*Nettavisen* Sportspill.

Odd er ikke sjanseløse

Bilder fra kampen mellom Odd og Rosenborg på Odd stadion tidligere i år. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Verken Rosenborg eller Odd viser absolutt toppform for tiden, og det er ikke gitt at RBK vinner hjemme mot Odd søndag kveld.

12.07.15 11:34

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Federer går hele veien
Oddstips 2: Lillestrøm lukter på medalje
V4/V5 Täby: Galoppeksperter i storform
Tippeligaen: Siste nytt om statusene i klubbene
Nabolaget: Bli med i sommerquiz

Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Fem kamper fra Tippeligaen, tre kamper fra norsk 2. divisjon, to kamper fra Allsvenskan og tre kamper fra finsk Veikaussliga er menyen på tippekupongen søndag. Bonuspotten er på ca 560 000 kroner. Merk at det er tidlig innleveringsfrist klokken 15.25.

1. Lillestrøm - Strømsgodset
Vi startet på Åråsen med et prestisjeoppgjør. Lillestrøm har levert sakene hittil i Tippeligaen og ligger på 8. plass halvveis med 5-7-3 totalt og 21 poeng. Kun seks poeng opp til Vålerenga på 3. plass før denne serierunden og sju poeng ned til Haugesund på kvalikplassen. Har altså kun tapt tre kamper, og det et tap mindre enn f.eks Molde. 3-3-1 hjemme på Åråsen. Bjørn Helge Riise har forlatt klubben til fordel for Aalesund, ellers er Frode Kippe tilbake etter karantene.

Strømsgodset gjorde jobben selv med ti mann hjemme mot et Viking-lag uten sin tanksenter Veton Berisha. Kom seg også videre fra 1. kvalrunde i Europa League etter 4-1 sammenlagt mot albanske Partizani. Men leverer svakt på bortebane (2-1-5).

Et uthvilt Lillestrøm mot et hardt matchet og bortesvakt Strømsgodset. Vi tror klart mest på hjemmeseier på Åråsen søndag. H.

2. Rosenborg - Odd
Tross to elendige kamper mot Vikingur fra Færøyene (0-0 hjemme torsdag kveld) er RBK videre i Europa League-kvalifiseringen. Røk også fortjent 0-1 borte for Bodø/Glimt sist helg og maktet ikke å slå Molde i forrige hjemmekamp, så det er ingen tvil om at lugger for RBK i øyeblikket. Har ikke bedre enn 4-3-0 hjemme på lerkendal.

Odd tapte, men ikke fortjent 1-2 hjemme for Vålerenga sist helg og har ikke bedre enn 5-7-3 totalt i Tippeligaen denne sesongen. Fagermo må få opp farten i pasningsspillet igjen, det går for tregt med Oddrane i øyeblikket. Kontrollerte avansementet til andre kvalrunde i Europa League med 0-0 hjemme mot Sheriff Tiraspol torsdag kveld. Sterke 3-3-1 på bortebane.

7-4-0 på de elleve siste tilsvarende på Lerkendal. Det er ikke helt utenkelig at Odd kan få med seg ett poeng. HU.

3. Mjøndalen - Bodø/Glimt
Bunnkamp på Isachsen stadion i Mjøndalen mellom to lag som akkurat ligger over nedrykkstreken. Etter tre strake poengdelinger og 2-0 ledelse borte mot Aalesund til pause sist helg, raknet det for bruntrøyene etter Kinny Grewals utvisning tidlig i 2.omgang og Aalesund snudde til 4-2 seier. Brukbare 3-3-2 hjemme.

Bodø/Glimt har vunnet to på rappen og plutselig var laget over streken. Flott snuoperasjon borte mot Vålerenga nest sist til 2-1 seier og sist helg ble det altså 1-0 hjemme mot Rosenborg. Trond Olsen ble matchvinner i begge kampene, men han soner karantene søndag. 1-2-4 på bortebane.

Brukbar form på begge lagene og vi utelukker ikke at Glimt kan ta sin tredje strake. HUB.

4. Tromsø - Start
Ett minutt på overtid utlignet Tromsø borte mot Sandefjord og sikret et viktig poeng i nedrykksstriden. Men all den tid Bodø/Glimt vant sin hjemmekamp mot Rosenborg havnet TIL på direkte nedrykksplass igjen, dog er det kun ett poeng opp til sikker plass. 2-2-3 hjemme på Aspmyra, men seirene er kommet i de to siste hjemmekampene. Viktige Ondrasek soner karantene søndag.

Start med årsbeste og en strålende forestilling hjemme mot Stabæk forrige helg og meget fortjent 4-1 seier. Mons Ivar Mjeldes gutter avanserte dermed til 9. plass, men har prestert svakt borte denne sesongen (1-3-3). Ingen skader eller karantener forstyrrer.

Ondrasek er ute for Tromsø og Start er i knallform. Kan vinne denne også. HUB.

5. Stabæk - Sarpsborg
Det måtte vel komme før eller siden, og 1-4 mot Start var fortjent etter en svært middels prestasjon av Stabæk. Holder imidlertid fortsatt andreplassen og er fremdeles kun tre poeng bak Rosenborg siden trønderne også tapte sist helg. Hjemme på Nadderud står laget med 5-1-1 og all den tid Craig Henderson endelig er tilbake igjen etter skade (men han er ikke spilleberettiget før høstsesongen), er det ingen fravær for Stabæk.

Etter 3-4-1 på de åtte første seriekampene, har det gått aldeles på tverke for Sarpsborg som står med 1-1-5 på sju påfølgende kampene og har falt til 11. plass på tabellen og kun er tre poeng klar av nedrykksstreken før denne runden. 2-3-2 borte er ikke så verst.

Bob Bradley har garantert vekket sine spillere denne uken og da skal det være bra sjanse for hjemmelaget her mot et formsvakt bortelag. H.

6. Tromsdalen - Skeid
Et merkelig hjemmetap for Harstad, et mer forståelig hjemmetap for Kjelsås i starten av sesongen og et bortetap mot gode Grorud, der har dere tapene til Tromsdalen denne sesongen. De øvrige åtte seriekampene er alle vunnet. Men siden serieleder KFUM har vunnet alle sine med unntak av en, er det ni poeng opp til serielederen, dog med en kamp mindre spilt.

Skeid har vunnet to av de 12 første kampene, men er likevel bare fjerde sist. Fire av de øvrige er endt med poengdeling. Den nye trenerduoen Johnny Ademaj og Joa Gundersen med 7-1 hjemme mot Mjølner tirsdag kveld.

Hjemmelaget skal være klare favoritter her og vinner normalt greit. H.

7. Kongsvinger - Førde
Overraskende bortetap for serieleder Kongsvinger borte mot Stjørdals/Blink sist helg (1-3), men fortsatt ni poeng ned til Florø på 2. plass. Fem seire på fem forsøk hjemme på Gjemselund og stø kurs mot OBOS-ligaen fortsatt, til tross for glipptaket sist helg. Her soner både Martin Ellingsen og Antonio Nieves, men både Espen Nystuen og Timmy Edvardsen og skal være tilbake etter å ha sonet karantene sist helg.

Førdes trenerduo (Glomnes/Isene) valgte å trekke seg forrige uke pga uenighet med styret. den tidigere Sogndal-spilleren Stig Nord er ny trener. Variable 4-5-3 på de tolv første seriekampene.

Hjemmesterke Kongsvinger vinner normalt her. H.

8. AIK - Sundsvall
0-0 for AIK borte mot Kalmar i første kamp etter pausen, og torsdag kveld ble finske Vaasa et greit bytte i returkampen hjemme i Stockholm. Strålende 5-1-0 hjemme, men svake 0-5-2 på bortebane gjør at AIK er nummer seks i Allsvenskan, ni poeng bak serieleder IFK.

Sterk opphenting av Sundsvall hjemme mot serieleder IFK sist helg. 0-2 under ved pause, men sterkt tilbake i andre omgang og berget ett poeng (2-2). Snodige 0-3-4 hjemme og klart godkjente 3-1-3 på bortebane holder til 13. plass,kun to poeng foran Ørebro på kvalikplass.

Til tross for nesten feilfri innsats av AIK på hjemmebane, tilmåler vi bortelaget poengsjanse. HU.

9. IFK Göteborg - IFK Norrköping
Toppoppgjør mellom serieleder IFK Göteborg og Norrköping på 2. plass. Lagene skal også møtes neste lørdag, men da i Norrköping. Tre poengs ledelse for IFK etter at laget rotet vekk to poeng borte mot Sundsvall sist helg. Solide 5-1-1 hjemme i Göteborg.

Vi lanserte IFK Norrköping som en herlig delikatesse hjemme mot Malmö forrige helg og til 3,25 i odds vant Norrköping 3-1. Den dagen trodde alle svenske fotballeksperter på Malmö og lørdag tror alle på IFK Göteborg.

Ingen av lagene har tapt noen av sine ti siste seriekamper og selv om hjemmelaget skal stå som favoritt, henger vi en gardering for poengdeling. HU.

10. Jaro - VPS
De tre siste kampene på tippekupongen er alle hentet finsk 1. divisjon. Middelhavsfarer Jaro ligger på 9. plass (tolv lag i den øverste divisjonen i Finland og kun laget som ender sist rykker ned, mens laget på 11. plass får spille kvalik). Med 16 poeng er det sju poeng ned til tabelljumbo VPS, som laget altså møter her. Middelmådige 2-3-4 på hjemmebane.

VPS ligger altså helt sist med fattige ni poeng og totalt 2-3-10. Borte er det blitt meget svake 0-1-6 og 4-11 i målforskjell.

1-1-2 på de fire siste tilsvarende og det er ikke utenkelig at VPS kan ta årets første borteseier. HB.

11. Ilves - KUPS
Nestjumbo Ilves har kapret sammen 13 poeng på sine 15 første seriekamper og har fire poengs klaring ned til tabelljumbo VPS før denne runden. Opp til KTP på sikker plass er det kun to poeng. Hjemme står laget med 2-3-1.

Motstander KUPS på 7. plass med 20 poeng og svært variable 5-5-5 totalt. Borte står laget med 2-3-3.

Ikke noen enkel kamp å vurdere dette, men vi merker oss at Ilves kun har et hjemmetap hittil. HUB.

12. Seinajoen - FC KTP
Hjemmelaget rykket opp til det øverste nivået foran fjorårets sesong og endte på en knallsterk andreplass etter meget sterke 10-4-2 på egen bane. Har også levert bra denne sesongen og ligger på 4. plass, ti poeng bak serieleder HJK Helsinki, men har fire kamper mindre spilt. Fine 6-0-2 på hjemmebane. Torsdag kveld røk laget ut av Europa League etter tap 0-1 borte for islandske Hafnarfjordur.

FC KTP ligger tredje sist med 15 poeng og har kun to poeng ned til Ilves på kvalikplass. Moderate 1-3-5 på bortebane.

Seinajoen gikk en tøff Europa League-kamp torsdag kveld på Island og fikk ingen opptur der. Men skal være best av disse. H.

96-rekker
1. Lillestrøm — Strømsgodset H

2. Rosenborg — Odd HU

3. Mjøndalen — Bodø/Glimt H

4. Tromsø — Start HUB

5. Stabæk — Sarpsborg H

6. Tromsdalen — Skeid H

7. Kongsvinger IL — Førde H

8. AIK — GIF Sundsvall HU

9. IFK Göteborg — IFK Norrköping HU

10. FF Jaro — VPS Vaasa HB

11. FC Ilves — Kuopio PS HU

12. Seinäjoen JK — FC KTP H

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil/nettbrett

432-rekker
1. Lillestrøm — Strømsgodset H

2. Rosenborg — Odd HU

3. Mjøndalen — Bodø/Glimt HUB

4. Tromsø — Start HUB

5. Stabæk — Sarpsborg H

6. Tromsdalen — Skeid H

7. Kongsvinger IL — Førde H

8. AIK — GIF Sundsvall HU

9. IFK Göteborg — IFK Norrköping HU

10. FF Jaro — VPS Vaasa HB

11. FC Ilves — Kuopio PS HUB

12. Seinäjoen JK — FC KTP H

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil/nettbrett


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.