TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:

16.plass: Øygarden

Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Bjarte Haugsdal?

- Det blir et spennende år for vår del. Vi har bygd noe nytt, og fått inn mange nye spillere. Sesongen blir litt annerledes enn vi hadde tenkt, og den blir nok tøff. Jeg tror det kommer til å være små marginer som avgjør hvordan vi kommer til å prestere. Det er såpass jevnt i OBOS-ligaen. Vi er ved godt mot, og skal prøve å overraske slik vi har gjort tidligere.

Se treningskampen Sogndal - Øygarden FK 27.juni kl 16:00 i Nettavisen Direktesport!

- Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?

- Vi har en del spennende spillere. Jeg tror Peter Sørensen kan overraske i år. Vi har også noen midtbanespillere som har et ekstremt godt potensial, men de må holde seg skadefrie. Det blir spennende å se hvem som slår til. Vi har mange unge spillere, og som vi har sett tidligere så blir de som tar opp hansken ofte veldig gode.

- Hvilke lag tror du rykker opp fra OBOS i år, og hvorfor?

- Det er vanskelig å komme utenom de som rykket ned fra Eliteserien i fjor, Lillestrøm, Tromsø og Ranheim. De har et helt annet nivå på ressurser, kontra det de andre lagene i divisjonen har. Det er vanskelig å konkurrere med dem. Jeg tror Lillestrøm går opp, og så blir det en tøff kamp om den siste plassen som gir direkte opprykk. Det blir også spennende å se hvordan kampen om kvalik-plassene utarter seg.

- Hvilke lag vil slite i bunnen?

- Det tror jeg fort blir noen av de nyopprykkede lagene. Jeg tror likevel det kommer til å bli ekstremt jevnt i år. Kanskje den jevneste sesongen noensinne i bunnen av tabellen. Jeg tror mange lag kan ende opp der nede. Jeg tror sisteplassen kommer til å ta en del poeng, og at det derfor ikke blir som før der noen skiller seg veldig tydelig ut i bunnen. Det kommer nok ikke til å være avgjort hvem som rykker ned før helt på slutten av sesongen.

Les også: De var fotballens gullgutter i 2009. Slik gikk det med dem

- Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?

- Nei, si det. Det er umulig å spå. Jeg tipper at Thomas Lehne Olsen hos Lillestrøm kommer til å score mange mål, så det er vel vanskelig å komme utenom ham.

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obos har du størst sans for?

- Det blir min gamle sjef, Stemmen Landro, uten tvil. Flink trener. Jeg tror han skal få bra skikk på Sandnes Ulf. Det er en mann å se opp for.

- Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?

- Det er et mye høyere nivå enn man kanskje er klar over. Det er et utstillingsvindu for unge talenter, som gjerne blir de neste stjerneskuddene i Eliteserien. Det er mange spennende spillere å følge med på. Så er det også noen store lag, som gjør at det kan bli morsomme kamper å se på.

- Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?

- Jeg har spilt noen kamper på Brann Stadion hvor det har vært mye folk. Vi hadde 16. mai-kamp der med Nest-Sotra for noen år tilbake og det var en helt vanvittig opplevelse. Samtidig så finnes det mange intime stadioner som SR-Bank Arena, Sparebanken Sør Arena, og Aker Stadion. Alle disse som er tette og intime syns jeg er veldig flotte stadioner å spille på. Det er en helt annen opplevelse å spille kamp der.

- Hvis du må trekke frem ett talent i Obos du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du? (kan både være fra egen klubb eller ikke)

- I Øygarden har vi Sander Marthinussen, en midtbanespiller som er kjempespennende.

- Hva er det beste og verste med å spille i Obos-ligaen?

- Det beste er nok at du møter gode lag, og at du får reise rundt på store stadioner. Du får spilt skikkelige fotballkamper hver eneste helg.

- Det verste er nok kanskje at det blir undervurdert. Folk er ikke klar over hvor tøft det er å være der, og hvor mye folk legger ned i det å faktisk spille i Obos-ligaen, relativt til det de får igjen økonomisk.

- Nytt av året er at det er Øygarden og ikke Nest-Sotra som skal spille hjemmekamper på Ågotnes Stadion. Hvordan blir det å spille i ny drakt og under nytt klubbnavn?

- Det blir utrolig gøy. Det er noe vi gleder oss masse til. Vi har jobbet med å bygge en ny profil, og fått inn nye drakter og sånt. Jeg tror resultatet blir veldig bra. Så håper vi at vi får med oss hele Øygarden, og at vi kan samles om dette topplaget ute på øyen. Jeg tror og håper det kan bli veldig gøy.

Les også: Premier League-profilens dramatiske historie: - De kom med våpen og begynte å skyte mot oss

- Klubben har siden avslutningen på fjorårssesongen mistet både trener Steffen Landro og sportssjef Arve Haukeland. Hvordan blir det å gå inn i en ny sesong uten disse viktige figurene?

- Det blir litt annerledes. Steffen har gjort en fantastisk jobb for klubben og fikk en god mulighet, så det er ingen som klandrer ham for at han gikk til Sandnes Ulf. Det er bare sånt man må akseptere når man er i en klubb som Nest-Sotra, nå Øygarden, at det finnes andre og større muligheter der ute. Vi jobber jo for at folk skal få sånne muligheter, og ønsker masse lykke til.

- For vår del så blir Landros fravær selvfølgelig noe litt nytt. Det er alltid en liten usikkerhet rundt det å få inn en ny trener. Nå har vi hatt Bryant Lazaro en stund og lært han og kjenne. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en veldig god jobb i år. Det er en veldig bra mann, og vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med ham.

- Når det gjelder Arve Haukeland så har han gjort en fantastisk jobb, helt fra overgangsvinduet åpnet og frem til nå. Han har lagt grunnlaget for at vi skal kunne prestere i år. Det er et stort tap for klubben. Arve er en hedersmann som har lagt ned mye mer innsats enn man kan forvente i denne klubben. Han har lagt veldig mye ansvar på sine egne skuldre. Frem til sesongstarten har han gjort en god jobb, og vi står godt rustet. Så må vi prøve å erstatte ham så godt som mulig frem til neste overgangsvindu, fordi det er da vi kommer til å merke mest at han ikke er her. Vi håper og krysser fingrene for at vi kan få Arve tilbake igjen på sikt, det er en bra mann å ha rundt gruppa.

- Du jobber også som markedssjef for Øygarden. Hvordan har responsen vært som følge av denne nysatsningen?

- Det har vært veldig positivt. For vår del var det jo usikkerhet og utfordringer med Nest-Sotra frem til jul, før ting ble avklart der. Så begynte vi på nyåret med veldig mange sponsorer, og de har vært veldig positive til prosjektet selv om det har vært litt usikkerhet knyttet til det. Det skal jo være noe nytt, så det har vært litt spenning knyttet til det.

- Samtidig så er alle enige om at vi må samles om ett lag, og det er gjengs oppfatning i hele næringslivet. Frem til Korona-tiden så var det veldig positivt, og ballen hadde virkelig begynt å rulle. Derfor var det ekstremt dårlig timing med den perioden vi nå har vært inne i, men vi skal jobbe hardt for å komme oss styrket gjennom det.

- Hvordan er det å kombinere Obos-fotball med jobb ved siden av?

- Det trenes jo like mye som i Eliteserien, og det spilles like mange kamper om man ser bort i fra de klubbene som spiller i Europa. Man flyr like mye rundt i landet. Det er akkurat det samme, bortsett fra at man noen steder kommer inn i en mindre garderobe og på en mindre stadion. Folk legger ned mye innsats i det å få spille Obos-ligaen, og kombinerer det alltid med studier eller jobb. Det krever litt, absolutt.

- Jeg var i Stabæk og rykket ned fra øverste nivå, da fikk jeg virkelig kjenne på forskjellen mellom Obos-ligaen og Eliteserien. Det er noen hakk ned når det kommer til opplegg rundt kampene, medieoppmerksomhet og engasjement. All honnør til de som spiller i Obos-ligaen, de gjør det fordi de virkelig elsker å spille fotball.