*Nettavisen* Sportspill.

Oilers har spilt seg i form

Stavanger Oilers har begynt å få spillet til å fungere. Her jubler siddisene etter 0-1-scoringen til Kristian Forsberg i 1. periode av eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers i Furuset Forum. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Skal Stavanger Oilers endelig å vinne hjemme mot Storhamar?

06.12.18 13:34

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel SHL: Färjestad slår formsterke Luleå
Oddsdobbel:
Deilig torsdagsdobbel til 3,59 i odds
V64 Axevalla:
Spennende V64-jackpotomgang på Axevalla
V65 Bergen:
Internasjonal V65-omgang i Bergen
V5 Bjerke
: Bankerfri lunsj på Bjerke
Lotto lørdag: Gulltrekning med 29 millioner i potten
Vikinglotto onsdag: Norsk vinner av 72 millioner
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett

Etter noen meget innholdsrike dager med Premier League-fotball og et meget omfattende langoddsprogram, er det noe roligere torsdag. Det er veldig mye ishockey på menyen. Her hjemme spilles det fire kamper i Eliteserien, mens det er full runde i SHL i Sverige. I tillegg er det 11 kamper i NHL natt til fredag. På fotballfronten spilles det noen cupkamper i både Spania og Italia. I håndball-EM skal både Danmark og Sverige i gang med hovedrunden. Dessuten er det verdenscupstart i skiskyting med både 20 km for menn og 15 km for kvinner i Pokljuka.

NB! Fredag er det 312 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Stavanger Oilers - Storhamar Hockey H 2,20 (spillestopp kl 18.55)


Toppoppgjør i Get-ligaen. Disse lagene møtes for fjerde gang denne sesongen. Alle de tre første kampene har endt med borteseier. Stavanger Oilers har vunnet begge kampene på Hamar, mens Storhamar gikk seirende ut av den siste kampene i DNB Arena i Stavanger.

Etter en treg start på sesongen er Stavanger Oilers tilbake der vi er vant til å se dem: På tabelltoppen. Etter en skuffende sjetteplass i fjor og exit i kvartfinalen i sluttspillet vil Oilers slå tilbake denne sesongen! Det kan det virke som de skal klare.

Siddisene har fått inn en ny trener i Todd Bjorkstrand, og det virker som han har fått skikk på laget. De har ikke storspilt, men imponertspillerne har etter hvert funnet seg til rette og begynt å levere. Dermed har de plukket poeng jevnt og trutt.

Oilers viste god taktisk klokskap da disse to lagene møttes på Hamar for to uker siden. Oilers styrte ikke kampen, men var solide bakover og brutalt effektive når hedmarkingene gjorde feil. Bjorkstrand har skapt et lag som er disiplinert og lojale mot systemet hans. Det bvlir det poeng av.

Stavanger-klubben har forsterket laget med flere utenlandske spillere denne sesongen, og det viser at siddisene mener alvor. Brandon Burlon, Jacob Lagacé, Phil Lane, Mario Lucia, David Morley og Stephan Vigier er toneangivende offensivt hos Oilers. Lagacé, Vigier og Lane har henholdsvis scoret tolv, to og ni mål så langt denne sesongen. Det er også utenlandske spillere som topper statistikken over målgivende pasninger.

Defensivt har rogalendingene fått inn Patrick Ulriksen og landslagsbackene Johannes Johannesen og Dennis Sveum.

Det pussige er at disse to topplagene er de to beste bortelagene i Get-ligaen. På egen is er de henholdsvis nummer to og nummer fire i Get-ligaen. Det er litt uvanlig. Toipplagene pleier ofte å være sterke på egen is.

Storhamar har slitt litt den siste tiden, men fikk en opptur mot Stjernen på tirsdag. Nå er det stor kvalitetsforskjell på Stjernen og Stavanger, men seieren var likevel viktig for hedmarkingene. De skapte mange sjanser og scoret mål.

Storhamars borteform har vært bra. De har imidlertid gått på noen kjedelige blemmer. De tapte mot svake Manglerud og de gikk også på en smell mot Lillehammer i Mjøsderbyet. Hamar-laget har ofte hevet seg mot de litt bedre lagene, men det spørs om de klarer å vinne mot et Stavanger-lag som virker å spilt seg i form nå.

Jacob Lagace fikk seg en smell i tirsdagens kamp mot MS, men han blir trolig klar til torsdagens match. Haglund, Vikingstad, Berg-Paulsen, Wikstøl og Klofutar er fremdeles opptatt med U21-VM i tyske Füssen.

Jeg tror Stavanger endelig vinner hjemme mot Storhamar torsdag kveld. Oilers har et bra lag, og de siste ukene har de vist det. Det virker som nykommerne har spilt seg i form. Gjestene fra Hamar har vært ustabile de siste ukene, og jeg tror de får problemer i Rogaland torsdag. 2,20 i odds på H er ok. Spillestopp er klokken 1855.

Klikk her for å levere spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag