*Nettavisen* Sportspill.

På vei ut i Europa

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB/Scanpix)

Flere norske lag skal ut til dyst i Champions- og Europa League kvaliken. Les dagens tippetips.

17.07.13 09:47

Sportspills meny onsdag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V4 Karlshamn:Vi jakter hattrick!
Oddstips:Zenit starter sterkt

Midtukekupongen fra Norsk Tipping består av kvalikkamper til Champions League (spilles i kveld) og Europa League (spilles tordag), samt EM for kvinner.

Bonuspotten er oppe i 3.800.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Tyskland – Norge
EM for kvinner. Tyskland, som skal prøve å ta hjem EM-tittelen for sjette gang på rad, viste tegn til mesterskapsnerver i åpningskampen mot Nederland som endte 0-0. Spilte seg dog opp i søndagens kamp mot Island, hvor de vant overbevisende 3-0, og bare en god Island-keeper hindret tapet i å bli enda større. Gikk gjennom kvaliken med imponerende 9-1-0 og hele 64-3 i målforskjell. Ble holdt til 2-2 på bortebane mot Spania, men vant ellers samtlige kamper med minst 3 mål.

Norge vant 1-0 over Nederland på søndag, og er som tyskerne allerede videre uansett resultat. De norske jentene gikk ut i et høyt press som gjorde at de kom til sjanser tidlig, uten å få uttelling. Og den gode starten gikk etter hvert over til å bli nederlandsk dominans, men 1.omgangen forble målløs. Norge kom bedre i gang etter pause igjen, og fikk uttelling etter 55 minutter. Nederland trykket på mot slutten, men en heading i tverrliggeren var det nærmeste de kom.

Tyskland slo Norge 2-0 i Algarve cup senest i mars, og vi tror dessverre at det ender med tysk seier i dag også. H

2. Nederland – Island
Nederland holdt favorittene Tyskland til 0-0 i den første matchen, men greide ikke følge opp mot Norge og tapte 0-1. Hadde flere gode sjanser mot slutten til å utligne, men et stolpeskudd var det nærmeste de kom.

Island ble som forventet ett hakk for små for Tyskland, og tapte til slutt 0-3. Fikk med seg ett poeng mot Norge etter en sen redusering, men alt i alt var det fortjent. Ble nummer to i kvalikgruppe 3, to poeng bak Norge, men slo Ukraina 3-2 i begge playoffkampene. H

3. Sligo Rovers – Molde
Champions League, 2. kvalikrunde, 1. kamp. Sligo Rovers vant den irske ligaen i fjor med fire poengs margin, og i årets serie ligger de foreløpig på 2.plass, fire poeng bak St. Patrick’s på topp. Spilte uavgjort hjemme mot sistnevnte på søndag; Sligo fikk én i mot etter 17 min. og leverte en tam 1. omgang, men dominerte etter hvilen og utlignet fortjent 8 min. før slutt. Har 2-2-1 på de fem siste og står med 6-3-1 hjemme på the Showgrounds, hvor deres eneste tap kom mot Dundalk (4.). i mai. Prøvde seg i EL-kvaliken i fjor, men greide ikke å ta seg av Spartak Trnava fra Slovakia.

Molde startet som kjent årets sesong fryktelig dårlig, laget lå lenge på nedrykk og det skulle spilles syv runder før de endelig fikk sin første seier. Men seriepausen ser ut til å ha kommet godt med; moldenserne har 2-2-0 etter hvilen 3-2-0 på de fem siste. Spilte uavgjort hjemme mot Viking sist lørdag; Molde var totalt sett det beste laget, men kom under i 1. omgang, og selv om de hadde flere store sjanser fikk de bare ett mål og kampen endte 1-1. Deltok i EL i fjor, men havnet sist i gruppen med 2-0-4.

Molde skal ha det bedre laget, men har vært svært ujevne i år. HUB

4. Slovan Bratislava – PFC Ludogorets
Slovan Bratislava deltok i gruppespillet i EL i 2011/12, etter de slo ut Roma i kvaliken. Forrige forsøk endte derimot ikke like vellykket, røk da ut i 2.runde mot ungarske Videoton. Vant serien i fjor med 4 poeng, mens åretes sesong er bare én runde gammel.

Ludogorets stakk av med seriemesterskapet i fjor etter en meget spennende avslutning; laget lå ett poeng bak Levski Sofia før siste runde, men rykket forbi når de vant og rivalen kun maktet uavgjort. Og det var faktisk andre året på rad Ludogorets vant på målstreken; året før lå de to poeng bak CSKA Sofia før siste runde, men ble seriemestre når de vant og CSKA tapte. Prøvde seg i CL kvalifiseringen i fjor også; holdt Dinamo Zagreb til 1-1 hjemme, men tapte 2-3 borte. Årets sesong starter til helgen. HUB

5. Györ Eto FC – Maccabi Tel Aviv
Ungarske Györ vant i fjor serien med komfortable 10 poengs margin og tok dermed sin fjerde serietittel. Var solide på hjemmebane og tapte bare én kamp med 11-3-1. Slo Debrecen 3-0 i Supercupen på lørdag, mens serien ikke starter før i slutten av måneden. Forrige forsøk ute i Europa var i EL 2010/11, hvor de imponerte med å slå ut Montpellier, men tapte mot Dinamo Zagreb i playoffen.

Maccabi Tel Aviv vant også serien med 10 poengs margin, og er det eneste laget som har spilt samtlige sesonger i den øverste divisjonen i Israel. Tidligere RBK spiss Rade Prica ble hentet til klubben under fjorårssesongen, og svensken har så langt scoret 8 mål på 18 kamper. Deltok sist i CL i 2004, men vant kun én kamp og avanserte ikke. Nyansatte Maccabi coach Paulo Sousa ledet i fjor ungarske Videoton til 2.plass i serien, og bør kjenne dagens motstander godt. HUB

6. Cliftonville FC – Celtic
Forrige sesong var tidenes mest suksessfulle for Cliftonville som vant serien og ligacupen, men the treble glapp med tap i cupfinalen mot Glentoran. Det er femten år siden sist nord-irene prøvde seg ute i Europa, og den semiprofesjonelle klubben har vanligvis svært lite å hente i turneringer utenfor landets grenser.

Celtic vant den skotske serien med hele femten poeng og er favoritter til å forsvare tittelen i år. Kom seg til kvartfinalen i CL i fjor, men tapte begge kampene mot Juventus. Leverte likevel flere solide matcher i gruppespillet, hvor de blant annet slo Barcelona. B

7. Tromsø – Inter Baku
Europa League, 2. kvalikrunde, 1. kamp. Tromsø tok seg som kjent videre selv om de tapte 1-2 mot NK Celje på Alfheim i den første kampen. Gutan scoret to kjappe mål innledningsvis i Slovenia, og selv om hjemmelaget presset på holdt det helt inn. Spilte i helgen 2-2 mot Sogndal i en kamp hvor lagene hadde hver sin omgang; Sogndal var best før pause, mens Tromsø styrte andre omgangen. Viste styrke med å utligne til 2-2 med én mann mindre på banen. Står dermed med 5-1-2 på Alfheim. Saliou Ciss soner karantene (rødt kort).

Inter Baku fra Aserbajdsjan har i de senere årene vekslet mellom å spille CL og Europa League kvalik, men har til gode å avansere fra 2. runde. Ble holdt til 1-1 hjemme mot finske Mariehamn i forrige runde, men vant 2-0 i Finland etter å ha fått tildelt en diskutabel straffe tidlig i matchen.

Tomsø er favoritter, men rotet det på Alfheim mot Celje, og vi ser oss nødt til å gardere. HU

8. Strømsgodset - Debreceni VSC
Strømsgodset tapte 1-2 borte mot nedrykksplasserte Sandnes Ulf på søndag og mistet dermed serieledelsen til RBK. Var særdeles bleke mot sistnevnte og i følge kamprapportene var tapet fullt fortjent. Startet sesongen strålende, men etter seriepausen har det buttet i mot og de blå har nå tapt to på rad og har 2-0-3 på de fem siste. Sliter fremdeles med skader; Thomas Sørum, Adama Diomande og Gustav Wikheim er fremdeles ute, mens Muhamed Keita er tilbake i trening.

Debrecen har vært Ungarns mest suksessrike lag det siste tiåret, og siden 2005 har klubben vunnet serien seks ganger. Kvalifiserte seg til CL i 09/10 sesongen, men gjorde en svak opptreden og laget tok ikke ett eneste poeng. Kom seg til 3. runde i CL kvaliken fjor, men tapte 1-3 mot BATE. Fjorårssesongen endte på en skuffende 6.plass i serien, men vant i det minste cupfinalen i mai over seriemester Gÿor.

Strømsgodset skal ha en god mulighet til å gå videre mot Debreceni, men har i det siste vist sviktende form. HU

9. Rosenborg – St. Johnstone
Rosenborg inntok tabelltoppen etter 3-2 seieren over Odd på søndag, og trønderne er i god form med 4-1-0 på de fem siste i serien. Kom seg til gruppespillet i EL i fjor; slo Rapid Wien i begge kampene, men både Metalist Kharkiv og Bayer Leverkusen ble for sterke, og RBK ble til slutt nummer tre. Aleksander Søderlund er endelig klar for spill og kan få sin debut i dag.

Torsdagens match vil bli den første offisielle kampen for St. Johnstones nye manager, Tommy Wright. Og utfordringen for Wright blir å få sitt eget lag i form tidsnok. Lørdag slo de Greenock Morton fra skotsk 2.divisjon 1-0 i en treningskamp, men laget har så vidt kommet i gang med sesongoppkjøringen og skal være et stykke unna matchform. Skottene ble slått ut i tilsvarende runde i fjorårets kvalifisering, tapte da 1-3 sammenlagt mot tyrkiske Eskisehirspor. Fjorårssesongen endte med 3.plass i serien, hele 33 poeng bak Celtic på topp. H

10. Hødd – FC Aktobe
Fjorårets cupeventyr for Hødd betyr at det skal spilles Europa League match for første gang på Høddvoll. Men hjemmelaget har vist sviktende form og har ikke bedre enn 1-2-2 på de fem siste, som inkluderer et pinlig 0-2 tap for Vard. Tapte også siste hjemmekamp mot Bryne 0-1.

FC Aktobe fra Kasakhstan er klar for 2.runde etter de slo armenske Gandzasar FC 2-1 i begge kampene. Havnet på 3.plass i serien i fjor, men leder årets med seks poeng etter nitten spilte runder. Laget kom seg til 3. runde i EL kvaliken i 2012, men røk ut etter 1-2 tap mot belgiske Genk i begge kampene. UB

11. Malmö FF – Hibernian FC
Malmö har inntatt tabelltoppen i Allsvenskan etter de knuste Åtvidaberg 4-0 hjemme. Tok seg greit av Drogheda i forrige runde; ble holdt til 0-0 i Irland, men vant 2-0 hjemme. Viser god form med 4-0-1 på de fem siste i serien. Kom seg til gruppespillet i EL i 2011, men havnet sist i puljen med ett poeng.

Hibernian ble ikke bedre enn nummer ni i serien i fjor, men kom seg til cupfinalen hvor de tapte 0-3 mot Celtic. Fikk likevel plass i EL siden Celtic vant serien. Prøvde seg sist i Europa i 2010, men tapte da begge kampene mot Maribor. H

12. Anorthosis Famagusta—Gefle
Anorthosis presterte som første kypriotiske lag å kvalifisere seg til CL i 2008, og har vært en fast gjenganger i CL og EL kvalikene i de senere årene. Kom seg til 3. runde i fjor, men tapte 1-3 sammenlagt mot georgiske Dila Gori. Forrige sesong endte med 2.plass i serien, seks poeng bak APOEL.

Gefle fikk tildelt plass i EL kvaliken gjennom fair-play initiativet, og kom seg til 2.runde ved å slå Narva Tans fra Estland hele 8-1. Ligger utsatt til i Allsvenskan, har kun vunnet to kamper i år med 2-8-6 totalt, og er bare ett poeng over nedrykksstreken. HU

96-rekker:

1.H
2.H
3.UB
4.HU
5.HUB
6.B
7.HU
8.HU
9.H
10.B
11.H
12.HU

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.H
2.H
3.HUB
4.HUB
5.HUB
6.B
7.HU
8.HU
9.H
10.UB
11.H
12.HU

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag