(Thinkstock.com)

Over 130 000 sliter med synet

Å leve med redusert syn er ikke enkelt, men noe gjør det lettere for dem.

Kommersielt

Mer enn 1000 mennesker er helt blinde i Norge og over 130 000 sliter med synsproblemer. Derfor er det svært prisverdig jobben Norges Blindeforbund gjør, med å gjøre hverdagen for blinde og svaksynte lettere.

- Mange som ser dårlig, eller som ikke ser i det hele tatt, opplever hverdagen vanskelig og har lett for å isolere seg, forteller Gunnar Haugsveen, generalsekretær i Norges Blindeforbund.

- Jo flere som gir, desto bedre tilbud
Norges Blindeforbund er en av mange organisasjoner som får støtte gjennom Norsk Tippings Grasrotandel, og med støtte fra Grasrotandelen har organisasjonen mulighet til å gi de synshemmede en lettere hverdag.

- Jo flere som velger å gi Norges Blindeforbund sin Grasrotandel, desto bedre tilbud om aktiviteter og sammenkomster til landets blinde og svaksynte. Det er en håndsrekning fra folk til folk, forteller Haugsveen.

- De kommer seg opp av sofaen
Norges Blindeforbund har forskjellige fylkeslag som til sammen har over 1000 givere til Grasrotandelen. Vestfold fylkeslag mottok med sine 362 givere hele 130 000 kr fra Norsk Tippings Grasrotandel i 2011, noe som har gått til å bedre tilbudet for de svaksynte i distriktet.

- Vestfold fylkeslag har aktivitetssenter med samværsgrupper i Larvik, Sandefjord, Tønsberg og Sande. Her leser de aviser, tar opp ulike temaer og inviterer eksterne gjester. Og så er det ikke til å komme fra at kaffekoppen og smørbrødene er viktige innslag, ler Haugsveen.

Generalsekretæren forteller at for enkelte er de ulike sammenkomstene organisasjonen arrangerer ukens høydepunkt.

- De kommer seg opp av sofaen, inn i et fellesskap og får rett og slett en mer meningsfylt hverdag, sier han.

- Bedrer livskvaliteten
Haugsveen er glad for at flere allerede har valgt Norges Blindeforbund som sin grasrotmottaker og håper at enda fler ønsker å bli givere, for det er ikke til å legge skjul på at ordningen har vært positiv for organisasjonen.

- Ordningen har tilført vårt lokale arbeid betydelige ressurser og det er selvsagt positivt.

- Grasrotandelen gjør det mulig for oss å gi et enda bedre tilbud om en aktiv hverdag, et felleskap og bedre livskvalitet til blinde og svaksynte, gamle som unge, over hele landet, sier Haugsveen.

Du kan også hjelpe

For også du kan bli giver.

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping har du muligheten til å gi penger til en organisasjon som for eksempel Norges Blindeforbund, uten at det koster deg noe ekstra. Det eneste du trenger å gjøre er å tilknytte en grasrotmottaker. Dermed vil fem prosent av det du spiller for hos Norsk Tippings inntekter gå til din valgte grasrotmottaker.

Dette kan gi organisasjonen du brenner for en mulighet de før ikke hadde. I fjor gikk nemlig hele 296 millioner kroner til Frivillighets-Norge gjennom Grasrotandelen. Den enkleste måten å knytte deg opp til en grasrotmottaker er å gjøre det på nett eller mobil gjennom å være registrert nettspiller.

Klikk her for å bli nettspiller.

Klikk her for å bli mobilspiller