Ski Classics Bad Gastein Criterium - Østerrike

Søndag 11. desember

Rennet starter kl 11.00

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på NRK2

Ski Classics starter sesongen kommende helg, og det er i Bad Gastein i Østerrike det hele braker løs.

Det er i alt 14 konkurranser på terminlisten i årets sesong, og det hele starter med 15 km lagkonkurranse lørdag 10. desember, før det avsluttes søndag 2. april med nyvinningen Summit 2 Senja, som går fra Bardufoss til Finnsnes.

Det er søndagens fellesstart på 35 km vi skal fokusere på. Her er det lagt inn to sprinter etter 7 og 14 km, og to klatrekonkurranser etter 21 og 28 km.

Løypen de skal gå er på 5 runder a 7 km, med noen ordentlig tøffe stigninger og utforkjøringer underveis. På runde tre og fire er det lagt inn en ekstra motbakkesløyfe der det skal spurtes om klatrepoeng.

De fleste storkanonene er på plass, og det blir spennende å se om styrkeforholdet har endret seg fra gjennom en lang sommer og høst med trening.

Det er ca. 105 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Kommer Petter Northug topp ti?

Petter Northug har annonsert at han vil satse litt på årets Ski Classics, og har blant annet startet sitt eget lag som heter Team Northug Crusible.

Han har i følge ryktene trent bedre enn på lenge, og fikk vist seg litt frem på noen rulleskirenn gjennom sommeren. Her hevdet han seg brukbart, men ble stort sett kraftig fragått av de aller beste.

I relativt flatt terreng på rulleski er det enklere å være med hovedfeltet, mens når det blir snø og tøffere løyper er kapasiteten selvsagt helt avgjørende.

Der mangler Northug mye i forhold til i glansdagene, og løypen i Bad Gastein er så hard at trønderen kommer til å slite med tempoet.

Norsk-Tipping har satt opp et spill på om Petter Northug kommer topp ti i dagens renn. Det har vi liten tro på at han klarer, for det er så mange tøffe løpere i dette sirkuset også nå.

Her vil det bli gått for både spurtpoeng og klatrepoeng, og den gamle skikongen kommer til å bli hektet av.

Vi tror ikke Petter Northug kommer topp ti i Bad Gastein. Det spillet leverer du her