*Nettavisen* Sportspill.

Poengfangsten har startet for Palace

Crystal Palace har fire poeng på de siste to. Hodgson sitt mannskap er i form for tiden.  Foto: Isabel Infantes (Pa Photos)

Crystal Palace er et godt lag, og nå sist vant de endelig. Vi tror de har fine muligheter til å ta tre nye poeng i kveld!

04.12.18 13:52

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel Premier League: Sterling leder City til ny seier
Oddsdobbel tirsdag: Aldri vunnet en bortekamp i Premier League i London
Oddsdobbel tirsdag: Bournemouth slår KRAFTIG tilbake
V65 Momarken: En Amazing vinner på Momarken
V65 Solvalla: Gnistrende V65-jackpotomgang med 1,3 millioner ekstra
V5 Drammen: Skinner solen i Drammen?
V4 Sverige: Deilig V4-lunsj på Jägersro
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett

Gårsdagen kunne vært bedre. Vi trodde at Norge (håndball) skulle vinne med mer enn seks mål, og det stemte. Men dessverre spilte både West Bromwich og Frankfurt uavgjort, og dermed satt kun et av tre spill i går. Det var Napoli-seier. Det er midtukerunde i Premier League, og det elsker vi! I dag skal vi ha fire herlige kamper, og vi i Nettavisen kommer til å ha tips til alle disse kampene. Ved siden av dette er det League 1 i Frankrike, cupspill i Spania (Copa del rey) og cup i Italia. Det er uten tvil Premier League som blir vårt hovedfokus i dag.

NB! Onsdag er det 71 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Brighton - Crystal Palace B - 2,55 (Spillestopp 20:40)

Klikk her for å levere dette spillet

For dere som ikke visste dette, denne kampen blir altså kalt for en derby-kamp. Det startet opp i 1976/77-sesongen, og det sies at denne kampen betyr mye for fansen. Det har og blitt spilt noen helt avgjørende kamper mellom disse to, og i England blir det kalt M23 derby.

Brighton er klart best på hjemmebane. På de første seks spilte hjemmekampene står laget 3-2-1. Manchester United, West Ham og Wolverhampton er alle slått med et mål. Mens mot Fulham og Leicester ble det poengdeling. Mannskapet til Chris Hughton hadde marginene på sin side i den siste kampen mot Huddersfield. Hjemmelaget fikk nemlig et meget strengt direkte rødt kort, og spilte med 10 mann fra 20 minutter og ut. Det hjalp på, og det ble tilslutt en enkel seier for Brighton. Dette var altså trepoenger nummer to på bortebane i år.

Det som og var gledelig var at laget kunne hvile den evigunge 35-åringen Glenn Murray mot Huddersfield. Sistnevnte har scoret seks mål på de første seks hjemmekampene denne sesongen. Eneste kampen han ikke har scoret på Amex stadium var når Tottenham var på besøk og vant 2-1.

Det er en enkel måte laget spiller på. 11 av de 16 målene laget har scoret i serien, har kommet fra dødballer. De har ikke imponert oss noe voldsomt spillmessig, men de har tatt jevnt og trutt med poeng og har noen spillere fremover som er mer enn gode nok til å skape sjanser.

Midtstopper Bruno måtte hinke av banen på lørdag, men rapporteres til å være klar for kamp igjen i kveld. Alireza Jahanbakhsh er fortsatt skadet, mens Dale Stephens soner sin siste kamp.


Palace er et bra fotballag, som uten tvil har for lite poeng i forhold til kapasiteten. Endelig fikk Hodgson sine gutter en trepoenger i helgen. 2-0-seieren over Burnley var meget enkel. Palace burde vunnet 5-0. De var dønn overlegne. Nest sist, på Old Trafford mot Manchester United, spiller de 0-0. Også her gjør londonklubben en meget god figur. Med litt klaff hadde blåtrøyene slått United den dagen. Palace var faktisk til tider det klart beste laget på drømmenes teater.

Vi har lenge sagt at dette Palace-laget kommer til å ta poeng, for måten de spiller på er bedre enn der de ligger på tabellen. Vi tror nemlig at laget kommer seg klar av nedrykksstriden tidlig i sesongen, og vil trolig havne midt på tabellen. På bortebane så langt i år er fasiten 4-1-2. Tapene har kommet mot Watford, Everton, Chelsea og Bournemouth. Dette er alle lag fra plass 10 og opp på tabellen. Palace møtte Brighton tre ganger i fjor, og tok fire av seks poeng i ligaen. De røyk dog ut i tredje runde av cupen på dagens bane.

Connor Wickham og Scott Dann har begge vært lenge ute, men det ryktes om at begge kan være å finne i dagens tropp. Christian Benteke er definitivt ikke med til kveldens kamp.

Begrunnelse B: Crystal Palace har imponert oss mest spillemessig av disse to lagene. Brighton kjemper og elsker dødballer. Vi ser dog for oss at det vil bli muligheter for kontringer for bortelaget i dagens kamp, og med fire poeng på de to siste kampene bør selvtilliten så absolutt være tilstede. Ingen enkel kamp å tippe dette, men vi mener det er Palace som har størst sjanse til å ta alle poengene.

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag