Gå til sidens hovedinnhold

- Ødegaard tar plassen til Arsenal-yndling

Martin Ødegaard ble byttet inn det siste kvarteret mot Everton fredag. Britiske aviser mener han starter mot Villarreal torsdag.

Arsenal-reporterne til nettstedet football.london og den britiske avisen Evening Standard mener Mikel Arteta bør starte med Martin Ødegaard i nummer 10-rollen. De vil at vidunderbarnet Emile Smith Rowe, som har startet i den offensive midtbanerollen i de to siste Premier League-kampene, flyttes ut på venstrekanten og at Bukayo Saka tar plass på høyrekanten.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Det er ikke bare de britiske avisene som vil ha den norske landslagskapteinen inn i startelleveren mot Villareal, også flere av Arsenal-supporterne på Twitter vil at 22-åringen skal starte i Europa League-semifinalen.

Denne kampen er viktig for the Gunners. Ikke bare kan de vinne et trofé, men den svake formen i Premier League gjør at en seier i Europa League antakeligvis er eneste muligheten for Arsenal til å skaffe seg spill i Europa neste sesong. Laget fra Nord-London ligger på tiendeplass på Premier League-tabellen, men de har overbevist i Europa League.

At Villarreal vinner mot Arsenal gir 2,35 i odds

Flere Arsenal-fans skriver på Twitter at de vil ha en skadefri Martin Ødegaard inn i startoppstillingen. Nordmannen har vært ute i tre Premier League-kamper på grunn av en ankelskade, men han ble byttet inn det siste kvarteret i fredagens kamp mot Everton. Ødegaard kom på lån fra Real Madrid i januar, men han allerede rukket å vist at han kan bidra offensivt for the Gunners.

Uansett om Arsenal stiller med eller uten Ødegaard, så tror vi de får problemer i Spania torsdag.

Her er noe av det Arsenal-fansen skriver på Twitter:

Villarreal - Arsenal 2,35 - 3,10 - 2,75 H (spillestopp torsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Mikel Arteta har tre kamper på å redde sesongen, men manageren som kan ødelegge for ham er mannen han erstattet på Emirates, Unai Emery. Villareal-manageren er ingen hvem som helst i Europa League.

Emery ledet Sevilla til et Europa League-hat-trick i 2016 da de slo Liverpool 3-1 i finalen. Da hadde Sevilla vunnet finalen mot Dnipro i 2015, og året før slo de Benfica etter ekstraomganger og straffespark. Han tok også Arsenal til Europa League-finalen, men de tapte mot Chelsea i 2019.

Denne sesongen kan Emery lede enda et spansk lag til finalen i turneringen.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Kjemper om Champions League-plass

I likhet med Arsenal har de spanske gigantene skuffet i den hjemlige ligaen, og de betrakter Europa League som den siste muligheten til å skaffe seg en plass i Champions League neste sesong.

Dette er Emerys sjette Europa League-semifinale, og han har vunnet fire av de fem første. Den erfaringen blir viktig for the Yellow Submarines.

Arsenal var gode i kvartfinalen, hvor de banket Slavia Praha 4-0 i den tsjekkiske hovedstaden, og 5-1 sammenlagt. Men formen til the Gunners har vært svak siden. Artetas menn trengte en scoring på overtid for å spille 1-1 mot nedrykkstruede Fulham og de tapte 0-1 mot Everton fredag.

Her finner du hele torsdagens oddsprogram

Laget fra Nord-London har ikke imponert tidligere i denne turneringen. De trengte et sent comeback for å slå ut portugisiske Benfica i 16.-delsfinalen, og de tapte hjemme mot Olympiakos i åttendelsfinalen.

Martin Ødegaard & Co får en vanskelig oppgave mot Villareal og Europa League-eksperten Emery.

Den positive nyheten for Arsenal-fansen er at fire nøkkelspillerne er tilbake. Mikel Arteta bekreftet onsdag at David Luiz, Kieran Tierney, Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette alle er aktuelle for torsdagens kamp i Spania. Det er en opptur for the Gunners, men om det er nok til at Arsenal klarer å vinne på El Madrigal torsdag er en helt annen sak.

Solide i Europa

Villarreal har gått på noen smeller i La Liga i det siste, men de har skiftet fokus til Europa League. The Yellow Submarine har vært solide i Europa, hvor de har vunnet elleve av tolv kamper i denne turneringen. De står med åtte seire på rappen.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Vi tror Villarreal blir for sterke for Arsenal på bortebane. Den gode statistikken til spanjolene i Europa, og rutinen til Emery fra denne turneringen gjør at vi går for hjemmeseier her.

Arsenal er tross alt ganske ustabile, og da er det vanskelig å stole på dem. Oddsen på Villarreal-seier er 2,35. Det er greit.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset