*Nettavisen* Sportspill.

Ødegaards drømmestart i La Liga fortsetter

 

Martin Ødegaard og Real Sociedad har en sterk bortestatistikk på San Mamés. Vi tror de kan ta sin fjerde seier på de åtte siste bortekampene der i kveld. Foto: Jose Jordan / AFP (NTB scanpix)

Real Sociedad og Martin Ødegaard har en god statistikk i Bilbao.

30.08.19 14:11

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddssingel Eliteserien: Odd må slå Bodø/Glimt for å melde seg på i gullkampen
Oddssingel Championship:
Nå vinner Fulham borte også
Oddssingel La Liga:
Ødegaards drømmestart i La Liga fortsetter
V75 Forus:
Herlig V75-omgang - du kan vinne 13 millioner
V64 Bollnäs:
Jackpotkveld i Sverige
V65 Biri:
Austevoll har V65-bankeren på Biri
V75 lørdag/søndag: Se helgens V75-sendinger gratis på Nettavisen

Det er et innholdsrikt oddsprogram denne fredagen. Det spilles interessante kamper i engelsk Championship, i spansk La Liga og i tysk Bundesliga. I tillegg tjuvstarter Eliteserien den 20. serierunden med godbiten Odd-Bodø/Glimt. De norske fotballjentene spiller EM-kvalifisering borte mot Nord-Irland og i Allsvenskan tar kriserammede Helsingborg imot Östersund. Ellers er det fulle serierunder på nest øverste nivå i Østerrike, Frankrike og Nederland.

Fredag er det ca 99 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her!

Athletic Bilbao – Real Sociedad B 3,40 (spillestopp kl 21.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Baskerland-derby. Det er mye prestisje som står på spill når to av Spanias største rivaler møtes på San Mames fredag. Atletic startet sesongen med å ta en imponerende 1-0-seier mot Barcelona hjemme i Bilbao. Dermed er baskerne ubeseiret i de 15 siste kampene på San Mames.

I forrige serierunde klarte Atletic 1–1 mot Getafe på Coliseum Alfonso Perez. Los Leones håper å forlenge rekken av ubeseirede kamper på hjemmebane når de møter erkerivalen fra San Sebastian.

Sociedad og Martin Ødegaard har i likhet med Athletic tatt fire poeng på de to første kampene sine. De var litt heldige som fikk med seg ett poeng borte mot Valencia i serieåpningen. Hjemmelaget bommet på et straffespark på tampen av kampen, men Sociedad utlignet til 1–1 langt på overtid.

I sin andre kamp for Real Sociedad sørget Martin Ødegaard på egen hånd for tre poeng og en etterlengtet borteseier på ferieøyen Mallorca. Ødegaards første scoring i den spanske toppdivisjonen var praktfull. Drammenseren grep en kontringsmulighet og førte ballen oppover banen før han spilte opp Portu på høyresiden. Han fortsatte løpet og fikk ballen tilbake innenfor sekstenmeteren, tok den med seg på perfekt vis og satte i mål.

Før oppgjøret på Estadi de Son Moix hadde Real Sociedad gått 16 år uten en trepoenger borte mot Mallorca. I Bilbao har de en betydelig bedre statistikk å vise til.

Sociedad har kun tapt én av de siste syv bortekampene mot Athletic. De har vunnt de tre siste Baskerland-derbyene i La Liga, inkludert en 3-1-seier i 2018-2019-sesongen. Det er også siste gangen Bilbao tapte på San Mames.

Det er grunn til å tro at Athletico kan stoppe seiersrekken til Socidead. Trener Gaizka Garitano, som tok over klubben et par uker etter tapet mot Socidad, har fått skikk på Bilbao-laget. Vertene imponerte stort i hjemmekampen mot sist sesongs La Liga-mestere Barcelona, og klarer de å levere på samme nivå mot Martin Ødegaard & Co, tror jeg Sociedad får problemer. Men disse lokaloppgjørene pleier å leve sitt eget liv, og jeg har tron på Socidad.

Atletic mangler antakeligvis midtbanemannen De Marcos, mens spissen Guruzeta er langtidsskadet. Gjestene fra San Sebastian har ingen sentrale spillere ute med skader for Baskerland-derbyet.

Athletic og Sociedad er ganske jevngode, og jeg tror dette er en åpen kamp. Bilbao har scoret i de åtte siste hjemmekampene, mens Real står med scoring i syv av de siste åtte bortekampene sine. Det er ikke usannsynlig at denne matchen kan ende uavgjort, men jeg tror Martin Ødegaard drømmestart i La Liga fortsetter fredag kveld. Real Sociedad har et bra lag, og de har et godt tak på naborivalen. Jeg synes 3,40 i odds på borteseier til Martin Ødegaard og Sociedad er et spennende spill.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag