Ski Classics Pustertaler Ski-Maraton - Italia

Lørdag 14. januar

Rennet starter kl 09.00

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på NRK1 og NRK TV

Ski Classics fortsetter sesongen kommende helg, og det er Pustertaler Ski-Maraton i Italia som er denne lørdagens stoppested.

Pustertaler Ski-Maraton sto på programmet i Ski Classics for første gang i fjor, og da var det Max Novak som stakk av med seieren.

Løypen er 62 km lang og starten går i Sesto. Den fortsetter mot San Candido og Dobbiaco der den går innom Nordic Arena hvor det har vært verdenscup i langrenn mange ganger.

Fra Dobbiaco er det en 17 km lang stigning opp til Cimabanche. Der snur de og kjører omtrent samme vei ned til Nordic Arena igjen, før målgang er i Villabassa.

Det er i alt 14 konkurranser på terminlisten i årets sesong. Det startet med 15 km lagkonkurranse lørdag 10. desember, før det avsluttes søndag 2. april med nyvinningen Summit 2 Senja, som går fra Bardufoss til Finnsnes.

All oddsen på konkurransen finner du her

Petter Northug klarer topp 30

Emil Persson er den største favoritten før rennet. Svensken virker å være tilbake på sitt beste etter en fjorårssesong der det ikke klaffet maksimalt i alle rennene.

Han knuste de andre på slutten av rennet både i Bad Gastein og La Venosta Criterium før jul, og vi tror han stiller i like god form før lørdagens Pustertaler Ski-Maraton.

Avslutningen med ganske lette partier de siste 20 km passer også svensken godt. Oddsen på seier til Persson er 1.85, og vi tror han vinner igjen.

Petter Northug stiller også på start, og trønderen jobber mot å være i så god form som mulig til klassikerne i dette sirkuset - som kommer fra slutten av januar og utover.

Northug har vært med på to renn så langt. I Bad Gastein Criterium endte han på 26. plass, mens i La Venosta Criterium helgen etter ble han nummer 37.

Nå har det gått snart en måned siden siste renn, og i utgangspunktet skal tiden jobbe for Northug. Han er på vei til å bygge seg opp igjen, og feiret jul i høyden i Mellom-Europa. Han bør være i bedre form nå enn før jul.

Det som taler mot Northug i dette rennet er at de skal gå ca. en time lengre enn de to første rennene. Spørsmålet er om han har fått mørnet armene nok til å holde den ekstra timen.

Norsk Tipping har et spill på om Petter Northug kommer topp 30 i dette rennet. Vi har troen på at den gamle mesteren har løftet formen siden siste renn, og går for at han klarer det.

Petter Northug blir topp 30 spiller du på her til 1.85 i odds