Foto: Getty Images/All over Press

Olic og Wolfsburg sikter mot topp fire

Ivica Olic og die Wölfe kan henge seg på toppsjiktet i Bundesliga med seier i kveldens oppgjør mot Hamburg.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V5 Romne: Et deilig objekt
V5 Øvrevoll: Øvrevoll takker for seg

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Primera Divsion, Bundesliga, Championship, Ligue 1, Serie B, Superligaen, Eredvisie og NHL.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
St. Pauli - 1. FC Köln

2. Bundesliga. St. Pauli tapte toppkampen mot serieleder Kaiserslautern på bortebane i begynnelsen av måneden, men har siden fulgt opp med å slå Energie Cottbus (18.) og Aalen (11.). Er nummer fire med 25 poeng og har topplassen innen rekkevidde tre poeng opp. Står med 4-2-2 hjemme. Manager Roland Vrabec har godt offensivt ut før kampen og lover å by på frisk angrepsfotball fra start.

Kaptein Boll, Ziereis, Daube og Verhoek er på skadelisten.

Etter to tap på rad har FC Köln falt ned til annenplassen med 27 poeng. Sesongens første nederlag kom i forrige bortekamp mot Bochum (7.), men det var definitivt vanskeligere å svelge sist helgs hjemmetap mot bunnlaget Ingolstadt (15.). Kan skilte med ligaens beste bortetall med 4-3-1.

Bigalke og M. Thiel er fremdeles ute med skader.

FC Köln er satt opp som favoritter til 2.25, men Ståle Solbakkens gamle klubb er inne i en dårlig periode og vi tror de kan gå på en ny smell i kveld. St. Pauli vil for alvor melde seg på i gullkampen med seier og vi prøver oss med et langskudd på vertene til 2.55 i odds.

Dagens avslag
Olympique Marseille – Montpellier H 1.70

Ligue 1. Marseille var heldige som kom seg unna med kun to baklengs i CL-oppgjøret mot Arsenal på tirsdag. Franskmennene var uten mulighet til å avansere og kom under allerede i det 1. spilleminuttet. Manager Baup hvilte Fanni, Diawara og Rothen, men stilte ellers med sine beste menn. Går bedre i den hjemlige ligaen hvor de har vunnet sine to siste mot bunnduoen Sochaux og Ajaccio. Ligger på fjerdeplass med 24 poeng fra 14 kamper. Vært enten eller på hjemmebane så langt med 3-0-3. Vingen Andre Ayew er fremdeles ute med skade, mens Payet (a) er usikker.

Uavgjortspesialisten Montpelier er uten seier på de fem siste, men etter 1-1-kampen mot Guingamp har de hentet poeng i tre på rad. Er nummer 16 med femten poeng og har spilt uavgjort i hele ni av fjorten kamper. Står med 0-4-2 på fremmed gress. Har gode defensive spillere med rutinerte Congre og Hilton i midtforsvaret, samt Saihi og Stambouli på midtbanen. Kommer til å legge seg bakpå i håp om å ta med seg ett poeng i dag også, og selv om vertene er rettmessige favoritter anser vi uavgjortfaren for høy til å spille H til 1.70.

Norsk Tipping

Dagens spill
Wolfsburg - Hamburger
Bundesliga. Wolfsburg stod med fire strake seiere før det ble 1-1 borte mot Nürnberg forrige helg. Har dermed klatret taktfast på tabellen og befinner seg på 5.plass med 22 poeng fra 13 kamper. Leverte en sterk match i 2-1-seieren over Borussia Dortmund i forrige hjemmekamp og står med solide 5-0-1 på Volkswagen Arena. Tapet kom overraskende nok mot bunnlaget Eintracht Braunschweig, men vertene slo senere tilbake med 3-0 over Werder Bremen (12.).

Midtbanespilleren Diego soner karantene og blir trolig erstattet av Daniel Caligiuri. Koo, Träsch og Vieirinha er fremdeles på skadelisten.

Forventet lagoppstilling:
Benaglio – Oochs , Naldo , Knoche , Rodriguez - Luiz Gustavo , Medojevic - D. Caligiuri , Arnold , Perisic - Olic

Hamburg tok sine første november-poeng med 3-1 over Hoffenheim sist. Tapte de to foregående mot toppduoen Borussia Mönchengladbach og Bayer Leverkusen, og ligger på 11.plass med femten poeng. Hentet inn Bert Van Marwijk i september etter en svak sesongstart, og selv om resultatene har vært variable ser laget i det minste ut til å ha spilt på seg litt selvtillit. Scoret godt med mål og har notert 29 nettkjenninger, men med 30 baklengs har de også sluppet inn flest i ligaen (sammen med Hoffenheim). Står med 2-2-3 borte hvor de har slått bunnlagene Nürnberg og Freiburg.

Rafael van der Vart er tilbake i trening, men blir ikke spilleklar før neste uke. Har fra før Diekmeier, Lam, Rajkovic, Demirbay ute med skader.

Forventet lagoppstilling:
Adler - Westermann , Tah , Djourou , Jansen - Arslan , Badelj - Beister , Calhanoglu , Ilicevic - Lasogga

Begge oppgjørene forrige sesong endte 1-1, men i dag tror vi Die Wölf kommer best ut. Vertene har vist seg vanskelig å slå på hjemmebane og vi setter hundrelappen vår på at de beholder alle tre i dag også.

Wolfsburg - Hamburg 1.70 3.45 3.80

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus