*Nettavisen* Sportspill.

Petter Northug gir aldri opp

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Allerede kl 08.00 starter søndagens femmil i OL, og Petter Northug har tenkt å være med hele veien.

22.02.14 19:41

Søndag avsluttes nok er strålende vinter-OL og før den siste øvelsen der det kan bli norsk medalje har vi kapret 13 gull og lørdag ble det også en herlig bronsemedalje til Henrik Kristoffersen.

Manndomsprøven
I herrelangrenn er det ingen tvil om at det er femmila som er det gjeveste av alt å vinne, og søndagens femmil er definitivt ikke noe unntak. Etter å ha gjort en opptelling lørdag kveld, tror jeg det er så mange som ti utøvere som kan ta gull og dette blir steike moro.

Norsk Tipping byr på på både faste vinneroddser og på dueller. Tror du Petter Northug vinner gull, er oddsen 5,50. Og dersom du tror Martin Johnsrud Sundby tar gullet får du 7,50 i odds.

Da er det samtidig litt pussig at Martin står til 1,65 i odds og Petter betales med 1,90 i odds i forhold til hvem av dem som er først i mål av de to.

Gryende storform
Jeg har meldt oppadgående form på Petter Northug både før herrestafetten og før lagsprinten sist tirsdag, men i begge øvelsene har Petter fått håpløse utgangspunkt av sine lagkamerater.

Likevel har Petter stått på og gjort sitt aller beste, og søndag er vi tilbake til start. Petter Northug er i godlune og har virket veldig sprek i intervjuene de siste dagene og selv om jeg tror et par av utlendingene kan bli for sterke i kamp om seieren (Legkov så fryktelig sterk på stafetten), så har jeg klart mer tro på Petter enn på Martin søndag.

Burde vært jevnere
Martin Johnsrud Sundby gjorde et bra løp på åpningsdistansen Skiathlon, men måtte nøye seg med bronse. Martin mente at det løpet var gullsjansen hans og formkurven til Martin har ikke vært oppadgående etter det løpet, snarere tvertimot. Selv om skiene ikke har vært de beste.

1,90 på Petter Northug er flott odds og holder Petter følge helt inn her, så er det svært løpssugen Petter vi har i sikte søndag. Vi tror han er foran Martin i mål, og når oddsen er satt slik den er (jeg ville satt 1,80 -1,80) så er alternativet naturligvis Petter.

Spilleforslag vinter-OL søndag (spillestopp søndag kl 07.55)
Petter Northug - Martin Johnsrud Sundby 1,90 1,65
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag