Gå til sidens hovedinnhold

Oppturen fortsetter for Solskjær og United

Manchester United jakter sin tredje strake seier under Solskjærh hjemme mot Bournemouth. United blir en av våre sikre på søndagskupongen.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Oppturen fortsetter for Solskjær og United
Oddssingel PL: Martial har vært et lyspunkt
Oddssingel PL:
Sterling senker Southampton
Oddssingel PL
: Palace jakter ny storskalp
V75 Bjerke (spillestopp kl 16.20): Gnistrende V75-søndag på Bjerke
V65 Charlottenlund (kl 18.15): Verdensstjerne i comeback

Årets siste søndagskupong består av tre kamper fra Premier League, åtte kamper fra Serie B og avsluttes med en cupkamp fra Portugal. Bonuspotten er på ca 3 mill i dag. Innleveringsfristen er kl 14.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det 42 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Manchester United - Bournemouth
Ole Gunnar Solskjær har fått en strålende start som midlertidig United-manager. 5-1 borte mot Cardiff ble etterfulgt av 3-1 seier hjemme mot Huddersfield andre juledag. Nå var ikke United like imponerende i den kampen, men åtte mål på to kamper er uansett imponerende. Dog er det fortsatt åtte poeng opp til Chelsea på 4. plass før helgens serierunde. Solide 5-3-1 hjemme på Old Trafford denne sesongen. Romelu Lukaku, Alexis Sanchez og Anthony Martial kan alle rekke kampen, men må testes nærmere på kampdagen.

Tre tap på de fire siste kampene for Joshua King og Bournemouth som fikk seg en real leksjon i bortemøtet mot Tottenham 2. juledag. 0-5 endte det da og Bournemouth har falt til 12. plass på tabellen og står med 26 poeng. Det er uansett et "hav" ned til Burnley under streken som kun står med tolv poeng. Forholdsvis svake 3-0-6 på de ni første bortekampene, og den bortetrenden har dermed fortsatt fra svake bortetall i de to foregående sesongene. Kaptein Simon Francis er ute i opptil ni måneder etter å ha pådratt seg en kneskade mot Tottenham onsdag. Lewis Cook, Dan Gosling og Adam Smith er alle fortsatt ute med skader.

1-0, 1-1 og 3-1 i de tre siste tilsvarende på Old Trafford. United har sett strålende ut under Solskjær og vinner igjen. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Southampton - Manchester City
Ralph Hasenhüttl fikk en flott start som ny manager for Southampton med 3-2 seier hjemme mot Arsenal og 3-1 seier borte mot Huddersfield. Men laget leverte en skuffende hjemmekamp mot West Ham torsdag kveld og det var ingenting å si på at bortelaget vant den kampen 2-1. Southamptonhar uansett klatret bort fra nedrykksplassene og ligger på 16. plass med 15 poeng og har tre poeng ned til Burnley under streken. Meget moderate 1-5-3 på de ni første hjemmekampene. Danske Pierre-Emile Höjbjerg er tilbake etter karantene, mens Michael Obafemi og Ryan Bertrand begge er skadet.

Manchester City har oppsiktsvekkende nok gått på to strake serietap og det hjemme mot Crystal Palace (2-3) og onsdag ble det 1-2 tap borte fo Leicester. Er dermed plutselig hele sju poeng bak Liverpool og skal som kjent møte Liverpool hjemme førstkommende torsdag. Faktisk har City tapt tre av de fire siste seriekampene og søndag er det kun seier og tre poeng som gjelder. Totalt 5-2-2 på ni spilte bortekamper. Fabian Delph soner karantene for sitt røde kort mot Leicester, mens midtbaneanker Fernandinho også mister søndagens kamp. David Silva er dog tilbake etter å ha startet på benken sist.

Det står faktisk 2-1-3 på de seks siste på St. Marys, men aldri i verden om Manchester City taper tre kamper på rad. B.

3. Burnley - West Ham
Etter sin meget viktige 1-0 seier hjemme mot Brighton fjerde sist, røk Burnley på forventede bortetap mot hhv Tottenham (0-1) og Arsenal (1-3). Det var dermed visse forventninger blant Burnley-fansen forut for hjemmekampen mot Everton andre juledag, men etter 22 minutter lå laget under 0-3 og det endte med 1-5 tap. Forrige sesongs store overraskelse ligger dermed fast i bunnen med sine fattige tolv poeng, dog er det bare tre poeng opp til sikker plass. Svake 2-1-6 på ti spilte hjemmekamper. Robbie Brady er fortsatt ute med skade, mens Steven Defour er usikker. Matt Lowton pådro seg sitt femte gule kort mot Everton og soner karantene.

Til tross for store skadeproblemer vant West Ham fortjent 2-1 borte mot Southampton torsdag kveld. Det sendte London-laget opp på 9. plass på tabellen med totalt 27 poeng. Variable 8-3-8 totalt, men formen er strålende for tiden med fem seire og ett tap på de seks siste seriekampene. Det skal dog tillegges at laget kun har møtt motstandere fra nedre halvdel i denne perioden. 4-2-3 er uansett anstendige bortetall. Javier Hernandez og Marko Arnautovic kan kanskje rekke kampen, mens Pablo Zabaleta er tilbake etter sykdom. Winston Reid, Jack Wilshere, Ryan Fredericks, Fabio Balbuena, Manuel Lanzini, Carlos Sanchez og Andriy Yarmolenko er alle ute med langtidsskader.

1-1 og 1-2 i de to siste tilsvarende på Turf Moor. HUB på begge kupongforslagene.

4. Cittadella - Palermo
De åtte neste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra Serie B i Italia. Det er totalt 19 lag i denne divisjonen og det er spilt 17 serierunder. De to øverste rykker direkte opp, mens lagene fra 3 til 8. plass spiller playoff om en ledig plass. De tre nederste lagene rykker direkte ned til Serie C.

Cittadella har kun tapt tre av sine 17 første seriekamper (6-8-3), men har altså spilt uavgjort i bortimot halvparten av kampene. Røk hele 0-4 borte ot Verona torsdag kveld, men får både Settembrini og Siega tilbake etter karantene fra den kampen. Pene 4-3-1 på hjemmebane. Endte på 6. plass forrige sesong, men lyktes da ikke i playoffen. Ligger på 7. plass før søndagens runde med totalt 26 poeng og har fem poeng opp til Brescia på 2. plass.

Velkjente Palermo rykket ned til Serie B etter sesongen 2016/17. Endte på 4. plass forrige sesong, men mislyktes da i de avgjørende playoffkampene. Leder Serie B nå med 34 poeng og har fem poeng ned til Verona på 3. plass. Kun en kamp er tapt hittil, den kom borte mot serietoer Brescia i femte serierunde (1-2). Totalt 4-3-1 på åtte spilte bortekamper.

Cittadella har kun ett hjemmetap, mens Palermo kun har ett bortetap. Vi nøyer oss med UB.

5. Cremonese - Perugia
Hjemmelaget rykket opp til Serie B før fjorårssesongen. Endte på 14. plass etter blant annet 6-9-6 på hjemmebane. Står uten borteseier hittil på åtte spilte bortekamper (0-4-4), men har klart seg vesentlig bedre hjemme med 4-3-2 hittil. Ligger på 13. plass med totalt 19 poeng og har kun tre poeng ned til kvalikplass. Kun en seier på de seks siste seriekampene (1-1-4).

Perugia rykket ned fra Serie A etter sesongen 2003/04 og har siden tilbrakt en anonym tilværelse. Gjør nå sin femte strake sesong i Serie B og endte på 8. plass forrige sesong. Hadde svake 5-8-8 på bortebane da og har ikke fått sving på bortespillet denne sesongen heller. Kun en seier er tatt på ni bortekamper (1-4-4), i motsetning til knallsterke 6-1-1 på åtte spilte hjemmekamper. Ligger på den siste playoffplassen med 26 poeng og har fem poeng opp til Brescia på direkte opprykk. Formen er slett ikke verst med 5-3-1 på de ni siste seriekampene.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte forøvrig 3-3. Det blir neppe like målrikt denne gang. HU.

6. Salernitana - Pescara
Hjemmelaget er i gang med sin fjerde strake sesong i Serie B, men har ikke endt høyere enn 10. plass i de tre foregående sesongene. I likhet med de fleste andre lagene i Serie B, har Salernitana sin klare styrke på hjemmebane. Står med flotte 6-2-1 på ni spilte hjemmekamper denne sesongen, men er samtidig uten seier på bortebane på åtte forsøk (0-4-4). Ligger på 10. plass med 24 poeng og har således kun to poeng opp til playoff. Etter tre strake tap, har det blitt fire poeng på de to siste seriekampene.

Pescara er helt oppe på 5. plass, ikke minst takket være råsterke 7-1-1 på ni spilte hjemmekamper. Klart mer menneskelige på bortebane, der kun en av åtte kamper er vunnet (1-4-3). Står med totalt 29 poeng og har kun to poeng opp til Brescia på andreplass og direkte opprykk.

Det endte 2-2 i tilsvarende oppgjør sist sesong og slik disse to lagene opptrer på hhv hjemme- og bortebane, nøyer vi oss med halvgardering her. HU.

7. Ascoli - Crotone
Ascoli er også et av mange typiske hjemmelag i Serie B. Kun ett hjemmetap er notert på de ni første hjemmekampene (4-4-1), og samtidig er det kun blitt en borteseier på åtte forsøk (1-2-5). Ligger på 11. plass med totalt 21 poeng. Var sjanseløse borte mot serieleder Palermo i siste seriekamp (tap 0-3).

Crotone rykket som kjent ned fra Serie A i vår og har innledet skrekkelig svakt etter nedrykket. Ligger faktisk på direkte nedrykk og tredje sist etter 17 spilte kamper med totalt kun 13 poeng. Kun tre mål er scoret på åtte bortekamper og sju av åtte bortekamper er i tillegg tapt. Opp til Livorno på kvalikplass er det dog kun ett poeng. 0-3-6 på de ni siste seriekampene.

Det bør være en bra sjanse for hjemmesterke Ascoli dette. H.

8. Venezia - Carpi
Middels første halvdel for Venezia som ligger på 12. plass med totalt 20 poeng. Har levert klart godkjent på hjemmebane med 4-2-2 hittil, men fem av ni bortekamper er tapt (1-3-5). Har vært involvert i svært målfattige oppgjør i det siste og formen viser 2-2-2 på de siste seks.

Carpi har hatt en svak første halvdel av sesongen og i motsetning til mange av de andre lagene i denne serien, er det spesielt på hjemmebane laget har underprestert. Kun en seier er tatt på de åtte første hjemmekampene (1-3-4), borte er det blitt tre seire på ni forsøk, men også fem tap (3-1-5). Ligger på den øverste av de to kvalikplassene med kun 16 poeng. Variable 3-0-3 på de seks siste seriekampene.

Venezia vant tilsvarende kamp 2-0 forrige sesong og bør ha gode vinnersjanser igjen. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Benevento - Brescia
Benevento nøyde seg med en sesong i Serie A etter opprykket sesongen 2016/17. Tapte faktisk de 14 første seriekampene i Serie A forrige sesong, men endte etterhvert opp med 21 poeng. Har hatt en ålreit innledning på denne sesongen og ligger på 6. plass med totalt 28 poeng. 5-1-3 hjemme og 3-3-2 borte. Slo tabelljumbo Padova 1-0 borte torsdag kveld.

Serietoer Brescia står med 31 poeng etter rekken 8-7-2 på de 17 første seriekampene. Opp til serieleder Palermo er det kun tre poeng, på den annen side er det kun to poeng ned til Verona på 3. plass. 23 av 31 poeng er tatt hjemme, faktisk har Brescia kun en seier på åtte bortekamper (1-5-2).

Benevento tar seg opp på a poeng med Brescia med seier søndag. H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

10. Livorno - Padova
Bunnoppgjør venter i kamp nummer 10 på søndagskupongen. Begge disse lagene rykket opp til Serie B før denne sesongen.

Livorno ligger fjerde sist og på den nederste kvalikplassen med sine 14 poeng etter rekken 3-5-9 på sine 17 første seriekamper. Livorno har dog vist klart oppadgående form i det siste og står med 2-2-0 på sine fire siste seriekamper, deriblant ett sterkt bortepoeng mot serieleder Palermo tredje sist.

Padova ligger helt sist med kun 11 poeng og har kun maktet å vinne to seriekamper (2-5-10). Har kun møtt topplag i det siste og klarte i det minste ett poeng hjemme mot Benevento sist (1-1). Men 1-1-7 er meget svake bortetall.

Livorno har vist flott form i det siste, og skal unngå tap her. HU.

11. Spezia - Lecce
Den siste kampen fra Serie B på søndagens tippekupong er ett oppgjør mellom to lag på den øvre halvdelen av tabellen. Kun ett hjemmetap på åtte spilte hjemmekamper for Spezia (5-2-1), men betydelig mer moderate 2-2-5 på ni spilte bortekamper, gjør at Spezia ikke er høyere enn på 9. plass med totalt 25 poeng. Det er dog kort vei opp og kun fire poeng opp til Verona på 3. plass. Solid 3-0 seier borte mot Crotone sist og 1-1 hjemme mot Palermo før der igjen.

Lecce er på 4. plass etter rekken 8-5-4 på de 17 første seriekampene. Står med totalt 29 poeng og har kun to poeng opp til Brescia på 2. plass. Rykket opp til Serie B før denne sesongen, og i motsetning til Padova og Livorno har Lecce klart seg mye bedre. Lecce står med 4-2-3 på bortebane og er ofte involvert i målrike oppgjør på bortebane noe 17-14 i målforskjell er en veldig god indikator på. Det er dog verd å merke seg at Lecce kun har en vunnet en kamp mot lag fra øvre halvdel.

Spezia står med kun ett hjemmetap, men møter solid motstand nå. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

12. Belenenses - FC Porto
Den avsluttende kampen på søndagens tippekupong er hentet fra Taca da Liga i Portugal, den ene av to cuper i Portugal. Her er lagene delt inn i fire puljer og gruppevinnerne går direkte til semifinale. Benfica og Sporting Braga er allerede gruppevinnere,mens gruppe C og gruppe D avgjøres nå i romjulen.

Belenenses har tapt begge sine to første gruppespillkamper og er således hektet av i kampen om avansement. Møtte også FC Porto hjemme i serien i andre serierunde og tapte da 2-3.

FC Porto står med 4 poeng etter de to første gruppespillkampene og leder gruppa på bedre målforskjell enn Chaves som også står med fire poeng. Det endte 1-1 mellom Porto og Chaves, og med tanke på at Chaves har hjemmekamp mot Varzim er det kun seier som gjelder for Porto søndag. Porto har vært solide i serien og står med 5-0-1 på seks spilte bortekamper.

Rutinerte FC Porto må gå for seier og bør fikse denne jobben. B.

96-rekker:
1. Manchester United — Bournemouth H

2. Southampton — Manchester City B

3. Burnley — West Ham HUB

4. Cittadella — Palermo UB

5. Cremonese — Perugia HU

6. Salernitana — Pescara HU

7. Ascoli — Crotone H

8. Venezia — Carpi H

9. Benevento — Brescia H

10. Livorno — Padova HU

11. Spezia — Lecce HU

12. Belenenses — FC Porto B


432-rekker:

1. Manchester United — Bournemouth H

2. Southampton — Manchester City B

3. Burnley — West Ham HUB

4. Cittadella — Palermo UB

5. Cremonese — Perugia HU

6. Salernitana — Pescara HU

7. Ascoli — Crotone H

8. Venezia — Carpi H

9. Benevento — Brescia HUB

10. Livorno — Padova HU

11. Spezia — Lecce HUB

12. Belenenses — FC Porto B

Kommentarer til denne saken