*Nettavisen* Sportspill.

Overbetalte favoritter i Champions League-kvalifiseringen

Tarik Elyounoussi og AIK er satt til store favoritter i sin bortekamp mot armenske FC Ararat-Armenia i tirsdagens kvalifiseringskamp til Champions League. Foto: Nils Petter Nilsson (NTB scanpix)

Denne uken er det full rulle med 1. kvalifiseringsrunde i Champions League og favorittene er som vanlig overbetalte.

09.07.19 11:02

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips Champions League: Overbetalte favoritter i kvalifiseringen
V65 Momarken: En spenstig banker spilles på Momarken
V5 Bro Park: Bro Park innleder gedigen galoppuke
V4 Kalmar: Saftig V4-lunsj med stort potensial
Overgangsvinduet: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019

Tirsdagens langoddsprogram byr på kvalifiseringskamper i både Champions League og Europa League og det er første kvalifiseringsrunde det handler om. Det skal spilles tre kvalifiseringsrunder før det er playoff og vinneren av playoffkampene når gruppespillet. Rosenborg er norsk deltager i Champions League, de innleder borte mot Linfield onsdag kveld. Molde, Brann og Haugesund skal alle i aksjon i Europa League torsdag. I tillegg til Champions League og Europa League-kvalik i dag, er det også klart for 4. etappe av Tour De France.

NB! Onsdag er det ca 28 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

FC Ararat-Armenia - AIK U 3,25 (spillestopp kl 15.55)

Som navnet tilsier er FC Ararat-Armenina hjemmehørene i Armenia. De er for første gang med i Champions League-kvalik. De vant serien som ble avsluttet i mai med ett poeng ned til litt mer "kjente" Pyunik Yerevan. Hadde faktisk ikke bedre enn 7-5-4 på hjemmebane da.

AIK ble som kjent seriemester i Allsvenskan forrige sesong og de henger godt med i toppen også denne sesongen. 1-0 seier borte mot Kalmar lørdag, etter å ha innledet med 0-0 hjemme mot Malmö i første kamp etter pausen forrige helg. Ligger på 3. plass med 28 poeng og har seks poeng opp til serieleder Malmö med likt antall kamper spilt. 3-2-2 på åtte spilte bortekamper. Knepen 1-0 seier borte mot Shamrock Rovers i første kvalifiseringsrunde av Europa League forrige sesong og kun 1-1 i returkampen hjemme. Røk dog ut i andre runde etter å ha tapt 0-1 mot danske FC Nordsjælland både hjemme og borte.

AIK er naturligvis store favoritter til å ta seg videre til 2. kvalifiseringsrunde. Men de er gjort til altfor store favoritter i kveld. Uavgjort til 3,25 i odds er bra betalt og blir vårt spill i denne.

FK Sarajevo - Celtic U 3,55 (spillestopp kl 19.40)

FK Sarajevo hadde fem poeng ned til serietoer Zrinjski når serien ble ferdigspilt 25. mai. Meget sterke 13-3-1 på hjemmebane da og endte på 70 poeng. Var i Europa League-kvalik forrige sesong. Tok seg enkelt videre fra 1. runde da med 2-1 seier borte og 3-0 seier hjemme mot armenske Banants. Klarte så et sensasjonelt 2-2 resultat borte mot italienske Atalanta i den første kampen i andre kvalifiseringsrunde, men gikk på en stjernesmell i returkampen hjemme og tapte 0-8.

Celtic har mistet dyktige Brendan Rodgers som manager og velkjent Neil Lennon er tilbake i managerstolen. De hadde ingen problemer med å ta et nytt ligagull i den svake skotske ligaen i vår og endte ni poeng foran Rangers på 2. plass. Røk ut i 3. kvalifiseringsrunde av Champions League i fjor etter 1-1 hjemme og tap 1-2 borte mot AEK Athen. 3-0 både borte og hjemme mot armenske Alashkert i første kvalifiseringsrunde, mens Rosenborg ble slått i andre kvalifiseringsrunde. Vant da 3-1 i det første møtet på Celtic Park og kontrollerte inn 0-0 i returen på Lerkendal.

FK Sarajevo er garantert et mye bedre lag enn armenske Alashkert og selv om Celtic er storfavoritt til å ta seg videre, er det langtfra gitt at de vinner første oppgjør. 3,55 på uavgjort er godt betalt og vi lander altså på to veldig godt betalte uavgjort-spill i dagens Champions League-kvalifisering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag