bytte som da først kan se ut som gambling, men som kanskje blir redningen.

For John Barnes går rett i angrep etter avspark, og det blir 3-3. Så scorer Robbie Fowler to ganger på ett minutt i det 70.minutt før Patrick Berger fastsetter resultatet til 6-3 i det 89.minutt.

Liverpool vinner kampen, og går videre.

Disse var i Liverpols tropp:

David James

David James kom til Liverpool fra Watford i 1992. Han endte med 214 seriekamper for laget før han gikk til Aston Villa i 1999. Senere spilte han for West Ham, Manchester City, Portsmouth, Bristol City, AFC Bournemouth, IBV Vestmannaeyjar og var spillende trener i indiske Kerala Blasters forrige sesong.  James fikk 53 landskamper for England.

John Scales

John Scales ble kjøpt fra Wimbledon i 1994, og var i Liverpool fram til 1996 da han ble kjøpt av Tottenham. Han avsluttet karrieren i Ipswich i 2001. Scales fikk 94 kamper for Liverpool.  Scales fikk 3 landskamper for England.

Phil Babb

I 1994 kjøpte Liverpool Phil Babb fra Coventry for 3,6 millioner pund. Babb endte med 170 kamper for Liverpool før han gikk til Sporting Lisboa. Han avsluttet karrieren i Sunderland i 2004. Babb prøvde seg som manager for conference-laget Hayes & Yeading United i perioden 2013-2015. Babb var irsk landslagsspiller, og endte med 35 landskamper.

Stig Inge Bjørnebye

Elverumsgutten Bjørnebye fikk sin proffdrøm oppfyllt da Liverpool kjøpte venstrebacken fra Rosenborg for 600 000 pund. Det endte med 184 kamper før han gikk til Blackburn i 2000. Han er sportslig leder i RBK nå. Bjørnebye fikk 75 landskamper for Norge.

Dominic Matteo

Matteo begynte å spiller for Liverpool som 11-åring, og ble proff i 1992. Det ble til slutt 155 kamper før han gikk til Leeds. Han spilte senere i Blackburn og Stoke før han la skoene på hyllen i 2007.  Matteo spilte 4 ungdomskamper for England, men endte opp med å spille A-landslagsfotball for Skottland (6 kamper). Etter å ha utviklet et stort gamblingproblem erklærte Matteo seg personlig konkurs i 2015.

Jason McAteer

I 1995 kjøpte Liverpool Jason McAteer fra Bolton for 4,5 millioner pund. Den irske landslagsmannen (54 landskamper) endte med 139 kamper for laget før han gikk til Blackburn. Han spilte senere for Sunderland og Tranmere. McAteer jobber i dag i media som kommentator og ekspert.

Steve McManaman

Steve McManaman begynte å spiller for Liverpool da han var 14, og endte med 364 kamper for Liverpool. Han gikk til Real Madrid i 1999, og avsluttet karrieren i Manchester City. McManaman fikk 37 landskamper for England. Han jobber i dag i media.

John Barnes

Barnes kom til Liverpool fra Watford i 1987. Det ble til slutt 407 kamper for Liverpool og 79 landskamper for England for Barnes. Han gikk til Newcastle i 1997, og avsluttet karrieren i Charlton i 1999.

Michael Thomas

Michael Thomas vant ligamesterskapet for Arsenal på Anfield mot Liverpool. Så kjøpte Liverpool ham i 1991. Han endte med 163 kamper for Liverpool før han ble solgt til Benfica i 1998.

Robbie Fowler

Fowler endte med 369 kamper og 183 mål. Han hadde to runder i Liverpool, og er nå også ansatt i klubben.

Patrik Berger

Tsjekkiske Berger kom til Liverpool i 1996, og var altså den eneste nye spilleren i start-elleveren mot Sion. Berger spilte i Liverpool fram til 2003, og endte med 196 kamper.

Reserver:

Tony Warner

Neil Ruddock

Jamie Redknapp

Mark Kennedy

Stan Collymore

Daily Mirror 1.november 1996. Fødselsdagen til Nettavisen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør