Foto: Adam Davy (PA Photos)

På tide å bli toppscorer, John?

John Carew og Emilie Heskey har muskler, fart og hodestyrke. Hva med målscoreregenskaper?

Kommersielt

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og vurdering av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august.Klikk herfor å se tabelltipset og de øvrige klubbomtalene.

Historie: Villa ble grunnlagt i 1874 og har spilt på Villa Park siden 1897. Laget har vunnet serien 7 ganger, FA-cupen 7 ganger, ligacupen 7 ganger og har også en seier i cupvinnercupen i Europa samt en seier i den gjeveste europacupen 81-82. Det siste trofeet Villa hentet var Intertoto-cupen i 2001.

Stadion: Villa Park (42 788)


Vis større kart

Billetter: Nettbestilling

Manager: Martin O'Neil (58 år)
Den tidligere Forest-spilleren og nord irske landslagsmannen Martin O'Neill begynte som manager i 1987 for Grantham Town. Han tok så over Shepshed Charterhouse i 1989 før han var manager i fem år for Wycombe Wanderers. Et kort opphold i Norwich før han var fem år i henholdsvis Leicester og Celtic ga O'Neil lang erfaring før han tok over Villa i 2006. Han har vunnet 42 prosent av kampene sine som Villa-manager. Som Celtic-sjef vant han 75,5 prosent av kampene.

O'Neil har flere ganger blitt nevnt i sammenhenger som ny manager for både Manchester United og Liverpool, men har vært lojal mot sin klubb.

Keeper: Brad Friedel
39 år gamle Brad Friedel vil sannsynligvis nå 400 Premier League-kamper i løpet av sesongen som kommer etter år i Liverpool og Blackburn før han kom til villa før 2008-sesongen. Friedel ga seg på landslaget allerede i 2005 med 82 landskamper for USA. Bak seg på rangstigen har han sin landsmann Brad Guzan (16 landskamper for USA). Om det blir et generasjonsskifte i sesongen som kommer er usikkert, men det er i hvert fall sikkert at Guzan er en god erstatter for Friedel om det skulle oppstå skadesituasjoner i Villa.

Forsvar: Richard Dunne (og noen andre)
Det er et godt knippe forsvarsspillere på Villa med Richard Dunne (på årets lag for Premier League sist sesong) som den største spilleren. Walisiske James Collins er en god makker som midtstopper, med Curtis Davies jagende for en førstelagsplass bak. Spanske Carlos Cuellar og Luke Young er ofte valgt som backer, med Habib Beye på benken. Den tidligere Liverpool-backen Stephen Warnock kjemper også om en backplass. Den australske unggutten Shane Lowry og britene Ciaran Clark og Nathan Baker er talenter som også kan kjempe om førstelagsplass. Mye av presset ligger likevel på Dunne, og backene mangler litt offensivt krutt.

Midtbane: James Milner og Ashley Young
Det er ikke rart Villafansen har hatt høy hvilepuls i sommer. To av de heteste transferobjektene har vært Young og Milner, to svært gode midtbanespillere Villa er relativt avhengige av. Skulle de to forsvinne sitter Villa igjen med muligens en god del penger, men et stort behov for å hente spillere. Stewart Downing har ikke vist sin gamle form etter at han kom til Villa, men 26-åringen har det i seg. Den tidligere Leeds-stjernen Fabian Delph er langtidsskadet, mens kaptein Petrov har nådd 31 år. Ikke at det virker som om det betyr noe for den bulgarske krigeren (han har 94 landskamper nå). Nigel Reo-Coker har ikke klart å bryte seg inn på A-landslaget, men også han er solid og god - bare han ikke tar alt for mange krangler med manageren.

Angrep: Carew og Heskey
Villa har to spisser som ikke er særlig kjent for å lage mål: John Carew og Emilie Heskey. Carew har 37 mål på 103 kamper for Villa, mens Heskey har 5 mål på 45 kamper. Rundt de to, og de fleste forsvarsspillerne i England kan Gabriel Agbonlahor løpe. I fjor løp han inn 13 mål i serien på 33 kamper. Unggutten Nathan Delfouneso har spilt mye for aldersbestemte lag (38 kamper) og kan være på vei fram. Se også opp for den østerriske unggutten Andreas Weimann. Det er sannsynlig, basert på avisenes skriverier, at Heskey finner seg en ny klubb før sesongen sparkes virkelig i gang og det kan dermed se bittelitt tynt ut helt foran.

Stall: Stallen til Villa ser veldig tynn ut hvis O'Neill mister sine to midtbanestjerner, men selv uten å miste dem sliter Villa med angrepsspillere som lager mål og muligens også god nok dybde i forsvar. Foreløpig er ikke de nest beste gode nok, men de to talentene helt der framme kan stå foran gjennombrudd i sesongen som kommer.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn:

Spillere ut: Wilfred Bouma, Marlon Harewood, Andy Marshall

Vurdering: Hadde det ikke vært for det faktum at Martin O'Neil er en glitrende manager som kan få resultater nesten uansett ville vi ha tippet Villa enda lenger ned. Ikke fordi Villa nødvendigvis har en dårligere stall enn i fjor (spillerne som er borte vil nok ikke savnes), men de andre lagene har blitt bedre. Vi tror derfor det kun blir ett hakk ned, dog med det forbehold om at O'Neil klarer å beholde sine stjerner eller eventuelt erstatte dem.

Vårt tips: 7.plass

Offisell hjemmeside: http://www.avfc.co.uk/

Norsk supporterside: http://www.villans.no/

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

Viktig for deg som tipper: Villa laget minst mål av lagene på topp 8 i fjor, se opp for over/under 2.5 mål i deres kamper.

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus