World Cup hopp Titisee-Neustadt - Tyskland

Fredag 9. desember

Start første omgang kl 11.45

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på V sport 1 og Viaplay

Etter en konkurransefri helg skal verdens beste skihoppere igjen i aksjon. Det er i tyske Titisee-Neustadt det skal kjempes om verdenscup-poeng, og allerede fredag formiddag er første konkurranse.

Titisee-Neustadt er en liten by som ligger sør-vest i Tyskland, og bakken de skal hoppe i heter Hochfirst. Den har et K-punkt på 125 meter, og bakkestørrelsen er 142 meter.

Den offisielle bakkerekorden er på 148 meter og ble satt av Domen Prevc under kvalifiseringen til verdenscuprennet i mars 2016.

Det har vært arrangert verdenscup her siden 2001, og i det første rennet var det Adam Malysz som gikk til topps. Samme Malysz er mestvinnende med sine tre seiere. Han vant også begge rennene i 2007.

Norge står med tre seiere i Titisee-Neustadt. Anders Fannemel vant i 2015, Johann André Forfang i 2016, og Halvor Egner Granerud gikk til topps i 2021.

Norge stiller med følgende utøvere

Halvor Egner Granerud
Marius Lindvik
Robert Johansson
Daniel-André Tande
Johann Forfang
Bendik Heggli
Kristoffer Sundal

De største favorittene

Ut i fra torsdagens tre treningshopp er det ingen tvil om at Dawid Kubacki fra Polen er den store favoritten før fredagens renn.

Han hadde det nest lengste hoppet i første runde på 139,5 meter. Da var det kun Timi Zajc fra Slovenia som var bedre med 140 meter. I andre og tredje treningsomgang var Kubacki klart best ut i fra avsats og forhold.

Kubacki startet sesongen glitrende med to suverene seiere på hjemmebane i Wisla for en måned siden. Han fulgte da opp den suverene hoppingen han har drevet med hele sommeren og høsten.

I Ruka for 14 dager siden var det ikke like høyt nivå på polakken. Det var litt mer teknisk rusk den helgen, men han sikret seg likevel en fjerde og en sjetteplass.

Kubacki leder verdenscupen knepent foran Stefan Kraft fra Østerrike, og er selvsagt motivert for å beholde den gule trøyen.

Han er den mest stabile hopperen for tiden, og vi tror han har gode muligheter til å ta sesongens tredje verdenscupseier på fredag.

Vårt tips blir at Dawid Kubacki vinner. Det spillet leverer du her

Halvor Egner Granerud hoppet også bra på torsdagens trening. Han var nummer fem, seks og syv i de tre treningsrundene, og Granerud fulgte opp den fine formen han har vist den siste tiden.

Han ble nummer to og fire i Wisla, før han ble disket i det første rennet i Ruka. Uten disken hadde han blitt nummer fem i det rennet. Dagen etter tok han revansje, og med to glimrende hopp klatret han helt til topps på pallen.

Han måtte riktignok dele seieren med Stefan Kraft, men det la selvsagt ingen demper på jubelen.

Granerud har gjort gode konkurranser i Titisee-Neustadt tidligere. Det ble blant annet seier og andreplass i 2021, mens i fjorårets to renn endte han på fjerde og syvendeplass.

Granerud pleier å skjerpe seg til renn når han er i form, og han er en av de som kan utfordre Kubacki. Seier til Granerud gir 5.00 i odds.

Anze Lanisek er en soleklar pallkandidat

I forhold til topp tre er det selvsagt flere som har muligheten. Vår mann her blir likevel Anze Lanisek fra Slovenia.

Også han har startet sesongen gnistrende, og sikret seg andreplassen i det siste rennet i Wisla. I Ruka løsnet det ordentlig for sloveneren, og på vei til seier i det første rennet satte han ny bakkerekord på 149 meter.

På torsdagens trening i Titisee-Neustadt hoppet han seg bedre og bedre, og avsluttet med det fjerde beste hoppet i siste treningsomgang.

Lanisek har vært stabil siden sesongstart, og har et høyt toppnivå. Topp tre gir 2.75 i odds, og det tor vi kan være et godt spill.

Vårt andre tips er at Anze Lanisek kommer topp tre. Det spiller du på her til 2.75 i odds