Som far, så sønn, sies det. Men det er ikke tall på hvor mange unge som har vokst opp med genene til sine berømte foreldre uten at dette har gitt noe positivt utslag sportslig sett.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

I OBOS-ligaen har Raufoss-trener Christian Johnsen hentet unge spillere fra Eliteserieklubber som ennå ikke har vokst ut av skyggen til sine berømte fotballfedre.

Harald Martin Brattbakk spilte for Rosenborg og Bodø/Glimt og ble toppscorer i Eliteserien fem ganger. Sønnen Filip var på lån hos Raufoss i fjor fra Rosenborg, og 21-åringen viste han har arvet scoringsteften til pappaen. Han scoret fem mål på 15 kamper for totningene. Etter sesongen dro han tilbake til Trondheim, og denne sesongen skal han spille for Ranheim på lån fra RBK.

Nå har Raufoss hentet en ny unggutt med et slektstre som er fullt av fotballspillere. Tobias Hestad er sønnen til Daniel Berg Hestad som er en legende i Molde med hele 666 kamper for romsdalingene. Det er klubbrekord.

Pappaen til Tobias stoppet på 473 eliteseriekamper som er norgesrekord.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Bestefaren til den nye Raufoss-spilleren er Stein Olav «Laffen» Hestad. Han er spilleren med nest flest klubber for Molde i gjennom tidene. Ikke nok med det. Onklene til faren hans er fotballspillerne Odd Berg, Jan Berg og Harry Hestad.

Hvem vinner OBOS-ligaen i 2021? Sjekk hvem som er favoritt her!

Tobias debuterte for Moldes A-landslag i 2019. Det skjedde i en cupkamp mot Sunndal. Høstsesongen 2019 spilte han for Asker.

I 2020-sesongen var den offensive midtbanespilleren lånt ut til Stjørdals-Blink, men denne sesongen skal han altså spille for Raufoss.

Strømmen - Raufoss 2,35 - 3,60 - 2,45 H (spillestopp lørdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å spille på dette tipset

Strømmen startet 2020-sesongen med trekk på tre poeng på grunn av klubblisensreglementets finansielle oppfølgingssystem, men klarte likevel å styre fint unna nedrykksfaren. Har vært i OBOS-ligaen i det som føles som en mannsalder. Har vært relativt liten aktivitet på overgangsmarkedet for Strømmen som er tippet på nedre halvdel i forhåndstipsene. Solide 7-5-3 på hjemmebane forrige sesong

Raufoss endte på 11. plass i 2018-sesongen, men forbedret seg forrige sesong og endte på en sterk 6. plass. Er ventet rundt midten av tabellen denne sesongen. Avsluttet sesongen flott med kun ett tap på de åtte siste. Det har vært store utskiftninger foran denne sesongen og de er vanskelig å plassere. Moderate 5-3-7 på bortebane forrige sesong.

2-1 og 3-2 til Strømmen i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Strømmen har vært et pålitelig hjemmelag i årevis og vi tror ikke taper hjemmepremieren.

Raufoss var et av lagene som spilte mest uavgjort sist sesong, og vi tror ikke de vil tape seriepremieren. U til 3,60 i odds er ok.

Åsane - Fredrikstad 2,40 - 3,50 - 2,45 H (spillestopp lørdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Åsane var en av nedrykkskandidatene foran forrige sesong, men imponerte stort og endte på en strålende 5. plass. Spilte publikumsvennlig fotball og sjarmerte mange nøytrale fotballhjerter. Morten Røssland rår over et bra mannskap, men har mistet toppscorer Henrik Udahl til Vålerenga og David Møller Wolfe til Brann. Har sett bra ut i treningskampene.

Åsane hadde inntil generalprøven mot Aalesund kun matchet seg mot eliteriemotstandere. De står bokført med en seier (1–0) og et tap (1–2) for storebror Brann, mens det ble uavgjort både mot Viking (1–1) og Haugesund (1-1). Mot Aalesund som kom fra Eliteserien ble det en råsterk 2–0 seier på Color Line Arena sist helg.

Fredrikstad er endelig tilbake på nest øverste nivå og er blant outsiderne til playoff. Bjørn Johansen rår over en spennende tropp. Slo blant annet Eliteserie-laget Strømsgodset 6-1 i en treningskamp forrige uke og har også slått Mjøndalen 4-1 borte i oppkjøringen.

FFK har en fotballgal by i ryggen. De har også fått på plass et godt fotballag. Det har de vist i treningskampene, hvor de har scoret 20 mål på sine fem treningskamper. Med fire mål i snitt virker de offensivt sterke.

Åpen seriepremiere på Myrdal dette, men vi holder en liten knapp på at hjemmelaget tar tre poeng i denne matchen. 2,40 i odds på Åsane-seier prøves her.

Sandnes Ulf - Start 2,90 - 3,35 - 2,15 H (spillestopp kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

De sju neste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra OBOS-ligaen som innledes lørdag. På forhånd er Start og Aalesund de to største opprykksfavorittene med Sogndal og Ranheim nærmest.

Sandnes Ulf har vært i nærheten av playoff de tre foregående sesongene og var nærmest forrige sesong, da de endte på 7. plass. Har mistet målgarantisten Kent Håvard Eriksen og Magnus Grødem foran denne sesongen, men samtidig hentet Mathias Bringaker fra Start og Erlend Hustad fra Brann på lån. Var svake på bortebane forrige sesong (1-5-9), men ditto sterkere på hjemmebane med 10-3-2.

Start fortsetter å rykke opp og ned annenhver sesong. Endte nest sist i Eliteserien forrige sesong, mest takket være elendige prestasjoner på bortebane der kun en kamp ble vunnet (1-3-11). Har mistet Kevin Kabran til Viking og Kasper Skaanes til Brann før denne sesongen, men har en solid tropp og er altså blant de heteste opprykksfavorittene.

Sandnes Ulf vant tilsvarende kamp i OBOS-ligaen 2-0 i 2018-sesongen. Vi tror Steffen Landro og Sandnes Ulf vinner i serieåpningen. 2,90 i odds på hjemmeseier er spillbart.

Les Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen

HamKam - Stjørdals-Blink 1,67 - 3,85 - 3,95 H (spillestopp lørdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kjetil Rekdal fikk sving på HamKam etter at han overtok midtveis i fjorårssesongen og hamarsingene gikk ubeseiret på de sju siste seriekampene og endte tilslutt på 9. plass. Markus Solbakken har gått til Stabæk, en del nye spillere har kommet til. HamKam er spådd rundt midten denne sesongen. Endte tilslutt opp med moderate 4-5-6 hjemme på Briskeby forrige sesong.

Stjørdals-Blink rykket opp til OBOS-ligaen foran forrige sesong og var spådd en snarlig retur til 2. divisjon. Åpnet sesongen forrykkede, men sloknet totalt utover sesongen og tok kun en seier på de 13 siste seriekampene. Mats Lillebo scoret mål på bestilling for trønderne forrige sesong og er blitt værende. Ekspertene er samstemte i at Stjørdals-Blink er den største nedrykkskandidaten også foran denne sesongen.

2-2 i tilsvarende kamp på Briskeby forrige sesong. Nå skal det være klar fordel HamKam. Vi tror Rekdal og hamarsingene vinner serieåpningen. Oddsen på hjemmeseier er 1,67.

Jerv - KFUM Oslo 2,25 - 3,30 - 2,75 U (spillestopp lørdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Jerv har vært i OBOS-ligaen siden 2015 og flørtet med både opp- og nedrykk i de foregående seks sesongene. Arne Sandstø ledet fortsatt Grimstad-klubben som endte på 11. plass forrige sesong. Noen spillere har forsvunnet og noen nye er kommet til. Ekspertene spår en plass på nedre halvdel. Jerv har vært et stødig hjemmelag de siste sesongene og endte opp med fine 7-4-4 hjemme forrige sesong.

KFUM Oslo endte på en strålende 4. plass i sin første sesong i OBOS-ligaen i 2018, men klarte ikke å følge opp den prestasjonen i fjorårssesongen og endte på en litt skuffende 8. plass. Har slitt på bortebane og tross 4. plass i 2018, presterte ikke laget bedre enn 3-7-5 borte da. Endte opp med enda svakere 3-4-8 i fjorårssesongen. Dyktige Jørgen Isnes er fortsatt trener. Har mistet ni spillere foran årets sesong, kun tre nye er kommet. KFUM Oslo ligger rundt midten av tabellen i forhåndstipsene.

KFUM har ikke tapt på Levermyr stadion i OBOS-ligaen. Vi tror heller ikke at de taper lørdagens seriepremiere. To av de tre kampene mellom disse to lagene i Grimstad har endt uavgjort. Vi går for U til 3,30 i odds.

Hvem blir toppscorer i OBOS-ligaen. Sjekk hvem som er favoritten her!

Ranheim - Grorud (Pause/fulltid dobbel) - H/H 1,90 (spillestopp lørdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å spille på dette tipset

Ranheim var blant de største opprykkskandidatene forrige sesong. Endte tilslutt på 4. plass og playoff mot Sogndal, men tapte den kampen 1-3. Svein Maalen står fortsatt ved roret i Trondheims-klubben og veteranen Mads Reginiussen holder fortsatt koken. Har forsterket stallen med blant andre Marcus Mehnert fra Brann. Er sammen med Sogndal den klare utfordreren til Start og Aalesund i kampen om direkte opprykk. Solide 8-4-3 på hjemmebane forrige sesong.

Hvem rykker direkte ned fra OBOS-ligaen denne sesongen?

Grorud rykket opp til OBOS-ligaen foran forrige sesong og Oslo-laget endte tilslutt på 13. plass, kun ett poeng foran Stjørdals-Blink på kvalifiseringsplassen. Er sammen med nevnte Blink den største nedrykksfavoritten foran denne sesongen og toppscorer Oscar Aga (15 seriemål), må nok minst levere på samme nivå om Grorud skal overleve i OBOS-ligaen denne sesongen. Grorud var svake på bortebane forrige sesong (2-5-8).

Ranheim banket Grorud i begge kampene sist sesong. De vant 2-0 i Oslo, og trønderne slo til med 5-3-seier på hjemmebane, men i hjemmekampen gikk Grorud til pause med 3-1-ledelse. Vi tror ikke det skjer denne sesongen. Ranheim jakter opprykk, og de kjører på fra start i denne kampen. At trønderne leder til pause og vinner etter full tid gir 1,90 i odds.

Aalesund - Bryne (Pause/fulltid dobbel) - U/H 4,25 (spillestopp lørdag kl. 15.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Seriepremiere i OBOS-ligaen og den første kampen avvikles på Color Line stadion i Ålesund der hjemmelaget er storfavoritter mot nyopprykkede Bryne.

Lars Arne Nilsen har fått en hel vinter på seg til å forberede sitt lag og sammen med Start er Aalesund den største opprykksfavoritten.

Jan Halvor Halvorsens Bryne er ikke spesielt forsterke siden opprykket og får det ikke lett i første runde.

Seriepremierer er alltid småskumle, men normalt skal Aalesund fikse tre poeng greit i denne, men Bryne har klart seg bra i treningskampene og dette kan bli jevnere enn sunnmøringene vil like. U/B-spillet gir 4,25 i odds.

Sogndal - Ullensaker/Kisa (Pause/fulltid dobbel) - H/H 2,05 (spillestopp lørdag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å spille på dette tipset

Sogndal var ikke langt unna retur til Eliteserien forrige sesong. Endte på 3. plass og tilslutt i kvalikfinale mot Mjøndalen. Sju minutter på overtid avgjorde Markus Nakkim for Mjøndalen og dermed ny sesong for Sogndal i OBOS. Som er blant de største opprykksfavorittene. Eirik Bakke har fåttt beholde stortalentet Sivert Mannsverk og denne uken ble det også klart Per Egil Flo vender hjem til gamleklubben etter proffopphold. Bunnsolide 11-2-2 hjemme på Fosshaugane for Sogndal i fjorårssesongen.

Trond Fredriksen er borte som Kisa-trener og 31 år gamle Simen Tjelmeland er ny trener for Romeriks-laget. Er spådd en tøff sesong og forhåndstipsene sier 13/14-plass. Store utskiftninger i laget, ni spillere er nye og 13 spillere har forlatt klubben. Endte tilslutt på 12. plass forrige sesong, og hadde meget svake 2-2-11 på bortebane.

6-1 til Sogndal i tilsvarende kamp på Fosshaugane forrige sesong. Ull/Kisa virker svake denne sesongen. Vi tror Erik Bakkes menn gir gass fra start. De leder til pause og etter 90 minutter. H/H-spillet gir 2,05 i odds.