På tide at dette laget leverer

Opprykksfavoritt Notodden har skuffet stort denne sesongen. Snur det mot avdelingens overraskelse?

Kommersielt

Lørdagens Sportspill-meny:
Oddstips: Bråstopp for U21-gutta
Trav: Hva med 17 mill. i feriepenger?
Trav: Viking på V75-tokt
Lotto: Gull-Lotto og 23 mill i potten

Vi står overfor en helnorsk lørdagsupong med oppgjør fra Oddsenligaen og 3. divisjon. Spillstopp er som vanlig kl 15.55.

1. Fram Larvik- Raufoss
Oddsenligaen avdeling 2.
Larvik har ikke tapt siden serieåpningen borte mot Nybergsund og ligger på 4. plass med 16 poeng på 9 kamper. Det er blitt seier i de tre siste kampene. Backen Mats Haakenstad er blitt skadet, ellers ingen fravær på faste spillere.

Raufoss tapte knepent 0-1 for serieleder Alta sist, slik de fleste andre lagene i avdelingen gjør, men stod med fire strake trepoengere før det. Ligger på 2. plass med 19 poeng. Har Amund Sørumshagen, Kristian Lønstad-Onsrud, Mats Haugland og langtidsskadde Gulbetin Guven ute. Narongdet Solbakken er usikker. Tor Håkon Sveen og Pål Østby er tilbake i trening, men det er uvisst om de blir klare til dette oppgjøret.

Lagene spilte i samme avdeling også i for. Da vant Raufoss begge oppgjørene 1-0, men borteseieren var av det heldige slaget.

Gressteppet på Framparken er i såpass vanskelig forfatning at det er vanskelig å få til finspill, og vi tror Raufoss er i stand til å kjempe til seg ett poeng. HU.

2. FK Tønsberg - Pors Grenland
Oddsenligaen avdeling 2.

Tønsberg har fortsatt ikke vunnet på sine ni første kamper. Det er blitt tre uavgjorte, og den siste poengdelingen kom borte mot Harstad for en uke siden. Det er spesielt bakover på banen det har sviktet denne sesongen, og målforskjellen viser 14-29.

Pors har klatret til 3. plass takket være full pott på de tre siste og totalt fem på rad uten tap. Lå under 0-2 for Odd 2 sist, men snudde og avgjorde kampen i sluttsekundene. Har et godt sammensatt lag med kjernespillere som har spilt sammen i mange år. Er sterke på dødballer, noe som kan bli avgjørende mot Tønsbergs unge mannskap. B.

3. Valdres – Bossekop
Oddsenligaen avdeling 2.
Valdres spilte 0-0 borte mot Lyn i en jevnspilt affære sist. Ligger på sjetteplass med tolv poeng på ni kamper, men det skiller bare tre poeng ned til nedrykk.

Bossekopp ligger nest sist med sine fire poeng. Tapte 0-2 hjemme for Nybergsund sist og spilte 1-1 borte mot Frigg runden før.

Valdres er det beste laget av disse to, og vi setter penger på hjemmeseier selv om Bossekopp har vist at de er i stand til å krige til seg poeng på bortebane. H.

4. Arna-Bjørnar – Notodden
Oddsenligaen avdeling 3.
Nyopprykkede Arna ligger på 5. plass med 15 poeng på 8 kamper. Har én kamp til gode på de andre lagene og kan melde seg på i opprykksstriden igjen dersom det blir seier i hengekampen mot Brann 2. Tapte 0-4 for Nest-Sotra sist og slo Vidar 2-1 runden før. Er ubeseiret på sine tre hjemmekamper.

Notodden, som var tippet som avdelingsvinner før sesongen, er ubeseiret (2-2-0) på de fire siste etter å ha vært inne i en tung periode med mange skader. Spilte 0-0 hjemme mot serieleder Vindbjart sist og ligger på 7. plass med 11 poeng. Laget har fortsatt noen fravær på sentrale spillere, men skadesituasjonen er langt bedre enn den var på det verste tidligere i sesongen.

Vi sitter med en følelse av at Arna har overprestert så langt og at et revitalisert Notodden med lang erfaring fra toppen av 2. divisjon kan bli en tøff oppgave. UB.

5. Fyllingsdalen – Vidar
Oddsenligaen avdeling 3.
Det er jevnt i toppen i den avdelingen, og Fyllingsdalen på fjerdeplass ligger bare ett poeng bak serieleder Vindbjart. Har fine 5-1-0 på de siste seks og leder dermed formtabellen. Eivind Daniel Røed (f), Martin Haanes (m) og Jarle Jakobsen (a) er ute med skader, mens Edu Moya (m), André Fivelsdal (m) og Martin Christophersen (f) betegnes som usikre.

Vidar slo et sterkt svekket Brann 2 5-1 mandag, og tok dermed tre etterlengtede poeng etter tre tap på rad. Ligger på sjetteplass med 13 poeng. Jacop Storhaug er tilbake i klubben etter å ha spilt for Stavanger og Bryne.

Et Fyllingsdalen-lag i kanonform er ikke lett å slå. H.

6. Vindbjart – Egersund
Vindbjart leder fortsatt avdelingen selv om det ble 0-0 borte mot Notodden sist. Tok full pott med 14-3 i målforskjell på de tre før det. Midtstopperen Christian Follerås er tilbake etter å ha sonet karantene sist.

Egersund tapte 1-2 hjemme for Viking 2 sist, etter å ha ledet til det gjenstod fem minutter, og ligger på 9. plass med 10 poeng på 9 kamper. Det er meget skuffende resultater med tanke på at den hardsatsende klubben forsterket troppen med Kai-Ove Stokkeland og flere andre solide spillere i vinter.

Lagene var i samme avdeling også i fjor. Da vant Egersund 1-0 på dagens bane, mens det omvendte møtet endte uavgjort.

Egersund har underprestert stort denne sesongen, og det kan fort snu for Bengt Sæternes' mannskap.HUB.

7. Strindheim – Grorud
Oddsenligaen avdeling 4.
Strindheim har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene og har rast under nedrykksstreken med sine åtte poeng på ni kamper. Har til gode å tape hjemme på Myra denne sesongen (2-2-0).

Grorud stod med tre tap på rad før det ble 3-1 hjemme mot Byåsen sist. Ligger på 5. plass med 14 poeng.

Vrien kamp der alle tegn må med. HUB.

8. Sprint-Jeløy - Oslo City
3. divisjon avdeling 1.
Sprint ligger på 3. plass med 21 poeng på 10 kamper. Slo Nesodden 2 mandag og spilte 1-1 mot Skeid runden før. Har ennå ikke tapt hjemme på Bellevue (4-1-0).

City har tatt ett poeng mer enn Sprint og ligger på andreplass, to poeng bak serieleder Oppsal. Har pene 4-0-1 og 12-3 i målforskjell på fremmed gress.

Vi satser på at HU holder.

9. Drammen FK - Ørn Horten
3. divisjon avdeling 5.
Drammen ligger på 3. plass med 19 poeng på 9 kamper. Formen er god; det er blitt full pott og 17-5 i målforskjell på de siste fire kampene.

Ørn ligger på plassen over med 22 poeng. Stod med fire strake trepoengere før det ble 2-2 hjemme mot middelhavsfarer Urædd sist.

Nok en åpen kamp som må garderes. HUB.

10. Stryn – Vadmyra
3. divisjon avdeling 8.
Stryn ligger på 10. plass med 13 poeng på 10 kamper. 9 av poengene har kommet på de siste 4 kampene, men det bør noteres at motstanden i denne perioden har vært nokså overkommelig.

Vadmyra har tatt 16 poeng og ligger på 4. plass. Tapte 2-3 hjemme for sterke Varegg sist og 0-1 borte for svake Voss for tre runder siden. I mellom disse to ble bunnlaget Radøy/Manger slått 3-1.

Begge lagene har kun én uavgjort på de første ti kampene, og vi nøyer oss med HB.

11. Varegg – Bjarg
3. divisjon avdeling 8.
Varegg ligger på 2. plass med 25 poeng på 10 kamper. Opp til Florø skiller det bare ett poeng. Står med full pott på de siste fem kampene etter at sesongens så langt eneste tap kom hjemme for Tertnes 8. mai.

Bjarg står med 16 poeng, det samme antallet som samtlige lag på plass 3 til 7 har tatt. Tapte 0-1 for Sotra sist, men vant de tre før det.

H er det eneste riktige her.

12. Lofoten – Sandnessjøen
Lofoten ligger på 4. plass med 17 poeng på 8 kamper. Opp til serieleder Medkila skiller det tre poeng. Sesongens første serietap (1-5) kom borte mot Mjølner sist. Tapte 0-4 for samme klubb i kvalifiseringen til NM.

Sandnessjøen spilte 3-3 hjemme mot Tverlandet sist og har ikke vunnet på de siste fem kampene. Ligger tredje sist med åtte poeng.

Lofoten er nødt til å vinne denne for å henge med kampen om opprykk, og det tror vi de gjør. H.

96-rekker:
1. HU
2. B
3. H
4. UB
5. H
6. HUB
7. H
8. HU
9. HB
10. HB
11. H
12. H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:
1. HU
2. B
3. H
4. HUB
5. H
6. HUB
7. HUB
8. HU
9. HUB
10. HB
11. H
12. H

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Gull-Lotto lørdag
I Lotto lørdag er det Gull-Lotto og 23 millioner kroner i potten. Du kan levere kupong her.

Har du prøvd å spille andelslag på trav med Nettavisens eksperter?

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus