Gå til sidens hovedinnhold

Odd har begynt klatringen

Vi tror på ledelse til pause mot Vålerenga. Her er dagens oddstips.

En over gjennomsnittet interessant fredag på langoddsen står foran oss. I tillegg til de faste innslagene fra nest øverste nivå i Tyskland og Frankrike, åpner Benfica portigisisk liga borte mot opprykker Gil Vicente, og Odd får besøk av Vålerenga i Tippeligaen.

Dagens langskudd
Vi prøver et langskudd på Drogheda United til 4,00 hjemme mot Dundalk. Drogheda har vunnet to kamper på rad nå, mot svak motstand riktignok, men de har også slått dagens motstander 2-1 på bortebane i juni. Dundalk skal ikke ha en så veldig dårlig dag før de taper denne.

Dagens avslag
Vi har sjekket opp en del av hjemmelagene på programmet, som i utgangspunktet skulle ha gode sjanser. Det viser at Dynamo Dresden har to faste spillere suspendert og to mann skadet, og da blir kampen mot Union Berlin så åpen at vi står over innsatser.

Østsiden bør ha gode sjanser i toppkampen mot Nordstrand, men også her er to mann suspendert, én har forlatt laget på grunn av studier og ytterligere én fast spiller er ute med hodeskade. Om dette svekker laget nok til at de taper hjemme for Nordstrand, er vanskelig å si. Det enkleste er å stå over.

Dagens spill
Vi ser på kveldens oppgjør i Tippeligaen, og premieren i portugisisk Superliga. Odd - Vålerenga vises på MAX klokken 19.00.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Odd - Vålerenga
Som mange har sett, og som VIF-trener Andresen også sier før denne kampen, har Odd spilt bedre fotball enn poengfangsten den siste tiden skulle tilsi. Men det var først nå i august, borte mot Aalesund, at Odd fikk betalt for innsatsen. Før det hadde de fire strake tap, mot Brann to ganger, Lillestrøm og Haugesund. Det var bare i bortekampen mot Brann at Odd ikke scoret. Tabellen forteller at Odd har ganske svake 2-2-4 på hjemmebane. Kun Molde og Sarpsborg har de slått på Skagerak Arena. I dag må trener Fagermo forbedre denne statistikken.

Offensive Børven (a) var tilbake sist. Frode Johnsen (a) er antakelig tilbake nå, etter skade, noe som betyr at kun Mattias Andersson (m) er uaktuell for kampen, melder klubben på egne nettsider. Dog er sentrale Jone Samuelsen (m) suspendert. Ellers har Odd sikret seg Herolind "Lindi" Shala fra Notodden, og det jobbes for å få han spilleklar. Det samme gjelder overgangen for George White Agwuocha, og blir disse klare, har Fagermo et par ekstra jokere å sette innpå hvis han tør.

Vålerenga ligger på plassen over Odd på tabellen. Laget er inne i en mindre god periode, der de ikke viser den samme besluttsomheten og oppfinnsomhet i angrepsspillet som vi så forrige sesong. Det ble 1-1 hjemme mot Sogndal sist søndag. Før det fikk vi se Vålerenga slite veldig mot PAOK i EL-kvalifiseringen. De tapte også 1-2 i Molde, i en kamp som var betegnende for 2011-utgaven av Vålerenga. De var helt på viddene i 1. omgang og kunne ligget under mye mer enn 0-1 til pause. I 2. omgang kom et "nytt" VIF på banen og spilte i perioder jevnt med serielederen. Men det er dessverre en stund siden vi har sett VIF spille godt i 90 sammenhengende minutter, og de har tapt sine to siste bortekamper, og de har 3-1-5 på bortebane totalt.

Det er litt rusk i mannskapet. Strandberg (f) pådro seg en strekk i en U21-landskamp mot Skottland og er garantert ute. Freddy dos Santos (f) er ute i fire uker, også en strekkskade. Også Stoor (f) er ute. Koné (a) står over på grunn av totalbelastningen den siste tiden. Koné sliter med litt ømhet i kneet og hviles, står det på VIF.no. Disse skadeproblemene har gjort at VIF holder igjen Dawda Leigh, som var aktuell for utlån til nettopp Odd. Dahl Hagen kan få sin debut. Troppen:

Hirschfeld, Taksdal Kongshavn, Dahl Hagen, Nordvik, Muri, Solli, Strand, Berre, Ogude, Nielsen, Fellah, Páll Gunnarsson, Leigh, Hæstad, Zajic, Haidar, Singh.

11 oppgjør på dagens bane har gitt 4-2-5, så Vålerenga har lykkes ganske godt i Skien opp gjennom.

Odd viste gode takter i Aalesund, og kan de fortsette i samme spor, skal de ha meget gode sjanser til å slå Vålerenga. Oslos største klubb er litt i ulage for tiden, og sjansen for at de leverer enda en middelmådig forestilling synes større enn at de plutselig gjør en kjempekamp. Vi har Vålerengas kamp mot Molde litt i mente, og prøver en pause-variant i dag. Vi tror Odd går hardt ut, og lykkes, mens VIF har det med å starte sløvt og så skjerpe seg utover i kampen. 2,80 på H til pause er dristig, men akkurat i denne kampen mener vi det er mer verdi i H til pause enn H til slutt. Ulempen er at dette objektet må kombineres.

Følg Tippeligaen LIVE

Gil Vicente - Benfica
Gil Vicente er en klubb som hører hjemme på det øverste nivået i Portugal. Etter 2005/06-sesongen ble de fradømt plassen på øverste nivå og utestengt fra cupen, på grunn av en anmeldelse om ulovlig spillerbruk. Det ble en lang farse i retten, men nå er hvertfall Gil Vicente tilbake, etter å ha sikret opprykk i siste spillerunde, på bedre målforskjell enn Feirense.

Hugo Vieira (a) er klubbens offensive stjerne, og han får nå selskap av Laionel, som kom fra Grêmio i sommer. Ellers har man forsterket laget som best man kan, men dessverre også mistet et par av dem som var gode forrige sesong. Laget er, som de aller fleste opprykkere, tippet i bunnen. Resultater fra treningskamper styrker troen på at klubben får en tøff sesong.

Benfica var ikke i nærheten av å ta Porto forrige sesong, men ble en god nummer 2. De startet forrige sesong med å tape for Academica, Nacional og Vitoria de Guimaraes, og kom helt skjevt ut. De hadde 9-1-5 på bortebane forrige sesong, og det må forbedres, skal ta hamle opp med Porto. Benfica er varme i trøya allerede denne sesongen, etter å ha ekspedert Trabzonspor 2-0 og 1-1 i kvalifiseringen til Champions League. Nå venter Twente i play-off til uka, før et eventuelt gruppespill. Benfica slo Arsenal 2-0 i en treningskamp nylig, og virker å være i god form. Rutinerte Luisão (f) mister premieren, leser vi på klubbens nettside.

Vi tror ikke Benfica får de samme startvanskene denne sesongen som sist, og dagens kamp er en must-win hvis de skal kjempe om gullet. Klasseforskjellen er åpenbar, og selv med hjemmebane og mulig opprykksentusiasme, tror vi dette blir for vanskelig for Gil Vicente. 1,30 på B er lavere enn vi håpet, og den verdien vi finner i 2,80 på Odd til pause, forsvinner her. Men vi vil vinne, og troen på Benfica er så stor at vi spiller denne. Vi får en fredagsdobbel til 3,64 og setter som vanlig 100 kroner. Spillefristen klokken 18.55.

5. Odd - Vålerenga - (pause) 2,80 1,90 3,40
23. Gil Vicente - Benfica 5,15 3,50 1,30

Total odds 3,64

Klikk her for å levere dette spillet
(Innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken