Foto: Scanpix

Oddstips: Lite mål i svensk hockey

Her ser du hvordan vi skal tjene penger på det.

Kommersielt

Mange oddsspillere hadde en god dag i går. Det hadde også vi og dem som fulgte våre tips om storseire til Barcelona og Newcastle. I dag er det vanskeligere å se de soleklare vinnerne på langoddsprogrammet, men vi trenger heller ikke finne dem, siden det også tilbys spill på for eksempel antall mål.

Klikk her for å levere dagens anbefalte oddsspill.

Fotball eller ishockey?
Europa League frister med både pausespill, handicapspill, spill på antall mål og spill på hvem som går videre. De spillene vi har aller størst tro på finner vi imidlertid høyere opp på langoddsprogrammet, der de svenske ishockeylagene starter sin best av opptil syv kamper kvartfinaleserie.

Enkelt: Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!

Bli nettspiller: Bestill gratis kortleser her!

Antall scoringer i svensk ishockey
Sammenligner man resultatene i norsk og svensk ishockey, ser man at det scores noe færre mål i Sverige generelt, og at det er lenger mellom hver storseier der et lag utklasser et annet ved å bøtte inn mål. En av mange grunner til dette er nok at Elitserien i Sverige består av mer profesjonelle og mer jevnbyrdige lag, med høy kvalitet i alle ledd på banen.

Derfor har vi som hovedregel at svenske hockeykamper går under 5,5 mål, med mindre vi finner klare indikasjoner som svekker denne teorien. Det kan for eksempel være skade på førstemålvakt, skade på viktige defensive spillere, eller en historikk som viser tydelig overvekt av innbyrdes oppgjør med mer enn 5,5 mål.

Seriespillets to beste målvakter i aksjon
Alle hockeykeepere har sin redningsprosent, altså hvor mange skudd de redder av samtlige pucker avfyrt mot deres mål i løpet av sesongen. Jacob Markström i Brynäs var best med sine 92,72 prosent, mens Djurgårdens Gustaf Wesslau var nest beste målvakt med 91,70 prosent. Begge disse er på plass når Brynäs tar imot Djurgården i kveld.

Djurgårdens to siste matcher her endte med tap 1-4 og 1-3. En annen og meget viktig faktor er at dette er ikke seriespill, dette er den første kampen av opptil syv kvartfinaler, og vi forventer at ingen av lagene stuper hodeløst i angrep fra start.

Mot slutten av seriespillet så vi en del målrike kamper, gjerne mellom lag som kjempet med kniven på strupen for å nå sluttspillet, forbedre målforskjellen, eller lag som allerede var klare for kvalikkspill mot de beste fra divisjonen under. Nå er blanke ark og nye forutsetninger delt ut. Vi spiller B i spillobjekt 59, under 5,5 mål mellom Brynäs og Djurgården.

Seriespillets uavgjortspesialister
Timrå sikret seg den siste plassen i sluttspillet etter en formidabel serieavslutning. Nå skal de spille inntil syv kamper mot serievinneren HV 71. Mange tror at HV 71 skal gå enkelt videre, siden de vant serien og her møter laget som med nød og neppe sikret seg sluttspillplass. Det tror ikke vi. En sjekk av innbyrdes kamper forteller at det som regel blir uavgjort mellom disse. Senest 2-2 i februar. Den dristige spiller U i kamp 62 til 3,90 i odds, kanskje vi også setter en liten sum på det senere i dag, men her og nå konsentrerer vi oss om antall mål.

Det er ingen klar overvekt av kamper under 5,5 mål mellom disse når vi sjekker historikken, det er ca. 50/50. Motivasjonen for å spille under denne gangen er at dette er den første kampen i kvartfinaleserien, der det ikke dreier seg om liv og død. For HV 71 sin del dreier det seg om å få med et bra resultat og deretter avgjøre i hjemmekampene, som HV 71 har flest av. Timrå må selvsagt prøve å vinne i kveld, de klarte det to ganger i seriespillet med 2-0 og 4-2, men heller ikke i kveld vinner man ved å storme i angrep, man vinner eventuelt på strategi og godt defensivt spill. Får vi se nok et 1-1 eller 2-2 resultat mellom disse?

Anders Lindbäck og Stefan Liv er to av Sveriges beste målvakter. Lindbäck som vokter Timråburet spilte nesten utenomjordisk bra mot slutten av seriespillet da Timrå berget sluttspillplassen, og vi håper å se glimrende målvaktspill også i kveld. Under 5,5 mål spilles til 1,60.

Kveldens dobbel fra Sportspill, frist kl. 18:55

59.Brynäs - Djurgården - over/under 5,5 mål 1,90 1,55
63.Timrå IK - HV 71 - over/under 5,5 mål 1,80 1,60

Total odds: 2,48

Klikk her for å levere denne dobbel med 100 kroner i innsats.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus