Gå til sidens hovedinnhold

Parr detonerer cup-bomben

Vi garderer for mange overraskelser når lørdagskupongen består av FA-Cup.

Sportspills meny lørdag
V75 Jarlsberg: Tør du la være?
Tippetips: Parr detonerer bomben
Oddstips 1: Vinner uten Berg
Oddstips 2: Catania lever igjen
FA-cup: 100 fakta om 3. runde
FA-cup: De ti største bombene

Alle kampene på lørdagskupongen er hentet fra 3. runde i FA-Cupen. Spillefristen er som vanlig klokken 15.55.

Bonuspotten er oppe i 740.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. West Ham United - Manchester United
Desember ble ingen spesielt god måned for West Ham. De innledet riktignok med en flott 3-1-hjemmeseier mot Chelsea, men siden vokste skadeproblemene og man tapte for Liverpool, Everton og Reading, og spilte 0-0 mot West Bromwich. Derfor var det viktig å vinne hjemmekampen mot Norwich første nyttårsdag, og det klarte de, med 2-1.

Joe Cole (m) er tilbake på Upton park etter overgangen fra Liverpool. Han kan gjøre come back allerede i kveld. Andy Carroll (a) er fortsatt skadet og Carlton Cole starter trolig på topp. Mohamed Diame er ute, mens både James Collins og Kevin Nolan returnerer fra suspensjon.

Manchester United viser meget god form og har fått en luke i toppen av Premier League. De har 8-1-0 siden tapet i Norwich i midten av november. United går for gull i alle turneringer, men vi har sett ved en rekke anledninger at manager Ferguson spekulerer i å aldri stille sterkere lag enn et som akkurat klarer å avansere. Når man kjemper på flere fronter må man spare krefter der det er mulig. Nå er det imidlertid ikke ligakamp før neste søndag, og sluttspillet i Champions League starter ikke før 12. februar.

Rooney (a) er definitivt ute med skade, mens Kagawa, Vidic, Smalling og Jones ikke er hundre prosent etter sine skader. Uansett er det ventet at manager Ferguson endrer laget på mange eller alle plasser.

Mange husker nok Carling Cup-kampen i 2010, der Alex Ferguson gamblet litt vel høyt med laguttaket og røk 0-4 borte for West Ham. Uten at det så ut til å plage ham i veldig stor grad. Selv om Manchester United er solide i ligaen, stoler vi ikke helt på dem her. UB i kamp 1.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

2. Crystal Palace - Stoke City
Det er skikkelig moro å følge med på Crystal Palace og Jonathan Parr i Championship denne sesongen, de er blant de beste og de leverer stabilt. Desember ga noe færre poeng enn man hadde håpet, det ble uavgjort mot både Blackpool, Birmingham, Huddersfield og Nottingham Forest, og tap i Cardiff. Første nyttårsdag tok man en forventet hjemmeseier mot Wolverhampton. 8-4-1 på hjemmebane i ligaen er sterkt.

Garvan, Wilbraham og Ward er ute for hjemmelaget. Williams er usikker og Dikgacoi er ute grunnet deltagelse i Afrikamesterskapet.

Stoke lykkes godt med sin gjerrige og fysiske spillestil i Premier League i november og desember, og klatret solid på tabellen med 5-5-0 på ti runder. Deres to siste spilte er har gitt 3-3 hjemme mot Southampton og 0-3 for Manchester City i årets første kamp. Det er uvanlig at Stoke slipper inn seks mål på to kamper, og vi setter spørsmålstegn ved det ellers så tette forsvaret. Mot Southampton reddet Jerome det ene poenget på overtid, og Stoke var på etterskudd, hjemme på Britannia. 1-6-4 på bortebane i ligaen.

Det er ventet at manager Pulis gir en sjelden startplass til Michael Owen (a), som har slitt med skader og ikke spilt siden oktober. Flere endringer er også ventet, for mange Stoke-spillere trenger en hvilepause etter det intense juleprogrammet. Rory Delap er skadet. Steven Nzonzi er tilbake fra suspensjon.

Her er vi usikre på om Stoke egentlig brenner for et eventuelt avansement. Crystal Palace satser kanskje mest på ligaen de også, og i en antatt jevn affære går vi for hjemmeseieren. H i kamp 2.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Fulham - Blackpool
Det går gjerne en stund mellom hver Fulham-seier, og rekken på 1-5-6 i november og desember tok premier Leagues mest norske klubb ned mot nedrykk. Første nyttårsdag vant de igjen, 2-1 borte mot West Bromwich. Berbatov scoret det første målet, og det ser ut til at Fulham er på sitt beste når Berbatov er på sitt beste, og ikke minst når Brede Hangeland er på plass i forsvar. 4-2-4 på Craven Cottage i ligaen, ikke fullt så sterkt som vi er vant til fra Fulham.

Det er ventet at Fulham endrer laget på flere plasser, og gir sine mest brukte spillere en hvil. Mahamadou Diarra og Mladen Petric står trolig over grunnet mindre skader, mens Damien Duff og Kerim Frei kan få tillit fra start.

Blackpool klarer ikke finne frem til den helt store formen i Championship, de er blitt en middelhavsfarer og en retur til Premier League ser helt usannsynlig ut per i dag. Tom Ince er klubbens suverene toppscorer, men nå har det gått noen runder uten scoring for sønnen til Paul Ince. Juleprogrammet ga to poeng på fire kamper og man står med 4-4-5 borte.

Det er ventet at Blackpools heteste salgsobjekter Tom Ince og Alex Baptiste spiller kampen, kanskje deres siste opptreden for klubben. Ian Evatt og Matt Phillips (m) er ute med skader. Blackpool får ikke lenger låne Dicko fra Wigan, moderklubben synes han fikk for lite spilletid på nest øverste nivå. Wes Thomas (a) har returnert til Bournemouth.

Her er spørsmålet hvor redusert Fulham ender med å stille. Det er ikke godt å si i skrivende stund, men vi mener at selv et noe endret Fulham skal kunne hamle opp med Blackpool på hjemmebane. For bortelagets to beste spillere er det kanskje viktigere å score enn at Blackpool går videre. H i kamp 3.

4. Aston Villa - Ipswich Town
Aston Villa spiller en viktig kamp på tirsdag, den første av to semifinaler i ligacupen mot Arsenal-dødaren Bradford. Med finaleplass i siktet i denne turneringen, blir det spennende å se hvor mye Villa og manager Lambert legger i FA-Cupen denne gangen. I Premier League er de nummer 16, ett poeng over streken. Etter 3-1-seieren i Liverpool i midten av desember har det vært lite å glede seg over, det har blitt tap for Chelsea, Tottenham og Wigan, og uavgjort i Swansea.

Manager Lambert håper å få tre viktige spillere tilbake fra skade. Bent (a), Agbonlahor (a) og N'Zogbia (m) skal testes nærmere avspark. Westwood (m), Vlaar (f), Baker (f) og Dunne (f) er ute med skader.

Ipswich har hevet seg under manager McCarthy og det er fem poeng ned til nedrykk. Men laget er ikke bedre enn at de taper 0-3 hjemme for Brighton første nyttårsdag. «En dårlig dag på jobben», sier McCarthy, som ser på helheten og sier seg fornøyd med syv poeng på de tre jule-kampene: Borteseire mot Wolves og Charlton, og 1-1 hjemme mot Bristol City.

Den innlånte toppscoreren DJ Campbell spiller ikke denne, han er for tiden tilbake hos QPR. Innlånte Henderson (k) og Orr (f) får heller ikke delta. Drury (m) er ute med sykdom og Chambers (f) er høyst usikker med brukket nese. Nylig innlånte Kisnorbo fra Leeds er klarert for cup-spill.

Vi tror hjemmelaget hviler en del spillere til ligacupen tirsdag, men det lille vi har fått vite, tyder på at de stabler et brukbart lag på bena. Ipswich kan overraske her, men troen på bomben er litt mindre når DJ Campbell ikke spiller. HB i kamp 4.

5. Southampton - Chelsea
Southampton har som ventet fått det tøft i Premier League-comebacket, og har bare vunnet 4 av 20 spilte. I julen solgte de seg dyrt, etter 1-1 borte mot Fulham og 3-3 og sekunder unna seier borte mot Stoke, holdt de Arsenal til 1-1 hjemme på St. Mary’s. Er det forsvarsspillet som er blitt mer fornuftig? Vi tror det, Southampton må stramme opp defensiven og bli mer kyniske dersom de skal overleve i Premier League. Det er nok også ambisjonen, og eventuell cup-suksess får bli en bonus.

Lallana (m) er fortsatt ute for hjemmelaget, men ellers ser det bra ut, Mayuka reiser til Zambia og Afrikamesterskapet først etter denne kampen. Clyne (f) er friskmeldt og unge Ward-Prowse (m) forventes å få starte kampen.

Det begynner å svinge av Chelsea og manager Benitez, endelig, etter at starten på samarbeidet var alt annet enn lystig å se på. Men etter seire over Sunderland, Aston Villa (8-0), Norwich og Everton, kom nedturen hjemme mot QPR nyttårsdagen. Bunnlaget vant derbyet på Stamford bridge 1-0, etter scoring av tidligere blåtrøye Shaun Wright-Phillips. Dermed er det 14 poeng opp til Manchester United i ligaen, der Chelsea har 6-2-2 borte. Onsdag spiller de den første av to semifinaler i ligacupen mot Swansea.

Cech sliter med en liten skade, så vi får trolig se Turnbull mellom stengene. Terry og Romeu er ute med skader. Benayoun (a) er tilbake fra utlån hos West Ham, og kan muligens bli å se her.

Chelsea har det beste mannskapet og skal kunne stille et bra lag selv om det gjøres et par endringer. Men Southampton har hevet seg et lite hakk og vi utelukker ikke at dette kan bli jevnt, Chelsea vil antagelig ønske å spare mest mulig på kreftene. UB i kamp 5.

6. Queens Park Rangers - West Bromwich Albion
Selv etter den overraskende borteseieren mot Chelsea første nyttårsdag, ligger QPR sist i Premier League. Etter at harry Redknapp ble ansatt for å redde klubben fra nedrykk, ble det poeng i fire kamper på rad, inkludert sesongens første seier, hjemme mot Fulham. Så fulgte tre tap på rad. 1-4-5 på hjemmebane er nitrist. For Londonklubben handler denne sesongen om å overleve i Premier League.

DJ Campbell, Rob Hulse og Jay Bothroyd er hentet tilbake fra sine utlån, og det er ventet at de spiller kveldens kamp for moderklubben. Manager Redknapp gjør antagelig et par endringer, men ikke mange. Vi mistenkte Redknapp for å ha full fokus på Premier League, men den rutinerte manageren er visstnok giret på avansement i FA-Cupen. Luke Young er tilbake, men Andrew Johnson og Junior Hoilett er ute med skader, og Samba Diakite er reist til Afrikamesterskapet.

West Bromwich så ut til å ha mistet momentum i begynnelsen av desember, de tapte tre på rad for Swansea, Stoke og Arsenal. I julen ble det seire over Norwich og QPR, men tap for Manchester United og nå sist 1-2 hjemme for Fulham. Den store gløden West Brom viste tidligere i høst, er ikke så enkel å se lenger, nå ligner de mer et middels sterkt lag. 3-2-5 borte i ligaen.

Manager Steve Clarke mangler fire spillere, Jonas Olsson, Steven Reid, Claudio Yacob og Goran Popov. Ytterligere fem mann betegnes som usikre, så mye er usikkert rundt startelleveren.

Lagene møttes på dagens bane på boxing day, og West Bromwich reiste hjem med alle poengene. I dag heller vi mot at hjemmelaget ikke taper. Men jevnt kan det kanskje bli. HU i kamp 6.

7. Peterborough United - Norwich City
En god desember har tatt Peterborough opp på trygg plass, men det er bare målforskjellen som skiller til lagene bak. 4-0-1 på de fem siste inkluderer en overraskende borteseier mot topplaget Cardiff, mens man tapte nøkkelkampen i bunnstriden mot Bristol City, med ti mann på banen. 4-0-9 hjemme i ligaen.

Lee Tomlin (a) er suspendert, det er synd for han er i form og han er lagets toppscorer. Nest-toppscorer og formspiller nummer én, Dwight Gayle (a), er cup tied siden han allerede har spilt for Dagenham i denne turneringen. Dessuten er Zakuani (f) reist for å spille for det kongolesiske landslaget.

Norwich ble Premier Leagues store jule-taper, med 0 poeng på konto etter tap for West Bromwich, Chelsea, Manchester City og West Ham i de fire siste spilte. Før dette var de i et flott driv og gikk mange runder uten tap, men nå sliter de med å finne tilbake til gammel medisin. Norwich spilte seg til kvartfinale i ligacupen, der de skuffet stort med tap 1-4 hjemme for Aston Villa.

Manager Chris Hughton er ventet å gjøre store endringer i laget. Vi kan få se Declan Rudd i mål. Tre stykker som helt sikkert ikke er med, er sentrale Grant Holt (a), Steve Morison (a), og Steven Whittaker (f). Bradley Johnson er tilbake fra suspensjon, Surman er usikker.

Det hadde vært enkelt å gå for outsideren Peterborough, som viser best takter, hadde det ikke vært for at de mangler sine to klart mest målfarlige spillere og en fast forsvarspiller. Nå er vi mer i tvil. HUB i kamp 7.

8. Bolton Wanderers - Sunderland
Bolton klarer ikke finne formen i Championship, og ligger på nedre halvdel med 8-8-10 totalt. Å vinne to kamper på rad har de til gode, og deres fire siste har gitt tap for Peterborough, tap 0-1 hjemme for Sheffield Wednesday, tap 0-1 i Leeds og før det seier hjemme mot Birmingham. Stabilitet er et fremmedord og opprykksambisjonene må ha bleknet.

Det er ingen nye skader i manager Dougie Freedmans mannskap. Men Butterfield (m) reist hjem til Norwich etter endt utlån. Holden (m), Mark Davies (m), Mills (f) og Wheater (f) er skadet, Vela er tilbake.

Sunderland klarte å slå Southampton og Manchester City i julen, men tapte siden for Tottenham og Liverpool. De lever farlig, så sjelden som de vinner og med få poeng ned til streken. 2-4-5 på bortebane.

Manager Martin O'Neill har varslet endringer, en rekke spillere skal antagelig få hvile etter den tøffe kampen i Liverpool onsdag. Sessegnon, O'Shea, Cattermole og Brown er definitivt ute.

Dette kan bli kjedelig. Lagene kan være slitne og motivasjonen er vi usikre på. Dristig U i kamp 8.

9. Blackburn Rovers - Bristol City
Blackburn begynte å vinne igjen da Henning Berg forlot Ewood Park. Hvorfor er ikke godt å si, men resultatlisten forteller at de to siste er vunnet 3-1 i Barnsley og 3-0 hjemme mot Nottingham Forest, uten fast manager. Det er annonsert at vikar-teamet Gary Bowyer (trener for reservelaget) og Terry McPhillips (trener for ungdomsavdelingen) fortsetter å lede laget, ut januar. Det er fem poeng opp til play-off og Blackburn er sultne på suksess.

Vikarmanager Bowyer sier at han ikke lar seg friste til å hvile sentrale spillere til ligaen. Han ser at laget plutselig fungerer igjen, og ønsker å holde den gode formen gående ved å la den samme gjengen spille og få kontinuitet. Det sier han, hvert fall, et par unggutter kan bli inkludert i troppen, ikke fler. Det skal dreie seg om Hugo Fernandez og Tim Payne. Ellers er Dunn (m), Formica (m), Nunes (m), Robinson (k) og Givet (f) ute, mens Vukcevic er friskmeldt.

Bristol City står plantet med begge beina i trøbbel når Championship er halvveis. Til tross for viktige seire borte mot Sheffield Wednesday og hjemme mot Peterborough ligger klubben på nedrykk. Baldock er toppscorer på laget som har 3-2-8 på bortebane i ligaen og som trolig får mer enn nok med å berge plassen.

Manager McInnes skal gi lite brukte spillere sjansen til å vise seg frem. Danns, McManus (f) og Adomah deltar ikke her. Foster (f) og Pearson (m) er skadet.

Blackburn er på gang og stiller ventelig sterkt, mens bortelaget sliter fra før og stiller svakere enn noen sinne. Vi tror på H i kamp 9.

10. Leeds United - Birmingham City
Leeds er tilbake der vi er vant til å se dem, et lite hakk bak de aller beste. Seks av de ni siste i ligaen er vunnet, og på nyttårsdagen var toppscorer Becchio tilbake og sørget for 1-0 hjemme mot Bolton. Leeds er variable, men 8-2-3 på hjemmebane står det respekt av. I ligacupen kom de til kvartfinale, der Chelsea ble for sterke.

Hos hjemmelaget er Aidy White tilbake fra suspensjon. Jerome Thomas har returnert til West Brom etter endt utlånsperiode. Davide Somma og Alan Tate er også tilgjengelige, og manager Neil Warnock håper og tror at toppscorer Luciano Becchio er klar etter en liten smell mot Bolton sist. Vi tror på et sterkt Leeds i dag.

Birmingham har etablert seg på nedre halvdel av Championship-tabellen. De vant borte mot Barnsley 2. juledag, men ellers har det vært lite å juble for og de to siste er tapt, mot Bolton og Cardiff.

Innlånte Robert Hall (m) har vært viktig for Birmingham, men dessverre får han ikke lov av West Ham i spille cup for noe annet lag. Manager Lee Clark mangler i tillegg suspenderte Zigic (a), og skadde King, Løvenkrands, Asante, Diop, Ambrose, Mullins, Caddis, Murphy og Carr, og muligens også Spector. Packwood (f) er tilbake fra sykdom, men Clark må fylle opp troppen med noen unggutter denne gangen.

Leeds later til å satse på denne turneringen og de møter at skaderammet lag som har slitt i hele høst. H i kamp 10.

11. Charlton Athletic - Huddersfield Town
Charlton sto for en liten overraskelse da de vant 4-3 borte mot Watford første nyttårsdag. Den franske spissen Yann Kermorgant bidro sterkt. Formen var ikke spesielt god før dette, og Charlton ligger på en lite spennende 15. plass i Championship.

Hjemmelaget har en del skadefravær. Cort (m) og Wilson (f) er nye på skadelisten, mens Haynes (a), Wiggins (f), Hughes (m) og Azeez (m) er ute fra før. Dessuten er lånespillerne Seabourne, Hulse og Frimpong reist hjem. Morrison (m) returnerer fra suspensjon.

Huddersfield holdt det gående på opprykksentusiasmen en god stund, men med 0-5-5 på de ti siste i ligaen har det gått nedover. Første nyttårsdag var det helt natta da man røk 1-6 i Leicester, og vi setter et stort spørsmålstegn ved formen. Resten av sesongen kan i verste fall handle om å berge plassen i Championship.

Innlånte Jermaine Beckford (a) er klarert for FA-Cup-spill og starter ventelig på topp. Det samme gjelder James Vaughan (a). Hammill (m) derimot, får ikke delta. Målvakten Smithies, Woods (f) og Ward (m) er usikre. Gobern (m) er stadig ute.

Lagene møttes på dagens bane i ligaen i november, med 1-1 som resultat. Det er ikke enkelt å se noen klar vinner denne gangen heller. Vi tror på uavgjort men garderer for borteseier, da Charlton er favoritter med nesten 50 prosent på folkerekka, for mye i våre øyne. UB i kamp 11.

12. Derby County - Tranmere Rovers
Derby er blant de bedre hjemmelagene i Championship, noe de bekreftet da de slo Middlesbrough 3-1 her på årets første dag. 7-4-2 hjemme totalt i ligaen. Formen er på det jevne, og selv om dagens motstander kommer fra nivået under, blir ikke dette enkelt.

Bryson (m), Roberts (f) og Ward (a) er usikre med mindre skader. Manager Nigel Clough sier at ingen av dem risikeres med mindre de er hundre prosent bra. Ellers er det ventet at Clough ikke endrer laget i like stor grad som mange andre i kveld.

Tranmere leder League One, der de har vunnet de tre siste jule-kampene. Formen er god, dog smalt det stygt da det ble 0-5 i Swindon rett før jul, men det var unntaket snarere enn regelen. I denne turneringen har Tranmere slått Braintree 3-0 og Chesterfield 2-1 på veien hit.

Det er ingen nye skader i manager Ronnie Moores mannskap. Men fortsatt er kapteinen Wallace, Akpa Akpro (a) og Bell-Baggie (m) ute. Det er heller ikke positivt at toppscorer Jake Cassidy har returnert til Wolverhampton etter endt utlån. «Vi drar til Derby for å ha det moro, guttene fortjener en pause fra presset i ligaen. Vi forventer ikke å vinne, men man kan aldri vite i fotball», sier Moore.

Vi har god tro på at Derby tar ansvar og vinner enda en hjemmekamp. Vi tror også det kan bli en del mål i dette oppgjøret. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 05.01.2013 15:55
1. West Ham United - Manchester United U B
2. Crystal Palace - Stoke City H
3. Fulham - Blackpool H
4. Aston Villa - Ipswich Town H B
5. Southampton - Chelsea U B
6. Queens Park Rangers - West Bromwich Albion H U
7. Peterborough United - Norwich City H U B
8. Bolton Wanderers - Sunderland U
9. Blackburn Rovers - Bristol City H
10. Leeds United - Birmingham City H
11. Charlton Athletic - Huddersfield Town U B
12. Derby County - Tranmere Rovers H

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 05.01.2013 15:55
1. West Ham United - Manchester United U B
2. Crystal Palace - Stoke City H
3. Fulham - Blackpool H
4. Aston Villa - Ipswich Town H B
5. Southampton - Chelsea U B
6. Queens Park Rangers - West Bromwich Albion H U
7. Peterborough United - Norwich City H U B
8. Bolton Wanderers - Sunderland H U B
9. Blackburn Rovers - Bristol City H
10. Leeds United - Birmingham City H
11. Charlton Athletic - Huddersfield Town H U B
12. Derby County - Tranmere Rovers H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill