Gå til sidens hovedinnhold

Polsk toppscorer var på prøvespill i Liverpool

Liverpool snuste på Christian Gytkjær.

Direktesport har kjøpt rettighetene til Ekstraklasa og en rekke kamper kommer til å bli vist. Alle de direktesendte kampene vil man finne her!

Tirsdag er det klart for toppkamp i polsk Ekstraklasa mellom Lech Poznan og Pogon Szczecin. Hjemmelaget ligger på femteplass, mens Pogon innehar tredjeplassen før midtukerunden i den polske toppdivisjonen. På hjemmelaget spiller den tidligere Haugesund- og Rosenborg-spissen Christian Gytkjær.

NB! Onsdag er det ca 59 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Christian Gytkjær kunne endt opp i en betydelig større liga enn den polske. For 13 år siden, da han spilte i Lyngby, ble han invitert til prøvespill Liverpool sammen med storebroren Frederik.

- Det var selvfølgelig vanskelig å si nei til et så fantastisk tilbud, sa Frederik Gytkjær til Eurosport om prøvespillet.

Brødrene ble invitert over til Premier League-klubben og fikk både trene og prøve seg i kampsituasjon under oppholdet på Kirkby-akademiet, men verken Christian eller broren ble tilbudt på Merseyside.

Trykk her for å se kampen mellom Lech Poznan og Pogon Szczecin direkte fra klokken 20.30!

Jakter toppscorertittelen i Ekstraklasa

Nå gjør den tidligere toppscoreren i Eliteserien suksess i Polen, hvor han har scoret fire mål på de fire siste kampene. Christian Gytkjær er toppscorer i Ekstraklasa med to serierunder igjen av grunnserien. Dansken har scoret 16 mål på 28 kamper.

Legia Warszawa-angriperen Jaroslaw Niezgoda var lenge den argeste rivalen til Christian Gytkjær i kampen om toppscorertittelen, men han ble solgt til Portland Timbers i MLS tidligere i vinter. Da hadde han scoret 14 mål på 18 kamper.

Nå er det den spanske Jorge Félix som puster Gytkjær i nakken. Piast Gliwice-angriperen har scoret 14 mål på 28 kamper. På tredjeplass er portugiseren Flávio Paixão. Han har scoret 13 mål for Lechia Gdansk.

Tirsdag kveld tror vi Charistain Gytkjær blir sentral når Lech Poznan møter Pogon til toppoppgjør.

Trykk her for å se kampen mellom Lech Poznan og Pogon Szczecin direkte fra klokken 20.30!

Lech Poznan - Pogon Szczecin 1,57 - 3,45 - 4,90 H (spillestopp kl. 20.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kun ett poeng skiller Lech Poznan og Pogon Szczecin på Ekstraklasa-tabellen før tirsdagens kamp, men tallene forteller ikke hele historien.

Av de to lagene er det bare Pogon som har vunnet en kamp etter koronapausen, men før det sto gjestene uten seier i seks kamper på rad.

Lech Poznan og nordmannen Thomas Rogne tapte 0-1 hjemme mot serieleder Legia Warszawa i den første kampen etter koronapausen, men fikk med seg ett poeng i en høydramatisk 3-3-kamp på bortebane mot Zaglebie Lubin i helgen. I den kampen ble det delt ut tre straffespark. Poznan lå under 1-3 til det gjensto 13 minutter av kampen, men to sene scoringer reddet ett poeng.

Se kampen her!

Opphentingen har antakeligvis vært en vitamininnsprøytning for vertene, som har scoret nest mest mål i ligaen med sine 48 scoringer. De har også den nest beste målforskjellen i ligaen med 19 plussmål, selv om de ligger nede på femteplass.

Pogon er høyere oppe på tabellen, men målforskjellen viser bare to plussmål. I perioden like før koronapausen og nå etterpå har de slitt med å score mål. De har kun tre scoringer på de syv siste kampene. Pogon er det nest beste bortelaget i ligaen, men laget har kun vunnet én av de seks siste bortekampene.

Lech Poznan har vært solide på hjemmebane. De hadde vunnet fem av de seks siste hjemmekampene før 0-1-tapet mot Legia. Vi tror Lech Poznan vinner denne hjemmematchen. Oddsen er 1,57.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kommentarer til denne saken