Foto: Geir Olsen/Scanpix

Oppturen fortsetter på Hamar?

HamKam jager sin tredje strake og får vår tillit på søndagskupongen. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:

Søndagskupongen er satt sammen av oppgjør fra Adeccoligaen, 2. divisjon og 3. divisjon.

1. HamKam – Nybergsund-Trysil
Hedmarksderby mellom to tabellnaboer. Etter en svak start på sesongen, har Kamma tatt to strake trepoengere og klatret over nedrykksstreken. Rundspilte hjemmesterke Alta borte forrige runde og vant hele 5-1.

Nybergsund, som mistet flere av sine beste spillere før sesongen, har falt litt av etter en brukbar start på sesongen. Spilte 1-1 hjemme mot Asker forrige runde, men har ikke tatt et eneste poeng på bortebane denne sesongen (0-0-3 og 4-11 i målforskjell).

HamKams Lars Eirik Bredvold pådro seg en strekk i låret mot Hønefoss for to uker siden, og det er usikkert om han rekker oppgjøret mot gamle lagkamerater i Sundet. Veteranen Vegar Bjerke er også usikker grunnet en strekkskade.

Truls Hagen, Mattis Nerheim og reservekeeper Dyre Ekeberg Schjerve er uaktuelle, melder Hamar Arbeiderblad.

Hos Nybergsund er Damian Williams opptatt med landslagsspill for Jamaica. Christoffer Heier Solbakken er tilbake etter karantene.

Dette bør være en bra sjanse for hjemmelaget. Fortsetter godtaktene fra de to siste kampene, er den tredje strake seieren innen rekkevidde. H.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

2. Løv-Ham - Alta
Løvene fra Bergen ligger nest sist med seks poeng på åtte kamper. Har imidlertid kommet seg etter en svak start på sesongen. Klarte 0-0 borte mot hjemmesterke Mjøndalen forrige runde og har bare ett tap i serie og cup på de siste seks (2-3-1). Et annet positivt aspekt er at laget bare har sluppet inn sju mål – nest minst av samtlige lag.

Alta har falt sammen etter en periode med fire strake seirer i serie og cup. Tapte overraskende 1-5 mot HamKam i Finnmarkshallen forrige runde og har rast ned til niendeplass med 11 poeng.

Forrige sesong vant Løv-Ham 4-2 i tilsvarende kamp, mens returkampen endte 1-1.

Efe Ehirobo er fortsatt utestengt for hjemmelaget etter det røde kortet mot Bodø/Glimt. Viktige Arve Walde var skadet forrige runde, men kan være tilbake i kveld.

For bortelaget Alta er Aleksandar Vasilev, Mika Niskala, Martin Overvik og Jan Egil Brekke uaktuelle. Det er også svært usikkert om Christian Reginiussen og kaptein Thomas Braaten kan spille. Sistnevnte har 66 strake kamper i Adeccoligaen og har ikke trent den siste uken. Både Reginiussen og Braaten må testes på kampdagen.

Trener Rune Berger har kun hatt 9-10 utespillere på trening denne uken, og det ligger an til at det er et svekket Alta på Varden Amfi søndag.

Sportspillredaksjonen var i kontakt med den sportslige ledelsen i Alta lørdag ettermiddag, og det ikke avgjort før etter oppvarming om Reginussen og Braaten kan spille.

LøvHam har solide 3-1-0 på de fire siste tilsvarende, og med tanke på skadesituasjonen i hjemmelaget tror vi bergenserne tar en svært etterlengtet seier her. H.

3. Randaberg – Hødd
To opprykkslag som har taklet overgangen til Adeccoligaen helt forskjellig. Randaberg ligger sist med fire poeng og 7-26 i målforskjell, mens Hødd på femteplass har tatt 13 poeng.

Randaberg var sjanseløse og tapte 0-4 borte mot Sandefjord forrige runde, mens Hødd halte i land en 2-1-seier over Sandnes-Ulf hjemme.

Legg merke til at Hødd hjemme og borte har vært som dag og natt denne sesongen (3-1-0 mot 0-3-1).

Randaberg-kaptein Johan Karlefjärd skadet leddbåndet mot Sandefjord og kan være ute av spill i flere måneder, men han er det eneste fraværet for hjemmelaget nå. Christer Håland ble pappa sist helg og sto over mot Sandefjord, men er med igjen denne søndagen.

Også hos bortelaget Hødd er det vesentlig bedring på skadefronten, da Dag Roar Ørsal er eneste skadefravær nå.

En litt vrien kamp; Randaberg har tatt fire poeng i de to siste seriekampene, mens Hødd står uten seier borte denne sesongen.

Ingen tvil her, denne må helgarderes. HUB.

4. Ranheim – Mjøndalen
Ranheim er ett av to lag som ennå ikke har tapt i år, men det er blitt for mange uavgjorte til å innta serieledelsen (3-5-0). Reddet ett poeng (3-3) i en spennende bortekamp mot Kongsvinger forrige runde.

Mjøndalen har gjort sine saker bra hjemme (3-1-0), men sliter som vanlig med å ta poeng borte (0-3-1). Skuffet med 0-0 hjemme mot Løv-Ham forrige runde.

Forrige sesong tok lagene hver sin hjemmeseier.

Hjemmelaget Ranheim har helt skadefritt mannskap, kunne keepertrener Stig Winsnes fortelle Sportspill lørdag ettermiddag.

Mjøndalen har fortsatt skader på Daniel Hugo Herrera Reinoso (forsvar), Rhett Bernstein (forsvar) og Anders Larsen (andrekeeper). Petar Rnkovic var sårt savnet i forrige kamp, men angriperen er tilbake etter karantene i kveld.

Ranheim får et solid favorittstempel av oss her, og på en ellers vanskelig søndagskupong tillit som sikker. H.

5. Sandnes-Ulf – Sandefjord
Ulf ligger tredje sist og har tatt samtlige seks poeng på hjemmebane (2-0 og 7-4 i målforskjell).

Sandefjord åpnet nokså svakt, men tok et byks opp på tabellen med 4-0 over Randaberg forrige runde. Klarte seg også bra borte mot LSK i cupens tredje runde, men tapte til slutt på straffekonk. Har gjort det svakt borte i serien (0-1-2).

Legg merke til at Ulf er et lag som sjelden spiller uavgjort; på oversikten over de siste 20 i serie og cup er det bare én poengdeling (september i fjor).

Ingen enkel kamp dette og også her synes helgardering som det eneste fornuftige. HUB.

6. Strømmen – Bodø/Glimt
Strømmen tok seg sammen etter 0-5 for Bryne og vant 2-1 borte over Hønefoss forrige runde. Ligger nå på fjerdeplass, bare ett poeng bak serieleder Bryne.

Glimt har hevet seg etter en miserabel sesongstart og står med 3-1-1 på de siste fem i serie og cup (tapet kom mot Tromsø). Slo Bryne hele 3-0 forrige runde og ligger nå på 13. plass med 9 poeng. Det skiller imidlertid bare 6 poeng opp til lederlaget fra Jæren.

Forrige sesong vant lagene hver sin hjemmekamp.

Strømmens midtstopper Frode Bjørnevik måtte ut med en ribbeinsskade tidlig i oppgjøret mot Hønefoss, og blir ikke klar til søndag. Francois Yabre og Nikolai Djupesland pådro seg også smeller i kampen, men begge rekker søndagens kamp. Midtbanekjempen Gøran van den Burgt er ute med tre gule kort i kveld.

Evigunge Stig Johansen er med i troppen til Glimt sørover, mens Håvard Sakariassen, Trond Fredrik Ludvigsen og Christian Berg er blant de som mangler.

Glimt vinner sjelden borte, men forrige helgs opptur kan gi uttelling også borte mot et svekket Strømmen. HB.

7. Nesodden – Ullensaker/Kisa
Toppkamp i 2. divisjon avdeling 1. Begge lagene står med 13 poeng på 7 kamper, og det skiller bare ett poeng opp til lederlaget Byåsen.

Nesodden tapte ledelsen til Byåsen med 1-2-tap borte forrige runde, og har ellers tapt mot det fjerde tetlaget Lørenskog (i første runde).

Kisa er det eneste laget som ennå ikke har tapt, men har til gjengjeld spilt mest uavgjort (3-4-0). Spilte 1-1 hjemme mot KFUM Oslo og 2-2 borte mot Strindheim i de to siste rundene.

Nesodden har 2-1-0 hjemme, mens Kisa står med 1-2-0 borte.

Hos hjemmelaget må midtbanespillerne Trygve Velten (brakk fingeren sist helg mot Byåsen) og Rune Røssvold (karantene for tre gule kort) unnværes. Velten scoret for øvrig lagets mål mot Byåsen sist helg.

Hos bortelaget er det ingen vesentlige fravær.

Meget oppløftende åpning av hjemmelaget som har sterke 2-1-0 på gressbanen på Berger idrettspark. Men to sentrale fravær svekket laget søndag, og nå er det på tide at Ullensaker/Kisa viser seg frem. UB.

8. Valdres – Jevnaker
Hjemmelaget har imponert stort så langt i sesongen og leder 2. divisjon avdeling 2 med 15 poeng på 6 kamper (de nærmeste konkurrentene har spilt 7). Det eneste tapet kom mot hjemme mot sterke Elverum i april (1-4). Var på hæla borte mot Lillehammer sist helg, men snudde 0-2 til 3-2 og ifølge våre kilder er Valdres kanskje det aller sterkeste laget i denne avdelingen.

Jevnaker har 7 poeng på 6 kamper, og har tapt samtlige 3 bortekamper. Tapte 1-2 hjemme for Elverum forrige runde, men slo Frigg hele 3-0 runden før. Steffen Olimb og Nader Khalayli er ute med skader.

Ingen innbyrdes møter mellom lagene siden 2003. Hjemmersterke Valdres får full tillit hos oss. H.

9. Raufoss – Lillehammer
Raufoss ligger på niendeplass med sju poeng på seks kamper. Har bare spilt to hjemmekamper, men vunnet begge uten å slippe inn mål. Tapte 1-3 borte for sterke Bærum forrige runde.

Hvis man tar med de siste kampene forrige sesong, har Lillehammer nå spilt 12 kamper uten seier (0-3-9). Tapte 2-3 hjemme mot Valdres forrige runde, men klarte 1-1 borte mot sterke Elverum runden før. Ligger nest sist med tre poeng.

Ingen spesielle mannskapsproblemer for hjemmelaget, mens Jon Bråten og Ousman Touray er blant de som savnes på bortelaget.

Forrige sesong vant lagene hver sin hjemmekamp, og Lillehammers 2-1-triumf 19. september var faktisk laget siste seier.

Det står 2-2-0 i favør Raufoss på de fire siste tilsvarende, og ikke glem at Raufoss kun har spilt to av sin seks kamper hjemme. Vi tror på ny hjemmeseier her. H.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

10. Vidar – Mandalskameratene
Begge lagene har tatt 11 poeng, men Vidar har spilt én kamp mer. Det er kort vei opp til andreplassen, men ettersom Notodden er i fryktinngytende form og ennå ikke har avgitt poeng, er nok kampen om serietittelen allerede tapt.

Vidar spilte 0-0 borte mot Flekkerøy forrige runde, men slo Vard 3-1 runden før. Mandalskamoeratene står med to strake trepoengere og har klatret på tabellen etter en periode med 0-3-2 i serie og cup.

Ingen enkel kamp dette heller, her kan det bikke begge veier. HB.

11. Kjelsås – Hasle-Løren
Kjelsås gjorde en heroisk innsats mot Vålerenga og Sarpsborg i cupen, men i serien er det ikke blitt en eneste seier. Fasiten etter sju kamper er merkelige 0-5-2, og samtlige hjemmekamper på Grefsen stadion har endt med poengdeling.

Hasle-Løren har også tatt fem poeng, men målforskjellen til de to lagene er veldig forskjellig - Kjelsås står med 5-8, mens Hasle-Løren har 13-25. 10 av baklengsmålene kom mot Tromsdalen for to runder siden, men det ble 1-1 hjemme mot Tromsø 2 runden etter.

Med tanke på uavgjortfrekvensen til Kjelsås, er vi nesten nødt til å hekte på en U her, selv om vi har svært god tro på hjemmelaget. HU.

12. Skarbøvik – Stranda
To lag midt på tabellen i 3. divisjon avdeling 9. Skarbøvik har tatt 11 poeng på 7 kamper, mens Stranda har kapret 12 poeng på like mange oppgjør.

10 av Skarbøviks poeng har kommet hjemme på Skarbøvik stadion, mens Stranda står med full pott borte.

Kun ett poeng på de tre siste kampene for hjemmelaget nå, ettersom laget tapte onsdagens bortekamp mot svake Bergsøy med 0-2. Stranda tok en fin 1-0-seier borte over Brattvåg torsdag.

Et sterkt hjemmelag mot et sterkt bortelag og vi bruker alle tegn her, spesielt siden hjemmelaget viser sviktende form om dagen. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 05.06.2011 17:55
1. HamKam - Nybergsund IL-T H
2. Løv-Ham - Alta H
3. Randaberg - Hødd H U B
4. Ranheim - Mjøndalen H
5. Sandnes Ulf - Sandefjord U B
6. Strømmen - Bodø/Glimt H B
7. Nesodden - Ullensaker/Kisa B
8. Valdres FK - Jevnaker H
9. Raufoss - Lillehammer H
10. Vidar - Mandalskamerate H B
11. Kjelsås - Hasle-Løren H U
12. Skarbøvik - Stranda H U

486-rekker:

Tipping Søndag, frist: 05.06.2011 17:55
1. HamKam - Nybergsund IL-T H
2. Løv-Ham - Alta H
3. Randaberg - Hødd H U B
4. Ranheim - Mjøndalen H
5. Sandnes Ulf - Sandefjord H U B
6. Strømmen - Bodø/Glimt H B
7. Nesodden - Ullensaker/Kisa U B
8. Valdres FK - Jevnaker H
9. Raufoss - Lillehammer H
10. Vidar - Mandalskamerate H B
11. Kjelsås - Hasle-Løren H U
12. Skarbøvik - Stranda H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus