Gå til sidens hovedinnhold

Porto gir Roma kamp

Roma er favoritter, men vi synes ikke oddsen på hjemmeseier er spillbar!

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel Champions League:
Glem Paris, vi tror på United!
V65 Momarken: Vi går for Paradise og Tore på Momarken
V64 jackpot: Stor V64-jackpot med over en million ekstra
Oddsdobbel Championship: Bristol City har fått opp dampen
V4-lunsj: Vi jakter ny V4-opptur til lunsj
Vikinglotto onsdag: Hele 136 mill kr i førstepremiepotten
Flax: Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

Dagens oddsmeny har vi ventet lenge på - det er nemlig dags for sluttspill i Champions League! Vi skal få servert to deilig kamper, men det er ingen tvil om at de fleste har rettet fokus mot Manchester der Paris Saint-Germain kommer på besøk. Roma - Porto er den andre kampen, og dette er et åpent oppgjør. Det spilles og en kamp i Europa Ligaen mellom Fenerbache og Zenit. Vi skal heller ikke glemme at det spilles fem kamper i Championship denne tirsdagen. Det er og lagkonkurranse i Alpint-VM, og dette begynner 16:00!

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på fantastiske 136 millioner kroner onsdag. Lever kupongen her!

Roma - Porto U - 3,25 (Spillestopp 20:55)

Klikk her for å levere dette spillet

Roma er på en foreløpig sjetteplass i Serie A. Ingen stor sesong hittil, men det er kun fire poeng opp til pallplass så det er fortsatt muligheter til å klatre.

I gruppespillet var dagens hjemmelag i gruppe med Real Madrid, Viktoria Plzeň fra tsjekkia og CSKA Moskva. Skulle ikke rødtrøyene fra Italia bli annen i denne gruppa, hadde dem ikke hatt noe å gjøre i sluttspillet. Det ble en andreplass. Ni poeng på seks kamper var nok, da Real Madrid tok mye poeng på førsteplass.

Før tapet mot Real Madrid, så sto laget med syv strake hjemmeseire i Mesterligaen. Husk også på at Roma maktet å ta seg til semifinalen i fjorårets sluttspill. Man slo ut selveste Barcelona i kvartfinalen - utrolig nok! Etter å ha tapt 4-1 på Camp Nou ble Barca smadret 3-0 i Roma. Det er med andre ord ingen tvil om at Roma er et godt hjemmelag.

Hva skal vi si om dagens form? Jeg er veldig usikker på dette Roma-laget. Det er ingen som har scoret mer enn Eusebio Di Francesco sine gutter, men til tross for sjetteplassen i Serie A er det kun fire lag som har sluppet inn mer mål. Det svinger mildt sagt med Roma og dette kan man og se på resultatene så langt.

Etter å ha tatt tre seire og en uavgjort i serien, skulle laget møte på Fiorentina i den italienske cupen 30. januar. Her ryker altså laget 7-1, og det var ikke et dårlig Roma-lag Eusebio Di Francesco puttet på banen for anledningen. Etter dette har laget tatt fire poeng på to seriekamper mot Milan hjemme og Chievo borte. Roma - Milan, altså den nest siste kampen, ble som vi trodde på forhånd. En jevn kamp. Det blir og kveldens, for Porto er ikke interessert i at kveldens kamp skal svinge.

Roma mangler Olsen, Schick, Perotti, og Under i kveld.

Porto har gått lenge uten å tape en fotballkamp. Etter fulltid, med alle turneringer innregnet, har ikke portugiserne tapt på hele 26 kamper. Sist man tapte var 1-0 borte mot Benfica 7. oktober. Utrolig statistikk. Porto går naturligvis på et feilskjær innimellom, for SÅ overlegne er dem ikke. De leder hjemlig serie med et poeng foran Benfica, og deretter er det to poeng til Sporting Braga. Så er det hele ni poeng fra Porto og ned til fjerdeplassen.

16 av 18 mulige poeng tatt i gruppespillet var veldig sterkt av Sérgio Conceição sitt mannskap. Laget imponerte meg faktisk veldig. Måten de spilte fotball på var til tider helt herlig. De var sterke på kontringer, men også veldig solide bakover. I tillegg var midtbanen imponerende, med Herrera og Pereira som imponerte stort.

I kveld er det klare målet til Porto å slippe inn null og niks. Skal man klare det må man ha en klar plan, og her mener jeg Porto er bedre enn mange tror. Det er klart Roma er et lag som svinger, men dette vil ikke bli som en vanlig seriekamp. Her vil man møte et Porto som ligger lavt og bruker god tid på alt som er mulig å utnytte. Da er jeg rett og slett usikker på om Roma har kvaliteten til å bryte gjennom. For det er ikke all verden det hjemmelaget har vist på slutten. I tillegg til dette så må Roma være meget forsiktig med å ikke få et kontringsmål feil vei. Porto har nemlig nok av kvalitet til å score her. Heller ikke glem at Porto har gode gamle Casillas i buret. Ingen enkel mann å overliste. Han har og vært med på dette tidligere.

Dessverre så mangler Porto storscoreren Moussa Marega til kveldens kamp. Rapportene er hvertfall klare på dette. Mye mer skadeproblemer har ikke portugiserne.

Begurnnelse U: Porto kommer med et mål for øye, og det er å være bunnsolid defensivt. Kveldens bortelag kan kontre og dette må Roma passe på. Jeg tror det blir en førsteomgang preget av nettopp dette, og er ikke overrasket om det står 0-0 etter første 45. Jeg håper det og står uavgjort etter fulltid. La det være sagt - dette er ikke en enkel kamp å tippe på. Men i slike kamper som dette må man ta et valg. Og når bortelaget kommer kun for et godt resultat, synes jeg uavgjort til 3,25 er spillet i kampen. Hjemmeseier til under dobling av pengene frister lite.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken