*Nettavisen* Sportspill.

Poengene blir i Oslo

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Vi tror både Manglerud Star og Vålerenga vinner i kveld. Her er dagens oddstips.

20.01.11 10:51

Les også: Lesernes oddstips torsdag

Langoddsen byr på skiskyting, ishockey, håndball-VM og litt cupfotball. Vi mener dagens beste sjanser til gevinst finnes blant ishockeyobjektene.

Manglerud Star - Stjernen
MS startet svakt hjemme mot Rosenborg sist og havnet under 1-3. Man hevet seg utover i oppgjøret, fikk den viktige 3-3 scoringen i 3. periode og vant 4-3 i forlengningen. Travis Vermeulen scoret det avgjørende målet. Nå har MS også hentet inn Kevin DeVergilio, en tidligere lagkamerat av Vermeulen.

MS har som mål å nå sluttspillet. De er fortsatt et bunnlag, men begynner å få en liten luke ned til jumbo og dagens motstander Stjernen. Det er 3 poeng opp til Frisk på den viktige 8. plassen, som gir sluttspill. MS hadde seks strake tap før søndagens seier over Rosenborg, blant annet et bittert tap for Frisk sist, etter å ha ledet 1-0 til det gjensto 7 sekunder. Kanskje var det følelsen av å bli snytt for poeng da, som gjorde at MS sto på ekstra mot Rosenborg.

Man kommer ganske langt med kriging og ønsket om å vinne i disse bunnoppgjørene, og det kan vise seg å bli avgjørende i dagens match også. MS har vekslet på Søberg og Haugen i mål den siste tiden, Haugen har vist best takter og lukket buret etter at han kom innpå sist. Vi kjenner ikke til skader i laget, tvert i mot så stilte MS sterkere enn på lenge mot Rosenborg med et par spillere tilbake fra skade, og vi forventer noenlunde samme tropp i dag.

Stjernen har nå 8 strake tap. Forrige uke innledet de med hjemmetap 2-4 mot VIF, i en kamp der de var sjanseløse men fikk to reduseringer etter å ha havnet under 0-4. Spillet var svakt, og i en slik situasjon blir spillere og trener gjerne så forbannet på seg selv at laget hever seg i påfølgende kamp. Det motsatte skjedde, Stjernen ble rundspilt av Frisk og tapte 0-6. Frisk omtalte selv dette som en helt middels kamp, men motstanden var nesten fraværende og derfor vant man likevel stort.

Stjernen fulgte opp denne trolig årsverste innsatsen med å tape 0-6 hjemme for Storhamar, også her sto motstander og ristet på hodet over Stjernens innsats og valgte etterhvert å spare sine mest brukte spillere da seieren aldri var truet. Trener Morgan Andersen skriver på klubbens nettside at man nå skal slutte å snakke om å klare sluttspillplass, heller bare ta kamp for kamp og se hva man får til. Vi kjenner ikke til skader i laget.

Innbyrdes oppgjør:

07.11.2010 Manglerud Star - Stjernen 2 - 3
09.10.2010 Stjernen - Manglerud Star 2 - 5
02.03.2010 Manglerud Star - Stjernen 1 - 2
02.02.2010 Stjernen - Manglerud Star 5 - 3
21.01.2010 Stjernen - Manglerud Star 3 - 4

Dette skulle kunne bli et jevnspilt bunnoppgjør, men vi er ikke så sikre. Noe er galt hos Stjernen, og det virker som det sitter i hodet på spillerne. Med den innsatsen og mengden av personlige feil de har vist i det siste vil de tape alle gjenstående matcher med klar margin. Det skjer neppe, men 1,80 mener vi er verdt sjansen for at det skjer i dag.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Vålerenga - Stavanger
Toppkamp om den viktige 2. plassen. VIF har tapt tre på rad, mot Lillehammer i spilleforlengelse, mot Lørenskog og nå sist i forlengelsen mot Storhamar. I dag må de nesten slå laget som tok fra dem NM-gullet forrige sesong, for å henge med i toppen. VIF har prestert litt mindre jevnt denne sesongen enn forrige, trolig siden spillerstallen er tynnere, men Stavanger Oilers har de slått i to av to mulige. Først 2-1 etter spilleforlengelse i Stavanger, deretter 4-1 på Jordal. VIF stiller sitt med ligaens beste målvakt DesRochers og vi kan ikke finne rapporter om nye skader i laget.

Oilers er oppe på 2. plass med 69 poeng, bak følger Storhamar og VIF med 66. Oilers har 10-0-7 på bortebane, spilleforlengelser medregnet. Sist hadde de en tilsynelatende trygg 3-0 ledelse på Frisk i Asker, men så slapp de motstander inn i kampen og det sto 3-3 da det var igjen syv minutter. Oilers har enkeltspillerne som kan avgjøre de jevne matchene, og Strandfeldt satte inn 4-3.

Sist lørdag lykkes man derimot ikke, og tapte 1-2 hjemme for Sparta. Før det trengte man straffer for å slå Rosenborg 2-1 i Leangen Ishall. Oilers har vært i Oslo siden matchen mot Frisk på tirsdag. Vi kjenner ikke til skader i laget.

Det står 9-0-1 fordel Vålerenga etter eventuell tilleggstid på de siste 10 innbyrdes på Jordal. Hjemmelaget er pisket til å vinne denne, og når Oilers må slite for å vinne borte mot noe svakere lag som Frisk og Rosenborg, heller vi mot hjemmeseieren på Jordal. Dette er TV-kamp og det blir trøkk fra hjemmepublikum når Klanen får ta med gjester gratis. 2,00 på VIF går an. Vi får en dobbel til 3,60 i total odds. Vi satser 100 kroner, spillefristen er klokken 18.25.

90. Manglerud Star - Stjernen 1,80 4,25 2,60
95. Vålerenga - Stavanger 2,00 4,15 2,30

Total odds 3,60

Klikk her for å levere dette spillet

Vurderinger Elitserien
Det spilles full runde i Sverige, og vi tror det ligger an til mange hjemmeseire. Luleå har et godt tak på Linköpings oppe i nord. Det er sjanser for at bortelaget sparer sin gode målvakt Norrena og gir Engstrand spilletid igjen. Luleå fåes til 1,95. Södertälje er i form og skal ha gode sjanser i bunnkampen mot AIK, som ikke får til stort på borteis. Södertälje kan spilles til 1,85. Denne har vi meget god tro på og den hadde blitt dagens anbefaling hvis oddsen hadde vært 2,00 eller høyere. Vi gleder oss veldig til den dagen Norsk Tipping tilbyr like god odds på Elitserien som de ofte gjør på GET-ligaen.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag