*Nettavisen* Sportspill.

Ole Gunnar Solskjær ser stor forskjell på Mason Greenwood etter korona-pausen

GODT FORHOLD: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og Mason Greenwood.

GODT FORHOLD: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og Mason Greenwood. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Manchester United-manageren mener den ufrivillige hvileperioden har gjort supertalentet godt.

19.06.20 09:56

United-spissen Greenwood anses som en kommende verdensstjerne. Han har allerede scoret 12 mål på 16 kamper fra start denne sesongen i alle turneringer, men nå mener Solskjær at korona-perioden var kjærkommen for stortalentet.

- Mason er en ung gutt. Han er bare 18, og denne lockdown-perioden har gjort ham all verdens nytte. Det er fordi man i hans alder utvikler seg mye fysisk, og Mason ser mer og mer ut som en mann. Dette kommer til å hjelpe ham, sier Solskjær til Manchester Evening News.

- Kunne se han var en guttunge

Nordmannen mener nemlig at man kan se tydelig forskjell på Greenwood før og etter koronaen.

- I starten kunne man se at han var en guttunge. På trening i dag klarer han å bruke styrken sin bedre, og han har gjort det virkelig bra på feltet de siste tre-fire ukene. Han har alltid hatt kvaliteter foran mål, men nå klarer han også å dytte forsvarsspillere unna, sier Solskjær, som legger til:

- De fysiske trenerne våre har jobbet veldig bra med ham. Han har fått den hvilen og restitusjonen han trengte etter det som må ha vært en intens debutsesong for ham på førstelaget. Han ser bra ut, sier Solskjær.

Greenwood kjemper med blant andre Odio Ighalo og Marcus Rashford om å få spille spiss når United starter opp sesongen igjen med bortekamp mot Tottenham fredag kveld.

Nå håper Solskjær at unggutten tar vare på de sjansene han får.

- Jeg gleder meg til vi får se mer av Mason, han kommer til å score mål. Han har virkelig vokst i lockdown-perioden, og prestasjonene hans på trening har vært veldig gode. Jeg er sikker på at han kommer til å sette sitt stempel på resten av sesongen, sier nordmannen.

100 dager siden sist

Kampen mellom Tottenham og United starter 21.15 fredag kveld. Da er det nøyaktig 100 dager siden United slo LASK Linz 5-0 borte i Europa League.

Kampen blir et nytt møte med mannen Solskjær overtok jobben etter i desember 2018: José Mourinho.

United hadde elleve strake kamper uten tap før pandemipausen og var i et veldig sig da fotballen ble stoppet.

For Tottenham var situasjonen helt motsatt:

Med Harry Kane og Son Heung-min ute på grunn av langvarige skader, så det ikke lyst ut. Nå er de to meldt spilleklare, og det gir Mourinho en helt annen styrke å sende ut på banen.

Begge klubbene er med i kampen om en plass blant de fire beste. Det gir garantert plass i Champions League til høsten.

Det er bare å glede seg til en spennende kamp fredag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.