Gå til sidens hovedinnhold

Ødegaards tidligere klubb bankerspilles på fredagens midtukekupong

Det er midtukekupong fredag kveld og jackpot med 234.982 kr ekstra i tolverpotten. Martin Ødegaards tidligere klubb Real Sociedad blir en av våre sikre i kveld.

Det er som sagt JACKPOT denne uken (234 982 kr ekstra i potten), og vi får servert en godt variert midtukekupong med kamper fra både England, Tyskland, Spania, Frankrike, Danmark, Nederland, Belgia og Irland. Bonuspotten har steget til en million kroner, og innleveringsfristen er fredag kl. 18.25

Fredag er det ca. 467 millioner i Eurojackpot-potten.

1. Leicester - Newcastle
Leicester fikk noe skuffende "bare" med seg ett poeng sist, når de kun klarte 1-1 borte mot Southampton etter å ha spilt mot 10 mann nesten hele kampen. Likevel holder de fortsatt et godt tak rundt 3.plassen med to poeng ned til Chelsea på plassen bak. De kommer hit med 3-1-0 siste fire, og hjemmeformen er også imponerende med 5-0-1 siste seks. Det er flotte tall med bare fire kamper igjen av sesongen, og det kan se ut som en plass i Champions League kommer nærmere og nærmere. Her er Barnes, Justin og Morgan ute med skader.

Newcastle er helt nede på 17.plass, noe som betyr den siste "sikre" plassen over nedrykk. Med ni poeng ned til Fulham og en ekstra kamp i bakhånd virker det likevel som sesongen er noenlunde reddet selv om totalen blir en fiasko. De har dog vist litt moral de siste kampene, og 2-2-0 siste fire er faktisk imponerende når man ser på hvem de har møtt. Liverpool (B) 1-1, West Ham (H) 3-2, Burnley (B) 2-1 og Tottenham (H) 2-2 er sterke tall, og det er for det meste borteformen som har ødelagt for Newcastle denne sesongen. De må klare seg uten Fraser, Darlow, Hayden og Lascelles med skader, mens Schar har karantene.

Leicester kommer med fin hjemmeform, har motivasjonen, og får tipset selv om Newcastle faktisk kommer med litt form selv. H.

2. Stuttgart - Augsburg
Stuttgart har med fire strake tap spilt seg helt ut av noe europacup-strid, og ligger akkurat nå nede på en 10.plass med 39 poeng. Det er hele elleve poeng opp til Bayer Leverkusen som innehar 6.plassen. Stuttgart er litt unnskyldt, da de har møtt sterke lag som Dortmund, Union Berlin og Wolfsburg før det ble tap 0-2 hjemme for Leipzig nå sist. Før de siste hjemmetapene mot Wolfsburg og Leipzig hadde de god form på Mercedes-Benz Arena med fire strake seire, og de er nok hyppe på å gjenskape den flyten igjen. Stuttgart vant også det omvendte oppgjøret med hele 4-1 tilbake i januar. Foran denne er Egloff, Gonzalez, Mangala, Sosa og Wamangituka skadet, Kaminski syk og Ahamada ute med karantene etter rødt kort sist.

Augsburg er tre plasser lenger ned på sin 13.plass, og de kommer heller ikke med den aller beste formen foran denne. 1-1-3- siste fem, og to strake tap mot Eintracht Frankfurt og nå senest skuffende 2-3 hjemme for Köln. Det betyr fire poeng ned til kvalik, og med det er sesongen langt fra over for deres del. Borteformen er særdeles trist med hele sju tap på de åtte siste, og med kun 12 scorede bortemål er de tredje svakest i ligaen på den fronten. Her må Civaja hvile med skade, mens Sarenren-Bazee er syk.

To lag i svak form, men når Augsburg fortsatt trenger poeng i bunnen blir det skummelt å ikke gå for helgarderingen her. HUB.

3. Hannover 96 - Darmstadt
Hannover nede på en skuffende 13.plass i 2.bundesliga, men med ni poeng ned til kvalik klarer de seg uansett når det kun gjenstår 3-4 kamper. Sist ble det tap 2-4 borte for Sandhausen, og formen er meget svak med 1-4-5 siste ti. Hjemme ble det seier sist med 3-1 over Regensburg, men også der er formen skral med 1-3-2. Hannover vant riktignok bortekampen mot Darmstadt med 2-1 tilbake i januar.

Darmstadt ligger på 10.plass, og der er humøret en helt annen med 5-2-1 siste åtte. De har ikke noe særlig å spille om da det er ti poeng opp til lagene i toppen, men de bygger på seg en fin selvtillit her med en flott finish på sesongen. Sist ble det 3-1 hjemme over serieleder Bochum, og borte har de også funnet en bra stim med 3-1-0 og ubeseiret siste fire. De to siste bortekampene her i Hannover har Darmstadt vunnet, begge med 2-1.

To lag uten noe å spille for, men Darmstadt viser bra form for øyeblikket. Vi prøver en frisk UB.

4. Holstein Kiel - St. Pauli
Holstein Kiel kjemper en hard kamp om opprykk, og etter at de slo Sandhausen 2-0 på tirsdag ligger de nå oppe på 3.plass, kun fire poeng bak Greuther Furth som har den siste opprykksplassen. Kiel har to kamper til gode, og ligger sånn sett fint an i innspurten her. Formen er dog litt ujevn med 2-1-2 siste fem, og de røk ut av cupen mot Dortmund sist uke når de tapte hele 0-5. Hjemme er de likevel ytterst sterke, og de står nå med fire strake seire på eget gress.

St. Pauli har en middels sesong, men på sin 7.plass og 47 poeng er de fortsatt ikke helt utav det selv om det skal godt gjøres å ta igjen rivalen Hamburg på 3.plassen fem poeng foran. Det er nemlig kun tre kamper igjen, og det kan se ut som St. Pauli fant formen for sent. De kommer hit med fem seire på de seks siste, og 2-1 hjemme over tabelltoer Greuther Fürth sist var meget bra. Borte har de også vært veldig gode den siste tiden, noe 5-1-1 de siste sju viser.

Innbyrdes har Holstein Kiel et bra tak på St. Pauli med tre strake seire, og et hjemmelag som fortsatt fighter om opprykk bør ta denne på hjemmebane. Vi spiller H.

5. Real Sociedad - Elche
0-1 og null poeng borte mot Huesca var nok ikke det Real Sociedad ønsket seg sist kamp, for med det så skrumpet avstanden til Villareal og Betis ned til kun ett og to poeng. De har fortsatt 5.plassen, og selve europacup-plassen virker sikret med fire kamper igjen. 2-2-2 siste seks er dog ikke helt stabilt, selv om hjemmeformen er et lite hakk bedre med 4-1-3 siste åtte. De har et greit program igjen, men særlig hjemmekampene bør vinnes. (Elche og Valladolid). De har en del fravær her, og Fernandez, Illaramendi, Merino, Munoz og Sangalli er skadet, mens Gonzalez og Pacheco er syk.

Elche fighter på nede i bunnen, og etter en viktig seier med 1-0 hjemme over Levante nest sist ble det tilbake til hverdagen igjen når de røk 0-1 mot Atletico Madrid nå sist lørdag. Det innebærer at de fortsatt ligger nest nederst med sine 30 poeng, men det er uhyre jevnt og kun målforskjellen skiller til Huesca på plassen over. Tar vi med at det kun er ett poeng opp til Valladolid og Alaves på trygg grunn så skjønner man at her skal det spilles til siste minutt. Elches store problem er dog borteformen. Der er de nemlig klink dårligst i La Liga, og 0-2-8 siste ti er heller ikke særlig beroligende. Carrillo og Mojica er skadet.

Begge lag med mye å spille for enda, men Real Sociedad har den beste stallen, og Elche er ligaens dårligste bortelag. H.

6. Tenerife - Almeria
Tenerife ligger på en 12.plass når det er fem kamper igjen, og med ti poengs avstand til noe opp/nedrykk virker sesongen ganske så ferdig. Det kan også vises på resultatene, der de nå kommer fra et bortetap 0-1 for Girona og har 1-3-1 siste fem. Hjemme på øyen sin gjør de det derimot en del bedre, og står med ganske så flotte 5-3-0 siste åtte.

Her møter de Almeria, som med sine 63 poeng har kapret en ganske fin 3.plass bak de to klare opprykkskandidatene Espanyol og Mallorca. Det er fire lag som skal spille playoff, og med fem kamper igjen har Almeria seks poeng ned til Rayo Vallecano som er første lag utenfor playoff. Almeria har dog havnet i en dårlig spiral, og nå er de uten seier på sine fem siste med 0-3-2. Det har blitt tre poengdelinger på rad, og sist ble det noe skuffende 2-2 hjemme mot Oviedo. Borte har de 2-1-2 siste fem, men totalt sett er de et av seriens beste bortelag.

Dette er en veldig vrien kamp. Tenerife har ikke noe å spille for, men er i meget god hjemmeform. Almeria har mer motivasjon, men er helt ute av slag. Vi sjanser litt her og går for en U på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får en helgardert HUB.

7. Lens - Lille
Lens fikk sitt første tap på sju kamper sist når stormakten PSG ble for sterke å bortebane, der Lens til slutt tapte 1-2. Sesongen har likevel vært en stor opptur, og de er nok meget fornøyd med en 5.plass. Marseille og Rennes har dog også veldig lyst på den siste E-cupplassen, og ligger hhv målforskjellen og to poeng bak med tre kamper igjen å spille. 3-3-1 siste sju er fint for hjemmelaget, og på hjemmebane er de ubeseiret siste sju med 3-4-0. Diallo og Oudjani skadet, mens Sylla må stå over etter rødt kort.

Lille ligger fortsatt ganske overraskende i toppen av tabellen med tre kamper igjen å spille. PSG puster de dog i nakken, og ligger kun ett poeng bak. Bak der igjen lurer Monaco og Lyon, slik at de har ikke råd til noen feilsteg her på slutten av sesongen. Sist sendte Nice hjem med 0-2 tap i bagasjen, mens nest sist viste Lille meget god moral når de snudde 0-2 til 3-2 borte mot Lyon. De har et ganske overkommelig program i de siste kampene, men nervene kan komme når som helst. 4-1-0 siste fem viser likevel ingen tegn til akkurat det, og de kommer hit med tre strake borteseire.

Her har vi to lag som begge har ganske mye å spille for, og selv om kanskje Lille er det beste laget, så spiller Lens en del uavgjort på hjemmebane, og kommer med fin form. Vi spiller UB på 96-rekkeren, og HUB på 432-rekkeren.

8. Odense - Aalborg
Odense ligger nå seks poeng bak Aalborg etter at de tapte 0-2 borte mot Sønderjyske forrige søndag. Det er dog langt ned til noe nedrykksstrid, så det blir fort en sesong midt i haugen for de hvite og blå her. 1-2-3 siste seks viser ikke noe særlig, og 2-2-2 på hjemmebane er vel helt ok, men ikke noe mer.

Aalborg knuste Lyngby med hele 4-0 sist kamp, og med det har de skaffet seg et lite forsprang i toppen av denne nedrykksgruppen der den øverste 7.plassen gir playoff til Conference League, mens de to nederste lagene rykker ned. De ligger nå akkurat ett poeng foran Sønderjyske, og med 5-2-2 siste ni er formen ganske kurant. Borteformen deres er derimot litt skummel, og viser smått dårlige 1-4-5 siste ti.

Aalborg ligger i tet, og møter et OB i dårlig form. Vi kan likevel ikke gå "all-in" på et Aalborg med så dårlig bortestatistikk slik at vi ender på UB her.

9. Fredericia - Køge
Fredericia ligger nest sist, og med 38 poeng er sesongen for lengst over, og resten av kampene blir som trening å regne. De kommer senest fra et 0-1 tap hjemme for tabelltoer Silkeborg, og med 2-0-3 siste fem er formen helt ok. Hjemme er de veldig ujevne, og står med 2-2-3 siste sju.

Køge ligger helt i bunnen av tabellen med sine 31 poeng. Det er et lass av poeng opp til noe opprykksplass, og sånn sett kan de spille med lave skuldre. Men formen er heller svak, og selvtilliten nok det samme. Sist ble det tap 0-1 borte mot Esbjerg, og det var deres åttende kamp uten seier. 0-3-5 er den mindre lystige statistikken.

Begge lag helt nede i grøfta, men Køge virker helt ferdige og vi går for en småkjedelig hjemmeseier her. Fredericia vant også det motsatte oppgjøret 2-1 nå senest i slutten av april. H.

10. Sparta Rotterdam - Vitesse
Sparta Rotterdam tok en sterk borteseier med 2-1 mot Groningen sist, og med det er de fortsatt med i kampen om en playoff-plass der en plass i Conference League neste år deles ut. Nå er de nummer ni på tabellen med 40 poeng, og ligger med det to poeng bak Heracles som akkurat nå har grepet om den siste playoffplassen. Sparta har hatt en flott sesong, og med 5-1-1 på de siste sju virker det som det svinger godt i Rotterdam for øyeblikket. På hjemmebane står de med tre strake seire, dog er alle tatt over ganske lett motstand.

Her møter de Vitesse, som også har en fin sesong med sin 4.plass og 60 poeng. Det er fire og fem poeng opp til AZ og PSV på plassene foran, men uansett har de en sesong over forventning. De slo Zwolle 2-1 hjemme nå sist, og med 6-3-1 siste ti har de hatt jevn og god form over tid. De tapte denne kampen forrige sesong, men har vunnet tre av de fire siste innbyrdes.

Sparta har tre strake seier hjemme, og begge lag viser flott form for tiden. Begge lag trenger nok helst tre poeng her. Vitesse er ofte enten-eller på bortebane, og vi prøver en frekk variant med HB.

11. Genk - Club Brügge
Genk slo Antwerpen 3-2 borte i den første kampen i denne Championship-gruppa der Genk, Club Brugge, Antwerpen og Anderlecht spiller en innbyrdes serie inkludert poeng de tok med seg fra seriespillet. Etter seieren sist ligger Genk på 2.plass, åtte poeng bak ledende Club Brügge. Formen til Genk er flott med 8-1-1 siste 10, men de har kun vunnet en av de siste fem hjemmekampene mot dagens motstander (1-2-2).

Club Brügge kommer fra 2-2 hjemme mot Anderlecht i sin første kamp, men har altså åtte poeng å gå på kontra Genk og ni poeng til de bak der igjen. Det skal kunne holde hele veien inn, selv om formen har vært litt så som så i det siste med 3-1-2 siste seks. Borte er de heller ikke særlig stabile med 2-2-2, men de har vunnet denne kampen med 2-1 i begge de foregående møtene.

Vi tror Club Brügge er det bedre laget her, og selv om formen ikke viser all verden så blir det en UB i denne.

12. Dundalk - Sligo Rovers
Dundalk har innledet sesongen litt skuffende, og ligger akkurat nå på en 6.plass med 10 poeng, hele tretten poeng bak lederlaget Shamrock Rovers. Det er en stor luke med tanke på at det bare er spilt ni kamper. Sist klarte de kun 2-2 borte mot et av bunnlagene Longford. Det gir 2-3-0 på de siste fem, og her må de siste sesongenes storlag i Irland våkne hvis de skal ta noe gull.

Sligo Rovers har startet litt bedre med 16 poeng og en tredjeplass hittil. Tre kamper uten seier nå, og de to siste kampene har endt med 1-1 og poengdeling mot Drogheda og St.Patrick's. Borte har de faktisk vært ganske så bra, og 3-2-0 siste fem er imponerende.

På en litt vrien midtukekupong må vi likevel ta noen sjanser, og her tror vi Dundalk tar en etterlengtet og viktig seier. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Leicester - Newcastle H

2. Stuttgart - Augsburg HUB

3. Hannover 96 - Darmstadt UB

4. Holstein Kiel - St. Pauli H

5. Real Sociedad - Elche H

6. Tenerife - Almeria U

7. Lens - Lille UB

8. Odense - Aalborg UB

9. Fredericia - Køge H

10. Sparta Rotterdam - Vitesse HB

11. Genk - Club Brügge UB

12. Dundalk - Sligo Rovers H

Sportspills 432-rekker:
1. Leicester - Newcastle H

2. Stuttgart - Augsburg HUB

3. Hannover 96 - Darmstadt UB

4. Holstein Kiel - St. Pauli H

5. Real Sociedad - Elche H

6. Tenerife - Almeria HUB

7. Lens - Lille HUB

8. Odense - Aalborg UB

9. Fredericia - Køge H

10. Sparta Rotterdam - Vitesse HB

11. Genk - Club Brügge UB

12. Dundalk - Sligo Rovers H