*Nettavisen* Sportspill.

Nyland avslører: - Klubbytte kan bli aktuelt

Norges landslagskeeper sliter benken i Tyskland.

25.09.15 12:52
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=_vlNCeb-4kbg2YGSgkT9WF8oysuiDLW_AU4-OrampfPKsBiSuR3GcZoYXyStlrmFEgKy281he6g26dYh-rO9Ta0e2T7lcGj5&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

I sommer byttet Norges landslagskeeper, Ørjan Nyland, beite. Han dro fra trygge omgivelser i Molde til tyske Ingolstadt og Bundesligaen.

Under Per-Mathias Høgmo har Nyland etablert seg som et ubestridt førstevalg for det norske landslaget, men landslagssjefen har også vært tydelig på at de som skal spille for Norge, må spille på klubblaget.

I Ingolstadt har det så langt blitt lite spilletid på den 25 år gamle keeperen. Så langt står han bokført med én ligakamp og én cupkamp.

Åpen for klubbytte
Akkurat mangelen på spilletid bekymrer den norske burvokteren og overfor Tippemagasinet er han klar på at dette ikke kan vedvare.

- Jeg må se det an fram til jul, da åpner det seg opp et vindu. Blir det ikke spilletid her, så må jeg lete meg om etter andre alternativer. Men det er en fireårsplan i utgangspunktet, dette, så jeg får prestere godt og sørge for å få flere sjanser, forteller landslagskeeperen til Tippemagasinet.

Ingolstadt betalte ifølge TV 2 rundt 22 millioner norske kroner for å hente Nyland og han er dermed én av klubbens dyreste spillere.

25-åringen tror det at den tyske klubben var villig til å bruke så mye penger, er et tegn på at de har klare planer for ham i framtiden.

- Det er det som er fordelen med å bli kjøpt ut av en kontrakt, de har brukt penger på meg og er avhengig av å satse på meg, også. Samtidig vet jeg at jeg ikke kan sitte på benken for lenge, så jeg får summere opp etter en liten stund. Men det er klart, nå har det gått seks kamper og jeg har spilt én av dem. Min sjanse kan komme om to, tre uker og da må jeg sørge for å være best mulig forberedt til de landskampene som kommer nå og det er ikke noe problem, forteller burvokteren videre.

- Fint for laget
Nyland voktet buret for Ingolstadt i møtet med Borussia Dortmund i andre runde av årets ligaspill. Det endte med et 4-0-tap.

Dortmund er imidlertid et av topplagene i den tyske ligaen og den signalgule klubben står så langt med full pott etter seks ligakamper.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONKURRENT: Ramazan Özcan. Foto: (Getty Images)

- Jeg fikk spille mot den vanskeligste motstanderen, det får være unnskyldningen. Vi har prestert bra når jeg ikke har spilt, det er fint for laget, men ikke så fint for meg når jeg har lyst til å vise meg fram på en annen måte enn i tapet mot Dortmund, sier Nyland.

Siden tapet mot Dortmund har Ingolstadt tatt sju av 12 mulige poeng. I alle de kampene har Ramazan «Rambo» Özcan voktet buret.

- Dessverre for min del så har det gått bra for klubben, og det er vanskelig å bytte når det går så bra og resultatene sier at det bare er å kjøre på med den samme elleveren. Det er stort sett den samme elleveren som har spilt de siste kampene. Så jeg må jobbe på trening og vise at jeg er best.

Andrevalg
Hovedtrener i Ingolstadt, Ralph Hasenhuettl, sier til Tippemagasinet at Nyland ble hentet til klubben som en utfordrer til «Rambo».

- Vi ville ikke kjøpe en nummer to, men likevel en veldig god keeper, siden vi visste at vår keeper forlot oss i sommer. Vi trengte en keeper i tillegg til «Rambo». Så det var en avgjørelse om å hente en virkelig god målvakt, forteller Ingolstadt-sjefen til Tippemagasinet.

Hasenhuettl kan heller ikke love Nyland spilletid med det første.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENER: Ralph Hasenhuettl. Foto: (Getty Images)

- Jeg vet ikke, for øyeblikket er det ikke lett når statistikken og prestasjonene taler for «Rambo». Han er veldig rolig med ballen og det er viktig i måten vi spiller på. Ørjan er også god på det, men ikke så kald som «Rambo». Jeg vurderer situasjonen hele veien, men akkurat nå heller det i retning av» Rambo», sier treneren.

Bønn til Høgmo
Treneren håper landslagssjef Høgmo viser forståelse for at Nyland ikke kan ha klippekort på førstelaget og likevel bruker ham for Norge.

- Jeg kjenner til situasjonen med Ørjan på landslaget, men den er den samme for «Rambo» i Østerrike. Jeg mener den norske landslagssjefen har veldig gode erfaringer med Ørjan, det er viktig for en trener, og gjør at man ikke ønsker å bytte, selv om han ikke spiller, sier Hasenhuettl.

Allerede fredag spiller Nylands klubb hjemme mot Köln i Bundesligaen. Ingolstadt ligger per nå på en åttendeplass i den tyske toppdivisjonen.

Se hele Tippemagasinet under:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=lZiwXvN4yIlmOxk9VQhr3ji-OUi0VEScGXEu4YH7DD3zOZmRTcJEVVswTwjMCY2fqjWNFnlR_D_oPTLrRXhNUhSd41cuRANc&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag