*Nettavisen* Sportspill.

Outsideren Basel overrasker

Foto: Scanpix/Reuters

Med borteseier mot Otelul Galati kan de utfordre Benfica og United. Her er dagens andre oddstips.

22.11.11 09:43

Langoddsen innleder med ishockey fra Finland, Norge og Sverige. Så følger et knippe meget spennende oppgjør fra Champions League, samt FA-Cup og noe annen fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
14. Stourbridge - Plymouth H 3,30
Dette er en omkamp i FA-Cupens første runde. Konkurstruede og skakkjørte Plymouth har rast nedover i ligasystemet og holder nå den lite ærerike sisteplassen i League Two. Det var på håret at de klarte uavgjort 3-3 i det første oppgjøret, og det blir neppe enklere på bortebane. Stourbridge er en amatørklubb fra nivå syv, og man kan bare tenke seg hvor gøy det vil være for dem å slå ut en klubb fra ligasystemet. Så kan man enten argumentere med at Plymouth har mer enn nok med å unngå nedrykk i serien, eller at de er så elendige i serien at de trenger en suksess i cupen. Uansett får de det tungt her og 3,30 på amatørene blir dagens langskudd.

Dagens avslag
23. Manchester United - Benfica H 1,40
Det er nok mange som setter penger på Manchester United i kveld, men vi klarer ikke finne verdi i 1,40 på hjemmefavoritten. Basel spilte 3-3 på Old Trafford, og siden da har United vunnet kamp etter kamp uten å slippe inn mål, men også uten å overbevise. De levde meget farlig i Swansea i helgen, og reddet tre poeng kun fordi motstander feilet i avgjørende situasjoner. Benfica har lange tradisjoner i europeisk fotball, og har avsluttere som kan score på Old Trafford.

Med ett poeng hver får begge lag relativt enkel vei videre, Benfica har igjen hjemmekamp mot Otelul Galati, United har bortekamp mot Basel, der det vil holde med uavgjort, skulle de spille uavgjort i dag.

Dagens spill
Dagens kamper fra Champions League er sannelig en fin utfordring. To kjempefavoritter, Bayern München og Real Madrid, prises til lite interessante 1,08 og 1,03. Mange av de andre kampene har uavgjort-spøkelser hengende over seg, kanskje med to-tre unntak. CSKA skal ha gode sjanser hjemme i Moskva, Lyon bør kunne slå et noe skaderammet Ajax og Basel skal kunne slå Otelul Galati og melde seg på i kampen om avansement. Vi foreslår en singel på CSKA Moskva og følgende dobbel i dag:

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

26. Otelul Galati - FC Basel
Champions League gruppe C. Rumenerne fra Galati bød på brukbar motstand på Old Trafford, men som vanlig vant Manchester United, 2-0 ble det denne gangen også. Vi sitter med et inntrykk av at United bare ga 90 prosent og at dette fikk Otelul Galati til å se litt bedre ut enn de kanskje er. Otelul ligger sist med 0 poeng og en målforskjell på 1-7. Målet sitt scoret de borte mot Basel, der de tapte 1-2. Skal rumerne har poeng i denne gruppen, er sjansen trolig størst i dag, da det blir tøft borte mot Benfica i den siste kampen. Laget trenes av Dorinel Munteanu og formen er god i hjemlig serie.

Vi kjenner ikke til fravær av betydning hos hjemmelaget.

Basel mener alvor i denne gruppen. 3-3 borte mot Manchester United ble fulgt opp med 1-1 borte mot Benfica forrige runde. De har også slått dagens motstander 2-1 og tapt 0-2 hjemme for Benfica. Med seier i dag er de oppe i 8 poeng, det samme som både Benfica og United har før kveldens kamper. Med ferske seire over Young Boys og Lausanne i hjemlig serie, er det liten grunn til å tvile på Basels form.

Rutinerte Alexander Frei (a) og Streller (a) spilte ikke bortekampen mot Benfica, men er trolig tilbake her. Vi forventer Basel i sterkeste oppstilling.

Kampen spilles på Arena Nationala i Bucuresti, Otelul Galatis hjemmebane oppfyller ikke UEFAs krav. Hjemmelaget føler at de burde fått til noe i begge kampene mot United, og de er nok motivert for å ta sitt første CL-poeng noensinne. Basel har alt å spille for, da de med seier kan bli en outsider til å gå videre. Sveitserne har spilt freidig og de var det beste laget mot Benfica. Borteseier i Romania skal være innen rekkevidde og oddsen er 1,65.

Les også: De skal tippe for 100.000 kroner

36. Coventry - Cardiff
The Championship. Coventry var det beste laget i 1. omgang hjemme mot West Ham i helgen, men tapte likevel kampen 1-2. Med det har de 0-1-4 på de fem siste og en målforskjell på 5-12 på disse. Alt for gavmildt, og at man taper sin tredje strake hjemmekamp gir ikke selvtillit. Med 2-6-9 totalt er Coventry jumbo sammen med Doncaster.

Manager Andy Thorn sier at han var fornøyd med laget som tapte 1-2 for West Ham. Alle gjorde sitt beste, men som Thorn sier så vinner ikke Coventry kamper uten videre denne sesongen, så gode er de ikke, de trenger "hjelp fra Gud" snart, det trengs gunstige forutsetninger for at Coventry skal ta tre poeng. Det er ingen nye skader eller suspensjoner. O'Donovan (a) og Bell (m) kan måtte stå over igjen.

Cardiff er også denne sesongen med i kampen om opprykk. Formen er god og manager Malky Mackay roser laget etter en imponerende 2-1-borteseier i Reading i helgen. Denne trepoengeren følger opp 2-0 over Crystal Palace og 3-0 borte mot Derby. Cardiff er formlaget i Championship sammen med Southampton og West Ham.

Mackay kan stille samme lag som vant 2-1 i Reading. McPhail (m) er tilbake, Gestede (a) fortsatt ute.

Det står 5-0-0 fordel Cardiff på de fem siste innbyrdes oppgjør.

Selv om Coventry gjorde en god omgang mot West Ham, holdt det ikke, og normalt skal det bli veldig tøft mot Cardiff også. Coventry ser ikke ut til å ha styrke nok til å utfordre topplagene denne høsten. Borteseier på Ricoh Arena fås til 1,90 hos Norsk Tipping, og vi bruker denne. Denne dobbelen gir 3,14 i samlet odds og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 20.40.

26. Otelul Galati - FC Basel 4,10 3,35 1,65
36. Coventry - Cardiff 3,15 3,00 1,90

Total odds 3,14

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.